לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2012, 01:16
  FiReBall מנהל FiReBall אינו מחובר  
מנהל צו"ב

חבר מתאריך: 02.05.02
Facebook profile Follow me...
חייל קנה סיגריות בחברון ושכח אמצעי ראיית לילה

החייל קנה סיגריות בחנות פלסטינית בניגוד לפקודות ושכח ציוד מתקדם לראיית לילה. בעל החנות השיב את הציוד לצה"ל

יואב זיתון פורסם: 06.02.12, 23:00

חייל צה"ל שכח מנשא צבאי שהכיל ציוד מתקדם לראיית לילה בחנות פלסטינית בחברון, לאחר שקנה סיגריות בניגוד מוחלט לפקודות שאוסרות על כך. האירוע קרה ביום חמישי, יממה בלבד לאחר התקרית החמורה שבה נשכח חייל צה"ל בכפר בודרוס שליד רמאללה.

למרבה המזל, הפלסטיני שבחנותו נשכח הציוד ששוויו אלפי שקלים, החליט לא למכור אותו או להעבירו לארגוני טרור, וניגש עם המנשא למנהלת התיאום והקישור של צה"ל, שנמצאת בבסיס החטיבה המרחבית יהודה, ליד חברון.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4186200,00.html

פלשתינאים מלווים חיילים חזרה לכוחותינו, פלשתינאים מחזירים ציוד אבוד לצה"ל... השת"פ הגיע לשיאים חדשים

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עקוב אחרינו! תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה Facebook

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-02-2012, 01:20
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "חייל קנה סיגריות בחברון ושכח אמצעי ראיית לילה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי FiReBall
פלשתינאים מלווים חיילים חזרה לכוחותינו, פלשתינאים מחזירים ציוד אבוד לצה"ל... השת"פ הגיע לשיאים חדשים
בשני המקרים דווקא לא מדובר בשת"פ בין גורמים פלסטיניים רשמיים (כלומר, של מוסדות הרש"פ), אלא בפלסטינים 'נחמדים' מהרחוב.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי FiReBall
למרבה המזל, הפלסטיני שבחנותו נשכח הציוד ששוויו אלפי שקלים, החליט לא למכור אותו או להעבירו לארגוני טרור, וניגש עם המנשא למנהלת התיאום והקישור של צה"ל, שנמצאת בבסיס החטיבה המרחבית יהודה, ליד חברון.
למה יואב זייתון כל-כך מופתע ונדהם שבעל החנות (סליחה, "הפלסטיני"...) "החליט לא למכור אותו או להעבירו לארגוני טרור". גם בלי להיות מלאכים, אני מניח שהרבה אנשים היו מחזירים ציוד כזה, בין אם הם פלסטינים ובין אם לאו.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-02-2012, 09:59
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.08
פיתרון פשוט ויעיל לדילמה:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "חייל קנה סיגריות בחברון ושכח אמצעי ראיית לילה"

לשגר את החייל ואת המ"מ שלו לכלא 6, לעונש מקסימלי, בגין הפקרת ציוד צבאי מתקדם בשטח האויב.
ולתת נזיפה למג"ד.

בצה"ל חייבים להתחיל להתעורר.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

ישן 07-02-2012, 18:10

אתה דוגמא חיה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "מה הקשר למ"מ ? ולמג"ד? ואולי..."

זה שאתה בעצמך לא מבין זה חמור מאוד, טוב אבל אוליי אתה בסה"כ ג'ובניק שבחיים לא היה בשטח, אז טעות שלי - SORRY.

בכל אופן, בשאיפה שלא היית ג'ובניק.

היית אמור לדעת שמ"מ במהלך מבצע צריך לדעת בכל זמן נתון איפה כל החיילים שלו, יתרה מזאת בתדריך מקדים, ישנם דגשים ברורים, אחד מהם זה שקיים איסור מוחלט ליצירת קשר עם אוכלוסיה מקומית, מה שכמובן אסור בתכלית האיסור - רכישת מוצרים במכולת, על עניין נטישת הציוד אני בכלל לא מדבר, רק על דבר צריך לפסול לאותו צ'יקמוק את המקצוע, ועשות לו הסבה למפעיל ממטרות.

אם המ"מ לא העביר את זה בתדריך, האחריות היא שלו, אם המג"ד מחזיק מ"מ כזה, הוא ראוי לקבל נזיפה.

לצערי (ואני אומר את זה בתור מילואמניק קרבי, שנותן לא מעט ימים בשנה בפעילות מבצעית), עדיין ישנם פערים חמורים מאוד בנהלי משמעת, ידע, והבנה של קצינים, ומפקדים זוטרים.

רק יד קשה תמגר את התופעה.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

נערך לאחרונה ע"י AtlantisNumenor בתאריך 07-02-2012 בשעה 18:12.
ישן 07-02-2012, 19:25
  id0a id0a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי AtlantisNumenor שמתחילה ב "אתה דוגמא חיה"

קודם כל, תודה על כל התשבוחות עליי,
דבר ראשון, ג'ובניק אני לא, הייתי מפק"צ, סמ"פ ומ"פ ביחידה קרבית ואני מכיר דיי מקרוב פעילות מבצעית. אז להבא הזהר בלשונך.

דבר שני, איך אתה יודע שזה היה במהלך פעילות מבצעית ? חברון והאיזור מרובים בחנויות של פלשתינאים שעוברים לידם ביום יום ובמהלך שגרה ולא רק במהלך פעילות מבצעית, בכתבה לא מוזכר שזה היה במהלך פעילות מבצעית ואם זה כן היה במהלכה אני יוצא מנקודת הנחה שהכתב כן היה מציין זאת כי זה יותר "סקסי".

דבר שלישי, זה עניין שמוזכר בשגרה ומועבר בתדריכים רבים, אני כמפקד לא חשבתי אפילו להעלות את זה בתדריך לפני מבצע מכיוון שזה ברור לכל ולכולם, על אחת כמה וכמה בפעילות מבצעית, אם מ"מ אצלי לא היה מעלה זאת בתדריך לפני מבצע לא הייתי נוזף בו, שולח אותו לכלא ואפילו לא מעיף אותו (איך אני מעז אה...).
ונגיד שזה כן היה בפעילות, יש חוליות סגירה על בתים, יש חסמים, לא לכולם יש מ"מ צמוד או מ"כ צמוד, לא כולם צמודים לתחת של המפקד אז יכול להיות שאחד החיילים על דעת עצמו מאחת מחוליות הסגירה/החסמים הלך וקנה סיגריות (למרות שאני מניח שלא כך היה הדבר) - רק הוא ומפקד צמד הברזל צריכים להענש בחומרה.

יש פה אחריות מלאה של החייל ורק שלו (אלא אם כן הוא היה בצמוד למ"כ/סמל/קצין או כל מפקד אחר שנתן לו אישור לקנות סגריות אצל פלשתינאי) אין להוריד אחריות מהחיילים הם לא טיפשים, הם מודעים לכללים טוב מאוד, לא כל שטות שעושה חייל יש להעניש גם את המפקד ופה קבור הכלב.

ושוב, לדעתי זה היה בזמן שגרה ולא בפעילו מבצעית לפי כל הפרטים בכתבה (או כל הפרטים שלא מוזכרים בכתבה) לא היה איתו מ"כ/סמל/מ"מ צמוד אז אותו ואת החברים שלו שלא מנעו ממנו לעשות את זה צריך להעניש ולא את מפקדיו.

אני מקווה שיש פה מ"מים/סמ"פים/מ"פים צעירים שקוראים את מה שקורה פה ואני מזכיר להם שגם לחיילים שלהם יש ראש, צריך להעניש אותם ולא להוריד מהם אחריות רק בגלל שהם חפ"שים ויש להם מפקדים.

עם תחקיר טוב אפשר לרדת לעומקו של עניין, אם במהלך התחקיר מתגלה נורמה של קניה אצל פלשתינאים, או אולי הפקרה של ציוד צבאי כעניין של מה בכך יש להעניש את המפקדים גם כן, מכיוון שבסופו של דבר כל נורמה במחלקה/פלוגה מוכרת וידועה על ידי מפקדיה - כאן כן יש אחריות מפקדים.

קפיש ?

נערך לאחרונה ע"י id0a בתאריך 07-02-2012 בשעה 19:34.
ישן 07-02-2012, 19:50

נחמד, אז אני מדבר עם חירני"ק...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "קודם כל, תודה על כל התשבוחות..."

חסכת לי זמן בהסברים, עכשיו יהיה לי יותר קל לחדד את הנקודה שלי.

בתור קצין קרבי, אני אשמח אם תענה לי בצורה אובייקטיבית.

2 תרכישים:

1. החייל מגיע לחנות, קונה סיגריות, חובר בחזרה לצוות, ושוכח את האמר"ל המתקדם בחנות, בעל החנות מעביר את האמר"ל לגורמי טרור, ומשם לעזה (ואוליי אפילו הרחק הרחק מזרחה, לך תדע...).
יש תחקיר פנימי ביחידה, מי מקבלים בראש?

2. החייל מגיע לחנות, קונה סיגריות, המוכר שהוא במקרה גם פעיל טרור, קורא לעזרה (אתה יודע, בכפרים, הכל זה ממש קרוב), והוא וחבריו משתלטים על החייל, וחוטפים אותו.

במקרה הטוב יופעל נוהל חניבעל, והחייל גם איכשהוא ייצא בחיים.

במקרה הרע (מה שסביר להניח היה קורה), החייל היה נחטף, והיינו מקבלים "גלעד שליט 2".

ברמת המחלקה-גדוד-חטיבה, מי מקבלים בראש?

ישן 07-02-2012, 19:57
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי AtlantisNumenor שמתחילה ב "נחמד, אז אני מדבר עם חירני"ק..."

תרחישים.

בוא נלך שני צעדים קדימה, אחרי מה שכתב id0a למעלה, אתה בעצם בא בטיעון כזה:
יש מקרים שבהם עורפים ראשים (אפילו של מי שלא אשם) בגלל הלחץ שנוצר כשהתוצאות חמורות, לכן צריך לערוף ראשים, גם כשאין אשמה, וגם כשאין לחצים בכלל...
זה באמת נשמע לך הגיוני?

ואם החייל נחטף כשהוא הלך לאכול חומוס באבו גוש? את מי ידיחו?
ואם הוא היה ג'ובניק ולא קרבי? את מי ידיחו?
ואם הוא בכלל היה ברגילה בזמן הזה? את מי צריך להדיח לדעתך?

בהן צדק, וממש לא מתוך סימפתיה לשדרת הפיקוד של צה"ל, אני לא מצליח להבין למה אם חייל פעל באופן הפוך לחלוטין מפקודות שניתנו לו המפקד שלו צריך להענש.

ישן 07-02-2012, 20:04
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "תרחישים. בוא נלך שני צעדים..."

הוא אולי הרחיק מעט לכת עם ההשלכות אבל הנקודה נכונה.

המ"מ אחראי על החיילים שתחת פיקודו על כל המשתמע מכך.

פרט לכמה תגבורים בקמ"כ לא שהיתי יותר מדי בחברון אז אני לא מכיר את האווירה השוררת בגזרה ואת הכללים, כמו-כן לא ברור לי איך לעזאזל שוכחים אמר"ל בחנות (מה, הוא הוציא אותו מהפאוץ' גב כדי לשלוף את הארנק ושכח להחזיר? מה כבר יכול להיות) אבל דבר אחד ברור- הדבר אירע כאשר החייל תחת אחריותו של המ"מ ועל כן גם המ"מ נושא באחריות לאירוע.

מובן שאם החייל דפק נפקדות כדי לקנות סיגריות הרי שאין אחריות על המ"מ.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 07-02-2012, 20:20
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "הוא אולי הרחיק מעט לכת עם..."

אני מעולם לא הרחתי אמר"ל אפילו, אבל ממה שכתבת למעלה (ומהתייחסויות של אחרים) עושה רושם שצריך די להתאמץ כדי לשכוח את האמר"ל, וזה נראה כמו סימפטום שמצביע על חייל טיפש למדי, זרקן למדי, או משהו באזור.

יכול להיות גם שהיה לו יום ממש רע, או שהוא חטף זעזוע מוח שהשפיע על כושר השיפוט שלו באותה שעה, אבל בכל-מקרה, זה נשמע כמו משהו שלמ"מ אין יותר מדי שליטה עליו. אם המ"מ לא אמר, או לא הזהיר, או לא פקד - זה עניין אחד. אבל הצבא מבוסס, בצדק או שלא, על ההנחה שמבצעים פקודות. חייל שלא מבצע פקודות (בין אם הוא לא רוצה ובין אם הוא לא יכול) צריך להענש עד שיבצע אותן או לצאת מהצבא. כל עוד הוא בצבא (ולא בחבוש) למפקד יש ציפיה סבירה שפקודיו יבצעו פקודות.

אם המ"מ זרקן, והיו כבר מקרים כאלה בעבר, והוא לא טיפל בהם - עליו להענש, כי במחדל הוא הביא להתרופפות המשמעת שאפשרה את זה.

אבל אם לא?

ברגע שהמ"מ עשה את כל הדברים הסבירים (לעקוב אחרי החייל 24/7 זה לא סביר) כדי לדאוג שהוא ימלא פקודות, ונתן את הפקודות, יש שתי אפשרויות בגדול לכך שפקודה לא מתבצעת:
  • או שהפקודה לא הייתה מדויקת, או לא הגיונית, או שקרתה תקלה לא צפויה, וכו'. לדוגמה: המפקד אמר - לך לש.ג. ותגיד למוטי "קוקוריקו", אבל החייל הלך לש.ג. ומוטי בכלל לא שם! במקרה כזה, אי-אפשר להפיל הכל על החייל.
  • אבל אם חייל קיבל פקודה הגיונית, סבירה, חוקית, ואפשרית, ובכל זאת לא ביצע אותה - רק הוא אשם.
אם המפקד אמר לך להתחפש לתרנגולת ולרוץ ברחבי המחנה וסירבת - אתה אולי תישפט על סירוב פקודה, אבל סביר שגם נגד המפקד יינקטו צעדים בגלל הפקודה הזו. אם, לעומת זאת, המפקד אמר לך להחליף חייל אחר בשמירה הלילה ב-2, ולא עשית את זה - רק אתה אשם. המפקד עצמו צריך לשפוט אותך ולקרוע אותך.

חוץ מזה, בקצב הזה אפשר להדיח את הרמטכ"ל. אם מפקד של מישהו שהיה לא בסדר הוא גם לא בסדר, את המ"פ של המ"מ לא בסדר, והמג"ד של המ"פ לא בסדר, וכך הלאה עד לרמטכ"ל ולשר הביטחון שמינה אותו ולראש הממשלה ששם אותו בקבינט שלו, ולציבור שבחר בו. כולנו לא בסדר.

ישן 07-02-2012, 21:35
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אני מעולם לא הרחתי אמר"ל..."

1. המ"מ אחראי על הציוד במחלקתו לרבות (ויש שיאמרו אף בעיקר) אמר"לים. במסדרי מ"מ שצריכים להתרחש כל שבוע אחד מהדברים עליהם צריך לשים דגש זה השפצו"ר של האמר"ל.
נכון- אם החייל מטומטם למ"מ אין הרבה לעשות בנדון, אבל לפני זה צריך לדעת מה בדיוק הפרטים, האם החייל באמת הניח את האמר"ל על הדלפק ושכח אותו שם, או שמא האמר"ל נפל מאחד הפאוצ'ים והיות ולא היה משופצ"ר נשכח על הרצפה.

2. אתה שוכח דבר אחד מהותי שקדם כרונולגית לאמר"ל וזה שהחייל נכנס לקנות סיגריות בחנות ערבית בניגוד לפקודות. פה החל האירוע ופה צריך להתחיל התחקיר. האמר"ל שנשאר מאחור הוא "רק" תוספת לחוסר האחריות.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 07-02-2012, 21:18
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "עוד תרחיש, כמעט יום יומי. אתה..."

ציטוט:
אתה מ"פ, הנהג שלך נסע לנסיעה מנהלתית לעשות טיפול לרכב לאחר שעבר תדריך נסיעה מלא על ידך. למרות שעבר תדריך נסיעה הוא נסע אחורה ללא מכוון אחורי ופגע בשלט.
האחריות של מי ? שלו ואך ורק שלו למרות שאתה מפקדו הישיר ונושא באחריות עליו.

תיאורטית אתה צודק; מעשית בצה"ל, הרושם שלי הוא שהנורמה היא שאם הנהג יגרום לנזק כבד (נאמר, חלילה יהרוג מישהו), חקירת מצ"ח כבר תמצא שהמ"פ לא ביצע את כל הנהלים הנדרשים (נאמר, לא וידא שהחייל אכן ישן את מספר השעות שהצהיר עליו; לא דרש ממ"פ המפקדה להחליף אותו אחרי תאונה קלה קודמת; נתן תדריך חלקי בהתבסס על ידע קודם של הנהג וכו') והקריירה שלו תינזק.

קרוב משפחה שוחרר מצה"ל אחרי שנהג תורן גרם לתאונה קטלנית בנסיעה לא מאושרת בזמן שהוא היה ק. תורן. ברור שהנהג התורן ידע שאסור לו לנסוע ללא אישור, ובכ"ז צה"ל החליט שגם קרוב המשפחה שלי אשם.

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 07-02-2012 בשעה 21:26.
ישן 07-02-2012, 20:18
  id0a id0a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי AtlantisNumenor שמתחילה ב "נחמד, אז אני מדבר עם חירני"ק..."

משחק מלחמה ומקת"גים ? יאללה...

תרחיש 1: בהנחה שלאחר תחקור הצוות, החיילים ידעו שאסור להם לעצור ולקנות דברים אצל בעלי חנויות פלשתינאים וזה פקודה שעברה בתדריכים שונים במקומות שונים (לאו דווקא לפני הנסיעה הספציפית הנ"ל) יש להעניש את כל מי שהיה ברכב שעצר ובאותה מידה של הענשה גם את החייל שקנה (ערבות הדדית, אחריות אחד לשני...). אם היה איתם מפקד (לא משנה מה דרגתו) יש להעניש אותו בחומרה רבה יותר וכן להעיף או לא להעיף זה אני לא אחליט (שיהיה לי מקרה כזה אני כן אחליט בהתאם למפקד).
בהנחה שלאחר תחקור החיילים לא ידעו כי אסור להם לקנות אצל רוכלים פלשתינאים, יש להעניש בחומרה את המפקדים והקצין מכיוון שלא מילאו אחר הפקודות ולא אמרו לחיילים על חובותיהם ואיסוריהם (היפוטתי לחלוטין).

תרחיש 2: בהתאם למצוין בתרחיש 1, רק שפה לצערנו זה נגמר גם באסון...

הצעה שלי, אל תחפש רק לתת בראש, תחקיר מעמיק עד רמת החייל האחרון הוא חשוב לא פחות מ"לתת בראש" נכון שעונש הוא חשוב אבל הוא בדר"כ למען יראו ויראו ואינו עונש שלאחר מכן אפשר להפיק ממנו לקחים, לכן חשוב התהליך.
ישן 07-02-2012, 21:20

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "משחק מלחמה ומקת"גים ?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי id0a
משחק מלחמה ומקת"גים ? יאללה...

תרחיש 1: בהנחה שלאחר תחקור הצוות, החיילים ידעו שאסור להם לעצור ולקנות דברים אצל בעלי חנויות פלשתינאים וזה פקודה שעברה בתדריכים שונים במקומות שונים (לאו דווקא לפני הנסיעה הספציפית הנ"ל) יש להעניש את כל מי שהיה ברכב שעצר ובאותה מידה של הענשה גם את החייל שקנה (ערבות הדדית, אחריות אחד לשני...). אם היה איתם מפקד (לא משנה מה דרגתו) יש להעניש אותו בחומרה רבה יותר וכן להעיף או לא להעיף זה אני לא אחליט (שיהיה לי מקרה כזה אני כן אחליט בהתאם למפקד).
בהנחה שלאחר תחקור החיילים לא ידעו כי אסור להם לקנות אצל רוכלים פלשתינאים, יש להעניש בחומרה את המפקדים והקצין מכיוון שלא מילאו אחר הפקודות ולא אמרו לחיילים על חובותיהם ואיסוריהם (היפוטתי לחלוטין).

תרחיש 2: בהתאם למצוין בתרחיש 1, רק שפה לצערנו זה נגמר גם באסון...

הצעה שלי, אל תחפש רק לתת בראש, תחקיר מעמיק עד רמת החייל האחרון הוא חשוב לא פחות מ"לתת בראש" נכון שעונש הוא חשוב אבל הוא בדר"כ למען יראו ויראו ואינו עונש שלאחר מכן אפשר להפיק ממנו לקחים, לכן חשוב התהליך.

אוקיי, ומה הנקודה?
אני מסכים עם כל מה שרשמת.

בשורה התחתונה צריך לבדוק אם היה כשל פיקודי.

אם המ"מ העביר תדריך לחייל, והחייל התעלם, אז הרי שהחייל צריך לספוג את מלוא העונש.

אבל אם המ"מ לא תדרך את החייל (מה שקורה לא מעט פעמים), אז הרי שגם הוא אשם, אם המ"מ בעצמו לא ידע, אז זה אשמה של המ"פ, והלאה...

גם לאחר לבנון 2, נערפו ראשים של קצינים בכירים, אני חושב שלצה"ל עדיף לערוף כבר עכשיו, ולהגיע למלחמה הבאה מוכנים, או לשמר את הנהלים ברמה הכי גבוהה גם במהלך פעילות מבצעית בשטחים.

אגב, לצורך העניין:

לדעתי הדחתו של המג"ד משריון שחייל שלו ננטש, הייתה מעולה, אני חושב שצה"ל מוכרח להמשיך עם הקו הזה, מיותר לציין שנשק יום הדין של אויבנו בא"י, זה חייל חטוף.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר