לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-06-2012, 20:23
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
ראשי המחאה ושאר סוציאליסטים: "אנשי עסקים מסוימים למדו לקמבן את המערכת על גב אזרחי ישר

http://www.themarker.com/news/protest/1.1729658

הרעש התחיל לאחר ששר האוצר טען כי "לא צריך לחשוש לצאת נגד המחאה החברתית".
כלומר- הרעש נסוב סביב סתימת פיות. כל מוצר/תהליך/גוף/עניין שאסור לבקר אותו, הוא פסול מראש. כי בהיותו חסין מפני ביקורת, הוא לעולם ייתקע במקום, ויעלה חשדות לגבי מהותו.

שנית, הכתבה מביאה אימרות שונות ומשונות, ובהן נטוע ההבדל בין המוחים האמיתיים לבין הטרמפיסטים.

מצד אחד- שלי יחימוביץ' וחבריה.
"ראש האופוזיציה, ח"כ שלי יחימוביץ', אמרה כי "קריאה זו מסגירה את פרצופה האמיתי של הממשלה, אשר מצד אחד מנסה להצר את צעדיהם של המבקשים למחות ומצד שני מייצרת באופן פעיל דהלגיטימציה לקריאה הכנה ורחבת ההיקף לכלכלה הוגנת וחברה צודקת שעלתה ממחאת הקיץ ומבטאת היטב את רחשי ליבו של הציבור גם היום. כעת ברור מלכתחילה ראתה ממשלת נתניהו במוחים מטרד ואיום ותו לא ותכניותיה הכלכליות, מגדילות הפערים, המחסלות את רשת הביטחון הסוציאלית הן עוד עדות מוצקה לכך"."

הבעייתיות בדבריה- כלכלה הוגנת וחברה צודקת. אבל היא בעצם מעדיפה לחלק מחדש את העושר, לקחת ממי שיש לו ולהעביר למי שאין לו. כיצד זה צודק? ואיך זה הוגן?
מדוח טרכטנברג קיבלנו בינתיים מס רווחי הון גדול יותר, שנלקח ישירות ממעמד הביניים שהצליח לחסוך קצת ולקנות קרן נאמנות, ומטרתו להעביר כסף למימון ילדים. ולמי יש הכי הרבה ילדים? לאלו שמלכתחילה לא ממש משתתפים בשוק העבודה, ומסתמכים על קצבאות, ולא מעט מהם בוחרים חיים של עוני במודע.
כלומר- הדרך להשגת השוויון המיוחל (אצל שלי כמובן, אני לא מייחל לשיוויון...) היא לקחת מהעובד ולתת ללא עובד. אכן, מיטת סדום.

מצד שני- המוחים הוותיקים יותר, אלו שלא חשודים בפעילות פוליטית.
"יש הבדל תהומי בין אנשי עסקים הגונים המכבדים את עקרונות התחרות החופשית לבין מספר אנשי עסקים מסוימים שלמדו לנצל את המערכת ולקמבן אותה נגד ועל גב אזרחי ישראל"

וגם:
"מי שפוגע בשמו הטוב של המגזר העסקי הוא לא אחר מאשר שר האוצר שטייניץ שלא מבדיל בין רוב אנשי העסקים ההגונים לבין מספר טייקונים וסקטורים אשר חולבים את אזרחי ישראל. מחקרים אחר מחקרים מראים כי חברות שנחשפות ליצוא ולתחרות הופכות יעילות יותר"

אז מי ינצח? אלו שמצביעים על בעיה אמיתית או אלו שדוגלים בהמשך השיטה שהביאה למצב הנוכחי?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:39

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר