31-07-2012, 09:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "בתור יוצא המשמר שעבד בהיכל בחיפה, הרשה לי לחלוק עליך"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
המשמעת בחיפה היא ממש לא "מטורפת להחריד" כפי שאתר מתאר, המשמעת היא בדיוק כפי שצריך להיות: לא זורקים ולא עושים שטויות. יש נהלים מסודרים ועובדים על פיהם.
קב"ט ההיכל וקצין המתקן (ובעצם, גם כל קציני המתקן שהיו לפניו) לא מתפשרים על שום דבר - מקצועיות, אישיות, וכן גם משמעת. בצדק לדעתי.
אגב, האמירה "אנשים זהב" לגביהם עלולה להמעיט בערכם. קשה לתאר במילים את האיכויות של א' הקב"ט ו-ב' קצין המתקן (שאגב, עבר איתי ביחד את הקורס באוגוסט 2007).
את כל אחד ואחד מהאנשים שעבדתי איתם במשמר לאורך מעט פחות משלוש שנים - מאבטחים, בקרים, אחמ"שים, וכמובן קציני המתקן (עברתי שניים והשלישי, הנוכחי, עשה איתי את הקורס) והקב"ט, הייתי לוקח איתי לכל מקום, ועם כל אחד ואחד מהם הייתי יוצא לקרב בעיניים עצומות ובבטחון מלא.
אני לא יודע איך זה במתקנים אחרים, אבל בחיפה כולם עוברים השתלמויות שונות, תרגילים על בסיס יומיומי כדי לשמור על ערנות ו"מתח מבצעי", וכמובן מבחנים תקופתיים הבאים לבחון את מקצועיות המאבטח ואת הכרתו עם הסביבה - השופטים, האולמות, המזכירויות, צירים שונים וכו'.
גילוי נאות: בתקופת עבודתי במשמר חיפה היה לי חלק בבניית חלק מהתכנים המועברים למאבטחים, חדשים וותיקים כאחד.
|
עידו אני מקווה שלא תפגע ממה שאני הולך לכתוב:
קודם כל אני מעריך את איכות המאבטחים במשמר ביהמ"ש, מדובר בחבר'ה מעולים, ותהליך המיון עצמו גם כן ברמה גבוהה.
אך עם זאת, עליי לציין כי ישנם נהלים מעט הזויים, כמו:
1. עו"ד ושופטים, ושאר הירקות לא נדרשים לעבור בדיקה ביטחונית (למעשה יש להם כניסת "VIP" בכל הבתי משפט בישראל).
2. הייתה כתבה בעיתון על כך שבבית המשפט המחוזי בת"א, ישנן עשרות מצלמות אבטחה שכלל לא מצלמות (על אף העובדה שהן כן מחוברות לטרמינל, לא מדובר במצלמות דמה).
*מה שלי באופן דיי מפריע, זה עניין ה"חסינות" של העו"ד.
עם כל הכבוד, אני לא חושב שהם צריכים להנות מכניסה חופשית לביהמ"ש.
אתה מוזמן פעם אחת לעמוד ליד כניסה של ביהמ"ש גדול.
ותראה איך יש עו"ד שעוברים שם, ורק מנפנפים בכרטיס שלהם מרחוק, וישר עוברים.
אין אפילו בדיקה מצד המאבטחים, לראות אם התמונה אמיתית, או שהרשיון בתוקף.
בביהמ"ש בחיפה (זה שאתה כל כך מתגאה בו), בכלל יש להם פרוסדור מיוחד משלהם, הם אפילו לא צריכים לעבוד בתור עם שאר נחותי העם.
גילוי נאות:
אחי הגדול עו"ד, ולאחרונה יצא לי להתלוות אליו לדיון משפטי, מכיוון שהייתי בדרך לאירוע, לבשתי חליפה - המאבטחים בכניסה נתנו לי ולאחי לעבור ללא בדיקה, ורק אני מיוזמה שלי ציינתי שאני לא עו"ד, ואז עברתי בדיקה רגילה.
*החשש היחיד שלי זה שגורמי חבלה, ינצלו את החור הזה באבטחה יום אחד, ואז כולנו יודעים מה יקרה.