15-07-2012, 15:43
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
הסיבה הכללית היא הניסיון לשמור על "חוקי מלחמה" כלשהם, והרצון להימנע משינוי הסטטוס-קוו למצב שבו התנקשות במנהיגים זרים היא מקובלת. האם אתה בתור מנהיג מדינה היית רוצה להפוך למטרה לגיטימית, או מעדיף להשאיר את הפיונים להתפוצץ ולאבד גפיים? אני יודע מה אני הייתי מעדיף. 
הסיבה לכך שהחוקים הם דווקא כאלה ולא אחרים היא היסטורית. למרות כל ההבדלים, הייתי מנחש שמדובר בשאריות מ"קונצרט אירופה". מאז קונגרס וינה זרמו הרבה מים בדנובה, אבל מרגע שהוסכם שלא נוגעים במנהיגי מדינות, די קשה לצאת מהמצב הזה, כי כמעט לאף-אחד מאלה שקובעים מה יקרה אין אינטרס לשנות את המצב הזה.
אפילו השינויים שכן התרחשו בגישה הזאת, באים מכיוון אחר לגמרי, ובמידה פחותה בהרבה: מנהיגים לא הורגים במלחמה כמו חיילים, אלא לכל היותר מעמידים לדין. אילו מנהיגים? נכון, מנהיגים של מדינות כושלות ומיליציות באפריקה. כאילו שהם עד כדי כך גרועים מהמשטר הסיני, לדוגמה...
אפשר לתת עוד טיעון, "בשם הדמוקרטיה", אבל הוא לא הגורם, אלא הצדקה בדיעבד להמשך המצב:
כשנלחמים במדינה, זו דרך הוגנת לפתרון חילוקי דעות. אם הבעיה במנהיג, שהעם יחליף את המנהיג, ויעלה במקומו מנהיג שיפעיל מדיניות מתאימה יותר. לחסל את המנהיג זה לקבוע עבור העם מה יקרה, וזה לא דמוקרטי ולא נחמד... (בניגוד להרג של עשרות אלפי חיילים ואזרחים, שזה נחמד מאוד)
|