150 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1 גביע דנונה או חצי גביע שמנת 15%
למלית:
2 בצלים סגולים (תלוי בגודל, כן?) חתוכים לרצועות
2 בטטות קלופות ומבושלות (קודם לפרוס אח"כ להרתיח במים חמים עם קצת מלח, עד שהבטטות מתרככות)
2-3 ענפי רוזמרין קצוצים
2 ביצים
גביע דנונה
מלח ופלפל שחור
1. מכניסים את כל המרכיבים של הבצק לבלנדר ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
3. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים חצי מכמות טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות.
4. טורפים ביחד את החצי הנותר של הבצל, ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.
5. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול דק בגודל של התבנית (אני בזמן הרידוד שמה נייר אפייה מתחת לבצק עם קצת קמח. יותר נקי, פחות בלאגן ואח"כ קל לי יותר להעביר את הבצק לתבנית).
6. מניחים את הבצק על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים את הבצל שטיגנו ומעליו מסדרים יפה את עיגולי הבטטה. על הכל יוצקים את בלילת הביצים.
את המתכון לקחתי חצי מאיילת בן יוסף וחצי מבני סיידא כפרעליהם, עם קומץ שינויים לנוחיותי האישית..
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "מזל טוב נשמאמי! :)
(איך חגגת?)"
לא דאגתי לצערי לפנות לי זמן מעבודה ליומהולדת. עבדתי ביום ופינתי לעצמי רק את הערב.
ועוד יום לפני עבדתי כמו חמור 17 שעות כך שהגיע הערב הפנוי ביום הולדת, הייתי מת מהלך..
כמה חברים קרובים קנו לי בקבוק וויסקי יקר והזמינו אותי על חשבונם לפאב מקומי. היה מאוד נחמד,
רק חבל שנרדמתי על הספה בפאב אחרי לא יותר משני בקבוקי בירה והשארתי אותם לחגוג בלעדי תוך כדי שאני נותר מעולף בזמן שהם צוחקים ונהנים
ואם זה לא מספיק , עוד עבדתי בבוקר שלמחרת אחרי ארבע שעות שינה בלבד..