לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-12-2012, 20:35
  s27 s27 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.05.10
הודעות: 3,407
המצב בישראל בסוף שנת 2012

היום פורסמה בעיתון "הארץ" כתבה לפיה כמעט 40% מתושבי המדינה שוקלים לעבור לחיות בחו"ל. ולצערי, לראשונה בשלושים שנותיי אני מוצאת את עצמי מזדהה עם תחושות אלו.
ולא, זה לא שבעוד יומיים אארוז סופית מזוודה ואהגר לציריך או משהו כזה, אלא זה יותר עניין של תחושה. מדוע התחושה, אתם שואלים? אין בעיה, אפתח כעת בפירוט:
על פי הכתבה הנ"ל, הסיבה העיקרית למחשבות של אותם צעירים על עזיבה היא קושי להתקדם כלכלית, ואכן, מצב ממושך במדינה שבו כל כך הרבה אנשים ניגשים לתואר ראשון, שני ודוקטורט,
הורידו כבר מזמן את הערך של התואר, הוא כבר לא מרשים כפי שהיה בעבר, והוא לא באמת ערובה להצלחה בחיים. ובאמת, מי יערוב לי שבסיום התואר אצליח למצוא עבודה מכובדת?

וזה רק עניין התעסוקה, חברים, ומה עם שירותי הרפואה? בתי החולים שנמצאים כבר זמן רב במשבר - מתמחים ואחיות שקורסים תחת העייפות ומחסור בידיים, דבר אשר כמובן בא על
חשבונם של החולים - ואגב, אותו הדבר בדיוק קורה בשירות הפסיכולוגי הציבורי ושירותי הרווחה הסוציאליים - אני שמעתי עדויות של אנשים על רשימות המתנה של חצי שנה לתחילת טיפול פסיכולוגי!
האם זה נשמע לכם הגיוני? האם זה נשמע לכם נורמלי? האם זו נשמעת לכם מערכת בריאה? מדינה בריאה?
ומה עם מחירי הדיור המוגזמים ועם חלום הדירה שנראה בלתי אפשרי? ומחירי המזון המופרזים? ומה עם התחבורה הציבורית שפחותה במידה גבוהה מזו במדינות אחרות? ומה עם תרבות הנהיגה
בארץ, או יותר נכון - חוסר התרבות?
מה עם הפחד מהאלימות? שלא לדבר בכלל על המצב הביטחוני - מדינה שהחיים בה סובבים סביב מלחמות וצבא, על קבוצות בחברה שחיות על חשבון המשרתים בצבא ומשלמי המיסים, ועל כך
שבמקום להפוך לנאורים ופתוחים יותר עם השנים, יותר מדי אנשים כאן הפכו ללאומנים וגזעניים יותר?
אתם מבינים? זו מין תחושה כללית שלא מבשרת טובות לגבי העתיד כאן, הן מבחינה אישית והן מהבחינה הלאומית.
וסתם שתדעו, אם הייתם שואלים אותי לפני עשר שנים, אני הייתי אדם מאוד פטריוטי, אבל היום...אני לא מוצאת בתוכי יותר את הרגש הזה כלפי המדינה...צר לי.
עוד מישהו כאן שותף לתחושה שלי? מה דעתכם? לאן הולכים מכאן? האם יהיה יותר גרוע?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 14-12-2012, 20:53
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
הפסקתי לקרוא במשפט הראשון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27 שמתחילה ב "המצב בישראל בסוף שנת 2012"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי s27
היום פורסמה בעיתון "הארץ" כתבה לפיה כמעט 40% מתושבי המדינה שוקלים לעבור לחיות בחו"ל.

לפי "הארץ" גם רוב תושבי המדינה "בעד מדיניות אפרטהייד", וגם רוב תושבי המדינה "מצביעים לשמאל" וכו' וכו'.
עיתון "הארץ" ראוי לכל היותר לעטוף דגים, או לנקות איתו חלונות עם השפריצר הכחול הזה. אפילו להשתמש בו כתחליף לנייר טואלט במקרה דוחק הוא לא מתאים (זה שורט לאללה), כך שאת יכולה להיות רגועה - רוב הסיכויים שהארץ עשה סקר כלשהוא, קיבל תוצאה שלא היתה רדיקלית מספיק ולכן העלה אותה בחזקה שלישית ועיגל כלפי מעלה, ואז קיבל 40% או משהו...
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 14-12-2012, 23:53
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
 
חבר מתאריך: 01.05.03
הודעות: 23,380
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27 שמתחילה ב "המצב בישראל בסוף שנת 2012"

קראת רק את הכותרת? כי אם היית ממשיכה לקרוא היית מגלה בפסקה השניה את הדברים הבאים (ההדגשות שלי):
ציטוט:
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ההגירה לישראל אמנם חיובית, אבל סקר שערכה בשביל מוסף “הארץ” חברת המחקר מידע שיווקי סי. איי. בהנהלת נעם רז ומרב שפירא, מראה כי 37% מהישראלים מצהירים שהם שוקלים מעבר לארץ אחרת מתישהו בעתיד. ראוי לציין כי רק 2% מכלל הנסקרים מציינים שבסופו של דבר הם ממש בטוחים שיהגרו לארץ אחרת, ומדובר רק בעניין של זמן.

ומה זה בדיוק לשקול לעבור לחיות בחו"ל? לחשוב על זה? לדבר עם האישה/בעל על זה? ללכת לשגרירות של המדינה שאליה הם רוצים להגר ולקבל מידע? המרחק בין לשקול לעשות משהו לבין לעשות אותו בפועל הוא גדול. יש לי חבר שכל פעם שהוא רב עם הבוס שלו הוא שוקל לעזוב את העבודה ולמצוא מקום חדש, בינתיים הוא עובד באותו המקום כבר כמעט 10 שנים. אין ספק שיש לא מעט בעיות במדינה שלנו, אבל אין מדינה מושלמת וגם במדינות אחרות יש בעיות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 15-12-2012, 08:26
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
קחי בחשבון שהסקר מפוברק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27 שמתחילה ב "המצב בישראל בסוף שנת 2012"

רק לפני שבועיים פרסמו ב"הארץ" סקר מפוברק לפיו רוב היהודים תומכים באפרטהייד. בסוף הם התנצלו על הסילוף (במודעה קטנה באמצע העיתון איפה שאף אחד לא יצליח למצוא אותה ובניסוח רפה.

אני לא יכול להתווכח עם התחושות האישיות שלך . אני רק יכול לציין עובדות.


1. אף אחד לא ערב לך שבסיום התואר תוכלי למצוא עבודה מכובדת. אף אחד לא ערב לך שתוכלי למצוא עבודה מכובדת בסיום התואר גם במדינות אחרות. ככה זה, אין ערובות בחיים. ראית את שיעורי האבטלה במדינות הנמצאות מחוץ לישראל ?

2.לא צריך להגזים, שרותי הבריאות לא קורסים. את כנראה לא מבינה מה קורה במדינה בה שרותי הבריאות ב-א-מ-ת קורסים. במדינות כאלה, שיעור התמותה ממחלות הרבה יור גבוה ותוחלת החיים הרבה יותר קצרה. כשיש שביתות , האינטרס של השובתים הוא להציג מצג של קריסה, כדי ללחוץ על הממשלה. זה לגיטימי , כי כך הם יכולים להשיג יותר לעצמם. מצד שני, כל האזרחים האחרים צריכים להסתכל על התמונה המלאה.

3. דיור - מחירי הדיור באמת גבוהים כאן. הממשלה מנסה להסיר חסמים לפיתוח של דיור אבל המחירים - עדיין גבוהים. יכול להיות שזה בגלל שהביקוש עדיין גבוה? (כלומר שהמדינה לא איומה כפי שנדמה לך) ויכול להיות שזה בגלל מנהל מקרקעי ישראל ובירוקרטיה ביצירת הצע. לא יודע. בכל מקרה, במקומות מפותחים הדיו יקר, אל תצפי שבת"א ירד מחיר הדירות.

4. מזון - מצד אחד אשמת הצרכן הישראלי, מצד שני דווקא בשנים האחרונות מתפתחת תחרות בין רשתות השיווק ואני צופה שהמחירים ירדו. יש גם מונופולים בתחום הייצור ומכסות. אם נהיה מדינה פחות סוציאליסטית (בניגוד למה ששלי, למשל , מציעה) ונוריד מכסים והגנות ונתיר ייבוא מוצרי מזון בכל המשק - המחירים ירדו. צריך ללחוץ בכיוון הזה.

5.תרבות הנהיגה - צודקת

6. קבוצות שחיות על חשבון משלם המיסים - נראה שזה מצטמצם בשנים האחרונות

7. אנשים כאן הופכים להיות גזענים וחשוכים יותר - נהפוך הוא. אנשים הופכים להיות פתוחים ו"נאורים" יותר. אני מזכיר לך שבשנותיה הראשונות של המדינה היה משטר צבאי על ערביי ישראל. ללא ספק אז היינו נאורים פחות, לטוב ולרע.


בנוגע לתחושות, בכל זאת. מדינת ישראל איננה מדינה מושלמת. כפי שאף מדינה איננה מושלמת. בכל זאת אנחנו נמצאים לא רחוק מהטופ העולמי והגענו לשם למרות התנאים הסביבתיים הקשים. רוב תושבי ישראל רואים במקום הזה בית, מכיוון שכאן המשפחה שלהם, כאן החברים שלהם וכן - זה המקום היחיד אליו הם יכולים לחוש קשר לאומי. אני חושב שלא שווה לזרוק את כל זה. מי שחושב שכן שווה לו. שינסה את מזלו בחו"ל. למעט תחום ההיי טק, אף אחד לא מחכה לו בחו"ל לתת לו חיבוק רחב, החיים קשים בכל מקום. אנחנו נהיה פה כאשר ילך ונהיה פה גם אם יחליט לשוב וגם אם לא, מדינת ישראל אינה תלויה, נכון להיום, באנשים ששוקלים לעזוב אותה.
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר