בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי i-pink שמתחילה ב "מחפשת קיט נחמד למגבר מנורות מונובלוק, או סטראופוני"
בימים האלה אני בונה מגבר סטריו 2X12W עם השפופרות EL84, גם כדי להשתמש בו גם בשביל נוסטלגיה. היתי ממליץ שתחפש ב-EBAY תחת TUBE AMPLIFIER. תתרשם, תשקול תקציב ואם רוצה להמשיך, תן לי סימן.
תודה על התגובה, אני אחרי לא מעט חיפושים, בין היתר גם באיבי, ואני לא ממש סגורה על איך לעשות את הצעד הראשון בתחום, מה עדיף, מה יהיה קל מה קשה, מה איכותי ומה זבלה.
אשמח לעזרה נוספת.
מעבר לזה, מזלטוב על ההרשמה לפורום!
תודה על..."
את מאוד צודקת, קכשה לקנות מגבר שפופרות בלי לשמוע אותו קודם, אפילו שיש תמונה או מפרט. לקנות מחברות באלות שם זה מאוד יקר, ועדיין יש סיכוי שלא נהיה מרוצים. איך אני חזרתי לבנות מגבר שפופרות עם כי לא הספק גדול אבל "high fidelity", זה: לפני חצי שנה, חבר שלי חזר משוק הפשפשים (חיפה) עם שתי מכשירי רדיו עם שפופרות: אחד מאוד ישן מלוכלך ומוזנך ואחד סטריאו משנות 60-70, שניהם לא עובדים. הוא יבטיח לתת לי הראשון אם אני מתקן לו השני. וכך היה. מתברר לי שהראשון הוא Radio Murphy משנות 1936-1939, אז תיקנתי וסידרתי אותו. לא, אני לא אספן... אבל אחרי שתיקנתי הסטריאו של החבר והקשבתי לצליל שלו, הבנתי עוד פעם שהצליל של מגבר שפופרות רגיל (לא צריך להיות מקצואי וגם לא רמקולים מיוחדים) הרבה הרבה יותר נעים ממה שיש לנו בבית. אם אני בונה בעצמי (אחרון לפני 25 שנה!, גם בשביל חבר)) זה מי אותו סיבה שאת מוטרדת: קונים בהרבה קסף אבל לא בדיוק יודעים אם נהיה מרוצים...
מה שאפשר לעשות זה לקנות בחלקים ולהרכיב לבד. אבל צריך לדעת טוב מה שאת רוצה! רק אז אני יכול לעזור לך.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי i-pink שמתחילה ב "מחפשת קיט נחמד למגבר מנורות מונובלוק, או סטראופוני"
מגבר סטריאו שפופרות 2X12W עם EL84 (גם נוסתלגיה, אבל גם שומיעם טוב): גמרתי הרכבה של ערוץ אחד, כולל בדיקות הספק, פס תדרים ו-"fine tuning". נישאר לסדר סופי הרכבה של חלק מהרכיבים, העתק לערוץ השני. זה יקח עוד זמן, כי צריך לקחת בחשבון הזמן הפנוי, סדר עדיפויות ו...מצב רוח...