לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-01-2012, 23:55
  nitz2005 nitz2005 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wiggin שמתחילה ב "מעוניין להיות קמ"ן"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Wiggin
שלום, אני מעוניין להיות קמ"ן ויש לי כמה שאלות בעניין:
1. כרגע אני חובש בתאג"ד (מוגדר כלוחם), אבל לא סיימתי מסלול, זה ימנע ממני להתקבל(אני לא מדבר על המסלול היעודי)?
2. למי אני צריך לפנות כדי לסדר את זה?
3. אני אזדקק להסכמה (או לפחות לחוו"ד) של הרופא (שהוא המפקד שלי, אני לא מתכוון לאישור רפואי כלשהו)?

תודה, wiggin.

צריך חוו"ד מן הסתם אם אתה יוצא לקורס קצינים זה בוודאות, ואם הרופא הוא המפקד שלך אז זה יהיה של הרופא... הכי טוב שתדבר עם הקמ"ן או עם מישהו מהמחלקת מודיעין כדי לנסות להבין יותר, הם יוכלו לעזור לך הרבה יותר כי הם יודעים איך זה עובד בניגוד לאנשים שיכולים להגיד לך כאן סתם שטויות...

בכל מקרה, תשאל את עצמך אם אתה יודע מה זה באמת קמ"ן, כי זה נשמע מגניב אבל זה הרבהה מאוד עבודה שחורה ומתסכלת

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-02-2012, 16:21
צלמית המשתמש של fritz2
  fritz2 fritz2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Wiggin שמתחילה ב "יש לי רובאי 03. מקריאה בפורום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Wiggin
לפריץ:
קראתי קצת בפורום, במיוחד את השרשור של עידן למבורגיני. אני מודה שאין לי הרבה ידע, אבל אני בן אדם סקרן שאוהב ללמוד ומחפש תפקיד אחר, יותר מאתגר שבו ארגיש שהעבודה שלי יותר משמעותית.
בשאלתי התייחסתי לתפקיד הקמ"ן הגדודי, אבל בעניין התפקידים האחרים - הרי חיילים במודיעין שיוצאים לקורס קצינים אוחזים בניסיון של כשנה (אורך השירות פחות זמן ההכשרה), זה משמעותי?

היי, אכן נתקלתי באנשים שהגיעו לתפקידים מודיעיניים אחרי שירות כלשהו בתפקיד אחר, אבל הפז"מ שלך הוא כמעט שנה, ויש לך תפקיד / מקצוע ביד (כלומר, לצבא יש ביד מישהו עם מקצוע).

אני מודה ומתוודה שאני לא מכיר לעומק את התהליכים המודיעיניים בתוך הגדודים.
אבל בוא נתאר את התהליך שאתה צריך לעבור:
כרגע הסיכוי הכי טוב שלך הוא לברר מול הקמ"ן האם אתה יכול בכלל לעשות הסבה כלשהי והאם קיים צורך כזה בתוך הגדוד.
אם התשובה שלו חיובית, אתה צריך לדבר עם המפקד שלך ולהסביר לו שאתה מעוניין לעבור את ההסבה הזו.
קח בחשבון שזה החלק הכי עדין בשרשרת הזו, כי המפקד שלך לא חייב לשחרר אותך. אם הוא מסרב, אתה יכול לפנות עד למג"ד בשרשרת הפיקוד והמילה שלו תהיה האחרונה והסופית.
אני מתאר כאן תהליך ארטילאי, אני לא יודע איך בדיוק מתנהלים הדברים בגדוד שלך וחסרים פרטים כמו כמה זקוקים לחובשים במרפאה, כמה זקוקים למש"קי מודיעין בקמ"ניה ואם בכלל מישהו ישים על זה שיש לך מוטיבציה לתרום בתור קמ"ן.

רק כדי לצנן אותך, הצבא לא יוותר על מישהו עם תפקיד כל כך מהר, לכן אני ממליץ לך לחשוב שוב אם אתה באמת (ולמה בכלל) אתה רוצה פתאום להיות קמ"ן.

עד כאן - בהצלחה.

בכל אופן, אנסה לברר לך איך מתנהלים הדברים בגדוד. בינתיים קח את דבריי בערבון מוגבל (וזה תופס לגבי כל מה שכתוב בפורום..) וחכה שמישהו שמבין יותר יוכל לענות לך.
הבקשה שלך מאוד חריגה.
עוד עצה שאני לא מבין איך לא חשבתי עלייה, היא להתייעץ בשלישות שלך. הם ידעו בדיוק איך הדברים מתגלגלים שם בגדוד, ויוכלו להגיד לך בדיוק אם זה אפשרי וכיצד.

ושוב, בהצלחה. תקווה, אבל אל תצפה.

נערך לאחרונה ע"י fritz2 בתאריך 10-02-2012 בשעה 16:25.
ישן 26-02-2012, 23:11
  apile apile אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wiggin שמתחילה ב "מעוניין להיות קמ"ן"

קצת הבהרות:
קמן גדודי זה לרוב דווקא לא אחד שצמח בחיל המודיעין. אני האמת לא מכיר אף קמן גדודי שהגיעו מחיל המודיעין.

קמן גדודי עושה מגמת להב בבהד 1 ולכן נדרש פרופיל קרבי.

בד"כ קמן גדודי הגיע לתפקיד במסלול הייעודי או שהיה לוחם ויצא לקצונה לאחר פציעה\פסילת מקצוע. ההשלמה החיילית היא כן בחיל המודיעין.

תפקיד שנשמע נוצץ הרבה יותר ממה שהוא. לרוב השיבוצים הם בגדודים או בחטיבות והעבודה היא משרדית לא הכי מעניינת. אני חושב שקצין מחקר בחיל המודיעין יהנה בשירות שלו הרבה יותר מקמ"ן גדודי.

מה שכן, אחרי כמה תפקידים, עם חתימת קבע נוסף, אפשר להגיע להיות קמ"ן ביחידות מיוחדות, שם אופי השירות יכול להיות יותר מעניין ומאתגר מאשר להיות קמ"ן של גדוד חי"ר שתופס קו בבקעה הירדן\שומרון\סוריה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר