לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-04-2012, 08:07
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "אז בוקר טוב גם לך. אני מקווה..."

כנראה שאתה (ואחרים) לא מבינים את משמעות העדכון האוטומטי.

העדכון האוטומטי, דואג שהשעה, לפי זמן יקום מתואם, שהמכשיר מודע לה, תהיה נכונה, על ידי עדכון מהרשת, בפרוטוקול NTP או דומה לו.

מעבר לשעון קיץ איננו משנה את השעה, אלא רק את התצוגה שלה.

מערכות הפעלה מודרניות (לינוקס משנות ה 90, חלונות רק מויסטה או 7, לא זוכר), מכילות קובץ מידע של איזור זמן, שאומר למערכת ההפעלה באיזה תאריך יש לשנות את תצוגת השעה (ולא את השעה!), ופעולה זו מתרחשת בצורה אוטומטית, לפי איזור הזמן שמוגדר במערכת. הדרך היחידה למנוע אותה, היא להשתמש באיזור זמן שאיננו תומך בשעון קיץ, או לבטל את המעבר לשעון קיץ במערכות שתומכות בביטול שכזה, כי יכולת עדכונן אודות שינויים בתאריכי המעבר לשעון קיץ/חורף, מוגבלת [שזה כולל פחות או יותר רק את חלונות, ולכן רק שם תראה אפשרות כזו]. שינוי כזה איננו מומלץ משום שיש תוכנות שחשוב להן לדעת מה איזור הזמן הנכון שאתה נמצא בו, בייחוד כשהן מתקשרות עם אנשים אחרים. לדוגמא: תוכנות Calendaring למיניהן.

מכאן, שבכל מערכת שמודעת לאיזורי זמן ולזמני המעבר לשעון קיץ, בעצם לא צריך לעשות כלום - וזה יעבוד. עצם זה שאתה עושה שינויים לבד, לא ישנה את השינוי שהמערכת עושה ממילא. אפשר להשאיר עדכון אוטומטי, ולא צריך לכוון את השעה. המכשיר עושה את זה לבד מצויין, והוא גם מודע להזזת הזמנים מראש. כשכיוונתי שעון מעורר ליום שישי בבוקר (אנדרואיד 2.3), מיד אחרי הכיוון הוא אמר לי שהזמן הנותר עד הצלצול הוא מספר השעות הנכון (כלומר, שעה פחות ממה שהיית מצפה לו לא היו מזיזים את השעה)

שימו לב: כל מה שכתבתי לגבי הזזה אוטומטית של השעה - לא תקף במכשירי אייפון. זה עוד אחד מהדברים הרבים שאייפון פשוט לא עושה טוב. אבל הוא לבן, אז מה זה משנה.

שימו לב2: הסיבה שבגללה אתם בכלל פוחדים מזה שהמכשיר יעשה את הדבר הנכון והמצופה ממנו (ולכן מבטלים עדכונים אוטומטיים, ומשנים את השעה לא בזמן הנכון [הרי בזמן הנכון, הייתם רואים שהיא הסתדרה לבד]), היא, שבמשך שנים, התרגלתם, במוצר מקולקל אחר, חלונות שמו, שזה פשוט לא קורה אף פעם. אז... אנדרואיד זה לא חלונות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-04-2012, 09:36
צלמית המשתמש של זיו
  זיו זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres

חבר מתאריך: 21.11.01
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "כנראה שאתה (ואחרים) לא מבינים..."

לא יפה שימי. אני מודע לעניין היטב.
הבעיה היא שבארץ הקודש עד לפני מספר שנים לא היה תאריך מסודר, או תאריך כלשהו להזזת שעוני קיץ/חורף. הכל נעשה בחוק זמני שתקף לשנה או משהו כזה. בפעם האחרונה זה היה ל6 שנים (וואו!) כמדומני, שגם זה הולך להשתנות. עקב כך, גם במערכות MS לא הייתה האופציה לעדכון אוטומטי של שעון קיץ בארץ בלבד. (נדמה לי שהתווסף בSP כלשהו לXP)
אה, ויפה שהוספת "לבטל את המעבר לשעון קיץ במערכות שתומכות בביטול שכזה" יען כי הדרואיד לא תומך באופציה. ואיכשהו נדמה לי מדבריך שזה דבר טוב (?) מחסור באופציות.
ולעניינינו; באוסף מכשירי הנוקיה/אריקסון/ווטאבר שהיו לי עד היום, כל אחד התנהג באופן שונה. ומכיוון שאני אשכרה משתמש בשעון הזה כדי לקום בבוקר, ולא כדי להשתעשע, אין לי זמן ויכולת לבדוק את כל האופציות בכל טלפון, ומה גם שבשנים אחרונות הגעתי למצב שהסלולארי שלי לא שורד מעבר להחלפת שעון בודדת, כך שאני לא יכול לדעת איך כל אחד יתנהג. תסכים איתי שהאופציה ההגיונית במצבי היא לעשות את זה בצורה ידנית, ולצפות שהדרעק לא יעשה דברים בעצמו.

נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 01-04-2012 בשעה 09:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:57

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר