לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-05-2012, 22:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
צה"ל הוא לא ישות נפרדת. הוא זרוע של הממשלה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אני הייתי אומר שצה"ל לא הובס,..."

השאלה מדוע, חרף עוצמתו הגדולה לאין שיעור של צה"ל, לא ניצחה ישראל, היא שאלה חשובה - אבל לא זו השאלה שעליה ענה ארנס. ארנס ענה לשאלה האם צה"ל ניצח, והתשובה היא שלא רק שלא ניצח, אלא הפסיד.
למלחמה הזו הוגדרו יעדים - חלקם שאפתניים וחלקם ריאליים לגמרי. צה"ל לא עמד באף אחד מהם, וכשל אפילו במשימות פשוטות כמו תספוק יחידות שנמצאו במרחק מאות מטרים מעברה השני של הגדר.

איש לא מערער על כך שלו הופעלה כל עוצמת צה"ל, אזי היה נצחון מכריע. העניין הוא שהעוצמה לא הופעלה, ואין גורם רציני אחד שטוען שמישהו בצה"ל לחץ להפעלת אותה עוצמה - להיפך, לקח לדרגים הבכירים בצבא זמן ממושך להכריע בדבר גיוס מילואים, לקח להם ימים רבים להכריע בדבר שימוש במילואים, לקח להם אינספור ימים (למעשה עד סיום המלחמה) להמליץ על מהלך יבשתי.

מלחמה נמדדת עפ"י תוצאותיה, ולא עפ"י הפוטנציאל של כל צד. צה"ל כשל מהותית במלחמה, ולא רק בגלל שהדרג המדיני היה בזיון. ההתקדמות האיטית, הכניסות והיציאות והפקודות הסותרות, לא היו כשל של אולמרט, אלא של הגנרלים המתקוטטים (חלוץ, אדם, הירש, קפלינסקי ושות').

אין שום שמחה בלהודות שנחלנו מפלה - אבל הדרך היחידה להימנע מחזרה על טעויות - היא להכיר בקיומן. העובדה שחזבאללה כיום חזק לאין שיעור מכפי שהיה לפני המלחמה, היא עדות לכשלון שלנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-05-2012, 23:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הרחקת חזבאללה מדרום לבנון והפסקת אש מוחלטת
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "מהן המטרות הריאליות (קרי-..."

שני היעדים הללו היו ריאליים לגמרי.
למעשה, יעדים דומים הושגו מול כוח שהחזיק בעוצמה לא פחותה מזו של חזבאללה ושהיו לו הרבה פחות עכבות בכל הנוגע לגרימת סבל לתושבי דרום לבנון (הכוונה לאש"ף, שבניגוד לחזבאללה, לא מתבסס על תמיכה של שיעים מהבקעא ודרומה).

ההבדל בין שני המקרים הוא ההתנהלות של צה"ל והדרג המדיני (ושלא יהיו טעויות, ב1982 היו אינספור מחדלים בהתנהלות צה"ל ברמה האופרטיבית) - היה שב1982 ההבנה בצה"ל הייתה שכדי לכפות הכרעה - אין מנוס ממהלך יבשתי משמעותי כבר בהתחלה. במלחמת לבנון השנייה הלך הרוח היה הפוך בדיוק, וחוסר ההחלטיות הביאה לכך שכשכבר החלו במהלך יבשתי גדול - מטרתו הייתה יחצ"נית ולא אופרטיבית.
ישן 31-05-2012, 01:00
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
היעדים האלו היו ריאלים. רק חבל שאולמרט הוסיף עוד כמה בלתי ריאלים בעליל...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הרחקת חזבאללה מדרום לבנון והפסקת אש מוחלטת"

אני לא חושב שהפסקת אש מוחלטת הוגדרה כיעד התחלתי של המלחמה. זה יעד שהתפתח תוך כדי כשהתחילו לעוף הקטיושות. הסתבר שבאמצעים הצבאיים שהופעלו לא ניתן לכפות על החיזבאללה הפסקת אש ללא תנאי או לגרום לו פיזית לנצור את האש. כשנזכרו להתחיל לעשות שימוש באמצעים כאלו (הפעולה הקרקעית הרחבה) זה נעשה בצורה כל כך גרועה ומגושמת שזה לא הוביל להרבה.
לגבי הרחקת החיזבאללה-באופן חלקי זה הושג. ישראל כן השיגה את לקיחת האחריות של צבא לבנון על הגבול וכן הורידה מאוד מנוכחותו הגלויה של החיזבאללה בדרום לבנון. בסופו של דבר, שש השנים שחלפו מאז המלחמה היו השקטות ביותר בגבול הצפון מכל תקופה דומה לה באורכה מזה 40 שנה ויותר.
ישן 31-05-2012, 09:17
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הרחקת חזבאללה מדרום לבנון והפסקת אש מוחלטת"

אני לא זוכר מישהו מהדרג הבכיר שהגדיר את היעדים כך.

ייתכן ואני טועה, כמובן, אבל אני זוכר בהקשר הזה- "לצמצם את ירי התמ"ס" (זה במקרה הטוב) ו"לפגוע בארגון חיזבאללה" או "לגרום לו לדמם מהאף".
אלו הגדרות לא ברורות, לא מדידות ועל כן לא ניתנות להשגה (כמה זה לצמצם? מה זה לפגוע?)

מעבר לכך אני זוכר כמה מטרות בכלל בלתי ריאליות כמו- "להחזיר את החטופים".

צה"ל כשל בגזרת אחריותו בהרבה דברים, אין כל ספק, אבל מלכתחילה לא היה לו סיכוי כי לא הוגדרו לו מטרות נכונות.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 31-05-2012, 00:00
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

שר בטחון לא אמור לנהל מלחמות. שר בטחון אמור לנהל את מערכת הביטחון
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "מה בדיוק הפך אותו ל"גדול שרי הבטחון" שלנו?"

ארנס קיבל את מערכת הבטחון כשהיא חבוטה, בכל פעם החזיר אותה במצב טוב מזה שקיבל אותה.
ב1983 קיבל מערכת חבולה אחרי וועדת כהאן, ב1990 קיבל משרד ביטחון שכשל בהתמודדות מול ההתקוממות בשטחים.

בשתי הקדנציות הללו ניתן היה לראות מהלך של שיפור מאסיבי שהחל בתקופתו.

יותר מכך, הידע המקצועי העצום של האיש (שניהל בעברו את התעשייה האווירית) הפך אותו, בניגוד לכל קודמיו ומחליפיו) לבר סמכא בכל מה שנוגע לתכניות של התעצמות טכנולוגית. למעשה, למעט פרוייקט הלביא (שאותו קידם בכל כוחו אך כשל בהעברתו בממשלה לנוכח התנגדות אמריקנית נחרצת, ולעולם לא נדע מי צדק בעניין), מאסה עצומה של פרוייקטים הקשורים בהתעצמות שלוש הזרועות של הצבא, קשורה ישירות בעובדה שהעומד בראש משרד הביטחון היה אכן איש מקצוע בתחום.

היו שרי ביטחון טובים אחרים (אשכול היה שר ביטחון מעולה, למרות שכמעט לא מודעים לכך - ושמעון פרס היה שר ביטחון טוב מאוד (וניצח על שיקום צה"ל אחרי מלחמת יוה"כ). ההבדל בינם לבין ארנס, היה היתרון המקצועי. לא סתם שרי ההגנה בארה"ב מגיעים ברובם מהפן האזרחי של מערכת הביטחון (יצרניות אמל"ח גדולות) - שכן הרקע הזה מסייע לשלב ידע מקצועי מוקדם, יחד עם ראיית עולם אזרחית, שלא מוגבלת במה שנמצא בין כוונות.
ישן 31-05-2012, 00:29
מנהל

שיפור מאסיבי במה?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שר בטחון לא אמור לנהל מלחמות. שר בטחון אמור לנהל את מערכת הביטחון"

במה גילה צה"ל, או משרד הביטחון, שיפור מאסיבי אחרי שארנס החליף את שרון? כיצד שיפרה כניסתו לתפקיד את התמודדות ישראל עם האינתיפאדה שהייתה אז כבר מעבר לשיא אחרי מעבר מהפגנות המוניות לפעילות חבלנית קלאסית?
אני לא יודע כמה פרויקטים טכנולוגיית-צבאיים נוזמו בתקופת ארנס. רוב אלו שאני מכיר החלו לפני או אחריו. אילו פרויקטים אתה מכיר שהוא הוביל? אני בכל הכנות רוצה לדעת.
ואגב, אני רואה שאתה מסכים איתי ביחס לאשכול. דווקא פרס הבין בענייני ביטחון יותר מכל שר ביטחון אחר שכן הוא הגיע לתפקיד אחרי שנים רבות של עמדות בכירות במשרד הביטחון כאזרח והיותה לו הכרות נרחבת ונסיון עם המערכת ועם נושאי רכש ופיתוח.
ישן 31-05-2012, 01:39
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
ואני עדיין אומר שלהגדירו "גדול שרי הביטחון" זה פשוט לא נכון
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שר בטחון לא אמור לנהל מלחמות. שר בטחון אמור לנהל את מערכת הביטחון"

קודם כל, ממש לא סביר שארגון עצום כמו צה"ל יכול באמת להשתקם ולעבור שינויים דרסטיים בתקופות כה קצרות.
שינוי אמיתי במערכת כל כך מאסיבית דורש הרבה יותר משנה-שנתיים. ב-83' צה"ל חטף הרבה אבדות, גם לאחר
נסיגה מסויימת לקו האוואלי. אני לא הייתי מגדיר את זה תבוסה, אבל גאווה גדולה לא ממש הייתה באבדות על בסיס יומי.

כמו כן, אני זוכר שהיה לי ולך ויכוח על "איכות" המשת"פים הפלסטינים. אני טענתי שהם שפלים, ואתה דווקא
חיזקת אותם קמעה. טענת שזה מהאינטרס של ישראל. העניין הוא שכאשר צה"ל נסג ב-83' לקו האוואלי, ירינו
את יריית הפתיחה לתחילתה של לחימה עקובה מדם בין הדרוזים לנוצרים. בעצם, ישראל שתמכה בפלנגות עד
אז, נטשה אותם והשאירה אותם לחסדי המתקפה המאורגנת והמתוזמנת של הדורוז, מה שהביא לשחיטה וטבח
של רבים מהם.

אגב, אם זכרוני לא מטעני, אתה היית ועודך ממהמתנגדים הגדולים ביותר לעסקת ג'בריל ב-85'. כנראה כי המערך
היה אז בשלטון ואתה לא ממש מתומכיו. להזכיר, בתמורה לשלושה חיילים, רבין נתן 1,150 מחבלים. אכן הרבה
מחבלים. הקטע הוא שדווקא חברינו ארנס הוא זה שירה את יריית הפתיחה לעסקאות מנופחות. כשנה וחצי לפני
עסקת ג'בריל, ב-83', התבצעה ע"י ממשלת שמיר-ארנס עסקת שבויים. תמורת שישה לוחמי נח"ל ישראל שחררה
4,765 מחבלים (?!?!). אם אני לא טועה, זה יוצא קצת (הרבה) יותר מחבלים ללוחם בעסקה של ארנס מאשר
בזו של רבין (ועוד לפת"ח!).

ב-1990-1 קיבלנו סקאדים מתנה מסדאם. אני לא מתייחס לשאלה אם היינו צריכים להגיב או לאו, אבל לא עשינו כלום.
אז לומר שהוא חיזק את מערכת הביטחון זה רחוק מהמציאות, נוכח פגיעה די חמורה בביטחון האישי והלאומי של ישראל.
מדינה כמו ישראל, בעלת נשק גרעיני, סופגת סקאדים. לא פצמ"רים, לא רקטות קסאם, לא קטיושות - סקאדים!

הידע המקצועי שלו לא ממש בא לידי ביטוי. בסופו של דבר, תקופות כל כך קצרות בתפקיד לא מאפשרות - עובדתית
ופרקטית - לבצע שינויים מרחיקי לכת. גם בהנחה ואתה אכן מדייק לגבי יכולתו לתרום, היא לא באמת באה לידי ביטוי.
גם, היכולת שלו לדבוק בפרוייקט "לביא" שיָנק כסף מהמדינה לא היה - היסטורית - נכון או חכם.

בקיצור, מה שאני מנסה לומר בכל ההודעה הזאת, זה שמשה ארנס לא ממש זכאי לתואר שהענקת לו. לא טענתי
שהיה רע, אבל היו הרבה פאשלות בתקופתו וגם לא ממש הייתה לו הזדמנות (ואולי זה מזלו) להוכיח את עצמו
תחת אש.

ישן 31-05-2012, 02:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני לא אנהל את הויכוח על ה"שפלים" שוב, אבל רק אתקן את ההאשמה לגבי עסקת ג'יבריל
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "ואני עדיין אומר שלהגדירו "גדול שרי הביטחון" זה פשוט לא נכון"

ההאשמה שהתנגדתי לעיסקת ג'יבריל בגלל זהותם המערכניקית יוזמיה, היא לא נכונה עובדתית, בהתחשב בכך שהתנגדתי לעיסקת שליט, שכל-כולה ממשלת ליכוד.

התנגדתי לעיסקת ג'יבריל כשם שהתנגדתי לעסקת שליט, בגלל המסר החמור שטמון בהן: שחרור רוצחים שפוטים בתמורה לחיילים.
עיסקת אנצאר היא עיסקת חילופי שבויים. אין צל של דמיון בינה לבין האחרות - בעסקה זו שוחררו פלסטינים שנלחמו בנו כצבא סדיר. יושבי מחנה אנצאר לא עמדו לדין, לא נשפטו ולא הורשעו. להחליף אותם בשבויי צה"ל, זה אקט סביר בדיוק כשם שהחלפת אלפי שבויים מצרים וסוריים במלחחמות ישראל, היה צעד מתבקש גם אם היו הרבה פחות שבויים ישראלים משבויים ערביים.

עיסקת ג'יבריל, עיסקת טננבאום ועיסקת שליט היו עסקאות גרועות מכל בחינה שהיא:
1. הן פגעו בהרתעה.
2. הן שחררו מחבלים שנדרשו זמן רב ומבצעים מורכבים כדי ללכוד.
3. הן פגעו באופן אנוש בכל אספקט של שיוויון בפני החוק. מרגע שאנשים שפוטים מסוג מסויים לא מרצים את עונשם, בעוד שאחרים שנשפטו על אותה עבירה, כן מרצים את עונשם - האמון במערכת המשפט נפגע.

באופן כללי דבריך על ארנס הם לא מדוייקים: יש הבדל בין הקשר בינינו לפלנגות לבין הקשר בינינו למשת"פים; הייתה אצלך סתירה פנימית בין "לא יודע אם היה צריך להגיב במלחמת המפרץ" לבין "פגיעה מחמורה בביטחון; יש מקום להרים גבה לגבי הפסיקה שלך לגבי "אי-החוכמה בלביא", שרבים אחרים, בעלי ידע רב משלך, ממש לא משוכנעים שדווקא אצלו היה אי-החוכמה.
אין טעם להכנס לכל אלה, כיוון שככמו שכתבתי לקגנס - לא תהיה כאן הסכמה. הדבר היחיד שהטריד אותי, היה הסילוף המכוער שהאשים אותי בהתנגדות לעסקה בגלל יוזמיה ולא בגלל אופיה. אני מקווה שתדע לפחות להודות שההאשמה הייתה לא נכונה. לגבי כל השאר, באמת לא משנה לי. זה עניין של דיעות, ואני באמת לא מוטרד מהשאלה אם לא מסכימים איתי. אני מוטרד רק כשמאשימים אותי בשקרים או צביעות ללא כל בסיס.
ישן 31-05-2012, 02:23
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני לא אנהל את הויכוח על ה"שפלים" שוב, אבל רק אתקן את ההאשמה לגבי עסקת ג'יבריל"

אין לי מקור כתוב לפני, אבל יש לי את אתר אלמגור:
תמורת החיילים שוחררו 4,700 עצורים ביטחוניים ממחנה אנצאר בדרום לבנון ו-65 אסירים ביטחוניים, שהיו כלואים בארץ ונידונו לתקופת מאסר ממושכות.

http://www.al-magor.com/history%20p...s%20release.htm
עצורים בטחוניים ≠ שבויי מלחמה. אני לא יודע מה זה אומר שהם נלחמו בנו כצבא סדיר, אבל לא התייחסו אליהם כך עד לשחרור... בנוסף ישנם 65 האסירים שכן נשפטו.

אז אלמגור אינם אובייקטיביים. בסדר. גם שאר גוגל כותב כך.

החיפוש, אגב, העלה תגובה שלך בעניין מ-2001 הרחוקה, בה כתבת כך:
עסקת אנצאר שחררה אנשים שלא נשפטו. ההבדל בין זה לבין שחרור מחבלים
מורשעים הוא יום ולילה. בנוסף, ההבדל בין עסקת ג'יבריל (בה שוחררו רוב
המחבלים לתוך שטחי איו"ש) לבין עסקת אנצאר (בה הם הוטסו לצפון אפריקה),
הוא יום ולילה.

http://dc.fresh.co.il/Scoops/70221.html#13
אבל ראוי לציין כי מעל 10% ממשוחררי עסקת ג'בריל היו גם 'שבויי' אנצאר. ראה כאן לדוגמה: http://www.inss.org.il/upload/%28FILE%291329746043.pdf

אגב2, אותו קישור גם מציין כמעט בדרך אגב לגבי עסקת אנצאר עצמה, שבה שוחררו "פעילי טרור זוטרים שנעצרו במהלך מלחמת לבנון הראשונה". לא לוחמים - אלא פעילי טרור, ולא נשבו - אלא נעצרו.

עצם זה שלא הספיקו לשפוט אותם (על פשעים שביצעו בלבנון הכבושה על-ידי ישראל?) לא מרשים אותי כל-כך, ולא ברור מדוע זה בכלל אמור להרשים.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 31-05-2012, 02:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אוקיי:
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אין לי מקור כתוב לפני, אבל יש..."

ראשית, 65 המורשעים: מודה ששכחתי מהם אשמח לבירור אם אפשר לגבי זהותם, ומהות העבירות שבהם הורשעו (כליאה לתקופה ממושכת בשנות השבעים יכלה להיות גם על עבירות שכיום העונש עליהן הוא קל) - לא שאני מצדיק לרגע שחרור של מורשעים במסגרת של חילופי שבויים.

לגבי ההבדלים בין מורשעים ללא-מורשעים (שכאמורף נתפסו בפעילות מלחמתית סדירה, כאשר פעלו במסגרות חטיבתיות והוהבסו בידי צה"ל בשדה קרב ולא במהלך פח"ע), כבר כתבתי וזכותך לא להסכים.
אגבף חן חן על התזכורת לגבי הבדל חשוב נוסף בין עסקת אנצאר לבין עסקאות כמו ג'יבריל, טננבאום ושליט - והוא מיקום המשוחררים.

באשר לציטוט לגבי ה10% שהבאת: ישנם כמה מחנות אנצאר. אנצאר מהעסקה שקרוייה על שמו, היה מחנה שבויים גדול בלבנון, שכבר לא היה קיים בזמן עסקת ג'יבריל. מחנה אנצאר שעליו כותב שוויצר בציטוט שהבאת, הוא מתקן כליאה שקיים גם היום בגלגול אחר (הוא נמצא בקציעות), ובו נעצרו לתקופות של חודשים/שנים ספורות, פעילים פלסטיניים מהשטחים. לא מדובר בכאלה ששוחררו שנתיים קודם.

השימוש בביטוי "פעילי טרור זוטרים" מתייחס לעובדה שאכן דובר באנשי אש"ף שנתפסו. המילה "נעצרו" היא סמנטיקה. חטיבות אש"ף נלחמו רע מאוד, ורובן נכנעו במהירות. לכידתםן יכולה להיות מוגדרת כמעצר, ואני מניח שלזה הוא התכוון.
ישן 31-05-2012, 03:49

השאלה עבור מה אתה שואל
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני מניח שמצאת זאת במקורות. וזה חסר אחריות כפי שחששתי"

כי הרוב המוחלט, אם לא כולם, שוחררו בלבנון ומאמצים רבים של צה"ל פשוט נמחקו.

שר המשפטים לשעבר, שמואל תמיר, שהיה מופקד על המו"מ, היה במחנה אנצאר ויצא עם שחור בעיניים.
לגבי אלג'יר, אכן הסתמכתי על מקורות בעייתיים, אבל אם אתה שואל על מחיקת העבודה של צה"ל - אתה
צודק כך או כך (בין אם חלקם הועברו לשם או לא)
ציטוט:
במחנה אנצאר בדרום לבנון, ש*4,500 מיושביו הוחזרו במסגרת עסקת החזרת ששת הנח"לאים החטופים בסוף שנת 83'. "ביקור שלי במחנה אנצאר לפני שחרור העצורים דיכא אותי. אמרתי לשר הביטחון בשובי, כי מצאתי 600 יהודים נפחדים המופקדים על 6,000 ערבים בעלי מורל גבוה ביותר, וזה בהחלט היה יכול להיות אחרת. במלחמת שלום הגליל איבדנו למעלה מ*500 חיילים וקצינים ולמעלה מ*2,000 פצועים, כאשר האבדות של המחבלים נעו אי שם בין 500 ל*1,000 בלבד. "כעת, עם שחרור העצורים מאנצאר, אנחנו עלולים לאבד את אחד ההישגים המרכזיים הקרוי 'הרס התשתית של אש"ף'
קישור

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 31-05-2012 בשעה 03:57.
ישן 31-05-2012, 03:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ושוב, מאסת העסקה הייתה חמושים שלהם שנפלו בשבי במהלך לחימה סדירה, והוחזקו כשבויים
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לגבי פישעי המורשעים ששוחררו"

מחנה אנצאר בלבנון היה מחנה שבויים. כל ניסיון להציג את שחרור האנשים האלה כשחרור מחבלים, הוא ל מדוייק. העסקה הזו דומה יותר לעסקה שבה הוחזר יונתן אטקס בסוף מבצע קדש בתמורה לאלפי שבויים מצריים שנפלו בנסיבות דומות לאלה שבהן נתפסו חמושי חטיבות אש"ף במלחמת לבנון.

65 המורשעים הם החריגה - והם, כאמור דבר, שלטעמי בעייתי מאוד - הגם שכפי שהצגת, הם עמדו עמוק בתוך המסגרת המקובלת של שחרור מחבלים ספורים בתמורה לשבויים שלנו (שהייתה קיימת עוד קודם). יחס של 1 לעשר הוא פסול (בעיקר בגלל העקרון החשוב של אי שחרור שפוטים), אבל זה לא דומה לשום דבר שבא אח"כ. לא לג'יבריל, לא לטננבאום ולא לשליט.
ישן 31-05-2012, 16:17

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אוקיי:"

הטיעון, לפיו, 4,700 מחבלים שלחמו נגד ישראל במהלך מלחמת שלום הגליל ונעצרו הם לא מחבלים, לא
מחזיק מים. זה אומר שאתה מאמין כי אותם מחבלים לא באמת שיגרו רקטות לעבר שטח ישראל, לא היו
חלק מתכנון פיגועים ופגיעה באזרחים. אלה אנשי אש"ף לכל דבר, ואתה, אבוי, מכשיר את הלגיטימיות שלהם.

ונגיד לצורך הדיון שאותם מחבלים היו גרילה גרידא. איזה היגיון יש בשחרור אלפים בעלי מוטיבציה גדולה לאותו
שטח לחימה כשהמערכה עדיין לא תמה? זה פשוט תמוה איך שלא מסתכלים על זה. וגם הטיעון על "חילופי
שבויים": ממתי ביצענו עם סוריה או מצרים חילופי שבויים במהלך המלחמה?! הרי הלחימה לא באמת נגמרה
בלבנון, והיו כל יום אבידות של צה"ל. העסקה חיזקה את האויב ומחקה את הישגי הצבא באופן מיידי, כך ע"פ
אנשים בעלי ידע רב משלך ושלי.

ישן 31-05-2012, 18:23

זה כאילו שזרקת את כל העקרונות שלך בהודעה אחת...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "א. ירי לעומק ישראל ביצעו גם..."

ציטוט:
ירי לעומק ישראל ביצעו גם צבאות ערב במהלך מלחמות
חח, הרגע נתת לגיטימציה לכל הלחימה של אש"ף נגדנו במהלך השנים. המצאת את זה שאותם אלפים היו "חיילים",
הפרדת אותם מהארגון, כאילו הם יישות נפרדת, הכל כדי להצדיק את הטיעון שלך, שלא מדובר בעסקת מחבלים
(ושארנס הוא ה-שר).

הגדרתם כמחבלים מתייחסת לפעילותם לאורך הזמן. הם מחבלים באש"ף, וההפרדה שפתאום הואלת לעשות בינם
לבין "שאר הארגון", היא פשוט מומצאת. אלה מחבלים שטרם המבצע היו מחבלים כמו כל מחבל, ובזמן המבצע, היו
חייבים להילחם בחיילים. זה מה שהפך אותם לכשרים?
ציטוט:
האנשים האלה לבשו מדים
גם הראיס, יאסר ערפאת...
ציטוט:
...ונתפסו בעודם נלחמים בצה"ל...
גם מחבלים ביו"ש נלחמים לפעמים בצה"ל במארבים או כשבאים לעוצרם. אז אני מבין שלשיטתך הם גרילה? (נכון לאותו רגע...)
ציטוט:
כ"מחבלים" צריכה להיות בהתאם לפעילות שלהם, ולא בהתאם להקשר כללי יותר
אתה כתבת בעבר על חיזבאללה:
ציטוט:
הוא החל כארגון גרילה טהור, ולמרות שהמשיך להפעיל גרילה יעילה בדר"כ - הוא ביצע פיגועי טרור בכמות כזו שמצדיקה הגדרתו ככזה
מוזר, אתה לא הפרדת בין - חיזבאללה הארגון - לבין איזו פלוגה או קבוצה מסויימת בו. החלטת שלאור פעולותיו -
הוא מוגדר אצלך כארגון טרור (כ-ו-ל-ו). דווקא את אש"ף (פת"ח) אתה מגדיר כגרילה פתאום? על סמך מה, על
סמך לבישת מדים צבאיים??

אין שום אישוש לדברים שלך, לפיהם רובם הגדול הועבר לאלג'יריה. שום מקור לא אומר את זה. טענת טענה, תביא לי
בבקשה הוכחה לעובדה הזו (ונגיד ולא חזרו ללבנון. זה לא הופך אותם ליהודים כשרים. הם היו מחבלים ונותרו מחבלים).

ישן 31-05-2012, 19:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חזבאללה הוא ארגון טרור - בגלל מנגנון פיגועי חו"ל שלו. לא בגלל פעילותו בלבנון
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "זה כאילו שזרקת את כל העקרונות שלך בהודעה אחת..."

פעילותו בלבנון היא לא פעילות טרור. היא פעילות גרילה מובהקת.

אחזור שוב על דבריי, זכותך לא לקבל אותם - זה לא עושה אותם פחות מדוייקים:

1. אנשי אש"ף שנלחמים נגדנו במגדרת חטיבתית בשדה קרב פתוח, אינם דומים כלל לאנשי אש"ף שנכנסים לבית ורוצחים את יושביו - בדיוק כפי שאיש מודיעין צבאי סורי שמנסה להטמין פצצה במטוס אל-על בלונדון, אינו שקול למט"ק סורי ברמת הגולן. פעילות גרילה בשטחים שמכוונת רק אנשי כוחות הביטחון, היא כזו שיש לסכל בכל הכוח - אבל היא לא טרור.
2. עראפת לבש מדים - ושילח אנשים באופן קבוע למטרות של רצח אזרחים.
3. ירי לעבר אזרחים הוא פשע - שאין צבא שלחמנו בו שלא חטא בו. ירי לעבר אזרחים בידי צבאות סדירים בוצע כנגדנו במלחמת העצמאות ע"י המצרים והירדנים והסורים; במבצע סיני, ע"י המצרים (האנייה ששלחו לשם כך נכשלה, אבל בהחלט ניסתה); במלחמת ששת הימים, ע"י הירדנים, הסורים והעראקים; במלחמת יוה"כ ע"י הסורים והמצרים (שירו טילי פרוג וסקאד), בלבנון, בידי אש"ף. זהו פשע מלחמה - שלא הופך כל לובש מדים שתפסנו במסגרת חיסול חטיבית חטין או חטיבת הקסטל, לאחראי לו - בדיוק כמו שהאחריות לירי נגדנו אינה מוטל על כל לובש מדים מצרי סורי או ירדני.
4. אם אתה לא מאמין לי שרובם עברו לאלג'יריה (ולטוניס), זה לא באמת עניין שלי. רובם לא נשארו בלבנון - ואלה שנשארו בלבנון, מצאו עצמם בלחימה קשה נגד פלסטינים אחרים, מארגונו של אבו מוסא (ונאלצו לברוח גם הם, כמה חודשים אח"כ).

מחבלים הם כאלה שעוסקים בפעילות חבלה. אתה לא נולד מחבל, או מקבל תעודה של מחבל. לו כל אנשי אש"ף היו לוחמים נגדנו באופן שאלה לחמו נגדנו - כנראה שהמזה"ת היה נראה אחרת. היתה סיבה טובה מדוע ישראל לא שפטה את האנשים האלה, אחרי שנתפסו. הם שבויים שנפלו במהלך לחימה סדירה.
ישן 31-05-2012, 22:11

מי אמר שהדברים שלך היו מדוייקים מלכתחילה?
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חזבאללה הוא ארגון טרור - בגלל מנגנון פיגועי חו"ל שלו. לא בגלל פעילותו בלבנון"

אתה גם החלטת לפרק את אש"ף לגרורות, כאלה טרוריסטיות וכאלה "גרילות". על אותו טיעון אפשר להגיד
שהאנשים מהזרוע המדינית של חמאס הם לא טרוריסטים, אלא בסך הכל אנשים בחליפות מעונבות...

ההפרדה שאתה עושה איומה וגרועה כמו ההפרדה שמדינות אירופאיות מנסות לעשות בין חמאס מדיני
וחמאס צבאי. כמדומני, אתה קראת לכולם מחמאס מחבלים, טרוריסטים, ופתאום אתה עושה הבדלה??
לטעון שרק זה שלוחץ על כפתור השגר הוא הטרוריסט וכל האחרים שקשורים אליו, כלכלית, ארגונית,
סמכותית, הם לא - זה פשוט לא מתקבל על הדעת.

חזבאללה הוא ארגון טרור, נקודה. כל העולם המערבי מכיר בזה. מה שאתה אומר, זה שכל השנים שהוא
שיגר קטיושות לעבר אוכלוסיה אזרחית בישראל, שהצפון ספג טילים על ימין ועל שמאל, הוא פעל לא כטרור
אלא כגרילה? סיוע לארגוני הטרור הפלסטינים באימונים, אספקה, גיוס ועוד, כל אלה הם גרילה? אני רוצה
להבין אם זו דעתך, כי אני אישית, מאוד מוטרד מהדברים האלה.

לגבי ערפאת - קלעת בול! כפי שציינתי שערפאת, רב המחבלים, לבש מדים, ואין לזה שום קשר להיותו מחבל,
כך כמובן שלא הייתה שום סיבה שתציין שאותם מחבלים לבשו מדים , הבנת? (הבגד לא עושה את הבנאדם,
מסתבר, למרות שציינת את זה כאילו זו איזו הוכחה להיותם "חיילים").

לגבי אלג'יריה. בסך הכל ביקשתי הוכחה. אתה לא הבאת. אם כך, אאלץ להסתמך על מקורות אחרים, כמו
שזה שניהל את המו"מ, שטוען שהם דווקא שוחררו ללבנון. ניחא. אני חושב שאקח את המילה שלו, ברשותך.
כמובן שזה לא גורע מהטיעון שהם מחבלים, לא משנה לאן הם עברו לאחר השחרור.

אגב, הרבה יותר הגיוני שישראל לא שפטה את כל האלפים, כי פשוט העסקה לא בוצעה שנים אחרי שוביים,
אלא פחות משנה וחצי (ומי יודע כמה זמן נמשך המו"מ), ואז הגיעה העסקה המרהיבה בגודלה. לטעון שלא
שפטו אותם כי לא הייתה הצדקה לשפוט אותם כמחבלים זה כמובן עוד טיעון נטול סימוכין שהבאת פה. אבקש
גם לזה אישור כלשהו.

ומה עם ארנס, נחזור לטיעון הראשוני שלך? נראה לי שאין צורך.

ישן 31-05-2012, 02:48

אני לא בא לדון בדיון הקודם
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני לא אנהל את הויכוח על ה"שפלים" שוב, אבל רק אתקן את ההאשמה לגבי עסקת ג'יבריל"

פשוט מאוד הזכרתי לך שאתה דווקא טענת שיש לעשות למען אלה שמסייעים לנו, ומה שקרה בתקופת ארנס,
זה שפשוט זרקנו את התומכים האמיתיים שלנו. לא משת"פים שצריכים להתחבא, אלא כאלה שבגלוי תמכו בנו,
נלחמו ונהרגו עבורנו. הנה, בתקופת ארנס זרקנו אותם לכלבים.

לגבי זהות מבצעי העסקה (ימין\שמאל). אתה מאשים את עצמך על כלום. אני בסך הכל ציינתי שאתה מבליט
את מקרה ג'בריל וזה סביר והגיוני ביותר. גם השמאל וגם הימין ועשו נזקים רבים, וכל אחד מדגיש את הדברים
שמתאימים לו. אין בזה שום פסול לציין פאשלות של הצד היריב.

מאידך, לטעון פתאום שאותם מחבלים היו כצבא סדיר, זה פשוט לא מתקבל על הדעת. גם חיזבאללה, אגב, הם
'כמעט' צבא סדיר. וגם אם נסתכל על המקרה הזה מספרית, עדיין שחררנו כמעט 5,000 מחבלים תמורת שישה
חיילים. אם זה נראה סביר בעינייך, תפאדל. בעיני לא. אתה יודע שמי שהחזיק את החיילים החטופים היה ארגון
פת"ח, כן? אז עם מי בדיוק עשית את העסקה? איך בדיוק זה לא פגע בהרתעה כשאתה מבצע עסקה כל כך
חמורה עם ארגון הטרור הכי חזק וקטלני נגדך באותה תקופה?

אין אצלי שום סתירות בעניין הסקאדים. אני באמת לא יודע אם היה חכם לא להגיב. זה כן פגע בביטחון ובהרתעה
הישראלית, מאידך, יכול להיות שאם היינו מגיבים, זה היה מחמיר את המצב עוד יותר - הבנת?
בכל אופן, שורה תחתונה היא, כאמור, שארנס לא ממש ראוי לקבל התואר המכובד מאוד שהענקת לו, בעיקר
עקב מה שלא קרה. לא קרה שום דבר מסעיר בתקופתו כדי שנוכל לשפוט אותו בצורה נכונה ומקיפה. על ידע רב
באווירונאוטיקה לא מקבלים תואר כזה.

נ.ב.
לגבי "הלביא", התכוונת שיש רבים בעלי ידע רב משל שנינו שממש לא משוכנעים שדווקא אצלו היה אי-החוכמה, לא?

ישן 31-05-2012, 03:12
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני לא יודע למה התכוונת - אני יודע מה כתבת
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אין לי בעיה לחזור בי אם אתה חושב שלזה התכוונתי"

אתה כתבת כך: "אגב, אם זכרוני לא מטעני, אתה היית ועודך ממהמתנגדים הגדולים ביותר לעסקת ג'בריל ב-85'. כנראה כי המערך היה אז בשלטון ואתה לא ממש מתומכיו". ההתנגדות שלי לעסקאות כאלה, כפי שאתה יודע, היא עקבית. הסברתי מספר פעמים את ההבדלים שאני רואה בין עסקת אנצאר לבין האחרות, ואין שום קשר בין מבצעי העסקאות לבין ההבדלים שהצגתי (כאמור, עסקאות שבוצעו בידי הליכוד הותקפו על ידי באותה צורה).

ההאשמה שעולה מהשורות האלה היא מאוד קשה: כאילו אני מתנגד/תומך בהתאם לזהות מבצע העסקה. כאילו גורל החיילים והאזרחים הקשור בעסקה, ממש לא מעניין - פרט לרווח/הפסד הפוליטי של המבצעים. זה, כאמור, לא נכון - ועסקת שליט ודעתי עליה, מלמדת זאת.

באשד ל"עסקת נאצר". אני לא מכיר עסקה כזו, ואם בטעות התחלף לי "אנצאר" ב"נאצר", הרי שזו שגיאת הקלדה ותו לא.
ישן 31-05-2012, 00:15
מנהל

מה פירוש מה? הוא הרי עשה "ככה וככה"...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "מה בדיוק הפך אותו ל"גדול שרי הבטחון" שלנו?"

גם אני מתקשה להתפעל מהצלחותיו של ארנס. הוא החליף את שרון שיזם את המלחמה בלבנון והודח אחרי סברה ושתילה (ומי שמאמין שהמלחמה הייתה מוצדקת צריך ליטעון שהוא היה שר הביטחון הגדול ביותר). במהלך הקדנציה הראשונה שלו צה"ל החל בנסיגה הדרגתית מלבנון, תוך שארגוני החבלה מוסיפים ואף מחמירים את פגיעתם בו. בתקופתו גם הוחלפו ששת חטיפי הנח"ל תמורת 4700 מחבלים (מהם 65 שהיו כלואים בישראל) וארנס התנגד לפעולה צבאית לשיחרורם אף שהייתה אופציה ריאלית כזו. קשה לי להיזכר בהישג ביטחוני כלשהו של אותם ימים. כשר ביטחון בממשלת שמיר (1990-1992) גם כן לא התרחש משהו ראוי לציון. ישראל נקטה פאסיביות מוחלטת במלחמת המפרץ (הוא עצמו טען שזו הייתה טעות חמורה 20 שנה אחר כך), האינתיפאדה כבר הייתה במגמת דעיכה והמצב בלבנון רק הוסיף ללכת מדחי לדחי.
הוא היה פוליטיקאי רציני, צנוע, מוכשר ונקי כפיים (מהזן הנכחד והולך) אבל לומר שהוא היה שר הביטחון הגדול ביותר זה קצת מוגזם. היו כמה שרי ביטחון טובים לא פחות מבחינת העשייה שלהם בתפקיד וההישגים.

התואר של "הגדול מכולם" יול להיות בחלקן של בן גוריון שבתקופתו הוקמה ועוצבה מערכת הביטחון, אבל היות והוא היה הראשון והיות ואפשר לבצע ספקולציות מפה ועוד להודעה החדשה איזו מערכת ביטחון מעולה הייתה לנו אם מישהו אחר היה מקים אותה-נשאיר אותו בצד.
מי שבתקופתו צה"ל הגיע לשיאו (כולל מבחינת עליית מדרגה בתחום הרכש והפיתוח), ומדיניות הביטחון שלו בסופו של דבר הוכיחה את עצמה, היה דווקא לוי אשכול המושמץ. ההססנות שנויית המחלוקת שלו כראש ממשלה, בייחוד במשבר שהוביל למלחמת ששת הימים, לא סותרת את הישגיו כשר ביטחון.
ישן 31-05-2012, 00:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מלחמת לבנון הייתה אכן מוצדקת ביותר - ושרון היה שר ביטחון גרוע
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מה פירוש מה? הוא הרי עשה "ככה וככה"..."

אין סתירה בין ייזום של מלחמה מוצדקת, לתפקוד גרוע בפועל. שרון יזם מלחמה מוצדקת בשם תכנית-אב חסרת בסיס וסיכוי. הוא רצה שהפלסטינים יעברו מלבנון לירדן, יפילו את המלך וכך תוקם פלסטין שם.
האנתפאדה החלה לדעוך רק בסוף 1990 - אחרי שרבין הלך (אגב, הוא היה שר ביטחון גרוע, אם חיפשת אחד - פחות גרוע מכפי שהיה כראש ממשלה, אבל בהחלט לא מהמשובחים).

לגבי אשכול - אכן שר בטחון מצויין, כפי שכתבתי הודעה אחת מעליך.

להיות שר הביטחון היחיד בתולדות ישראל שיכול לשמוע סקירה של מח"א ולהבין אותה טוב יותר מכל אחד אחר בחדר (כולל הרמטכ"ל) זה לא בדיוק "ככה וככה" - בעיקר במדינה שעיקר כוחה הצבאי הוא הזרוע האווירית שלה...\

אני מראש מוותר על התנגשות ארוכה. קטול את ארנס כמה שבא לך, לילה טוב...
ישן 31-05-2012, 00:53
מנהל

מה הפך את שרון לשר ביטחון גרוע?
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מלחמת לבנון הייתה אכן מוצדקת ביותר - ושרון היה שר ביטחון גרוע"

התוכנית האופרטיבית של שרון הייתה סבירה. גם מבחינה אסטרטגית היה בה הגיון. מה שחסר היה לשרון היו 2 אלמנטים:
1. חוסר הבנה של חולשות צה"ל והחברה הישראלית
2. חוסר הבנה של הזירה הלבנונית.
אני לא חושב ששר ביטחון אחר היה כן מבין את 2 האלמנטים האלה. את הגורם הראשון הרוב לא מבינים עד היום ואת הגורם השני לא הבינו לפחות חלק מראשי זרועות המודיעין המהוללות של ישראל.
לזכותו של שרון ייאמר שהיו לו התעוזה, היוזמה והתיכנון. אלו אלמנטים מאוד מאוד לא מבוטלים אצל שרי ביטחון ובכלל.
קשה להצביע על נקודת זמן שבה האינתיפאדה התחילה לדעוך. בתהליך שהחל ב-1989 היה מעבר של הפלסטינים ממהומות המוניות לשימוש בנשק של כנופיות ויחידים.עם זה היה לישראל קל יותר להתמודד. ארנס נכנס לתפקידו באמצע יוני 1990. מי שרוצה להאמין שתוך חודשים ספורים הוא הצליח לחולל את המפנה מבחינת האינתיפאדה-בבקשה. בעיני זה לא סביר. מה עוד שבאותם חודשים התחולל המאורע הבולט שהיווה חזרה אחורה לתקופת השיא של האינתיפאדה-באוקטובר 1990 חלו מהומות הר הבית שהובילו ל-17 הרוגים ערבים ולהתרופפות האחיזה הישראלית בהר.
להבין סקירה של מח"א מבחינה טכנולוגית לא מוסיף הרבה. בלי רקע באווירונאוטיקה שרון (יחד עם בגין ואחרים) יזם ואישר את הפצצת הכור העיראקי ואשכול ליווה את מבצע מוקד. תפקידו של שר הביטחון הוא להתוות מדיניות ולקבל החלטות. הידע הטכני הוא משני.
"ככה וככה"-כי כשניסיתי לענות לעצמי על השאלה מה הופך מישהו לשר ביטחון הכי גדול צילצל לי בראש המערכון של שייקה אופיר כזקן הערבי שחוזר שוב ושוב-"..ואז הוא אמר לי...ככה וככה וככה...אמרתי לו, ככה? אז תידע לך שאתה ככה וככה וככה..."
ולמה שאקטול את ארנס? איפה קטלתי אותו? כתבתי עליו שורה של מחמאות שאני לא ארעיף על רוב רובם של הפוליטיקאים, כולל מה"מחנה שלי". אני פשוט לא ראיתי ולא רואה מה הופך אותו ל"גדול מכולם" בתפקידו. אני לא חושב שהוא היה שר ביטחון גרוע (הוא עשה טעויות, אבל כאלו שסביר בהחלט לעשות).
ישן 31-05-2012, 09:47
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
כמו להגיד ש"מרכז רפואי תל אביב ע"ש איכילוב/אריסון/עופר" הובס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "משה ארנס: צהל הובס במלחמת לבנון השניה"

בקרב נגד כנופיה מיומנת ומאומנת ששנים התכוננה להחדיר נבגים (או מה שלא יהיה שנושא את זה...) מחלת ליגיונרים למערכת המיזוג של בית החולים...

חברים: חיזבאלה התכונן לנצחון תעמולתי/מוראלי. צה"ל התכונן (טוב, פחות טוב או לא טוב כלל...) למשהו אחר. מערכת גדולה ומסורבלת לא יעילה נגד כנופיה נחושה. המאבטחים של ברינקס יכולים להחזיק גם שני אקדחים וסכין בין השיניים... אם "אני" אחליט שבשביל איזה שבעים אלף ש"ח אין לי בעיה להגיע לרצח וככל הנראה גם קרב יריות עם המשטרה - הכסף יהיה בידיים שלי (לפחות לכמה שעות). זה מאחר ולמאבטחים של ברינקס יש :

שגרה
נהלים
"מוד" של לבוא לעבודה
אחריות

בעוד שלי יש:
מנטליות של פושע
חמדנות
יכולת טכנית
זמן להתכונן
המון זמן להתכונן
כמה זמן שבעולם בשביל להתכונן.

ברינקס הובסה. g/l/s/h...

כמובן שבפועל אני ניצחתי לכל היותר בעיני מי ששונא את ברינקס כי לא שילמו לאחיו בזמן, או בקרב מי שראה יותר מדי "היט".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:56

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר