13-11-2011, 14:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.08.04
|
|
|
הרב שנהרג
איננו אדם שמזלזל בחוק, בחוקי התנועה ובטח שלא בצה"ל. זהו לא מקרה של ישראלי חוצפן שפורץ מחסום כי לא בא לו להאט.
החיילים לא הציבו את המחסום כמו שצריך, ולא היה ניתן להבחין בו עד הרגע האחרון. הנהג היה צריך להחליט בטווח זמן של לא יותר משניה- שניה וחצי אם לעצור את הרכב בשביל הדמויות החשודות שמסמנים לו עם פנס שבקושי מאיר, או אם הוא מנסה לצאת מהצרה שבוא חושב שנקלע אליו.
כבר ציינתי שאני אישית פרצתי מחסום באותו הכביש לפני כמה שנים- פשוט לא היה ניתן לראות או לזהות מחסום, ובשניה שהבנתי שיש שם מישהו שמנסה לעצור אותי אני המשכתי בנסיעה ומייד הרמתי טלפון למועצה בק. ארבע לדווח על חשודים בכביש או רכב שצריך עזרה ובבקשה להקפיץ לשם כוחות.
אתם מבינים- בגלל מחסום מצ'וקמק שבכלל לא מחסום אני זה שהתקשרתי לדווח על החיילים כמחבלים.
זה שתושבי האזור יודעים שיש מחסומי פתע לא קשור ל"הם אמורים לדעת שיש מחסומים ושלא ישחקו אותה מפגרים". אם החיילים הציבו "מחסום בכאילו" שלא ניתן לזהות (תנאי מזג אויר; מיקום של המחסום עצמו- אם הוא בעלייה, ירידה או סיבוב של כביש שמפתיע את הנהג או שקשה לו לזהות את המחסום עד הרגע האחרון; האם המחסום הינו מחסום "נינג'ות", גדר, אבנים, פחיות/אש, רכב צבאי שחוסם באמצע הכביש או פשוט כמה חיילים שעומדים חשופים בחוץ ומנסים לעצור רכבים עם פנסים, מה שנראה שהיה המקרה כאן, ובמצב כזה, קשה מאוד לנהג לעצור- אפילו אם רצה לעצור- כשפתאום צצים לו כמה דמויות בכביש בערפל ומסמנים לו אם פנס של 30 שקל והוא בנסיעה מעל 70 קמ"ש). כמו כן, ממה שהבנתי, לא הייתה פקודה לפתיחה בירי על הרכב, וזה היה ההחלתה של חייל אחד שהרגיש מאוים ובשנייה הזאת לקח, בשוגג, חיים תמימים ושינה את חייהם של משפחות שלמות ושלו לעד. אני לא הייתי רוצה להיות במקומו של החייל הזה עכשיו, ואני חושב שמשפחת ההרוג מבינה זאת.
משפחתו של ההרוג ותושבי האזור לא מחפשים לערוף ראשים, ולא רוצים לפגוע בביטחון העצמי של החיילים הפועלים בשטח,ומעריכים את הפעילות של צה"ל והמסירות של החיילים ומחזקת אותם, אבל רוצים שיחקרו את המקרה בצורה רצינית ויפיקו לקחים.
עצוב לי לראות כל כך הרבה טוקבקים מגעילים שמהללים ומצדיקים את מותו של הרב בגלל עצם היותו מתנחל.