לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-02-2013, 19:24
  system_x system_x אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל system_x שלח הודעה דרך MSN אל system_x
סתרשף סמיילי, כמה שאלות.

שלום לחברי הפורום, המון זמן לא נכנסתי לפרש ולא כתבתי אך החיפוש בגוגל העלה שיש פה לא מעט מומחים והבנתי שזה המקום לשאול.

חבר הביא לי סתרשף סמיילי נשנאר לו מהשירות הסדיר שלו, לצערי אין לי תמונה שלו ואוכל לצלם רק פעם הבאה שאהיה בעבודה. השאלה שלי האם שווה בכלל להרכיב אותו בגלל היחודיות או תועלת כלשהי ממנו? הסתרשף כמו כן מגיע עם הברגה ככל הנראה למשתיק או כל דבר אחר וכמו כן מוברג שם חלק מסויים שניתן להסרה. החבר הנחה אותי לשים את הסמיילי כלפי מטה אך כאן ראיתי שהסמיילי אמור להיות דווקא כלפי מעלה, כמו כן כלפי מטה כמעט ובלתי אפשרי לשים אותו כי ההברגה לא מאפשרת להדק אותו עד הסוף ושהוא יהיה כלפי מטה בצורה ישרה.

הנשק הוא M16 כמובן. תמונות יהיו אחרי יום שני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-02-2013, 16:50
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית

חבר מתאריך: 17.03.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי חמוס בריבוע שמתחילה ב "שינוי ההברגה בסתרשף סמיילי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חמוס בריבוע
שינוי ההברגה בסתרשף סמיילי משנה את כמות הגזים שניפלטים כלפי מעלה. ככול שהבורג יהיה פתוח יותר ככה הפתח (סמיילי...) יהיה גדול יותר. הבעיתיות הייתה שאם פותחים יותר מדי זה משפיע על הבליסטיקה ועל החזרת המכלול לאחור וייוצר סיכוי רב יותר למעצורים.
הזווית של הסממילי לא צריעה להיות כלפי מעלה אלא בהמשך לאמה שמחזיקה את המתפסים כדי להפנות את הרתע בצורה שתביא לביטול מירבי (קרי שלושים מעלוך בקירוב לאנך לקנה)

מה שסומן אדום דורש הסבר....

לא כל מה שאני יכול לכתוב, אני רוצה לכתוב.

ישן 13-02-2013, 18:35
  משתמש זכר חמוס בריבוע חמוס בריבוע אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.09
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי חמוס בריבוע שמתחילה ב "שינוי ההברגה בסתרשף סמיילי..."

אז ככה
לאחר בדיקה פתיחה מוגזמת של הסתרשף משפיעה על בליסטיקת הביניים (התנהגות הקליע בתוך הסתרשף...שחרור של גזים בצירה לא אחידה משפיעה בצורה מסוימת על המסלול של הקליע...)
לגבי ההשפעה על מעצורים זהו ההסבר שקיבלתי בעת שקיבלתי את הסתרשף (בסביבות 2001) כך שעקב שחרור וב מידי של הגזים מהסתרשף כמות הגזים החוזרים הינה נמוכה יותר (הסבר זה לדעתי איננו הגיוני מאחר והקליע כבר עזב את הקנה והגזים כבר עברו מלחץ קנה ללחץ אטמ' ואין השפעה על ההחזר...)

לגבי זווית מיקום פתח יציאת הגזים בכדי שפיצוי הרתע יהיה אופטימלי יש לדאוג כי כיוון הפיצוי יהיה בכיוון של נק' הריתום קרי באם היורה אוחז במתפסים בזווית מסוימת לכיוון הרדיאלי של הקנה על פתח היציאה להיות בזווית 180 מע' (קרי מנוגד לזווית נק' האחיזה) וזאת כדי למנוע היווצרות של מומנט על הזרוע האוחזת...
הייתי מצרף סקיצה אבל אני בדיוק באמצע ללמוד למבחן....

מדובר בפטנט דיי נחמד יצא לי לירות הרבה עם ההתקן הנ"ל ויש השפעה רצינית בכל הקשור לירי מהיר

מקווה שהיה ברור מספיק

ישן 14-02-2013, 12:23
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית

חבר מתאריך: 17.03.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי חמוס בריבוע שמתחילה ב "אז ככה לאחר בדיקה פתיחה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חמוס בריבוע
אז ככה
לאחר בדיקה פתיחה מוגזמת של הסתרשף משפיעה על בליסטיקת הביניים (התנהגות הקליע בתוך הסתרשף...שחרור של גזים בצירה לא אחידה משפיעה בצורה מסוימת על המסלול של הקליע...)
לגבי ההשפעה על מעצורים זהו ההסבר שקיבלתי בעת שקיבלתי את הסתרשף (בסביבות 2001) כך שעקב שחרור וב מידי של הגזים מהסתרשף כמות הגזים החוזרים הינה נמוכה יותר (הסבר זה לדעתי איננו הגיוני מאחר והקליע כבר עזב את הקנה והגזים כבר עברו מלחץ קנה ללחץ אטמ' ואין השפעה על ההחזר...)

לגבי זווית מיקום פתח יציאת הגזים בכדי שפיצוי הרתע יהיה אופטימלי יש לדאוג כי כיוון הפיצוי יהיה בכיוון של נק' הריתום קרי באם היורה אוחז במתפסים בזווית מסוימת לכיוון הרדיאלי של הקנה על פתח היציאה להיות בזווית 180 מע' (קרי מנוגד לזווית נק' האחיזה) וזאת כדי למנוע היווצרות של מומנט על הזרוע האוחזת...
הייתי מצרף סקיצה אבל אני בדיוק באמצע ללמוד למבחן....

מדובר בפטנט דיי נחמד יצא לי לירות הרבה עם ההתקן הנ"ל ויש השפעה רצינית בכל הקשור לירי מהיר

מקווה שהיה ברור מספיק

ואלו הטיפים שלי למעונינים.
זה מפצה סטיה ולא סמיילי.
כשמו כן הוא הוא משתמש בגזים הנפלטים וע"י שחרורם בצורה לא שווה מקטין את קפיצת הקנה לאחר הירי. המטרה הוצאת כדור נוסף מדויק מהר יותר. וכן הקטנת כמות האבק שמתרוממת מתחת לנשק.
הוא מבצע את עבודתו נאמנה בתנאים הבאים :
1. מפצה הסטיה הוא תמיד ממורכז בצד העליון של הקנה !
2. מופעל בידי קלע מיומן השומר על מצב "0" , גוף מטרה וכוונות זקופות. וכמובן לוחץ לחיצת הדק נקיה.
3. כאשר מרכיבים סתרשף כנ"ל יש לבצע אימות איפוס - רצוי לטווח ארוך.

מי שהסביר לך שזה גורם למעצורים קצת התבלבל בין רובה בעל מנגנון גזים, כמו ה רוס"ר שבתמונה לבין כלים כמו אקדח או תמ"ק הפועלים על עקרון ה Blow Back בהם עלולה לקרות תופעה של מעצורים בשל התקנת מפצה סטיה לא מותאם..

לסיכום הפתח אמור להיות ממורכז ובדיוק למעלה.
שינוי בכמות הפתיחה - ( אין דבר כזה יותר מידי או פחות מידי ) מומלץ אימות איפוס לטווחים רחוקים.
במקום האום הנ"ל יכול להתברג מתאם לעמעם המבטל את עבודת הסתרשף.
מומלץ ללמוד קליעה טובה לפני כל שיפצור כזה או אחר.

לא כל מה שאני יכול לכתוב, אני רוצה לכתוב.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:12

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר