31-05-2012, 03:21
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
הוא בהחלט אומר "סקס מזוהם"...
האמת שהמשפט שלו כל כך תלוש מכל הקשר שאני לא מאה אחוז מבין למה הוא מתכוון. אני לא שומע אותו אומר שום דבר שלילי ישיר על העובדים הזרים-זוהמה וכו' לא חייב להיות בגלל שהם מזוהמים אלא כי העיר לא בנויה להכיל אוכלוסיה שחיה בתנאים מינימלים. הוא גם מדבר על שחיתות שנוצרת מניצולם בידי מעסיקים (אז זו הייתה בעיה מדוברת מאוד). הקטע עם הסקס מוזר. הייתי רוצה לשמוע את כל דבריו. מדוע הובאו רק 27 שניות אלו?
ובאופן כללי, מה שהוא אומר נשמע לי מאוד מינורי יחסית למה שאנחנו שומעים היום על המסתננים מכל מיני טיפוסים.
אריה ביבי אמר שלרוב המסתננים מחלות מידבקות (זה מה שהוא אמר, לא?). אני לא רואה עם זה בעיה כי זה שמחלות מסוימות נפוצות יותר באפריקה, ולא נירפאות דרך מעבר רגלי בסיני (אם כבר ההיפך) הוא עובדה.אבל, זה שהוא קובע שמדובר ב"רוב" הופך את הדברים להכללה בעייתית ונותן לדברים טון מאוד מסוים שמתאים לרוח דבריו. אישית, לא הייתי עושה עניין דווקא מהצהרה זו.
מעבר לכך, אני יכול לומר שהחברה הישראלית היום היא הרבה יותר PC (כן, נפלתי גם אני לביטוי הזה) מאשר היא הייתה ב1996. הרגישות לגזענות או מה שמשתמע כגזענות גדלה וכו'.
שמע, אתה חושב שמישהו מהשמאל היום היה כותב מאמר כמו ה"חפשו אותי" של יוסי שריד?
בנוסף, צריך בכל זאת לזכור שלגבי העובדים הזרים היה ברור שמדובר במחפשי עבודה בעוד שלגבי המסתננים יש את העניין של "פליטות" כביכול, יחד עם צבע העור שלהם שמייד מחשיד כל מתנגד לתופעה כגיזען.
וחוץ מזה, אני חייב לציין שוב שהשמאל והתיקשורת הישראלית לא חסו גם על מי שנחשבו אנשי שמאל מובהקים כאשר הם יצאו בהתבטאויות שנחשבו לאומניות, גזעניות או מפלות כלפי אוכלוסיות מסוימות. כבר ציינתי את מאיר אריאל (שחלק משיריו שמאלנים מאד אך דיעותיו על הומוסקסואלים היו קשות), ואת דודו טופז. גם רן כהן עצמו, כח"כ, הותקף לא מעט על התבטאות אומללה כלפי חרדים אחרי שהותקף באבנים ("התנפלו עלי המון של נמלים שחורות") והוא אף נחקר במשטרה בשל כך.
ולגבי אופנהיימר...לא חבר שלו, לא רוצה להיות חבר שלו ולא רוצה להגן עליו.....
|