לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-01-2012, 10:45
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
בקשר לאונס אני לא יודע וכנראה שהמצב הרבה יותר טוב
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "כנראה שאצל החרדים כמות האונס הרצח והחינוך הקלוקל"

ממגזרים אחרים.
אך בקשר לחינוך:
נכון שהבריונים שיורקים על ילדות ברחוב הם המיעוט שבמיעוט.
מה שמפריע למי שמסתכל מהצד הוא שהציבור החרדי הכללי כמעט לא גינה את התופעה. ועוד יותר גרוע - היו לא מעט שתמכו, מי בשתיקה ומי בקול.
אינני מכיר ספציפית את מי שאתה מביא כאן, אבל אתה צריך להבין שאנשים כאלה מקבלים רוח גבית כאשר אנשים רואים שהציבור החרדי הכללי לא גינה בכלל/תמך/גינה מאוחר מידי ומעט מידי/ .
רוב החילונים שאני מכיר לא היו מתנגדים לגור ליד חרדי לפני חשיפת התופעה הנ"ל - להיפך.
רוב האנשים שאני מכיר לא היו רוצים לגור בשכנות לחבורת בריונים כזו או אפילו לכאלה שתומכים בשתיקה בביריונים כאלו.

כאשר אתה משווה לגזענות נגד האתיופים אתה עושה עוול לאתיופים ובנוסף מקומם עוד אנשים נגד הציבור החרדי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-01-2012, 16:14
  ספאמר101 ספאמר101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.11
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "בקשר לאונס אני לא יודע וכנראה שהמצב הרבה יותר טוב"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
ממגזרים אחרים.
אך בקשר לחינוך:
נכון שהבריונים שיורקים על ילדות ברחוב הם המיעוט שבמיעוט.
מה שמפריע למי שמסתכל מהצד הוא שהציבור החרדי הכללי כמעט לא גינה את התופעה.

אוי הצביעות, אוי הצביעות!!!

כשחילוני רוצח או גונב, אתה מגנה? אם כן, מדוע אני לא שומע על כך?
האם אתה דואג לעקוב אחרי כול חילוני ולגנות אותו על מעשיו?
בנוסף לכך, מדוע החילונים כמעט ולא מגנים את הרציחות שקורות במגזרם? איפה הצעדות? איפה הצעקות?
אני מקווה שהבנת לבד.

יש לי הרגשה שאתה מצפה מהציבור הזה דבר שלא היית מעיז לצפות מהציבור שאליו אתה שייך, או לכול הפחות מצפה מהציבור הזה משהו שלא קורה מהמגזר שלך.
* את החילוני אתה מוזמן להחליף בכול מילה שמתאימה להשקפת עולמך.

נערך לאחרונה ע"י ספאמר101 בתאריך 16-01-2012 בשעה 16:20.
ישן 16-01-2012, 20:17
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
בקשר ל"צביעות"
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ספאמר101 שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]ממגזרים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ספאמר101
יש לי הרגשה שאתה מצפה מהציבור הזה דבר שלא היית מעיז לצפות מהציבור שאליו אתה שייך

וודאי שאני מצפה מהציבור אליו אני משתייך (דתי לאומי) שיגנה תופעות כאלה (או לכל הפחות לא יתמוך).
הציבור החרדי כפוף רובו ככולו לרבניו ואינו מעיז להביע את דעתו בנושא כלשהו עד שרבניו עושים כן.
מה שקרה במקרה הזה הוא שהגינוי מצד הרבנים החרדים אכן בא אך באיחור. עד שזה קרה נשמעו קולות בדבר מעמדה הנמוך של האשה ברחוב החילוני (מה שאכן נכון אך לא קשור!) ולא בא גינוי מפורש.
ממי שמייצג (פחות או יותר לפחות בעיני החילונים) את הקשר בין עם ישראל לבורא עולם אכן מצופה יותר מזה.
זה לא רק אני ששאל איפה הרבנים אתה מוזמן לקרוא אותו:
http://www.srugim.co.il/26689-%D7%9...%90%D7%99%D7%9D

ישן 16-01-2012, 00:24
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
אנחנו מצד עצמנו רוצים להתחבר אבל הולכים שולל אחרי חבורת ביריונים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "ככל שאני קורא את הכתבות האלו..."

בשם תקשורת ואני מכליל את כל המגזרים שהיא כוללת, שרוצים לייצר מלחמה, ויש להם אינטרסים פוליטים.

ד"א, אני לא יודע אם אתם מכירים את הגזען הישן נושן, ראש עיריית קריית מלאכי, ואני לא מתכוון רק כלפי האתיופים, מה גם שהוא ננזף רק כשלא פעל למען האתיופים, אבל כשאמר בעזות מצח שלא יגורו חרדים בעיר שלו, ואני כמקורב לקריית מלאכי, קראתי כתבה בה הוא אמר ש"על גופתי המתה" יגורו פה חרדים, אף אחד לא קפץ להגן בעדם:

מוטי מלכה מכריז: אין כניסה לחרדים לקרית מלאכי

http://www.mynet.co.il/articles/0,7...4036519,00.html

ואני אישית מכיר את התנהלותו של אותו גזען, הוא פועל נמרצות נגד הציבור החרדי באזור.

אבל כמובן, מי צריך לצעוק על השכנה כשמרביצה "לכלבים"?

נערך לאחרונה ע"י kkr3 בתאריך 16-01-2012 בשעה 00:36.
ישן 16-01-2012, 16:14
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "הסיבה אינה טמונה במה שאת אומרת"

במקום בו גדלתי גרים לא מעט אתיופים, ומעולם לא "סבלתי" מהם - הם חיו את חייהם ואני את חיי. יתרה מכך - אמא שלי השכירה את יחידת הדיור אצלה לבחור אתיופי במשך מס' שנים. מעולם לא היו בעיות, להיפך - היא הצטערה כשעזב.
לעומת זאת, קרה כבר ששכנים חרדים צעקו לנו "שאבעס" כשנסענו בשבת, וילדיהם צעקו לי נאצית כשהייתי ילדה, רק כי העזתי להביע את אמונתי האישית ששונה משלהם...
כיום אני גרה בירושלים, וכן, יש שכונות שאני נמנעת מלהכנס אליהן כי אם יראו אותי בחולצה קצרה ומכנסיים יש מצב לחטוף יריקות וצעקות... אתה מבין, כשחרדים ממלאים איזור מסויים, החיים ללא-חרדים באותו איזור הופכים למאד לא נעימים.

גם, בנוחות רבה, התעלמת מהרישא של דברי. פרוייקטים לחרדים זה בסדר, אפילו ערים שלמות, אבל לחילונים לא, הא?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 16-01-2012, 16:33
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
אז אנחנו מינימום
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "במקום בו גדלתי גרים לא מעט..."

"פיטים", אני חשתי על בשרי מכות, את קיבלת קללות, הציבור ישפוט מי המגזר המסוכן יותר, "הצועק הסידרתי"\"היורק הסידרתי" או הרוצח\האנס\המאיים.
ובהתאם לכך יחליט איזה ציבור מתאים יותר להוקיע.
להזכירך, כשאמר ראש עיריית צפת(אם אמר), לא למכור לערבים דירות, כל התקשורת געשה, ואילו כשראש עיר אומר שלא יגורו חרדים (עוד מעט תגידי לי שהם לא שונים מהערבים, ), אף אחד לא זועק וזה כולל את האזרח הקטן.
אני יכול להביא הרבה מיקרים של הסתה וגזענות, כבר אתמול התקשורת געשה ממבצע "זהב לבן", שבו היה חשד להלבנת כספי תרומות, ולא עבר זמן מה עד שהתקשורת הפכה את הדבר מחשד לעבירה, ולא בחנה את הדברים כמו שצריך ואף כשמצאו שהוא חף מפשע עד כדי שהשופט נזף במשטרה על תפיסה ללא ראיות, לא ייחסו לדבר פרסום כל כך רב כמו "תפיסת חרדים גנבים, שקרנים, מעלימי מיסים, יורקים, וכו' בחר את המילה המתאימה(ותבחר לממשלה)".
http://glz.co.il/newsArticle.aspx?newsid=97350

נערך לאחרונה ע"י kkr3 בתאריך 16-01-2012 בשעה 16:59.
ישן 16-01-2012, 16:34
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "במקום בו גדלתי גרים לא מעט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
אתה מבין, כשחרדים ממלאים איזור מסויים, החיים ללא-חרדים באותו איזור הופכים למאד לא נעימים.

צר לי אבל ביצעת פה הכללה זוועתית, הייתי מוסיף גם גזענית אבל חרדים זה עוד לא גזע.

בבית הקודם שבו גרתי, בניין, אחוז גבוה מהשכנים היו דתיים הוצמודים אלינו בקומה היו חרדים ולא רק שחיינו בדו קיום הרמוני מדהים היו גם יחסי שכנות מעולים.

יש לי גם צד ענף במשפחה של חרדים ומעולם לא חשנו נכפים או חוסר נעימות, להיפך, הם תמיד יוצאים מגדרם כדי שנרגיש את ההפך הגמור.

אז צר לי שעברת חוויות לא נעימות בילדותך, אבל תני לי לגלות לך סוד קטן- גם חילונים יש חארות ואפילו לא פחות.
ציטוט:
גם, בנוחות רבה, התעלמת מהרישא של דברי. פרוייקטים לחרדים זה בסדר, אפילו ערים שלמות, אבל לחילונים לא, הא?

איפה יש ראש עיר חרדי שמצהיר בגאון שהוא לא יקבל חילונים אליו?

ואם יש- צריך להדיח אותו ולמנוע ממנו לשרת במשרה ציבורית לאלתר, בדיוק כמו שצריך לעשות לראש עיריית נתיבות.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 16-01-2012, 16:58
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=Tallyco]אתה מבין,..."

צודק, עשיתי הכללה. עם זאת, עם מציאות קשה להתווכח. חילונים ודתיים לאומיים עוזבים את שכונת רמות בירושלים, את בית שמש והמגמה מתחילה גם בשכונת קריית יובל בירושלים. אוכלוסיית קציר-חריש חיה בחרדה מתמדת לאופי היישוב שלהם מכיוון שמתוכננת עיר חרדית שתבלע את היישובים הנ"ל. שכונה באשדוד שמתאכלסת ע"י חרדים נעזבת במהירות ע"י חילונים וסרוגים. מה לדעתך הסיבה לכך?

כשאתה מדבר על משפחה חרדית בודדת בבניין, זה מצב שונה לחלוטין מבניין בו 95% חרדים. אתה תרגיש בנוח לגור שם? תוכל לצאת עם האוטו בשבת ללא חשש? להפעיל טלויזיה בשבת או ביום כיפור? לבשל בשבת? לארח? (כל זה כמובן ללא המחשבות של "אולי אני מפריע לשכנים") ועוד לא דיברנו על ילדים בגיל חטיבה/תיכון שרוצים לעשות מסיבה לחבר'ה בשישי בערב...
אתה מבין, בשלב מסויים זה הופך מאד לא נעים...

לא יודעת לגבי הצהרות ראש עיר (לא שמעתי בזמנו) אבל אני יודעת על פרוייקטים של בניה חדשה ומוזלת, שנבנים בלעדית למגזר החרדי. אני לא אוכל לקנות שם דירה גם לו ארצה...

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 16-01-2012, 17:11
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "צודק, עשיתי הכללה. עם זאת, עם..."

ציטוט:
חילונים ודתיים לאומיים עוזבים את שכונת רמות בירושלים, את בית שמש והמגמה מתחילה גם בשכונת קריית יובל בירושלים.

אני לא מכיר את הערים הללו ולכן לא באמת אוכל להגיב. עם זאת חשוב לציין שרק מעצם היותן ערים ושכונות חרדיות לא אומר שהן מייצגות את החברה החרדית, בדיוק כמו שת"א לא מייצגת את החברה החילונית.
ציטוט:
אוכלוסיית קציר-חריש חיה בחרדה מתמדת לאופי היישוב שלהם מכיוון שמתוכננת עיר חרדית שתבלע את היישובים הנ"ל.

עוד פעם, לא יודע להגיב על אירועים נקודתיים, אבל טבעי שחוששים מהאחר, בטח כשהתקשורת עושה כל מאמץ אפשרי כדי לצייר את האחר הזה כאוכל ילדים.
ציטוט:
שכונה באשדוד שמתאכלסת ע"י חרדים נעזבת במהירות ע"י חילונים וסרוגים. מה לדעתך הסיבה לכך?

שוב, פחד מהשונה.

לא נעים להגיד אבל תוציאי "חרדים" ותכניסי "אתיופים" (או כל קבוצת מיעוט אחרת) וקיבלת בדיוק את אותה המשוואה.
ציטוט:
כשאתה מדבר על משפחה חרדית בודדת בבניין, זה מצב שונה לחלוטין מבניין בו 95% חרדים. אתה תרגיש בנוח לגור שם?

כן...למה שאני לא ארגיש בטוח?
את מבינה את האבסורד פה? את מדמיינת לעצמך שני אנשים חרדים מדברים ביניהם ושואלים אחד את השני אם הם היו מרגישים בטוח לגור בבניין שרובו חילוני?! את מבינה את הרמה של הדמוניזציה?
ציטוט:
תוכל לצאת עם האוטו בשבת ללא חשש? להפעיל טלויזיה בשבת או ביום כיפור? לבשל בשבת? לארח? (כל זה כמובן ללא המחשבות של "אולי אני מפריע לשכנים") ועוד לא דיברנו על ילדים בגיל חטיבה/תיכון שרוצים לעשות מסיבה לחבר'ה בשישי בערב...
אתה מבין, בשלב מסויים זה הופך מאד לא נעים...

פה פגעת בנקודה- לא נעים, זה הכל עניין של לכבד את רגשותיו של האחר, אם הרוב הוא דתי ונדרש לכבד את רגשותיו של הרוב זאת סיבה לא לגור במקום מסוים, אבל אם לא מפריע לך לוותר על אספקטים מסוימים בשביל לגור שם- אדרבא.

וזה נכון גם לחרדים וגם לחילוניים, תארי לך משפחה חרדית שגרה בבניין חילוני שיש בו מסיבה בשישי בערב, השכנים שלהם גורמים להם לחלל את השבת (כנראה שלא במזיד אבל עדיין) שאין חמור מכך, אבל הם בוחרים להישאר לגור בבניין ולבלוע את הגלולה.
ציטוט:
לא יודעת לגבי הצהרות ראש עיר (לא שמעתי בזמנו) אבל אני יודעת על פרוייקטים של בניה חדשה ומוזלת, שנבנים בלעדית למגזר החרדי. אני לא אוכל לקנות שם דירה גם לו ארצה...

אז תפני אותנו אליהם- אם יש פרוייקט כלשהו שנבנה אך ורק לקבוצת אוכלוסייה אחת (ולא "מותאם" אליה או מובנה לנוחיותה) זה פסול.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 16-01-2012, 16:21
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "כשנבנתה שכונת רמת שלמה - היא..."

יש הבדל מהותי.

אני לא חושב שראש עיר חרדי לא יסכים לקבל לעירו חילונים, בהנחה והם יודעים שיש לכבד את ערכי המקום, לא בכדי חילונים לא גרים בערים חרדיות, אני לא מכיר חילונים שמוכנים לשמור שבת לא מבחירה.

מנגד בא ראש עיר שלם בישראל ומצהיר בגאון שקבוצת אוכלוסיה X לא תגור אצלו (וזה באמת לא משנה איזה אוכלוסיה זו), הוא לא מדרבן בעלי בתים לא להשכיר להם או מודיע לחרדים שלא יהיה ניתן לשנות את אופי השכונה בהתאם לאופיים או כל דרך עקיפה אחרת אלא מודיע שבשום אופן לא יגורו אצלו חרדים, פשוט חרפה.

הבנאדם נבחר ציבור, לא קבוצת אינטרסים כלשהי, אין לכך שום מקום במדינה שלנו.

על תופעות דומות, אם כי חמורות פחות, של הערבים בצפת והאתיופים בקרית מלאכי קמה קול צעקה אדירה, אני חושב שהגיע הזמן שהתקשורת תשים את האנטישמיות שלה בצד ותתייחס בשוויון, אליו היא כביכול מטיפה, כלפי כל קבוצות האוכלוסיה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 16-01-2012, 16:35
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "התגובה שלי לא הייתה על זה, זה..."

מה זו "שכונה לחילונים"?

אני יכול להבין שב"שכונה של חרדים" מעוניינים בכך שלא יסעו בשבת ברחובות.
לכן, חילוני שיבוא לגור בה, יצטרך לוותר על משהו שכנראה משמעותי מאוד עבורו.

מה קורה ב"שכונה חילונית"?
חייבים לנסוע בשבת ברחובות השכונה, ולכן חרדי לא יכול לגור בה?
אני מאוד מפקפק בכך. ב"שכונה חילונית" אפשר לנסוע בשבת ברחובות; לא חובה.
מכאן שלחרדי לא תהיה בעיה כזו לגור בשכונה.

(כנ"ל לגבי מוזיקה בשבת, סוכות בסוכות, וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו')

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.

ישן 16-01-2012, 17:18
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אני בטוחה שדתי שירצה לגור..."

ציטוט:
אני בטוחה שדתי שירצה לגור בשכונה ולא לשנות את אופייה יוכל. חרדים נוטים (מהנסיון בירושלים בית שמש)
להגיע בהתחלה מעטים ולאחר מכן רבים מאד ולשנות אופי של מקום. בייחוד אם מדובר בבניה מוזלת..
אז במקום לצאת בהכרזות כמו "אין כניסה לחרדים", לא עדיף למצוא דרך לעודד חילונים כן להגיע לשכונה וחרדים לא להגיע, כדי שיישמר בה רוב חילוני?
אני מבין לחלוטין את החשש מ"כיבוש זוחל" של שכונות וערים חילוניות על-ידי חרדים, אבל כל עוד להיות חרדי זה לא עבירה על החוק (כל עוד...) עדיף למצוא דרכים אחרות.

ציטוט:
רגע, אתה יכול להבין אופי חרדי של שכונה, אבל לא שלשכונה יהיה צביון חילוני (גם בהסתכלות לעתיד) את זה לא?
אני יכול להבין כל אופי של שכונה. לדוגמה, אם רוצים שלשכונה יהיה אופי ג'ינג'י, זה יפגע באופי שלה אם יתנו ללא-ג'ינג'ים לגור בה. אם רוצים שלשכונה יהיה אופי קלאסי (במובן הארכיטקטוני) אין צורך להביא המון יוונים באמצעות מכונת הזמן הסודית של משרד הביטחון. אפשר פשוט לקבוע כללים לגבי תוספות בנייה.

כדי שבשכונה לא ייסעו בשבת, צריך שלא יהיו בה חילונים, או שיהיו בה חילוניים שמוכנים לא לנסוע בשכונה בשבת.
כדי שבשכונה לאו דווקא לא יסעו בשבת, אין צורך שלא יהיו בה חרדים כלל, או שיהיו בה רק חרדים שמוכנים כן לנסוע בשבת...

ישן 16-01-2012, 23:00
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=Tallyco]אני בטוחה שדתי..."

יש כאן היתממות.
שרוקי אמר פעם שאפיקורס זה לא דת כמו שלא לאסוף בולים זה לא תחביב.
חרדים לא עוברים לשכונה לבד, הם באים בקבוצה. יש שיגידו בגלל הצורך בחיי קהילה. אבל בלא מעט מהמקרים יש יד מכוונת. כזאת שדורשת מהזוגות הצעירים לגלות למקומות כמו ערד.
יש בעיה של סובלנות אצל החילוניים. בנסיעה הבוקר לפקולטה כמעט דרסתי חרדי (היה ערפל והוא קפץ לכביש) והבחורה לידי אמרה משהו כמו לא נורא... המריבה שהייתה אחר כך נמשכה זמן רב. (היא צימחונית ומאחר וזה לא היה דיון בפורום הזכרתי לה שגם היטלר היה כזה)
אבל למרות כל זאת הצעקות של החרדים כרגע הם צעקות של קוזאק נגזל.

אני לא יכול לגור בשכונה חרדית אלא אם כן אני אשנה את אורח חיי. חרדים שיבואו לגור בשכנות לי יפגעו באורח החיים שלי. הפגיעה תהיה לא בגלל הדרישות שלי שהם ישתנו אלא בגלל ההתנהלות שלהם.
אם לעיר מסוימת מגיע גרעין חרדי מאורגן, המשמעות של זה היא אוכלוסיה חלשה שמקבלת הנחות גדולות בארנונה עם לא מעט דרישות שמגיעה לעיר.
ברוב המקרים, אין שום איזון בין הדרישות של החרדים לבין המוכנות שלהם להתפשר.
יוצאות דופן הם קהילות ותיקות בערים לחילוניות, כמו בעוד לא מעט דברים אחרים תל אביב היא דוגמה לאיך זה צריך להיות. (יש קהילה חרדית ותיקה במרכז תל אביב, שם זה עובד)

אבל אתה צודק, אסור לאסור על אף אדם לגור איפה שהוא רוצה בארץ.

החרדים, לאור ההתנהלות שלהם הביאו למצב שכנראה נחיה אתם יחד, אבל את כבר כמעט שאין מחנה משותף בנינו.

ישן 16-01-2012, 16:32
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "הבנתי שלא ממש יסכימו למכור לי..."

דירה חדשה או מבעלים קודמים? יש הבדל...

כך או כך, אם ממש חשוב לך לגור שם, אני די בטוח שאם תגידי להם מספיק פעמים "אבל תראו אותי, אני ממש נחמדה, ואני לא אעשה מסיבות מטורפות עם אוצים-בוצים בערב שבת" יש סיכוי טוב שגם בעלים קודמים יסכימו. (בהנחה שאת באמת מוכנה ללכת את האקטרה-מייל ולהימנע מדברים שבשכונה אחרת אולי היית רוצה לעשות.)

אם עדיין לא יסכימו, תמיד יש לך את בג"ץ קעדאן כתקדים כדי לפנות לבית-המשפט נגדם...

ישן 17-01-2012, 21:42
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
לא כתבתי את שאתה משייך לי
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "אתה קצת סותר את עצמך שאתה..."

לא כתבתי שאי אפשר לעבור (חוץ מביום שבת, וזה מקובל בהרבה מקומות אחרים, עיין הודעה קודמת).

אני לא מתכוון להיות הסניגור של האוכלוסייה החרדית, אני רק אומר דבר מאוד פשוט. אי אפשר לצווח על זה
שבונים לחרדים יישובים וערים להם, ואח"כ לטעון שלחילוניים זה בסדר. בנאדם צריך להיות ישר עם עצמו ועם
הזולת - אם מישהו היה נגד, שיהיה נגד, נקודה.

ואתה, איך בדיוק אתה נפגע ממנהגי החרדים? אתה לא אוכל שרימפסים? אתה לא נוסע מתי שמתחשק לך?
(להוציא יישובים חרדים ביום שבת). אותי מצחיקה העובדה שכל אלה שזועקים נגד "ההשתלטות העויינת של
החרדים", לא באמת חוו את מה שהם מתריעים כלפיו.

ישן 18-01-2012, 07:23
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא כתבתי את שאתה משייך לי"

אז אתה נגד מעבר דרך שכונה חרדית בשבת. הבנתי.

לגבי הפסיקה הראשונה, מסכים ברמת העקרון, או שבונים במיוחד לשתי האוכלוסיות או שלא בונים לשתיהם במיוחד.

אני אכן נפגעתי מהחרדים, ביפה נוף וברמות, אז אתה צריך לחפש מישהו אחר להאשים אותו בכך שהוא "אנטי חרדי" בלי סיבה. בתור חילוני שגר באזור ירושלים אתה נפגע מהחרדים. אתה יכול להתעלם מזה או לא, חילונים וסרוגים סובלים הרבה יותר מחרדים מאשר ההיפך באזורים מעורבים, מין הסתם בגלל עניין הכפייה. עצם העובדה שאתה דורש "לכבד" אותם באמצעות העובדה שמישהו יוותר על החופש שלו שלא פוגע בחופש הפולחן של החרדי במאום הוא העניין המצחיק בכל הקטע הזה, ה"כבוד" הזה מתחיל בזה שאתה לא נע בצירי תנועה ונגמר בזה שאנשים חוטפים אבנים ויריקות כי הם לא צנועים מספיק או שסתם נסעו ברכב בשבת בלי לעשות שום פרובוקציה.

ישן 18-01-2012, 18:08
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "אז אתה נגד מעבר דרך שכונה..."

אכן, אני נגד מעבר ברכב בשכונה חרדית בשבת. זאת פרובורציה גרידא. אני לא חרדי או דתי, אלא פשוט
רואה בצעד כזה פסול ביסודו. לא סתם נתתי לך דוגמא ליישובים אחרים שסגורים בשבת. אז מה ההבדל
בדיוק?

אם נפגעת אז צר לי. גם אני גר באזור ירושלים, אז אני יודע מה זה חרדים ומה הם יכולים לעולל כשהם רוצים.
אני לא דורש כלום, שים לב איפה אנחנו נמצאים - אנחנו דנים בפורום פוליטי על נושאים כאלה ואחרים. אני
בסך כל מביע את דעתי בנושא, ואני מתנגד כמובן לכל כפייה שהיא.

מי שיורק, זורק אבנים או פועל בכל אלימות שהיא - צריך מייד להיעצר. אין לי סבלנות או סובלנות לפושטקים
כאלה. המצב היום לא תקין, זה ברור. יש לפעול בנחישות ובתקיפות גדולה הרבה יותר מאשר נוהגים, גם אם
זה יגרור מהומות והתפרעויות נוספות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:33

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר