04-12-2011, 23:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.07.05
|
|
|
בעיה ופיתרון עוקף - משתמשים לעיתים מסירים דיסק נייד USB
הי,
למחשב בעבודה מחובר דיסק חיצוני USB המשמש לגיבוי. משתמשים ניגשים לדיסק גם מהרשת. לעיתים לא נדירות חלק מהמשתמשות לוחצות על הסרת החומרה, כאשר הן מנסות להסיר את ה-DOK שלהן כשהן עובדות על המחשב, אך מסירות גם את הכונן הנ"ל. הסברה לא עובדת . דבר זה גורם לכך שהגישה לכונן לא אפשרית עד שמנתקים את ה-USB פיסית ומחזירים... תארו לכם את התסכול כאשר אני מנסה להתחבר מקומה אחרת בבנין ומבין שאין גישה בגלל שמישהי הסירה את החומרה כשניסתה לנתק את ה-DOK שלה.
הפיתרון אם כך הוא למנוע ממשתמש רגיל את האפשרות להסיר את הכונן הנ"ל. חיפוש בגוגל הניב המון תוצאות על איך להגביל התקנה של DOK או חומרות flash אחרות אבל אף פעם לא איך למנוע הסרה של חומרה ספציפית. אני כן מצאתי תוכנה שעולה כסף שמוכנה לנהל כל מה שקשור ל-USB ומהתיאור הקצר שלה היה מובן שהיא כנראה עונה על דרישתי, אבל - מאחר והפיתרון דורש הרצה של תוכנית ברקע, אמרתי למה לא להריץ ברקע תוכנית הרבה יותר פשוטה שתעשה בדיוק את אותו דבר?
אז הפיתרון שעלה במוחי הוא להריץ תוכנה כלשהי, הכי קלה שניתן, אבל מהכונן USB, וכך, כל עוד היא רצה, חלונות לא תאפשר הסרה של החומרה.
פשוט הורדתי תוכנה portable קטנה (במקרה שלי סטופר), והיא תמיד פועלת על המשתמש שלי. עכשיו, כאשר כל משתמש כלשהו מנסה להסיר את החומרה הנ"ל הוא מקבל הודעה שלא ניתן להסיר את החומרה הנ"ל כרגע... אדיר! חינם! ויעיל!
אשמח אם מישהו בעל פיתרון יותר אלגנטי ישתף. המחשב תמיד היה ותמיד יהיה נגיש למשתמשים (כולל הוספה והסרה של כונני פלאש למינהם), אבל הם אינם administrators, כך שאם יש פיתרון המגביל את ההסרה של החומרה הזו זה מעולה!