לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2012, 21:12
  משתמש זכר teddy002 teddy002 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.12
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Vladin שמתחילה ב "הייתי מוסיף על זה שהעריקה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
הייתי מוסיף על זה שהעריקה המאסיבית נובעת כנראה בגלל בשאר אל אסד בכבודו ובעצמו. אחרי הכל הוא לא דיקטטור שבנה את עצמו, בסך הכל ירש את השלטון של אבא שלו. אני לא רוצה להישמע כמו פרשן מצוי, אבל בא לי להגיד בכל זאת שלאבא שלו זה לא היה קורה. חאפז אל אסד היה מנהיג הרבה יותר חזק. גם הוא עבר מלחמת אזרחים ושרד אותה.

יאמר לזכותו של אסד הבן, שאבא שלו לא חי בעידן הניו-מדיה וכל זה, אבל נראה לי שגם היום חאפז היה דואג להשבית את כל המדיה עוד ביום הקרבות הראשון.

אני מסכים שכניראה לאלאסד האב היה סיכויי טוב יותר לעבור את המלחמה, אבל אין להשוות את מרידות שנות ה-80 של מוסלמים קיצונים לבין מהפכה כלל סורית בתמיכת אנשים מחוץ, מבית, מגורמים צבאיים לשעבר, מאנשי שלטון לשעבר...
חשוב להבין שבשאר אומנם ירש את השלטון אך הוא השתלט עליו ביד רמה והוא הצליח לעשות דברים שאביו לא הצליח מעולם.
זה כמו שיש אנשים שאומרים שסאדאת לא היה נופל אם היה חי, טענה שאני שולל לחלוטין מכיוון שסאדאת היה מנהיג יותר פרו-ישראלי ממבארכ ויותר אכזר ולכן אני מאמין שהאמריקאים היו חותכים לו את הביצים חזק יותר.
בנתיים, המפסיק הגדול מהמתרחש בסוריה זה העם, הכלכלה הסורית קורסת והמצב מאוד קשה, יקח עשרות שנים לשקם את המדינה. אלאסד אולי דיקטטור אך הוא הצליח לקדם את הכלכלה הסורית לשיאים חדשים והיא רק המשיכה לצמוח, התיירות במדינה עלתה המון ולדעתי היא הייתה הופכת למוקד כלכלי מרכזי בעוד עשור, במקום זה סוריה תצטרך לבנות את עצמה מחדש במשך המון שנים, היא צריכה לבנות חברה חדשה, כלכלה חדשה, לעבור את חשיכת האסלאם הרדיקלי וללמוד לאזן בין חילוניות המדינה שתישאר הרבה זמן בליבם של האנשים לבין האסלאם הפוליטי שיחדור.

"זה לא מספיק שאנחנו עושים כמיטב יכולתנו, לפעמים עלינו לעשות את מה שנדרש"
- וינסטון צ'רצ'יל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-12-2012, 23:09
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי teddy002 שמתחילה ב "[QUOTE=Vladin]הייתי מוסיף על..."

אני דווקא נוטה להסכים איתך בעניין סאדאת. מובארק וקדאפי היו מחוברים מידי למערב, ולכולם ברור שבגלל זה הם נפלו מאוד מהר. סאדאת היה נופל מאותן סיבות.
עם הטענה על אסד הבן קשה לי להסכים. אי אפשר מצד אחד לקדם מדינה ולתת לה אופי מערבי ומצד שני לנהוג בעריצות. כל הרעיון של הדיקטטורה זה להתאכזר לעם וכך לשמור על שלטונך. כל ניסיון להיות דיקטטור מערבי הוא ניסיון דפוק לטעמי. דוגמא טובה לזה היא ירדן. גם מדינה מתקדמת עם אופי מערבי מסויים. הסיבה היחידה שמצבם יותר טוב משל אסד הוא בגלל שהשלטון שלהם יותר גמיש משל אסד והם מתפשרים פה ושם.

ציטוט:
אני מסכים שכניראה לאלאסד האב היה סיכויי טוב יותר לעבור את המלחמה, אבל אין להשוות את מרידות שנות ה-80 של מוסלמים קיצונים לבין מהפכה כלל סורית בתמיכת אנשים מחוץ, מבית, מגורמים צבאיים לשעבר, מאנשי שלטון לשעבר...

הדברים שהדגשתי הם בדיוק הסיבה שבגללה אני טוען שאסד הבן חלש. דיקטטור חזק יודע לשמור על אנשי צבא ואנשי שלטון לצידו. כמובן שעם שאר הדברים אני מסכים. המצב הכללי של אסד הבן יותר מורכב בהרבה משל אביו.

העם הסורי מפסיד אולי בטווח הקצר. בטווח הארוך רק ירוויח. בשונה מהדעה הישראלית הרווחת, אני חושב שהם עוברים תהליך חיובי. נכון, הם יסבלו המון, אסלאם קיצוני כנראה יעלה לשלטון, אולי תהיה עוד מלחמת אזרחים, הם יסבלו עוד קצת... אבל בסופו של דבר, אי שם בעתיד הרחוק, יהיה להם שלטון שידע להפריד דת ממדינה, הם ישקמו את הכלכלה, ישקמו את התשתית המדינית, ויחיו כמו כל עם מערבי נורמלי או לפחות משהו שדומה לזה. הגיע הזמן שדיקטטורות יעלמו מהעולם, גם אם אלה דיקטטורות "חיוביות" ששומרות על שקט יחסי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:27

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר