16-01-2012, 17:11
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Tallyco
חילונים ודתיים לאומיים עוזבים את שכונת רמות בירושלים, את בית שמש והמגמה מתחילה גם בשכונת קריית יובל בירושלים.
|
אני לא מכיר את הערים הללו ולכן לא באמת אוכל להגיב. עם זאת חשוב לציין שרק מעצם היותן ערים ושכונות חרדיות לא אומר שהן מייצגות את החברה החרדית, בדיוק כמו שת"א לא מייצגת את החברה החילונית.
ציטוט:
|
אוכלוסיית קציר-חריש חיה בחרדה מתמדת לאופי היישוב שלהם מכיוון שמתוכננת עיר חרדית שתבלע את היישובים הנ"ל.
|
עוד פעם, לא יודע להגיב על אירועים נקודתיים, אבל טבעי שחוששים מהאחר, בטח כשהתקשורת עושה כל מאמץ אפשרי כדי לצייר את האחר הזה כאוכל ילדים.
ציטוט:
|
שכונה באשדוד שמתאכלסת ע"י חרדים נעזבת במהירות ע"י חילונים וסרוגים. מה לדעתך הסיבה לכך?
|
שוב, פחד מהשונה.
לא נעים להגיד אבל תוציאי "חרדים" ותכניסי "אתיופים" (או כל קבוצת מיעוט אחרת) וקיבלת בדיוק את אותה המשוואה.
ציטוט:
|
כשאתה מדבר על משפחה חרדית בודדת בבניין, זה מצב שונה לחלוטין מבניין בו 95% חרדים. אתה תרגיש בנוח לגור שם?
|
כן...למה שאני לא ארגיש בטוח?
את מבינה את האבסורד פה? את מדמיינת לעצמך שני אנשים חרדים מדברים ביניהם ושואלים אחד את השני אם הם היו מרגישים בטוח לגור בבניין שרובו חילוני?! את מבינה את הרמה של הדמוניזציה?
ציטוט:
תוכל לצאת עם האוטו בשבת ללא חשש? להפעיל טלויזיה בשבת או ביום כיפור? לבשל בשבת? לארח? (כל זה כמובן ללא המחשבות של "אולי אני מפריע לשכנים") ועוד לא דיברנו על ילדים בגיל חטיבה/תיכון שרוצים לעשות מסיבה לחבר'ה בשישי בערב...
אתה מבין, בשלב מסויים זה הופך מאד לא נעים...
|
פה פגעת בנקודה- לא נעים, זה הכל עניין של לכבד את רגשותיו של האחר, אם הרוב הוא דתי ונדרש לכבד את רגשותיו של הרוב זאת סיבה לא לגור במקום מסוים, אבל אם לא מפריע לך לוותר על אספקטים מסוימים בשביל לגור שם- אדרבא.
וזה נכון גם לחרדים וגם לחילוניים, תארי לך משפחה חרדית שגרה בבניין חילוני שיש בו מסיבה בשישי בערב, השכנים שלהם גורמים להם לחלל את השבת (כנראה שלא במזיד אבל עדיין) שאין חמור מכך, אבל הם בוחרים להישאר לגור בבניין ולבלוע את הגלולה.
ציטוט:
|
לא יודעת לגבי הצהרות ראש עיר (לא שמעתי בזמנו) אבל אני יודעת על פרוייקטים של בניה חדשה ומוזלת, שנבנים בלעדית למגזר החרדי. אני לא אוכל לקנות שם דירה גם לו ארצה...
|
אז תפני אותנו אליהם- אם יש פרוייקט כלשהו שנבנה אך ורק לקבוצת אוכלוסייה אחת (ולא "מותאם" אליה או מובנה לנוחיותה) זה פסול.

ותודה לדורון
|