02-01-2012, 23:24
|
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
גם ל channb שרצה לעורר את הדיון (אם כי הייתי מעדיף טכניקה אחרת)
התשובה היא שאני לא יודע.
מאחורי השאלה שלך עומדת השאלה במה אתה יהודי? כשאתה במקרה הזה הוא חילוני שלא שומר ולא מתעניין בתורה ובמצוות. והתשובה שלי אליך זה שכשצרפתי קם בבוקר הוא לא שואל את עצמו במה אני צרפתי. מדינת ישראל נותנת לי את הפריוולגיה שלא לשאול את השאלה הזאת.
התשובה תהיה מעט מפוזרת כי אחסוך בזמן של קריאה שנייה ועריכה.
ככלל מערכת החינוך היא לא מרשימה במיוחד בלשון המעטה. ולמרות שההשקעה בישראל בחינוך היא מהגבוהות בעולם, התלמידים בפועל מקבלים מעט.
אם יש משהו שצריך לקחת מהחרדים זה שהאחריות לחינוך היא קודם כל של ההורים.
מדינת ישראל וארץ ישראל הם האיום הגדול ביותר על היהדות החרדית. היא מאפשרת לנו להגדיר את עצמנו כיהודים גם בהיעדר מוחלט של מסורת.
התחושה שלי היא שמשרד החינוך מאוד משתדל להנחיל ידע בסיסי רחב ביהדות. אבל הוא לא מצליח לעשות זאת מספיק טוב.
שלא כמו לימודי המתמטיקה, בלימודי המסורת צריך חיבור קצת יותר עמוק מדף בחינה.
הייתי שמח אם לבר מצווה הייתה קצת יותר משמעות. חשוב שיכירו את סיפורי התנ"ך לפחות עד סוף ספר שמואל.
שיבינו את ההיררכיה של ההלכה. קרי היחס בין תורה שבכתב, תורה שבעל פה, משנה תלמוד ראשונים ואחרונים. אבל זה יוכל לקרות רק אם בסוף המהלך אף אחד לא ירגיש שזה שהוא בוחר לנסוע לים בשבת זה בגלל שהוא חלש או מוותר לעצמו.
אבל אני גם הייתי רוצה שרמת האנגלית, מתמטיקה, ספרות, מדעים והיסטוריה יהיו ברמה אחרת לגמרי. שתהיה לפחות עוד שפה זרה אחת עם עדיפות לערבית אבל גם צרפתית זה בסדר.
שבמוסף החג של ראש השנה ידברו גם על יום הדין ולא רק יספרו קלוריות ויבחרו את להקת השנה.
אז אני רוצה, נו אז מה?