לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-04-2012, 00:11
  משתמש זכר חדראי חדראי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.12
אני מסכים בעניין הזה עם גרמן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "עיריית הרצליה מסרבת להנציח את גנדי: "הוא לא מודל לחיקוי""

האיש אמנם רב זכויות בתחום הצבאי. אך הוא מייצג גם את כל מה שרקוב בתחום הזה.
הכוחנות, היוהרה וכל תחלואי הצבא גלומים באיש הזה.
בנוסף לכך, אמנית מפורסמת רמזה בעבר שהוא ניסה לאנוס אותה, היא אמנם לא הגישה תלונה ואפילו לא הצליחה לגייס את האומץ לומר במפורש את זהותו, גם לאחר מותו. אבל זה דבר המעלה עננה כבדה מאוד מעל ראשו. בנוסף לכך, השמועות על מעלליו ומעללי חבריו המיניים-אלימים היו ידועים לכל הצמרת הצבאית באותה תקופה.
בנוסף לכך, את קשריו החמים והחבריים עם כל צמרת העולם התחתון של אותם ימים (שנות ה-70) הוא לא הסתיר מעולם. בנושא זה אפשר לומר "אמור לי מי חברייך ואומר לך מי אתה".
וזה בנוסף לאיומים שהתקבלו על חייהם של רונאל פישר ומי ששימש עורכו בעיתון "דבר" בשנות השמונים, רק משום שהנ"ל העזו לכתוב כתבה שביקרה אותו ואת התנהלותו.
בכל אלו, ועוד דברים שעליהם אני בוודאי לא יודע, יש יכולת לפגוע בלגיטימיות של הנצחתו, על אף תרומתו הרבה למדינה.
לכן בעניין הזה, אני מסכים איתה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-04-2012, 17:07
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "משה דיין אמנם היה מניאק לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חדראי
משה דיין אמנם היה מניאק לא קטן, אבל לא שמעתי שניסה לאנוס מישהי.
ההבדל בין להיות מניאק ורודף שמלות, לבין להיות אנס, הוא גדול.
עם זאת, אם הוא הרס למישהו או מישהי את החיים, הוא צריך להיזכר כאישיות במחלוקת.
ולא כגיבור.
בנוסף לכך, אם סולחים לגנדי, למה שלא נסלח לקצב?
יש דברים שעליהם אי אפשר לעבור לסדר היום, ויש דברים שאותם לא ניתן להשכיח.

אני דווקא כן שמעתי, שדיין נהג, איך לאמר זאת, לא בדיוק לאנוס, אבל לתפוס חיילות צעירות במשרד שלו ולקיים איתן יחסים כלשהם. כן אונס, לא אונס, אבל יחסיו עם נשים הוא לא סוד, לדעתי.
ולגבי גנדי: נניח והוא היה איש צבא למופת, אז כן יש צורך לכבדו, גם אם הרס למישהו את החיים: אנשים גדולים טועים בגדול.

ישן 22-04-2012, 17:17
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "משה דיין אמנם היה מניאק לא..."

זה לא המקום לפתוח את הנושא, זה נאמר בעיקר בתור התרסה, אבל גם אני לא שמעתי שגנדי ניסה לאנוס, אשמח אם תפנה אותי לסימוכין אמיתיים ולא מצוצים מהאצבע ,יכול מאוד להיות שאם משה דיין היה מתהולל בזמנים טיפה מודרניים יותר היו למשטרה כמה ארוניות שמוקדשות לתלונות נגדו.

בשורה התחתונה- ההחלטה פוליטית גרידא, לא עבריינים, לא נשים ולא נעליים, הגברת לא מסכימה עם הקו הפוליטי של גנדי ועל כן היא מכפישה את שמו וזכרונו.

זאת כנראה הזדמנות טובה להזכיר שגנדי שורשיו בפלמ"ח, לב הקונצנזוס של השמאל הציוני ועל כן חייבת להשאל השאלה מהו השמאל שמיוצג היום.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 22-04-2012, 19:32
  משתמש זכר חדראי חדראי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.12
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "זה לא המקום לפתוח את הנושא,..."

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1663244

אתה מוזמן לחפש כאן
היו פעם עוד, עשיתי פעם עבודה לאוניברסיטה בנושא. עכשיו לא מצאתי.
היא התראיינה ב-2007 בערוץ 10, בעקבות פרשת רמון. זה מתוך העבודה ההיא:
"בדיון שהתנהל באולפן ערוץ 10 בנושא הטרדות מיניות בשנת 2007 בעקבות הרשעתו של השר לשעבר חיים רמון במעשה מגונה ללא הסכמה בהשתתפות רבקה מיכאלי ולימור לבנת שסיפרו על נסיון אונס שעברו. רבקה מיכאלי לא אמרה במפורש שניסיון האונס בוצע ע"י רחבעם זאבי, אבל רמזה על כך כשציינה שמדובר באלוף פיקוד ושר לשעבר שנפטר. היא סיפרה כי לפני 50 שנה הגיעה למסיבת בר מצווה, ובדרכה החוצה, לבדה, תפס אותה קצין בכיר בדרגת אלוף שלא הכירה באופן אישי, הצמיד אותה לקיר, שלח אליה ידיים והכאיב לה. "לא היה אונס, אבל זו היתה אלימות איומה. כשאני פורצת בבכי הוא זורק אותי כמו סמרטוט. לא זוכרת כמה זמן זה נמשך, עברו 50 שנה, ואני זוכרת השפלה, השפלה, השפלה" מיכאלי אמרה כי אותו קצין כבר הלך לעולמו, אולם היא עדיין "פוחדת להסתבך ולא רוצה להגיד את שמו". השחקנית הוסיפה כי "החיים הפגישו אותנו בעוד צמתים שנתנו לו הזדמנויות להתנכל לי. הוא איים עלי שיפוצץ לי את הבית".
"רק כשהאיש הזה נפטר מצאתי לנכון לספר את זה. לא יכולתי לשמוע את התשבחות ואיך היללו את המורשת שלו. עד אז הסיפור הזה היה בבטן. זה סיפור שלא רציתי לזכור" אמרה מיכאלי."

ישן 22-04-2012, 19:44
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "..."

1. סרקתי את הכתבה ולא מצאתי, מאידך לא בטוח שמאמר ב"הארץ" זה המקור לו אני מייחל.

2. ספוקלציות זה משחק מאוד כייפי, ככל שאתה עמום יותר ככה הסיפור יכול להתאים ליותר תרחישים ע"פ מה שמתחשק לך, תשאל אסטרולוגים- יש להם פטנט על השטיק הזה.

לצערי הרב כל מה שהובא עד כאן זה הרבה אולי, ספקולציות והכפשות ומעט מאוד ביסוס להוצאת הדיבה.

בסופו של יום, עד כאן, לא נוכחתי כי גנדי ניסה לאנוס מישהי, ככה שאני נאלץ להמשיך להאמין שהנצחתו נפסלה בגלל שלא תמך בדעות פוסט-ציוניות.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 22-04-2012, 20:07
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "שלא יהיה לך ספק, אני מסכים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חדראי
אבל יש משהו בדבריה.

אני עדיין מחכה למצוא את אותו ה"משהו", עד כה לא צלחתי.
ציטוט:
אבל ראש עירייה יכולה להחליט שלא להנציח אותו בעיר שלה.

מוזר, חשבתי שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית...
ציטוט:
בנוסף לזה, האיש שנוי במחלוקת. גם פוליטית, גם אישית.

אני מכיר מעט מאוד אנשים "מונצחים" שלא עונים על ההגדרה הזאת.
ציטוט:
גם אני לא הייתי בחדר עם שניהם, לכן לא קבעתי שהוא עשה את הדברים.
אבל יש כאן מחלוקת.

ז"א שאם אני עכשיו אחליט שח"כ כנסת הומוסקסואל כלשהו ניסה לאנוס אותי, אין לי הוכחה, אין לי עדים ואני לא מגיש תלונה, אני אפילו לא נוקב בשם- רק רומז, אוטומטית ח"כ ניצן הורוביץ יואשם בניסיון אונס?

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 22-04-2012, 20:59
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "אנחנו חיים במדינה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חדראי
אנחנו חיים במדינה דמוקרטית.
בדיוק בגלל זה לראש עירייה יש זכות את מי היא מעוניינת להנציח בעיר שלה ואת מי לא.
יהיו בחירות, במוקדם או במאוחר (ואולי גם יותר מוקדם מהבחירות), היא תתחלף בראש עירייה אחר, שאולי יקבל החלטה אחרת.
אבל זו זכותה מתוקף כך שהיא נבחרה וכרגע, זאת ראש העירייה.

אז גם ראש הממשלה יכול לקבל החלטות שרירותיות לחלוטין בלי גיבוי הכנסת?
איפה עובר הגבול? האם אני כראש עיר יכול להחליט שאני לא מסכים שח"כים מהשמאל יכנסו לעיר שלי בגלל שהדעות הפוליטיות שלהם לא עולות בקנה אחד עם שלי?
ציטוט:
אם ישנן שמועות כל כך רבות על דברים שליליים שהוא עשה, הוא שנוי במחלוקת.

הוא שנוי במחלוקת גם בלי קשר לאותן שמועות, אבל כאמור- מרבית (או חלק גדול) מהמונצחים הם אישיים שנויים במחלוקת, אגב, אני רוצה לראות מה היו עושים לראש עיר שהיה מבצע את אותה החלטה בדיוק אבל כנגד יצחק רבין, גם ידיו היו בפלילים (לא כשמועה אלא עובדה שרירה וקיימת), אני מקווה שאין צורך להכביר בשאר הסוגיות שמעורבות בשמו, העמוד עליו היו תולים את אותו ראש עיר היה הופך להיות למבנה השני מעשה ידי אדם שאפשר לראות מהחלל.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 22-04-2012, 22:31
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "בסוף דיון יש הצבעה. עמדתה של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חדראי
בסוף דיון יש הצבעה.

קצת מצחיק שאתה אומר שאני לא קראתי את הכתבה.
בהנחה ומה שכתוב שם זה אכן האמת:
"ועדת השמות העירונית, שבראשה עומדת גרמן, שאישרה הצעות אחרות להנצחת פרופ' ישעיהו ליבוביץ' ואייבי נתן, דחתה את ההצעה להנציח את שר התיירות המנוח. "

לא רשום הצבעה, רשום שהועדה וזאת שעומדת בראשה החליטה. זה הכל.
ציטוט:
עמדתה של גרמן, שהיא ראש העירייה ואולי בישיבה זו היא גם היתה יו"ר הוועדה (לא בכל הישיבות היא היו"ר אלא זה תפקיד שמתחלף מישיבה לישיבה), היא להתנגד לזה.
וזו ההחלטה של העירייה בסופו של דבר.

מה שאתה מתאר זה מאוד נחמד, אבל זה לא דמוקרטיה. אלא אם המציאו עוד תת-סוג, בטח קוראים לזה "דמוקרטיה ייצוגית מייעצת", הציבור בוחר את נבחריו, אבל תפקיד הנבחרים הוא רק לייעץ לשליט, הוא מצדו יכול לבחור לעשות מה שבא לו...

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 22-04-2012, 13:38
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
גם כאיש צבא ספק אם "הרוויח" הנצחה מיוחדת
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "אני מסכים בעניין הזה עם גרמן"

הוא הצטיין בעיקר בתפקידי מטה (וגם זה בספק). כמפקד הוא לא היה מוצלח ו"גולת הכותרת" הייתה תפקודו כמג"ד 13 בקרב תל אל מוטילה, שהיה אולי הבזיון החמור בתולדות בצה"ל. זה היה תפקדו האחרון כמפקד יחידה כלשהי. התפקיד הפיקודי היחיד שהיה לו לאחר לאחר מכן היה כמפקד פיקוד המרכז.
אפשר לחשוב על אלופים רבים שמגיעה להם הנצחה בשל שירותם הצבאי לפניו. למשל, מוסא פלד או עזר ויצמן. מעבר לכך, אין חולק על כך שעמד בקשרים עם עבריינים כבדים וידועה ומוקלטת שיחת הטלפון שלו עם "גמודי" שבה הבטיח לסייע לו אחרי שזה רצח עם שותפו את עמוס אוריון ועזר כהן ("אם צריך אני בא"). הוא לא עמד באותה הבטחה ולכן גם לא הייתה עילה להעמידו לדין. יש לומר שביקורת עליו בהקשר זה נשמעה לא רק משמאל אלא גם מימין.
בקיצור, העמדה של עיריית הרצליה עומדת במבחן הסבירות.
ישן 22-04-2012, 23:04
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
כשעברתי קצת על התגובות, החלטתי לתת תגובה יותר מנומקת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חדראי שמתחילה ב "עיריית הרצליה מסרבת להנציח את גנדי: "הוא לא מודל לחיקוי""

במדינת ישראל, בויכוחים האלו, תמיד מגיעים איכשהו לנושא הפוליטי. הטענה הנפוצה היא טענת ה"שנוי במחלוקת". מי האיש שלא שנוי במחלוקת? הרי גם יצחק רבין ז"ל שנוי במחלוקת, גם עזר ויצמן ז"ל שנוי במחלוקת, גם בנימין נתניהו שנוי במחלוקת, גם הרב קוק שנוי במחלוקת. אז מה?

רחבעם זאבי ז"ל מסמל בשבילי הרבה יותר מאשר טרנספר וקיצוניות ימנית מצד אחד, בדיוק כמו שאני חושב שיצחק רבין ז"ל מסמל בשבילי הרבה יותר מאשר הסכם אוסלו.. היו לו (לגנדי) ערכים שחסרים להרבה מנהיגים בדורנו. הוא היה לוחם, היתה בו אהבה גדולה מאוד ורצון נתינה לעם ולארץ והוא היה אדם טוב, שאת דרכו לא הוביל ברוע נגד מתנגדיו. אני חושב שכך צריך לזכור אותו, כמו כל אחד אחר, בטוב שבו ולא לחפש את השליליות. את השליליות אפשר למצוא על כל אחד. צריך להתעלות מעל ולכבד את זכרו בצורה ראויה - לכן, אני חושב שהטענה היא מגוחכת.

ההחלטה של עיריית הרצליה, אגב, לא צריכה להפתיע אף אחד. אנחנו מזמן עם מפולג, עם שאצלו הכל פוליטי. ההחלטות, הרחובות, התרבות. נסו להציע למטה בנימין לקרוא רחוב בבית אל על שם יצחק רבין, נסו להציע לעריית אלעד לקרוא רחוב על שם טומי לפיד - אז מה אנחנו מתפלאים שראש עיר שמקורה במפלגת מרצ-יחד, תחליט החלטה שכזו? הרי אנחנו ממזמן לא עם אחד - אנחנו זרמים שונים בארץ אחת.

זהו - פרקתי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:35

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר