25-10-2012, 07:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.12
|
|
|
הדור הבא: יאיר שמיר הצטרף לישראל ביתנו. עומר בר לב הצטרף למפלגת העבודה
יאיר שמיר, הרכש החדש של יו"ר מפלגת ישראל ביתנו ובנו של ראש הממשלה לשעבר יצחק שמיר, הציג את משנתו הפוליטית. בשיחה עם פעילי המפלגה בירושלים תקף שמיר הבן את הפוליטיקאים המכהנים ואת מפלגת הליכוד, אולם הבהיר כי גם אביגדור ליברמן איננו ממשיך דרכו של אביו. "הפוליטיקה לא עניינה את אבי. הוא התחבר למקום שבו ראו את הארץ הזו כעתידה של העם היהודי, וישראל ביתנו היא העוגן של ממשלות הליכוד וחלק מאותו בית", אמר שמיר. הוא התייחס לעובדה שבחר שלא להתמודד במפלגה שהנהיג אביו והסביר: "לא הצטרפתי לליכוד כי ראיתי בישראל ביתנו מקום יציב ולא מקום שמזגזג לימין ולשמאל. פה אתה יודע מה הדרך, יודע מי האנשים ויודע שהדברים ייעשו, ולכן זה בית יותר טוב".
שמיר הוסיף כי הוא אינו רואה בהצעת חילופי השטחים של ראש המפלגה ליברמן פתרון לסוגייה הפלסטינית. "אני וליברמן זה לא אותו אדם, ואני לא חושב שחילופי שטחים זה פתרון טוב, אלא מוצא אחרון. אני גם לא חושב שהוא עצמו חושב שזה פתרון טוב להיום. המצע של המפלגה היא להגיע למצב שבו אפשר לחיות במקום הזה ביחסי שכנות טובה ולפעמים נצטרך פשרה פה ושם, אבל להתפשר מראש זה שטות. כמו אבי, גם אני מתנגד למדינה פלסטינית".
http://news.walla.co.il/?w=//2578753
|