לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-05-2012, 14:37
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
על מה אתה מדבר... הוא בסה"כ עשה התאמת צבעים.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "קרדיט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2

אז הוא שותה קולה מה הביג דיל?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-05-2012, 21:01
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "חוץ מבמדינות עם מורשת וחינוך..."

היית רוצה.

מה שמוביל את הקו הזה בארה"ב זה לא מורשת קפיטליסטית- אל תשכח שזה עסק די חדש אצלם ועד המלחמה הקרה הקמוניזם והסוציאליזם היו חזקים מאוד מעבר לאוקיינוס. גם אחרי מלחה"ע השנייה העמדה הכלכלית שלהם הייתה דומה יותר לאירופה (אם כי ברמה הכללית, לא האישית) המהפך חל עם ניקסון ודווקא התחיל די ברגל שמאל ומהסיבות הלא כ"כ נכונות.

אז מה כן? החינוך הליברלי, לא, לא העלאק ליברליזם של אירופה והשמאל ההזוי, ליברליות אמיתית, ההבנה שאדם אחראי לגורלו, החל מכך שיש לו את היכולת להגנה עצמית- כי המשטרה לא יכולה להיות בכל מקום בכל זמן (עוד ערך שחסר מאוד במדינתו הקטנטונת) וכלה בעבודה- כי אף אחד לא ייתן לך כלום בחינם.

ובכל זאת, גם הקו הכאילו ברור מאוד הזה מתחיל להטשטש, ילודה גבוהה מאוד שמתחילה בגיל צעיר מאוד, בעיקר בשכבות הנמוכות, דורש יותר ויותר welfare וfood stamps, תוסיף לזה את Obamacare ועוד כל מיני מגמות בחברה האמריקאית ותראה שהדשא לא באמת ירוק יותר.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 01-05-2012, 21:31
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "אבל אחי, גם אני רשמתי חינוך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי infected aviad
אבל אחי, גם אני רשמתי חינוך (ומורשת, אבל נוריד מורשת, יש חינוך).

חינוך זה עניין אחר.

אני לא תוצר של מערכת החינוך האמריקאית- אז אני לא יכול להעיד עליה, אני יכול רק להסיק ממערכת החינוך שלנו (שפרט לכך שלא לימדה אותי כלום ולא חינכה אותי לשום דבר) שאני לא מרגיש ש"מחנכת לסוציאליזם".
אני מאמין שבארה"ב זה מגיע בעיקר מהבית. אני נוטה לחשוב שגם בארץ הורים מחנכים את הילדים שלהם לעבודה קשה תמורת תמורה גבוהה (חוץ מקבוצות פרזיטים מוגדרות מראש), לא יודע מה מתפקשש בדרך.
ציטוט:
לא הייתי אומר שהקו הזה מיטשטש, שכן מהצד השני יש את מפלגת מסיבת התה ותומכיה שרק מקצינים בנושא הכלכלי, וזה לא כאילו שמדובר בקבוצה שניתן לנפנף אותה...

מסיבת התה היא תופעה לכשעצמה, הגרעין שלה- לדעתי הצנועה, הוא בעיקר יחסים בינ"ל ופחות כלכלה, עיקר שאיפותיה היא לבדלנות של ארה"ב מהזירה הבינלאומית.

ובכ"ז, בגלל האופי הפוליטי של ארה"ב (בגדול- שתי מפלגות בלבד) קשה לדעת מי עומד מולם בצד הקיצוני ההפוך, אני מרשה לעצמי להניח שיש להם יותר מתנגדים מתומכים.
ציטוט:
נ.ב.
קומוניזם וסציאליזם היו חזקים מעבר לאוקיינוס? אפשר עוד חומר קריאה על העניין?
כלומר, אני יודע שהיה את זה, שום דבר לא מוחלט, אבל חזקים? חוץ מזה, בעיקר חשבתי שזה מורשת של כל מיני יהודים שהביאו איתם מאמא רוסיה...

אתה מוזמן לקרוא את הסילבוס שלי בגלובליזציה ומאקרו

אבל אם אין לך כוח- תתחיל ב"טרוצקי" של ברטרנד פטנוד. נכון- זה לא עיקר הספר, אבל הוא מתאר בו המון על איגודי העובדים בארה"ב שמחד סייעו להחביא את טרוצקי ואלו שמאידך עזרו לאנשיו של סטאלין למצוא אותו ולהתנקש בו.

ובכלל- מאיפה נראה לך נטבע המושג "אידיוטים שימושיים"?

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 01-05-2012, 22:36
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=infected aviad]אבל..."

ציטוט:
חינוך זה עניין אחר.

אני לא תוצר של מערכת החינוך האמריקאית- אז אני לא יכול להעיד עליה, אני יכול רק להסיק ממערכת החינוך שלנו (שפרט לכך שלא לימדה אותי כלום ולא חינכה אותי לשום דבר) שאני לא מרגיש ש"מחנכת לסוציאליזם".
אני מאמין שבארה"ב זה מגיע בעיקר מהבית. אני נוטה לחשוב שגם בארץ הורים מחנכים את הילדים שלהם לעבודה קשה תמורת תמורה גבוהה (חוץ מקבוצות פרזיטים מוגדרות מראש), לא יודע מה מתפקשש בדרך.

הכוונה שלי הייתה לאו דווקא לחינוך של מערכת החינוך. זה יותר חינוך מהסביבה- בארץ זאת מדינה עם חצי משכורת שהולכת לממשלה, קצבאות אדירות, שוק סגור שבמקרים מסוימים מזכיר מדינות קומוניסטיות... בארה"ב זאת סביבה שמקדשת ממשלה מצומצמת וששם יש את עניין החלום האמריקני. אגב, מה שהזכרת לגבי הארץ, בגלל זה לדעתי קפיטליזם יכול לתפוס פה חזק הרבה יותר ממה שהוא היום, בטח כשהיום כל ילד רוצה שיהיה לו אמריקה. העניין הוא שיש בישראל בורות לגבי עניינים כלכליים-חברתיים, ככה שהילד לא יודע באמת מה זה קפיטליזם וסוציאליזם, אלא נשטף המוח שלו על-ידי תקשורת קומוניסטית שרוצה להגביל שכר לאנשים מצליחים.

מסיבת התה היא תופעה לכשעצמה, הגרעין שלה- לדעתי הצנועה, הוא בעיקר יחסים בינ"ל ופחות כלכלה, עיקר שאיפותיה היא לבדלנות של ארה"ב מהזירה הבינלאומית.

דווקא לפי מה שהם מציינים הם בעיקר נדבקים לעניינים כלכליים...

ובכ"ז, בגלל האופי הפוליטי של ארה"ב (בגדול- שתי מפלגות בלבד) קשה לדעת מי עומד מולם בצד הקיצוני ההפוך, אני מרשה לעצמי להניח שיש להם יותר מתנגדים מתומכים.

ניראה לי שהמקבילה שלה מהשמאל זה תנועת הלכבוש את וול סטריט שקטנה בכמה רמות ממסיבת התה.

אתה מוזמן לקרוא את הסילבוס שלי בגלובליזציה ומאקרו

אבל אם אין לך כוח- תתחיל ב"טרוצקי" של ברטרנד פטנוד. נכון- זה לא עיקר הספר, אבל הוא מתאר בו המון על איגודי העובדים בארה"ב שמחד סייעו להחביא את טרוצקי ואלו שמאידך עזרו לאנשיו של סטאלין למצוא אותו ולהתנקש בו.

טוב, מספיק להפחיד אותי

ובכלל- מאיפה נראה לך נטבע המושג "אידיוטים שימושיים"?

זה סטלין\לנין אמר על חובבי זכויות האדם שאהבו אותו, לא? כלומר, גם אצלנו יש כאלה מטומטמים, אבל אי-אפשר להגיד שהם תפוסים פה חזק, לא ככה?

ישן 02-05-2012, 08:59
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]חינוך זה..."

1) רוב ה"מצע" (זה לא באמת מצע כי הם לא באמת מפלגה) של הטי פארטי הוא כלכלי, לא יודע כמה מחשבה עומדת מאחוריו (פרט ל"להיות ההיפך מסוציאליסטים") אבל בסופו של דבר העניין הקבוע הוא המתמודד שהם מריצים- רון פול, שעיקר כוונותיו זה בידול ארה"ב.

2) occupy wall street זה פארסה, בדומה לשאר תנועות המחאה של הקיץ מסביב לגלובוס. וגם- נניח והם היו שחקן רציני- הם לא מפלגה והם לא מריצים מועמד, סביר להניח שכל מי שלקח חלק בכך יצביע (מתוך אלו שבאמת יצביעו ולא יהיו כ"כ מסוממים שהם ישכחו איזה יום זה) לאובמה. ככה שההיקש הוא שאובמה הוא ההפך הגמור מהtea party.

3) זה אמרה שמיוחסת ללנין (ואח"כ לשאר מנהיגי המפלגה הקומוניסטית) על האנשים במערב שעזרו לברה"מ להפיץ את המהפכה. זה כוון בעיקר לארה"ב אבל לא רק (תחשוב- ג'ורג' אורוול שזכור בעיקר כשונא מושבע בכל רמ"ח איבריו של הקומוניזם- התחיל את הקריירה שלו דווקא בתור אידיוט שימושי כזה).

עכשיו, כשאתה אומר "פה", אתה מתכוון לפה? כי פה זה תפס כ"כ הרבה יותר חזק מבארה"ב שבא לי לבכות רק מלחשוב על זה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 02-05-2012, 14:36
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "1) רוב ה"מצע" (זה לא באמת מצע..."

ציטוט:
1) רוב ה"מצע" (זה לא באמת מצע כי הם לא באמת מפלגה) של הטי פארטי הוא כלכלי, לא יודע כמה מחשבה עומדת מאחוריו (פרט ל"להיות ההיפך מסוציאליסטים") אבל בסופו של דבר העניין הקבוע הוא המתמודד שהם מריצים- רון פול, שעיקר כוונותיו זה בידול ארה"ב.

רון פול הוא לא בדיוק המתמודד שהם מריצים, יש מספר מתמודדים בין תומכי התנועה, ביניהם מישל באקמן והרמן קיין. למעשה, אם אני זוכר נכון, דווקא באיזשהו סקר שנערך בין תומכי התנועה שנשאלו איזו דמות ציבורית יותר מייצגת אותם, רון פול קיבל משהו כמו 10% תמיכה (ונעקף על-ידי שרה פיילין וגלן בק), אחפש אותו אם אתה רוצה.

2) occupy wall street זה פארסה, בדומה לשאר תנועות המחאה של הקיץ מסביב לגלובוס. וגם- נניח והם היו שחקן רציני- הם לא מפלגה והם לא מריצים מועמד, סביר להניח שכל מי שלקח חלק בכך יצביע (מתוך אלו שבאמת יצביעו ולא יהיו כ"כ מסוממים שהם ישכחו איזה יום זה) לאובמה. ככה שההיקש הוא שאובמה הוא ההפך הגמור מהtea party.

3) זה אמרה שמיוחסת ללנין (ואח"כ לשאר מנהיגי המפלגה הקומוניסטית) על האנשים במערב שעזרו לברה"מ להפיץ את המהפכה. זה כוון בעיקר לארה"ב אבל לא רק (תחשוב- ג'ורג' אורוול שזכור בעיקר כשונא מושבע בכל רמ"ח איבריו של הקומוניזם- התחיל את הקריירה שלו דווקא בתור אידיוט שימושי כזה).

אוקיי ל שני הסעיפים למעלה.

עכשיו, כשאתה אומר "פה", אתה מתכוון לפה? כי פה זה תפס כ"כ הרבה יותר חזק מבארה"ב שבא לי לבכות רק מלחשוב על זה.

התכוונתי לשמאלנים האלה שאכפת להם מ"זכויות האדם" של החמאס, כי חשבתי שעל זה מדבר הביטוי, לא על אנשים שעזרו להפיץ את הקומוניזם.

ישן 02-05-2012, 14:54
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]1) רוב ה"מצע"..."

1) גלן בק הוא באמת דמות ציבורית, אבל הוא לא רץ לנשיאות.

באקמן, קיין ופיילין רצו לראשות המפלגה הרפובליקנית אבל לא יהיו הראשים ועל כן לא ירצו לנשיאות.

רון פול אמנם גם התמודד לראשות הרפובליקנים, אבל בעבר רץ כמועמד של מפלגה שלישית, יכול מאוד להיות שהוא יעשה את זה שוב.

אז נכון- אף אחד מהארבעה הוא לא מועמד ריאלי, אפילו יש יותר סיכוי לראות את פיילין כסגנית, אבל פול הוא המובהק היחיד בעייני.

2) מה שאתה אומר זה הגלגול המודרני של הביטוי, לא המסורתי.

לצערי הרב יש דוגמאות רבות הן לצורה המסורתית והן לצורה המודרנית, בארצנו הקטנטונת.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:43

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר