31-07-2012, 18:46
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
הרבה מאוד בעלי עבדים באמריקה "התעסקו" עם שפחות שלהם
שזה צורה מכובסת לכתוב שאונס של שפחות אפריקאיות בידי הבוסים הלבנים שלהם לא היה עניין נדיר. וכמובן, לאחר שיחרור העבדים ועד היום נישואים בין אפריקאים ללבנים בארה"ב לא היו עניין מאוד שיגרתי אבל גם לא מאוד נדיר. כתוצאה מכך, לא מפתיע שללא מעט "לבנים" יש רקע אפריקאי. היה על זה אפילו פרק קורע בסידרה "איש משפחה". יש לי חברה לעבודה שנראית לבנה יותר מרוב הלבנים אבל סיפרה לי להפתעתי שאבא שלה שחור. וזו גם אחת הסיבות לגיוון הרבה בגוון העור אצל רבים מה"שחורים" (סיבה אחרת היא מוצא מאזורים שונים באפריקה).
ואגב, התופעה של נישואים מעורבים בולטת הרבה יותר אצל האינדיאנים בארה"ב. כיום, קשה מאוד למצוא "אינדיאני טהור" בארה"ב. רובם צאצאים למוצא מעורב במידה זו או אחרת. זה נושא לקונפליקט כי המדינה מציאה הטבות מרחיקות לכת לאזרחים ממוצא אידיאני (היסטורית מדובר באוכלוסיה עם המון בעיות-פועל יוצא של דיכוי אכזרי ושיטתי ושל רגישות גנטית לאלכוהול) אבל יש ויכוח עז לגבי ההגדרה של מיהו "אינדיאני" מבחינת המוצא. המדינה מאינטרס ברור רוצה לדרוש רקע רחב יותר (נאמר, שלפחות אחד מהוריך יהיה אינדיאני טהור-אבל אני לא באמת מכיר את הקריטריונים) וכפי שה"אינדיאנים" היו רוצים. והיום, יש לומר, מאוד פופלארי להכריז שאתה חלקית צאצא של אינדיאני משבט מסוים. בלונדינית בקליפורניה יכולה לומר לך בגאווה שהיא ממוצא "צ'ירוקי" אבל כשתשאל אותה לפרטים היא תגיד לך שאחד מהסבים של הבבים שלה היא מהשבט. והיא עוד עשויה לבקש מילגת מיעוטים על בסיס זה...
|