לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-12-2012, 13:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
חמי שלו "לא רוצה להשוות" אבל משווה נאום של אובמה לנאום גטיסברג...

חמיש שלו, פרשן א"הארץ" בארה"ב, מביא את נאומו של אובמה בניוטאון, באולם הספורט של ביה"ס שבו התחולל הטבח הנורא ביום ששי שעבר.

הביוגרף שלו, דייוויד מרניס, אולי נסחף מעט כשהשווה בין דבריו הנכוחים של הנשיא ברק אובמה לפנות בוקר בניוטאון לבין נאומו המכונן של הנשיא לינקולן לפני 150 שנה בגטיסבורג. אבל גם כך, נאומו של אובמה היה אחד הטובים בחייו, ואולי, כך מקווים רבים מתומכיו, החשוב מכולם.

http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1887519

-----------------------------------------------------------------------------------------

אובמה היה מאז ומתמיד נואם טוב (כל זמן שהטלפרומטר עבד), אבל ההפרזות ההיסטריות לגבי הנאום הזה, נראות מוזמנות לגמרי. נאום גטיסברג הוא נאום בן שתיים וחצי דקות - והפלא ופלא גם הנאום הזה. הראשון שהשווה בין שני הנאומים הוא האיש שכתב את הביוגרפיה המאושרת של אובמה.
שלו, כהרגלו לא מצליח להימנע משגיאות היסטוריות מטופשות, כאשר הוא מציין ש"גם בנאום גטיסברג לא הזכיר לינקולן את שחרור העבדים" (הוא לא עשה כן, כי הוא הכריז על שחרור העבדים כמה חודשים קודם לכן, אחרי קרב אנטיטאם...).

נאום גטיסברג הוא כזה שתלמידים לומדים בע"פ וזוכרים אותו שנים רבות אחרי שסיימו ללמוד. נאומו של אובמה יילמד בע"פ, רק אם פקידות ממונה תנסה לעשות אינדוקטרינציה בעניין (זה מסוגלים לכך, אגב...). להשוות ביניהם זה כמו להשווצ באופן כללי בין אובמה ללינקולן. האחד, הנשיא הגרוע ביותר מאז קודמו של לינקולן, והשני גדול נשיאי ארה"ב, ששמר על האיחוד ושחרר את העבדים.

בדומה למהומה שאירעה אחרי ניסיון ההתנקשות בחברת הקונגרס גבי גיפורד (שבו, כמה אופייני לתקשורת, נרצחו כמה אנשים שנשכחו לגמרי), ישנו ניסיון לגייס את האסון כדי לקדם אג'נדה מיליטנטית של פירוק האזרחים שומרי החוק מנשקם.

הטבח הזה הוא נורא, אבל הסיכויים להרצח מנשק לא חוקי, גדולים לאין שיעור יותר מהסיכויים להרצח בנשק שנקנה כחוק, זה נכון מאוד מאוד לגבי ישראל, אבל זה נכון (אם כי פחות) גם לגבי ארה"ב. האומה האמריקנית הולכת לסבול מעוד קמפיין של הנשיא הגרוע ביותר ב150 השנים האחרונות. מגיעים להם תנוחומים פעמיים...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-12-2012, 14:24
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

שאלה: איזה כלים יש לך או למישהו לקבוע שהוא הנשיא הגרוע ביותר ב - 150 השנים האחרונות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חמי שלו "לא רוצה להשוות" אבל משווה נאום של אובמה לנאום גטיסברג..."

אני מסכים שאובמה הוא נשיא גרוע, אבל איך הגעת למסקנה שהוא הנשיא הכי גרוע? ערכת השוואה מדוקדקת בינו לבין שאר הנשיאים שכיהנו בארצות הברית (כולל וודרו וילסון, אגב?) או שזה מבוסס על תחושה סובייקטיבית או שזה סופרלטיב שהמשמעות שלו היא "גרוע מאוד". אני לא שולל את המסקנה שלך, אני מנסה להבין .. איך הגעת אליה?*

*אני שואל מנקודת מבט של אזרחי ארצות הברית , לא של יהודי החי בישראל.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 17-12-2012, 15:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בסיס נתונים כדי לקבוע את עמדתי שהוא הגרוע בנשיאי ארה"ב מאז ביוקנן?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "יש לך בסיס נתונים להסמיך עליו את הסיפא שלך?"

לצערי לא. אין גורם אובייקטיבי שקובע מי נשיא טוב ומי רע. כל אדם קובע התרשמויותיו באופן אישי, וכך עשיתי אף אני בהתחשב בארבע שנים שהאיש מכהן. הדבר היחיד שהאיש הזה עושה בהצלחה, שעליה אין לערער, זה להיבחר...

במדיניות חוץ הוא גרם נזק נוראי למעמדה של ארה"ב בעולם, ואני לא מדבר רק על "אביב הערבי", אלא גם על יחסיה עם קנדה, עם בריטניה, עם צ'כיה, עם פולין - ועל יחסיה עם יריבותיה, שמזלזלות בה בגלוי.

במדיניות פנים וכלכלה, האיש הוא כשלון מתמשך, שמדהיר את ארצו אל גרעון אימים שיקבור את הדור הבא.

הסיבה היחידה, אגב, שהוא לא גרוע יותר גם מביוקנן, היא שביוקנן עשה בפועל מעשה בגידה, על מה שעשה בתקופת "הברווז הצולע" שלו, עד להשבעת לינקולן, כאשר אפשר פרישה חמושה של מדינות הדרום, בשעה שעוד הייתה היכולת לבלום זאת, ומטעמים פוליטיים של החלשת יורשו, הוא נמנע מכל מעשה.

מה שכן, הוא יודע לקרוא נפלא מהטלפרומטר...
ישן 17-12-2012, 19:25
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
גם הובר לא היה הצלחה גדולה...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בסיס נתונים כדי לקבוע את עמדתי שהוא הגרוע בנשיאי ארה"ב מאז ביוקנן?"

הכל תלוי על מה מסתכלים ואיך מודדים. יוליסס גרנט לדעת רבים היה אולי גנראל מוצלח (אם כי קונבנציונאלי לגמרי) אבל נשיא נוראי שגרם נזק רב. קנדי אומנם פופלארי מאוד בזיכרון ההיסטורי האמריקאי אבל היה מהגורמים המובילים להסתבכות האיומה והמיותרת בויטנאם, הוביל פלישה כושלת לקובה וגם ביחס למשבר הטילים בקובה הרי שזה יכל להסתיים רע מאוד. וזה בלי להכנס להתנהלותו האישית השערירותית. ניקסון הצליח להיות הנשיא הראשון שיודח למעשה מתפקידו.
אובאמה, נבחר לצערי לכהונה שניה ומכאן שהעם האמריקאי לא תופס אותו כנשיא הגרוע ביותר, ובסופו של דבר האזרחים הם אלו שמושפעים באופן הישיר מכהונתו והם ששופטים עד כמה הוא גרוע.
והאמת היא שאני לא מתלהב במיוחד גם מהנאום של לינקולן, אף שיש שם בלי ספק משפט אחד עוצמתי מאוד. אם כבר נאומים אמריקאים גדולים אני מעדיף את "יש לי חלום" של קינג. עוד כילד ראיתי אותו בסרט תעודי שבו קינג ניראה נואם והתמונות מתחלפות לקבל ולאירועים מהתקופה בדרום ארה"ב, והכל על רקע הקול המהדהד של קינג...איזו רהיטות, איזו עוצמה, איזה היפך מאובאמה!
ישן 17-12-2012, 20:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כל הדוגמאות טובות - וכולן נלקחו בחשבון. אובמה גרוע מכולם...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "גם הובר לא היה הצלחה גדולה..."

הסיבה לכך, אגב, פשוטה נורא: הוא היחיד שקיבל מעצמת-על ומצליח במחי כהונה, להחזיר מדינה שמתחנפת לגדולות שבאוייבותיה, נסוגה מכל עימות, כושלת כלכלית, ומבחינה חוקתית-משטרית, מבצע פעולות שלא נראו מאז הישעה לינקולן את ההביאס קורפוס (ואז זה הייתה מלחמת אזרחים...), כמו למשל מעצרו של הקופטי האדיוט שעשה את הסרט על מחמד (כן, כן, הוא נעצר על "הפרת סעיף העל-תנאי שלו"...).
בחירתו של אובמה לכהונה שנייה בהחלט מלמדת שרוב קטן (אך מספיק לגמרי) של הציבור האמריקני, לא רואה אותו כנשיא הגרוע ביותר. זה כמובן לא אומר כלום: ב1952 נמנע טרומן מריצה לנשיאות, מכיוון שידע שאייק ידרוס אותו (הסקרים דיברו על פער של 30 אחוז ומעלה) - והיום ישנו כמעט קונצנזוס שטרומן היה נשיא מצויין.
מה לעשות, העובדה שהרוב חושב משהו, לא בהכרח הופכת אותו לנכון (כשם שאינה בהכרח הופכת אותו לשגוי).

ניקסון, אגב, היה נוכל ועבריין - והיה נשיא לגמרי לא רע. בדומה לקלינטון (למעט עניין מדיניות החוץ האסונית שלו ביוגוסלביה, סומליה, קוריאה וכאן).
ישן 18-12-2012, 18:14
מנהל

אתן הקדמה: לפי נתונים רשמיים כמעט מחצית מרציחות בת זוג נעשו על ידי גבר שקיבל הנשק
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ואני אחזור לטיעוניי על הPC שבהתחמקות מאמת שידועה לכל..."

במסגרת תפקידו כשומר או עובד כוחות הביטחון.
למקרי המוות מנשק צריך להוסיף התאבדויות ותאונות. אני חושב שתימצא שבסיכון הכולל מספר מקרי המוות מנשק חוקי קרוב לזה מנשק לא חוקי. אם תוסיף לנשק החוקי גם את הנשק הלא חוקי שמקורו חוקי (קרי, ניגנב מאזרח רשלן) תימצא שבסיכום הכולל הנשק החוקי מהווה סכנה שאולי עולה על התועלת שבו. זה פחות. רלוונטי לישראל שבה יש את העניין של פיגועים, אבל בהחלט לארה״ב.
עכשיו, אתה יכול לקשר את זה לפי סי אם אתה רוצה, אני לא ממש רואה את הקשר אבל מילא. מה שכן, אני בהחלט ארצה לראות נתונים שיגבו מה שאתה כותב
אבל באמת שאין לי זמן עכשיו. זה היה אמור להיות רק פרומו....
אבל בוא נגדיר בכלל על מה הויכוח, שלא יהיו אי הבנות מיותרות:
אני טוען שנשק חוקי, או חוקי במקורו, הוא המקור לרוב מקרי הרצח (והפשע בכלל) הפליליים בישראל, ומבחינתי מתחייב מכך הגברת הפיקוח והבקרה הנדרשים למתן נשק אישי. אני לא בא לטעון שלא צריך לתת לאזרחים בישראל נשק. להיפך, בגלל המצב הביטחוני צריך לאפשר לכל אזרח שמתאים לכך ויש לו את ההכשרה המתאימה והציוד המתאים (לאבטחה הולמת לנשק) את האפשרות להחזיק בנשק בלי שזה אפילו יזדקק להצדקות מיוחדות. אני בכלל לא מתייחס למגזר הערבי ומעורבותו בפשע פרט להיבט שהעלית לפיו מעשי פשע מזוינים בקרבם הם עדות מסייעת לדומיננטיות של נשק לא חוקי.
ועכשיו, שכהגדרת הויכוח וגבולות הגיזרה ברורים...
ישן 18-12-2012, 19:11
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יפה, לפי נתונים רשמיים "רציחת בני זוג" היא רק חלק מקטן ממקרי הרצח...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתן הקדמה: לפי נתונים רשמיים כמעט מחצית מרציחות בת זוג נעשו על ידי גבר שקיבל הנשק"

מסתבר שיש אנשים שרוצחים אנשים שאינם בני/בנות זוג שלהם...

"נשק חוקי במקורו" זו יציאה נפלאה. כל נשק צה"לי הוא "חוקי במקורו" - האם נפרק את צה"ל מנשקו מחשש שיגנבו את הנשק הזה לשימוש עברייני?
השאלה היא אם הנשק שבעזרתו מתבצע פשע הוא נשק שהיה חוקי בעת ביצוע הפשע. אם לא - אזי אנחנו בטריטוריה אחרת לגמרי. גם אתה יודע זאת, כמובן, אבל כאמור - הרגשת הנאורות עושה נעים בגב...

אתה יכול לחמוק מעיסוק בסוגיית המגזר - אבל לא נעים לומר, שם מתחילה ונגמרת רוב שאלת הנשק הלא חוקי במדינת ישראל. שם מתחילה ונגמרת שאלת רוב מקרי הרצח במדינה. שם מתחילה ונגמרת רוב שאלת מקרי הפשע בעזרת כלי נשק במדינה.

אנא הסתכל על הכותרות על טובא זנגריה מהשבוע האחרון (והוא שבוע שחמור רק קצתץ יותר מהשגרה שם...), או הכותרות על טירה, טייבה, קלנסווה וכד'.

לא יעזור - מי שרוצה לדון בשאלות אחזקת נשק בישראל, ושאלת נשק חוקי/לא-חוקי, ומתחמק מסוגיית ה"צעירים", כאילו לא רוצה לדון בנקודה העיקרית.
ישן 19-12-2012, 01:43
מנהל

או קיי. אז אתה רוצה לנהל ויכוח אחר לגמרי ממה שאני מתייחס אליו
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "יפה, לפי נתונים רשמיים "רציחת בני זוג" היא רק חלק מקטן ממקרי הרצח..."

סורי. אני לא אחזור על ויכוח שכבר היה. אם אתה רוצה להתייחס למה שאני טוען-סבבה. אם אתה רוצה ללכת לכיוון של "הכל בגלל הערבים" אז אני מצהיר מראש ש"ערבי גבר זה ערבי בקבר" ופוטר עצמי מהשיעמום שברפליקציה מדויקת של ויכוח אחד לפחות מהעבר.
ולמרבה שזה לא היה ברור: כשבאים לבחון כמה מהאנשים נפגעים מנשק חם בהקשר של כן/לא מדיניות ליברלית של מתן נשק להגנה עצמית אזי צריך להסתכל על כמה מימדים רלבנטיים:
1. כמה אנשים נפגעים בשנה מנשק חוקי (כולל מתאונות)?
2. כמה אנשים נפגעים בשנה מנשק לא חוקי?
3. כמה פעמים נשק חוקי שימש בהצלחה להגנה עצמית של ממש?
בחינה של שאלות אלו תיקבע האם לטובת הגנת האזרחים חלוקת נשק המונית מועילה או מזיקה. היות והגברת שיעור הנשק החוקי משמעה גם הגברת גניבות הנשק וכמות הנשק הלא חוקי, צריך להכניס למשוואה גם את הגורם של כמות הנשק הלא חוקי שמקורו חוקי. זאת משום שמדובר בפגיעה באנשים שמקורה בעקיפין בהוספת כלי נשק נוספים לחברה.
זה שצריך לאסוף את הנשק הלא חוקי (ולפחות בעבר היה נשק לא חוקי בשפע גם בחברה היהודית-במידה רבה עקב שלל. אפילו לנו בבית היה רובה שלל שאבי החזיר באחד המבצעים) לא סותר בכלום את זה שלא רצוי להוסיף עוד נשק שיהפוך לנשק לא חוקי...
כרגע, לא צה"ל ולא רבים מהאזרחים שומרים כמו שצריך על נישקם. לטעמי, הקשחת נוהלים בנושא אחזקה מאובטחת של נשק צריכה לבוא במקביל (אם לא לפני) כל החלטה על שיחרור הרסן במתן רשיונות לנשק.
ישן 19-12-2012, 06:20
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
כנראה שזה חלק מדף מסרים או מחלה מידבקת כלשהם. גם נדב איל מתעטש :)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חמי שלו "לא רוצה להשוות" אבל משווה נאום של אובמה לנאום גטיסברג..."

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...&cat=479&loc=11

כוחו של מנהיג...נאומו של ברק אובמה לפני שתי יממות בכינוס תפילה בין-דתי בניוטאון ייזכר כנראה כנאום הטוב ביותר שנשא כנשיא ארצות הברית. הוא היה בין הנאומים הטובים ביותר שנשא נשיא אמריקאי בדורות האחרונים, וזו איננה הפרזה...נאומים כאלה - בין אם מדובר ברוזוולט המסביר את הניו-דיל ומחיריו, ברבין שמסביר את הכרעתו הכואבת להתפשר עם אש"ף, ....- מנסים לגעת בעצביה העמוקים והרגישים ביותר של אומה.... מילות הנחמה שהציע לקהילה של ניוטאון היו מדויקות כרגיל. אך הוא לקח את נאום הזיכרון צעד קדימה ...זו הייתה תחילתה של התשובה הפילוסופית שהציג אובמה ....

נשמע כמו איל שני כשהוא מתרגש מגמבה.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 19-12-2012 בשעה 06:25.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:09

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר