ניצל הנאשם לרעה את מעמדו ואת מרותו בלשכות בהן כיהן, כדי לקיים מגעים בעלי אופי מיני עם עובדות שהיו כפופות לו".
"הנאשם פנה לעובדות בהן מצא עניין מיני, נהג להחמיא להופעתן החיצונית, התעניין בנושאים אישים ואינטימיים הנוגעים לחייהן הפרטיים, וכן ניסה ליזום עימן מגעים פיזיים, הגם שהיו אלו בניגוד לרצונן... כדי להשיג שיתוף פעולה עם יוזמותיו המיניות, ניצל הנאשם את מעמדו לרומם - או לפגוע - כחפצו".
- אחרי שקוראים את הדברים ונכנסים לעומקם, כל המושג אונס מקבל משמעות אחרת, לא ?
הוא לא כפה בכח את עצמו על אף אחת, עשה דברים נוראיים אבל אני חושב שצריכה
להיות מילה אחרת למעשים האלו שכן, אונס, באוזן הציבורית תמיד נעלה סיטואציה
של אלימות מינית - פיזית - כוחנית - גופנית. הלא פה המקרה שונה ?
"הנאשם פנה לעובדות בהן מצא עניין מיני, נהג להחמיא להופעתן החיצונית, התעניין בנושאים אישים ואינטימיים הנוגעים לחייהן הפרטיים, וכן ניסה ליזום עימן מגעים פיזיים, הגם שהיו אלו בניגוד לרצונן... כדי להשיג שיתוף פעולה עם יוזמותיו המיניות, ניצל הנאשם את מעמדו לרומם - או לפגוע - כחפצו".
יש פה פורום שפות ובלשנות, שאל שם מה פירוש המילה "אונס". אונס הוא כפייה של דבר בלתי רצוי על אדם. בשום מקום, אונס לא מוגדר ככפייה אלימה (אם כי באופן טבעי זו הצורה הכי נפוצה של כפייה). האם אונס באיומי אקדח (אך ללא אלימות) יהיה פחות אונס? מה לגבי אונס באיומי פיטורין? אתה מאיים לקחת לה את ההכנסה, יכול להיות שאפילו תדפוק לה את כל העתיד, זה לא כפייה?
בספויילר תיאור של אונס, אז מי שלא מתאים לו, שלא יכנס:
זהירות - ספויילר!
האירוע בלשכה
אירוע זה התרחש לגרסת א' ... "שכח משהו" במשרד בתל אביב וביקש שתתלווה אליו.
משנכנסו למשרד, כך אירע: א' התיישבה על אחד הכיסאות, הנאשם התיישב לידה והחל לגעת בה. בין השניים התפתח מאבק כשהנאשם מושך את מכנסיה למטה והיא שבה ומושכת אותם כלפי מעלה. בשלב מסוים מצאה עצמה א' ישובה על רצפת המשרד, ומיד לאחר מכן הגיעה למצב של שכיבה: אני כל הזמן נאבקתי ואמרתי שאני לא רוצה, די, במלים קטנות לא בצעקות, די תפסיק, אני לא מעוניינת..אני לא רוצה, ניסיתי להתנגד עם הגוף שלי ואז הוא, אני לא זוכרת בדיוק באיזה שלב..." החדיר את איבר מינו לתוכה.
א' העידה כי האירוע בלשכה התרחש לא יותר מאשר 10-15 דקות, וכי האונס נקטע באיבו בלא שהנאשם הגיע לפורקן, מהסיבה "או שהדפתי אותו או שהסתובבתי, אני לא זוכרת בדיוק איך זה נגמר".
האירוע במלון
...א' עלתה לקומה המתאימה, הקישה על הדלת, זו נפתחה ומשנכנסה לחדר הבחינה כי הנאשם לובש חולצה ארוכה, אך ללא מכנסיו. א', שנבוכה מן המעמד, התיישבה על קצה המיטה בחדר והסיטה את מבטה מהנאשם, בסוברה שמיד ילבש את מכנסיו והם יצאו ללובי. חלף זאת, ניגש אליה הנאשם ונצמד אליה מלפנים, כשהיא מנסה להתרחק, והוא ממשיך בהתקרבותו.
אילו לא הייתה כפייה ביחסים הוא לא היה מואשם באונס, אלא מקסימום בבעילה אסורה בהסכמה (מונח זה כולל ניצול מרות למטרת יחסי־מין, אך לא באופן של כפייה) או במעשה מגונה (כפייה של מעשה מיני שאינו בעילה)
פה הייתה בעילה ממשית שנעשתה בכפייה – קרי: אונס.