09-12-2011, 13:38
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
דיווח מצעדת זכויות האדם. כולל שיחה אישית עם דפני ליף
הזדמנתי היום לכיכר רבין. הייתה שם במה שעליה נכתב "צעדת זכויות האדם" ונזכרתי שהארוע הזה מתרחש היום. בשנה שעברה הייתה הפגנה של ארגונים ציוניים אל מול הצעדה ולא זכרתי אם גם השנה יש. לא חשבתי להגיע להפגנה בכל מקרה. אני לא ממהר להצטרף לארועים כאלה.
עצרתי לפלאפל. פלאפל "היפו" שמול הכיכר. המתנתי בתור מאחורי גברת מבוגרת ובחור צעיר עקף אותי בתור תוך שהוא אומר לטלפון "אנחנו מתכוונים להצטרף להפגנת הנגד המטומטמת הזאת ולפוצץ אותה, בואו נפגש ברחוב (את שם הרחוב לא קלטתי)". התכוונתי להעיר לו על שעקף אותי בתור ואפילו על זה שאמר למוכר בזלזול "בקיץ -קץ , שים לי פה פלאפל" אבל השיחה עניינה אותי יותר. לאחר שסיימתי לאכול את הפלאפל (ממילא ההפגנה עוד לא התחילה, החלטתי שאנסה להגיע לקבוצה הציונית ולהתריע.
הלכתי לאורך הרחוב שבו התקיימה ההפגנה וכל באיה חלפו על פני. להערכתי, כ - 600-700 בני אדם, למעלה ממחציתם מבריחי גבול אפריקאים וערבים. היתר יהודים. חלקם מחזיקים בשלט "הימין לא ישתיק אותי" , חלק אחר בסמלים אנרכיסטים וקומוניסטים. ניכרה גם נוכחות של תנועות שמאל קיצוני כמו "שלום עכשיו" . בחור אחד, אחד בלבד, החזיק בדגל ישראל ובשלט קטן "הימין לא מבין אותי" לזכותו יאמר שבאמת לא הבנתי אותו. מה לדגל ישראל בודד וגלמוד בין כל הסמלים באדום שחור וירוק? בניגוד למרבית ההפגנה שצעדה בצד השמאלי (ימין שלי) של הכביש, הוא צעד בצד הימני . אולי חשש, בכל זאת, היו הרבה ערבים בצד השמאלי. צילמתי כמה תמונות. הייתה לי בעייה במצלמה ולכן הם לא יצאו משהו. אולי אמצא תמונה טובה ואביא לכם.
בסוף הגעתי לחבורה הציונית. באזור 100 איש. מרבית הפעילים היו מ"אם תרצו" ואליהם הצטרפו אנשי "רעננים" (כנראה תנועה של הציונות הדתית" וחבורה של "צעירי ביתינו " (הגרסה הצעירה של ליברמן) בסוף צעדו פעילי שכונות מהדרום. הצטרפתי אליהם והחזקתי יחד עם גברת מבוגרת שלט שהבהיר שגם לתושבי השכונות יש זכויות אדם. שוטרים עמדו כל העת בראש הצדעה שלנו, מוודאים מרחק מינימום כלשהו בינינו לבין אנשי "הזכויות". כשהגנו לכיכר, ניסו להפנות אותנו לדוד המלך. לבסוף הסכימו שנצעד בצד המרוחק של הרחוב, שלא ידעו שאנחנו שם.
עמדנו להתפזר כשלפתע הגיעה למקום דפני ליף מתוגברת בפעיל חד"ש דרור פויר, כמה מהפעילים , כולל ימני אחד שהשתתף במחאה החברתית וישן (בניגוד אליה) באוהלים, התווכחו איתה. עמדתי קרוב אליה ושאלתי אותה, מה היא עושה פה , לפני שהספיקה לענות שאלתי אותה אם היא לא צריכה להיות בבקו"ם. דיברתי עם פעיל בכיר של אם תרצו שהיה מאחורינו וסיכמתי איתו שאשאל אותה על השירות הצבאי. "דפני, מאיה בוסקילה התגייסה, מתי את מתכוונת להתגייס" בתגובה היא ענתה שהיא מרגישה שהמחאה החברתית היא השירות הלאומי שלה. בתגובה אמרתי לה שזה ביזיון שבחורה כמוה מתיימרת להטיף על צדק חברתי בעת שהיא לא עושה את המימינום הנדרש מאזרח בישראל . היא ענתה לי שאסתדר עם שרון גל מצוין(העיתונאי היחיד שהעז לשאול אותה שאלות קשות). זה צולם בכמה מצלמות.מאוחר יותר אבקש וידאו.
ואז הלכתי הביתה. מזמן לא פחדתי מהשמאל הקיצוני. הוא נמצא בדעיכה אבל הוא מתחזק את עצמו בערבים ובהמוני אפריקאים, אם לא נעצור את התהליך הם יחריבו לנו את המדינה.