לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2012, 10:48
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ב - nrg נזכרו עכשיו לכתוב על הפגנת ההסתה משבת

בזכות אלמוני מיטיוב זכיתם לראות סרטון של ההפגנה, אבל במעריב נזכרו רק עכשיו. ובכן, עדיף מאוחר.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...1&cat=402&loc=5

הפגנה פוליטית שהתקיימה לאחרונה בתל אביב הפכה למפגן של הסתה ואלימות. בהפגנה, שנערכה בשבת האחרונה בעיר, כינו עשרות מפגינים יהודים את ראש הממשלה ואת שר הביטחון "רוצחי ילדים" וקראו לחיסולה של מדינת ישראל. זאת לאחר נאום משלהב של מרצה בכירה באוניברסיטה העברית שקראה להיאבק ב"חוקי הגזע, בטיהור האתני ובגטאות".

"ברק, כמה ילדים רצחת עד היום?" צילום ארכיון: ראובן קסטרו

באירוע, שבו נכחו עשרות פעילים בארגונים רדיקליים, נשמעו קריאות למאבק אלים נגד המדינה. בין היתר שרו המפגינים "ביבי ביבי הרוצח, האינתיפאדה תנצח" וכן "ברק ברק שר הביטחון, כמה ילדים רצחת עד היום? "ההסתה נגד ראש הממשלה ושר הביטחון התקיימה מאות מטרים בלבד מכיכר רבין, המקום שבו נרצח ראש הממשלה יצחק רבין לאחר חודשים של הסתה קיצונית נגדו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2012, 12:38
צלמית המשתמש של תבור - tar 21
  משתמש זכר תבור - tar 21 תבור - tar 21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.09
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי totaljack שמתחילה ב "יהודי לא חייב להאמין באלוהים..."

הוא לא אמר שיהודי חייב להאמין באלוהים כדי להיות יהודי,הוא אמר שהחינוך הלאומי נמצא למעשה רק אצל הדתיים לאומיים.
האמת שאני דווקא לא מסכים איתו אבל אין ספק שלחינוך דתי יש ייתרון עצום על חינוך חילוני מבחינה לאומית,לחילוני אתה צריך להסביר למה הוא יהודי,ובמה זה מתבטא וכו' - לאדם דתי הדברים האלו ברורים לגמרי,היהדות שלו לא מתטאת רק בסמלים אלא בכל חייו,הוא הולך לישון איתה בערב וקם איתה בבוקר.
אדם דתי הרבה יותר מחובר ליהדותו מאדם חילוני,כמובן שהחילונים יטענו (ואי אפשר לומר שלגמרי בלי היגיון) שלחינוך הדתי יש מגרעות אחרות אבל מבחינה לאומית לאדם הדתי יש ייתרות עצום על האדם החילוני
ישן 17-06-2012, 16:30
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
אולי מצידך החלק ההוא בהודעתך הוא שולי, אבל מצידי הוא לא.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "נתפסת לחלק הכי שולי..."

האם אוכל להגדיר "ישראליות"? אני מניח שזה אפשרי, אם כי לא פשוט. בכל אחד מהמאפיינים שלה, "ישראליות" היא לרוב כלל לא יחודית לישראל, אבל כשמחברים את כל המאפיינים ביחד - זה מה שעושה אותה "חוויה" יחודית למדינת ישראל ("השלם גדול מסך חלקיו" וכו').
אם אי פעם הסתובבת בעיר זרה בחו"ל והרגשת לא שייך למקום, בעוד כשאתה מסתובב בעיר לא מוכרת בישראל ועדיין מרגיש שייך - הרי שחווית קצת מהי "ישראליות"...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 15-06-2012, 12:59
  כינוי שקר כלשהו כינוי שקר כלשהו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.10
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "למה שנאהב את "המדינה" בצורה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תבור - tar 21
למה שנאהב את "המדינה" בצורה עיוורת? מדינת ישראל היא הזרוע המדינית וזרוע ביצועית של העם היהודי,99 אחוזים מהערך שלה נובעים מהיותה מדינה יהודית,כל המושג הזה של "ישראליות" הוא בולשיט שמביא עלינו צרות אינסופיות - ה"ישראליות" שלנו צריכה לנבוע מתוך היהדות שלנו,וזהו.
אם המדינה זורקת יהודים מביתם רק כי הם יהודים ומוסרת חלקים מלב ארצנו לגויים - אין שום סיבה שנעריץ את המעשים האנטי יהודיים האלו שבוגדים בייעודה האמיתי.

ברור. בפעם האחרונה שבדקתי, מדינת ישראל הייתה המדינה של היהודים האורתודוקסים מהימין. לא של החילונים, לא של הדרוזים, ואפילו לא של רחמנא ליצלן הרפורמים והקונסוורטיבים. אה, רגע לא.
אותו דבר תקף גם לישראליות, מה לעשות שהישראליות שלי שונה משלך?

אגב, בתור "זרוע ביצועית" של העם היהודי, אנחנו צריכים להפעיל משטרת מוסר על רפורמים בחו"ל? אולי לשלוח אותם לעינויים של האינקוויציזיה? ואולי אנחנו בכלל צריכים לכפות על חסידויות אנטי-ציוניות לעלות לארץ ולהתגייס לצבא?

עדיף שנהיה "מדינת היהודים" ולא "מדינה יהודית".

(דבר אחרון - איך זה לדעתך כדוגמא לעקירת יהודים מהבית שלהם, עדיין עוול?)
ישן 15-06-2012, 13:33
  כינוי שקר כלשהו כינוי שקר כלשהו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.10
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אה? אם לדעתי פעילויות של..."

אבל מי קבע שזה "אנטי יהודי"?
הכל מבוסס על זרם כזה או אחר ועל פלג כזה או אחר בציונות הדתית (ואני מודה, לא הדת ולא הציונות הדתית הם הבית הרוחני שלי). הרי אם תשאל את "רבנים לזכויות אדם" ודומיהם אין לך זכות להחזיק בקניין הזה הן מסיבות של גזל (ניסיתי להמנע מגבעת האולפנה ומאחזים) והן מסיבות אידיאולוגיות כאלו ואחרות של ישיבה בשטחים. אם תשאל את הזרמים האנטי ציוניים אתה בכלל עושה פעילות "אנטי יהודית" בזה שאתה לא מקיים את שלוש השבועות. ככה שכל הפעילות היא מסוייגת לדעתו של אדם.
אחזור ואומר - ליהדות האורתודוקסית אין בעלות על הציונות, או על המדינה. בדיוק כמו שלזרמים אחרים ביהדות (ואפילו לחילונים) אין.

אגב, יהודי דתי הוא לא יותר טוב מיהודי אחר. תן לאדם את חופש הבחירה שלו, את החופש לחשוב לבד ולהגיע למסקנות אחרות, שונות, לטעות ואפילו לחטוא. יש דברים שלא צריך לחשוב בהם. דרך חיים היא לא אחת מהם.
ישן 15-06-2012, 13:52
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "כשאני אומר "יהודי"אני מתכוון..."

אני יודע שזה מה שאתה מתכוון ואני עדיין מתעקש שיש כאן משהו עמוק יותר.
זה לא סתם שהרב קוק דיבר על הישראליות. וזה לא סתם שהוא היה חרד ליהדות.
וגם מאחורי ההתנגדות לציונות על ידי גורמים חרדיים רציניים עומד אותו הדבר.
בשום נקודת זמן לאחר היציאה ממצריים לא ניתנה הוראה לגבי הערב-רב שתפסו טרמפ על החופש והצטרפו לעם.
בשום נקודת זמן מרגע הכניסה לארץ העם שמר תורה ומצוות באופן מלא. להפך. הייתה כאן חגיגה גדולה של הקרבת קורבנות והחל מרחל אימנו ועד בכלל הייתה חיבה לא קטנה לאלילים.
גם בדלנות של ארץ ששייכת לעם ישראל בלבד לא ממש הייתה כאן, ולכל אורך הנביאים מתקבלת התמונה שעל חתיכת האדמה הקטנה הזאת היה מקום ללא מעט עמים.
ולמרות הציווי המפורש לגבי שבעת העממים, אפילו בימיו הגדולים של דוד ושלמה לא מתקבל הרושם של ישראל נקייה מלא ישראלים.
איפה שהוא אחרי חורבן הבית או קצת לפניו נוצרה היהדות שמזכירה את היהדות של ימנו.
כמובן שבגלות על מנת לשמור על המאפיינים היהודיים היה צורך בהקצנה אותה אנחנו מכירים.
וכיום יש את הישראליות הזאת,
ומה החזון של הישראליות הזאת, מה המטרה שלה?

כפי שזה נראה כרגע זה יצירה של מרחב מחייה לאלף שנים לעם היהודי תוך שמירה על טוהר המחנה. ומצד זה שיהיה לנו את מרחב המחיה שמובטח לנו מתוקף ההשתייכות הגזעית שלנו יואר העולם כולו. כמובן שכדי לשמר את המצב הזה אנחנו צריכים להלחם כנגד כוחות החושך, ולמרות שאין זה בטבעו של היהודי העליון, במידה ויהיה צורך נכפה על האויב מלחמה וננהג בו באכזריות הראויה. וזאת רק על מנת להועיל לעולם ולעם היהודי שבפועל הם אותו הדבר.

ישן 17-06-2012, 19:11
  asafn88 asafn88 אינו מחובר  

שלח הודעה דרך MSN אל asafn88
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אני יודע שזה מה שאתה מתכוון..."

אני מצטער אבל זו גבבה מאוד סלקטיבית של רעיונות שהקשר שלהם למציאות הוא חלקי ביותר וחלקם פנטזיות בדיוניות גמורות.
זה ציור המטרה מסביב לחץ על מנת להצדיק השקפה מסוימת בהווה (כנהוג בפקולטות ללופט גשעפט) ולא ניתוח שלפחות מנסה להיות ריאליסטי, של ההיסטוריה.

נתחיל מכך שאתה מקבל את הפרשנות המסורתית למקרא ולא את ניתוח הטקסט המדעי הגורס כי עד לגלות בבל הרעיון המונותאיסטי עדיין לא הבשיל במלואו. ניתוח לשוני מראה שבמקרא הייתה הרבה עריכה בדיעבד. אבל זה מורכב ואין לי כח להכנס לזה.

אתה מציג את הניסיון להתנגד ללבנטיניות כניסיון ליצור "מרחב מחיה גזעי" אבל המציאות הרבה יותר מורכבת מכך.
אבל אם רוצים להתמקד בגורמי מפתח - יש בפיסת הארץ הזו שתי מערכות תרבותיות.
אחת כוחנית ומפגרת במתכוון ובמודע ושניה קצת פחות כוחנית ומפגרת, או לפחות מנסה להיות פחות כוחנית ומפגרת.
בסופו של דבר, המאבק הוא על התרבות ועל הבנת המציאות ולא על טוהר ה-DNA. לא רק כאן, בכל מקום בעולם.

כפי שקשה ללמוד שפה שניה, קשה וגם אין חובה ללמוד תרבות שניה (ועבור חלק מהאנשים זה בלתי אפשרי) ואני חושב שההכרה בעובדה הזו היא המפתח להבנת המציאות במקרה שלנו.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
Ayaan Hirsi Ali

נערך לאחרונה ע"י asafn88 בתאריך 17-06-2012 בשעה 19:14.
ישן 17-06-2012, 20:27
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "אני מצטער אבל זו גבבה מאוד..."

לא באמת הבנתי את כל מה שכתבת, אז קצת קשה להגיב.
ככלל אני אוהב לגבב דברים ואני נוהג לגבב אותם באופן סלקטיבי.

הדיון שלי הוא עם תבור, בעיקר בגלל שאני מנחש שלפחות מבחינת החינוך היסודי צמחנו במקומות דומים. הדיון שלך על המדעיות שבתנך לא כל כך רלוונטית לגבי, אני אישית אדם מאמין. כך שאני אולי לא יודע מה מהתנ"ך בדיוק היה ומה לא, אבל אני בוחר להאמין באלוקי אברהם יצחק ויעקב.
זאת בערך הנחת העבודה שלי, וויכוח בנושא הזה יהיה דומה לוויכוח עם דרוזי על גלגול נשמות במילים אחרות ויכוח עקר.
מאחר וכנראה כמו תבור, ואני לא רואה בחזרה שלנו לארץ ישראל רק מקלט בטוח, אזי חוזרת השאלה מזה זה כן. מה אנחנו רוצים לבנות כאן?

ישן 17-06-2012, 21:37
  asafn88 asafn88 אינו מחובר  

שלח הודעה דרך MSN אל asafn88
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "לא באמת הבנתי את כל מה שכתבת,..."

ב"סלקטיביות" כוונתי היא שאתה אוסף מתוך ה"מקורות" כל מיני memes ספיציפיים כמו הערב-רב ונתלה באילנות כאלה ואחרים כדי לנסות למצוא צידוק לרעיון עכשווי - אם אני קורא נכונה את דבריך, פתרון "ישראטין" שכזה לסכסוך הישראלי-פלסטיני או לכל הפחות "פרצה" שכזו שתאפשר לך גמישות בכל הנוגע להגדרה של ה-ingroup.
אז מצד אחד אתה מסתמך על ה"לגיטימיות" של המקורות אבל מצד שני, אני בטוח שאם אנסה אוכל לבסס עליהם את העמדה ההפוכה בדיוק.
למעשה, אם הקנון שלך רחב מספיק והפרשנות יצירתית מספיק, תוכל להצדיק כל עמדה.
כי אתה מסתכל בצורה סלקטיבית על נקודות מסוימיות בקנון במקום לשאול מהי "התמונה הגדולה" מאחוריו, אם יש כזו בכלל.
לי זה פשוט נראה כמו דרך יצירתית לומר "כי ככה", או במילים אחרות לצייר את המטרה סביב החץ.

ציטוט:
מאחר וכנראה כמו תבור, ואני לא רואה בחזרה שלנו לארץ ישראל רק מקלט בטוח, אזי חוזרת השאלה מזה זה כן. מה אנחנו רוצים לבנות כאן?

שאלה מורכבת מאין כמותה ואני לא חושב שניתן לענות עליה מחוץ להקשר של סוגיה ספיציפית.
אם תרצה להסתכן בתשובה אוכל להתייחס אך אני אישית איני מעז לעשות זאת במגבלות היריעה והזמן העומדים לרשותי.

אבל אני חושב שברוב המקרים, גם אם נלך על ההגדרה הרחבה ביותר - קרי, ישראלי הוא כל מי שמזדהה עם היותה של המדינה יהודית ודמוקרטית ועם תפקידה המיוחד כמדינת מקלט\צבא הגנה לעם היהודי ע"פ הגדרתו ההלכתית, אזי יש לנו בסיס מוצק מספיק על מנת להכריע בסוגיות רבות.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
Ayaan Hirsi Ali

ישן 15-06-2012, 15:12
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

לצ'אקי : אני לא מסכים עם זה. אני חושב שנאמנות לאומית היא דבר טבעי
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "בני אדם לא מתפתחים באופן טבעי..."

בדיוק כמו שנאמנות משפחתית/שבטית/קהילתית היא דבר טבעי. לראייה: אוהדים של מכבי חיפה ואוהדים של מכבי תל אביב יאהדו את נבחרת ישראל בכדורגל. ובעיתונים כתוב שבוריס גלפנד הוא "משלנו" .

אני מסכים עם זה שאצל חלק מהאנשים התכונה הזאת לא באה באופן טבעי אלא צריכה להיות נרכשת ושמערכת החינוך בישראל לא עושה זאת, אבל מה שאנחנו רואים בהפגנה הוא מעבר לקבוצת אנשים שלא חונכה לאהבת המולדת ולכן היא אדישה למתרחש כאן - עם זה אפשר לחיות - יש כאן קבוצת אנשים שהגיעה לשנאת המולדת - וזה כבר בלתי נסבל.

פלד אלחנן היא ביתו של האלוף פלד ואני בטוח שהיא זכתה לחינוך ציוני, ודאי לא לחינוך אנטי ציוני והיא הגיעה לאנטישמיות גלויה ובוטה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 17-06-2012, 07:22
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
היא בתו של מתי פלד
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לצ'אקי : אני לא מסכים עם זה. אני חושב שנאמנות לאומית היא דבר טבעי"

ולא של יוסי פלד ובטח לא של משה פלד.

מתי פלד בא כמובן מתוך הציונות ונאחז בממסד המפא"יניקי הציוני גם אחרי מלחמת יוה"כ אבל אין כדרכו ההגותית לסמל את ראשית הדרך אל מחוצה לה. את דרכו הפוליטית סיים להזכירך לצד אורי אבנרי בשל"י.

זה כמובן לא אומר שחלילה היה קמצוץ של שנאת ישראל בדרכו או בחינוכו. סביר שהייתה שם חשיבה אחרת. סביר גם שהחשיבה המוסרית הזו לא נגעה בצרות האחרות שיצרה מפא"י [לצד הטוב שעשתה]. אנשים שבאו מהמזרח ולא רק קראו עליו ואני מכיר - סברו כי המזרחנות של מתי פלד היא נאיבית

מתוך המוגנות של בשר מבשרה של מפא"י ושל בכיריה באותם ימים שהיו בטוחים כי 'ואתה בחרתנו' מצייחס רק אליהם ומתוך ולכאורה 'החשיבה האחרת ופורצת הגבולות' - קל להגיע למקום אליו הגיע הגברת אלחנן פלד.

אפשר גם להגיע אליהן מבית ימני לחלוטין וראה בוגי יעלון, בני בגין וארוכה הרשימה.

אני חושב ששילוב של שעמום שמתוך מוגנות ותחושת מעמד על חברתית ואולי גם אי נוכחות הורה בבית עומדים בבסיס הבריחה של 'בני מיוחסים' מחשיבה מקובלת ומנקודת מבט ציונית על המתרחש במזה"ת.
ישן 17-06-2012, 08:16
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
המשך:
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "היא בתו של מתי פלד"

ובכל זאת נשאלת השאלה - מדוע כל ההקצנה המוחצנת הזו נוטה דווקא שמאלה?

התשובה שלי הינה כי

[1] יתכן ומקרים אלו מובלטים יותר. יתכן ומקרים של נטיה ימינה ואולי גם חזרה בתשובה מוצנעים

[2] בחלק לא מבוטל מהמקרים מדובר במרידת שמנת. כלומר הצאצאים מדושני העונג רוצים לכאורה לפרוץ דרך לעצמם אך ממש לא מעונינים לאבד את החיבוק הממסדי הנוח. את זאת ניתן לעשות בימינו בעיקר דרך בטוי מה שמכנים בYNET ובאל ג'זירה 'עמדות אמיצות'. כלומר, יריקה על המדינה ועל הציונות וערכיה תוך השענות שלא לומר המשך יניקה עזה מאותם מקורות וגבוי עז של התקשורת הפוסט ציונית ושל גורמים עויני ישראל בחו"ל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:27

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר