לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-06-2012, 13:39
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
גלאון עם הצעת חוק: לאפשר לעיתונאים להחזיק את סודות המדינה

"חוק בלאו", כך קוראת חברת הכנסת זהבה גלאון להצעת החוק שתגיש בכנסת, שבאה בתגובה
להחלטה על העמדה לדין של אורי בלאו, כתב "הארץ".

לדידה של גלאון, עיתונאים מתחבטים בין ברירות בלתי אפשריות. האחת, החזקת מסמכים סודיים
ופרסומם - מה שעלול 'לזכותם' בהעמדה לדין. מאידך, אי פרסום המסמכים תוך שהם חוטאים לאתיקה
העיתונאית ומצפונם.

בקצרה, ע"פ הצעת החוק, עיתונאים יהיו רשאים להחזיק מידע מסווג בלא חשש שיועמדו לדין.

גלי צה"ל.

רואים שזהבה דואגת למדינה היהודית. מוזר, הרבה פעילי שמאל טוענים שעצם פעילותם מסייעת
למדינה בעקיפין ולטווח הארוך - בחייאת שהם כנראה חושבים כמו בוריס גלפנד, ורואים חמישים
מהלכים קדימה, כי מה שאני רואה (עם מוחי הפחות מתוחכם) אלה ניסיונות פגיעה במדינה תוך
האדרת האויב וסיוע לו בכל תחום אפשרי.

הלאה זהבה, לתת לכל כתב עולל להחזיק במידע מסווג וסודי בדיסק-און-קי שלו. האויב לא יצטרך
להמציא סופר-תולעת בשם "להבה".

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 06-06-2012 בשעה 16:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-06-2012, 13:56
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בודאי. שהרי חשיפת סודות מדינה עלולה לכל היותר לעלות ל-י-ש-ר-א-ל בחיי אזרחיה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אז סודות המדינה זה חופש..."

אבל חשיפת מקורות המימון של ארגוני השמאל עלולה לעלות לא-ר-ג-ו-נ-י ה-ש-מ-א-ל ביורו.

ולזהבה כמו לגוגלהיימר הרי יש ערכים ויש דברים שאי אפשר להתפשר עליהם.

נ.ב

תמהתני אם בחלומותיה הורודים של זהבה עוצר השב"כ נאמר מרגל ערבי בעת ההעברה של מסמכי פרוט מערך האבטחה בבן גוריון עם נקודות התורפה לבן דמותו של הברגותי התורן. שני המחבלים שולפים תעודת עיתונאי של אל ג'זירה ביד אחת ותמונה של זהבה ביד השניה - מוגנים מכל רע. שהרי הפרקליטות לא תצליח להוכיח שכל שעשו היה בכדי לפגוע בבטחון המדינה ולא למשל כדי ליזום כתבה ב'אחבר אל יום' שנועדה להתריע מפני פרצות האבטחה.

מצד הסנגוריה תוכל זהבה להעיד בעבור החשודים ולהשבע שהשניים הללו חרדים לבטחון המדינה ולחיי אזרחיה היהודים לא פחות ממנה.
ישן 06-06-2012, 18:19
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי teddy002 שמתחילה ב "עיתונאי נאמן למדינה? אז אולי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי teddy002
עיתונאי נאמן למדינה?
רק אם הוא רוצה להיות אזרח...
אבל ברור לי שחובת הנאמנות של אזרח כלפי מדינתו היא דבר שלא יעלה על הדעת מבחינת אנשי שמאל, או "ימנים מהסוג של העבודה". אפילו שזה עיקרון בסיסי של כל מדינה באשר היא ואף הוכר במשפט הבינלאומי לפני שנים רבות מאוד. עכשיו רק נחכה לקצת דמגוגיה שתשלים את העניין.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי teddy002
אז אולי שכל העיתונאים יעבדו במערכת עיתון ממשלתית אחת, ויועצי תקשורת יכתיבו את הכתוב.
ככה איבדת את כל הרעיון של העיתונות, וזה לבקר את השלטון ולהראות לנו את מגרעותיו.
בעצם, לא היה צורך לחכות...

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 06-06-2012, 18:52
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "באמת שאני לא מתפלסף, באמת שלא..."

בסדר, שאלת מה הגבול, אני חושב שנתתי לך תשובה הוגנת.

אין שום סיבה בעולם שעיתונאי כלשהו יחזיק מסמך מסווג שאיננו מעיד פעילות לא חוקית. בכל מצב של פעילות לא תקינה (בניגוד לפעילות לא חוקית) זה צריך לעבור דרך צה"ל, לא דרך התקשורת, וכל דבר שאיננו בלתי תקין ואיננו בלתי חוקי צריך להיות מוגן. אחרת אתה מקבל עיתונאים ישראליים שמדליפים סודות מדינה לעיתונאים זרים כדי שיוכלו לכתוב "על פי פרסומים זרים" ואתה מקבל כל מיני אוטואנטישמיים כמו ריצ'ארד סילברשטות מתקן העולמות שהיו שמחים לקלקל פעילויות מודיעיניות שעדיין הולכות רק כדי שכל העולם יראה את תמונתו של סא"ל עמנואל מורנו ז"ל...

ישן 06-06-2012, 18:57
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אתה באמת מאמין שכל כתבי החצר..."

א) כתבי החצר האלה חשופים - אבל עוברים דרך הצנזורה. לא, זה לא תקין, אבל זה עדיף בהרבה על מעשה הנבלה של בלאו (ראה ב')

ב) אורי בלאו החזיק בידיו אלפי מסמכים שלא "הודלפו" אלא נגנבו. ההבדל בין השניים איננו רק סמנטי. כדי להוסיף חטא על פשע, בלאו מיהר להסתלק מהארץ עם המסמכים, אותם איים לפרסם בתקשורת הזרה (ובכך להזיק ישירות לבטחונה של מדינת ישראל) אלמלא תוענק לו חסינות מלאה. סחיטה באיומים - זה פשע.

אני רוצה לדעת רק דבר אחד - אם בלאו היה מפרסם דפ"א מפורטות של צה"ל בעיתונות הזרה, בכמה חיילים זה היה עולה לנו?
אתה מכיר את הסיפור של עמוס לוינברג וכמה נזק הוא גרם? בלאו יכול היה להיות לא פחות גרוע, ובלאו היה עושה זאת במכוון.

ישן 06-06-2012, 20:06
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "א) כתבי החצר האלה חשופים -..."

א) הכתבים משתמשים בצנזורה כדי להלבין חומר שהגיע אליהם, אני לא בטוח בכלל שבלאו פרסם משהו בלי לעבור צנזורה, וכמובן שיש גם את השיטה של "חשיפה" על ידי עיתון זר וציטוט העיתון לאחר מכן + follow up של הכתב לאחר מכן +"חשיפת פרטים חדשים". השיטות היו קיימות תמיד, הוא לא המציא שום גלגל.

ההבדל הייחידי הוא שהחומר שהוא פירסם לא מצא חן בעיניי מישהו.

ב) כל הדלפה מהצבא היא סוג של גניבה, פעם אחרונה שבדקתי דרגות לא מעניקות לך שום בעלות על משהו בצבא. אם מג"ד מחליט ליצור קשר/להעביר מסמכים לעיתונאי או חייל עושה זאת זה אותו דבר. בקשר למקורות זרים כבר כתבתי את דעתי למעלה.

בקשר לפרסום דפ"א מפורטת, דעתי כדעתך, אין ספק שבמקרה כזה הייתי מסכים שהעונש צריך להיות חמור מאוד, גם אם לא היה נפגע אף חייל.

השורה התחתונה שלי היא שאני לא בטוח בכלל שאורי בלאו מואשם בגלל מה שמאשימים אותו, כי אם כך כמעט כל הכתבים הצבאיים צריכים לשבת על שולחן הנאשמים, אלא על כך שהדברים שהוציא לא מצאו חן בפני כמה אנשים - ואז עולה שאלה קשה - מה יקרה בסוף? לדוגמא, אם מחר חס וחלילה נחטף חייל - האם נמשיך לקבל גרסאות מאוד נוחות לצבא, גם אם רק ברמיזות, כמו לדוגמא שהחיילים עסקו בסחר בסמים או שהחייל היה בכלל חייל לא ממושמע, או שיהיו גם כתבים שיחשפו מחדלים מהותיים בהתנהלות הצבא בלי פחד שיזכו לרדיפה מהמערכת? (על אף שהמידע על המחדל כמו המידע על הסחר בסמים יגיע באותה דרך)

ישן 07-06-2012, 02:09
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "חס וחלילה לא כיוונתי את דבריי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי High_Hopes
חס וחלילה לא כיוונתי את דבריי לרוג, אני לא מתעסק עם קיבוצניקים, לצערי למרות שאני כבר כמעט חצי שנה בקיבוץ עוד לא יצא לי להתעסק גם עם קיבוצניקיות.

זה בגלל שהסיפורים על הקיבוצניקיות המשתרללות הם בעיקר אגדה של עירונים...

ציטוט:
אני לא מסכים עם השיח הכללי על אורי בלאו, הביקורת לדעתי מתיימרת להיות על המעשה אבל במציאות לי מרגיש שזה הרבה יותר פוליטיקה מדאגה ביטחונית אמיתית.

היום מה שקורה עם אורי בלאו זה פוליטיקה נטו, כי את הנזק הביטחוני שיכול היה לגרום, כבר גרם

ישן 07-06-2012, 07:10
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "חס וחלילה לא כיוונתי את דבריי..."

ציטוט:
אני לא מתעסק עם קיבוצניקים, .

וטוב שכך... אתה יודע שיש כאן לפחות גולש אחד שהיה מקבל את זה קשה...

ציטוט:
לצערי למרות שאני כבר כמעט חצי שנה בקיבוץ עוד לא יצא לי להתעסק גם עם קיבוצניקיות.

.

אתה צריך להזהר שלא לכתוב דברים שכאלה בפומבי. יש לך מושג מה עלול היה לקרות אם במקרה מישהו מ'מה שבראש' היה עובר כאן במקרה וחוזה בהצהרה הזאת?

נ.ב

לגבי מה ש'רוג' אמר - האגדה העירונית אף פעם לא עסקה בקיבוצניקיות אלא בנשים אחרות שבקיבוץ. יתרה מכך - כשאני חושב על כך הרי שהנשים החברות נעדרות מהנרטיב הקיבוצי מאז מלחמת השחרור. לכל היותר נשמר להם תפקיד של פאסיב-אגרסיב שכזה...
ישן 06-06-2012, 15:58
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "גלאון עם הצעת חוק: לאפשר לעיתונאים להחזיק את סודות המדינה"

מר"צ שוב הוכיחה שאין לה מקום בכנסת ושהיא שייכת יותר למפלגות של ה"צעירים" מאשר למדינת ישראל. נחמד שהיא שכחה באופן מדהים שהחבר שלה בלאו לא החזיר את כל המסמכים כפי שסוכם איתו והפר את ההסכם,אבל בואו ניתן לה להמשיך ולפעול למען הרס מדינת ישראל עם החברים שלה בלאו,אילנה דיין ושאר העיתונאים שפועלים למען הערבים האומללים שאנחנו הורסים להם את החיים עם הביטוח הלאומי שלנו והחינוך הטוב שהם מקבלים שאין באף מדינה ערבית אחרת,ולא אונסים את הנשים שלהם בניגוד לצבאות אחרים,כי אנחנו גזענים לפי חוקרת שהיא גם חברה של גברת גלאון.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 06-06-2012, 21:26
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "גלאון עם הצעת חוק: לאפשר לעיתונאים להחזיק את סודות המדינה"

כלב השמירה של הדמוקרטיה חולה בצורה אנושה וגלאון, במקום לעזור לו להבריא, רק גורמת למחלה שלו להחמיר. מי שתומך בעיתונאי שמחזיק אלפי מסמכים סודיים שלא קשורים לשום כתבה שהוא עובד עליה פשוט עושה צחוק מהחוק. עיתונאי הוא לא משטרה ולא מבקר המדינה הוא לא אמור לאסוף אלפי מסמכים ואז לחפש איפה יש בעיה אלא להפך, הוא אמור לקבל מידע על בעיה ומסמכים שמוכיחים את הטענה. עצם זה שהעיתונאים חושבים שהם מעל לחוק והכל מותר להם (גם למשל במקרה של אילנה דיין) רק מראה לאיזה מצב אבסורדי הגענו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:24

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר