27-11-2012, 12:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.12
|
|
|
ציפי לבני: "באתי להילחם על ישראל, הביטחון והשלום"
"באתי להילחם על ישראל, הביטחון והשלום", כך הכריזה בצהריים ציפי לבני אחרי חצי שנה של התלבטות ממושכת והתייעצויות אם לשוב לפוליטיקה לקראת הבחירות לכנסת ה-19. לבני, שתעמוד בראש "התנועה", לא חשפה את שמות חבריה לרשימה, אך הבטיחה במסיבת עיתונאים כי היא מתחייבת להמליץ בפני הנשיא על מועמד מגוש המרכז-שמאל.
"באתי להילחם", אמרה לבני במסיבת העיתונאים, "אין אלטרנטיבה אישית או רעיונית לראש הממשלה ואין מי שמייצג את דעותינו בנושאים הקריטיים למדינת ישראל". היא התייחסה לפריימריז בליכוד: "נתניהו הפסיד אתמול בליכוד והוא יכול להפסיד בבחירות. אתמול זה היה הניצחון של פייגלין וההפסד של נתניהו, ובבחירות זה יהיה ההפסד של נתניהו הניצחון של כולנו".
בפתח דבריה תיארה לבני את הדרך שהובילה אותה לקבלת ההחלטה להתמודד. "ביום כיפורים האחרון, חמישה חודשים אחרי שעזבתי את הכנסת סיפרתי לבנים שאני נקראת לדגל. שהציבור בישראל הולך לבחירות שלהרגשת רבים כמוני, מצבה של ישרראל מדרדר, אין אלטנרטיבה אישית או רעיונית לרה"מ ואין מי שמייצג את דעותנו לעתיד ישראל. שאלתי אותם לדעתם. תילחמי הן ענו לי, תילחמי בשבילנו, תמשיכי ותילחמי לנו עוד אין הכלים ולך יש. היה לי קשה לחזור לחיים הפוליטיים".
"באתי להילחם על ישראל לא באתי להילחם נגד, אלא בעד", אמרה לבני, "באתי להילחם על השלום. באתי להילחם על ביטחון, באתי להילחם על ישראל היהודית, באתי להילחם למען ישראל הדמוקרטית, מדינה שכל אזרחיה, אבל כל אזרחיה ללא הבדלי לאום ודת הם אזרחים שווי זכויות".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4312248,00.html
|