17-06-2012, 21:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
ב"סלקטיביות" כוונתי היא שאתה אוסף מתוך ה"מקורות" כל מיני memes ספיציפיים כמו הערב-רב ונתלה באילנות כאלה ואחרים כדי לנסות למצוא צידוק לרעיון עכשווי - אם אני קורא נכונה את דבריך, פתרון "ישראטין" שכזה לסכסוך הישראלי-פלסטיני או לכל הפחות "פרצה" שכזו שתאפשר לך גמישות בכל הנוגע להגדרה של ה-ingroup.
אז מצד אחד אתה מסתמך על ה"לגיטימיות" של המקורות אבל מצד שני, אני בטוח שאם אנסה אוכל לבסס עליהם את העמדה ההפוכה בדיוק.
למעשה, אם הקנון שלך רחב מספיק והפרשנות יצירתית מספיק, תוכל להצדיק כל עמדה.
כי אתה מסתכל בצורה סלקטיבית על נקודות מסוימיות בקנון במקום לשאול מהי "התמונה הגדולה" מאחוריו, אם יש כזו בכלל.
לי זה פשוט נראה כמו דרך יצירתית לומר "כי ככה", או במילים אחרות לצייר את המטרה סביב החץ.
ציטוט:
|
מאחר וכנראה כמו תבור, ואני לא רואה בחזרה שלנו לארץ ישראל רק מקלט בטוח, אזי חוזרת השאלה מזה זה כן. מה אנחנו רוצים לבנות כאן?
|
שאלה מורכבת מאין כמותה ואני לא חושב שניתן לענות עליה מחוץ להקשר של סוגיה ספיציפית.
אם תרצה להסתכן בתשובה אוכל להתייחס אך אני אישית איני מעז לעשות זאת במגבלות היריעה והזמן העומדים לרשותי.
אבל אני חושב שברוב המקרים, גם אם נלך על ההגדרה הרחבה ביותר - קרי, ישראלי הוא כל מי שמזדהה עם היותה של המדינה יהודית ודמוקרטית ועם תפקידה המיוחד כמדינת מקלט\צבא הגנה לעם היהודי ע"פ הגדרתו ההלכתית, אזי יש לנו בסיס מוצק מספיק על מנת להכריע בסוגיות רבות.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
― Ayaan Hirsi Ali
|