17-10-2012, 18:39
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "המילה 'קונספירציה' כבר מזמן לא גורמת לאף אחד להרגיש מגוחך עם התהיות שלו"
א. דווקא בעולם האמיתי אני מאמין שרוב האנשים עדיין מגחכים למשמע המילה קונספירציה.
ב. המשותף לגארי יוסיפרוב (או איך שלו קוראים לו,הטבעוני הזה), אמנון יצחק ופרופסור לביולוגיה מולקולרית אריה זריצקי (וחבריו המכובדים)- הוא שכולם מנסים לשכנע אותי שאני לא יודע את האמת, וכולם משתמשים בהמון שקרים (בין אם במכוון, בין אם מחוסר ידע והבנה, ובין אם בתמימות חלקית) כדי להוכיח לי שאני טועה.
מה לעשות, אם מישהו רוצה להוכיח לי שאני טועה, כדאי מאוד שיהיה מסוגל לגבות את דבריו במידע אמין מאוד ושלא ינסה להפעיל טריקים דמגוגיים כדי להסתיר ממני מידע (או לעוות את המידע שנתן לי)
דרך אגב, אני לא נגד קונספירציות ואני לא חושב שזה לא דבר נהדר - ככל שאנשים ישאלו יותר שאלות ויבחינו יותר בדברים ויהיו ביקורתיים יותר הם יוכלו לקבל החלטות טובות יותר. הבעיה היא בעיוות הנוראי שאנשים מסויימים יוצרים לאחר שהם שואלים את השאלות - הגבול שהם מנסים מאוד קשה לטשטש בין ידע מוכח ואמיתי לבין תאוריה שהומצאה במוחם הקודח.
לצורך העיניין, אם המידע הרישמי אומר ש1+1=2.00001 והקונספירטור מגלה שיש בעיה עם 0.00001 במה שידוע נכון להיום - ממש מפריע לי שהוא מגיע למסקנה ש1+1=3

הגלריה שלי בפליקר
|