לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-12-2011, 23:14
  overclock overclock אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.05
בעיה ופיתרון עוקף - משתמשים לעיתים מסירים דיסק נייד USB

הי,

למחשב בעבודה מחובר דיסק חיצוני USB המשמש לגיבוי. משתמשים ניגשים לדיסק גם מהרשת. לעיתים לא נדירות חלק מהמשתמשות לוחצות על הסרת החומרה, כאשר הן מנסות להסיר את ה-DOK שלהן כשהן עובדות על המחשב, אך מסירות גם את הכונן הנ"ל. הסברה לא עובדת. דבר זה גורם לכך שהגישה לכונן לא אפשרית עד שמנתקים את ה-USB פיסית ומחזירים... תארו לכם את התסכול כאשר אני מנסה להתחבר מקומה אחרת בבנין ומבין שאין גישה בגלל שמישהי הסירה את החומרה כשניסתה לנתק את ה-DOK שלה.

הפיתרון אם כך הוא למנוע ממשתמש רגיל את האפשרות להסיר את הכונן הנ"ל. חיפוש בגוגל הניב המון תוצאות על איך להגביל התקנה של DOK או חומרות flash אחרות אבל אף פעם לא איך למנוע הסרה של חומרה ספציפית. אני כן מצאתי תוכנה שעולה כסף שמוכנה לנהל כל מה שקשור ל-USB ומהתיאור הקצר שלה היה מובן שהיא כנראה עונה על דרישתי, אבל - מאחר והפיתרון דורש הרצה של תוכנית ברקע, אמרתי למה לא להריץ ברקע תוכנית הרבה יותר פשוטה שתעשה בדיוק את אותו דבר?

אז הפיתרון שעלה במוחי הוא להריץ תוכנה כלשהי, הכי קלה שניתן, אבל מהכונן USB, וכך, כל עוד היא רצה, חלונות לא תאפשר הסרה של החומרה.
פשוט הורדתי תוכנה portable קטנה (במקרה שלי סטופר), והיא תמיד פועלת על המשתמש שלי. עכשיו, כאשר כל משתמש כלשהו מנסה להסיר את החומרה הנ"ל הוא מקבל הודעה שלא ניתן להסיר את החומרה הנ"ל כרגע... אדיר! חינם! ויעיל!

אשמח אם מישהו בעל פיתרון יותר אלגנטי ישתף. המחשב תמיד היה ותמיד יהיה נגיש למשתמשים (כולל הוספה והסרה של כונני פלאש למינהם), אבל הם אינם administrators, כך שאם יש פיתרון המגביל את ההסרה של החומרה הזו זה מעולה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-12-2011, 08:38
  overclock overclock אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "..."

תודה על התוכנה! נראית מאוד שימושית.
התוכנה שהוצעה על ידי The_Equivocator היא תוכנת קוד פתוח חינאמית שלא דורשת התקנה והיא יכולה לנהל את כל התקני ה-USB המחוברים למחשב.
ברגע שאנשים מתרגלים להתשמש בה כתוכנה לניתוק חומרת USB אז ניתן להגדיר חלק מהם כ-קורא כרטיסים ולהסתיר אותו מהמשתמשים.
החיסרון של התוכנה היא שחייבים שכל משתמש יריץ אותה (לא בעיה, מגדירים לכווולם שברגע שהם מעלים את המשתמש אז התוכנה תרוץ אוטומטית). החיסרון השני הוא שהגישה למנהל התקני USB של חלונות עדיין קיימת, ככה שהתוכנה הזו בונה על שיטוף פעולה של המשתמש/ת.

מה שכן אהבתי בתוכנה הזו היא שאם משתמשים בה כדי לנתק חומרת USB ובו בזמן הכונן בשימוש אז היא יכולה להכריח ניתוק ע"י סגירת כל התוכניות המשתמשות בכונן ובכך לאפשר ניתוקו.

אחלה תוכנה. אבל למקרה הספציפי שלי, אני מעדיף משהו שפחות בונה על האנטלגנציה של המשתמש.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:51

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר