לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-01-2013, 10:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
המחסום האחרון למינוי צ'אק הייגל הוסר: סנאטור צ'אק שומר הודיע שיצביע בעד

סנאטור צ'אק שומר מניו יורק, פורמאלית מס' 3 בהיררכיה הדמוקרטית בסנאט (אחרי מנהיג הרוב הארי ריד, והמצליף דיק דרבין), הודיע שיתמוך במינוי הייגל למזכיר ההגנה, וקרא לאחרים לעשות כן .
ההחלטה של שומר היא קריטית, שכן מדובר במי שמעשית הוא החזק ביותר במפלגה הדמוקרטית בסנאט, ובמי שנחשב לסנאטור היהודי-ידיד-ישראל החשוב ביותר.
שומר, שבמשך למעלה משבועיים סירב להביע תמיכה במינוי, הסכים להפגש עם הייגל בבית הלבן שלשום, ובסיום הפגישה הודיע שיתביע בעד המינוי.
הפגישה נקבעה יום אחרי שהתפרסם מכתב ששלח הייגל לסנאטור ברברה בוקסר (סנאטורית יהודיה מקליפורניה), ובוב התנצל על דבריו על ה"לובי היהודי", הביע תמיכה נלהבת בישראל, וחזר בו מבערך כל דבר שאמר או עשה בקשר אלינו ב12 שנותיו בסנאט...

-------------------------------------------------------------------------

ההצלחה של אובמה להעביר את שומר למחנה שתומך בהייגל, סוגרת למעשה את המאבק על המינוי. החשש של הבית הלבן היה שאם שומר יתנגד, סנאטורים יהודיים (כמו קארל לוין, יו"ר וועדת השירותים המזויינים), פרנק לאוטנברג, דיאן פיינסטיין, ברברה בוקסר, בן קרדין וריצ'ארד בלות'נטל), וסנאטורים דמוקרטיים המוכרים כידידי ישראל, או כאלה שייבהלו מהצבעה נגדה (כמו קירסטן ג'יליבראנד, בוב מננדז, ביל נלסון ואחרים) - יחברו אליו. במצב כזה, למינוי לא הייתה בדל של תקווה לעבור, לאור הצהרת המצליף הרפו', ג'ון קורנין, שהמפלגה מגוייסת לבלום את המינוי של מי שהם רואים מעל לכל, כעריק פוליטי.
מאוד מאכזב לראות כמה קל היה לאובמה לשכנע את שומר, ויש לקוות ששומר קיבל איזשהן ערובות שהייגל אכן יתנהג כפי שהוא מצהיר כיום (כשמינויו עוד לא אושר), ולא כפי שהתנהג לכל אורך הקריירה שלו. אם צריך להמר - אזי אני מהמר שפסימיות היא גישה ריאלית יותר באשר להתנהלות הייגל כמזכיר הגנה, וזאת לאור המהלכים האחרונים של אובמה, שבהחלט מכין את הקרקע להתנהלות עויינת יותר כלפי ישראל, ואין בדל של סיבה לחשוב שהמינוי שלו לפנטגון, שמלכתחילה נחשב לבעייתי מבחינתנו, לא מהווה סממן מובהק של רוח המפקד באשר אלינו.
אין ספק, מול ממשל עויין עוד יותר מאשר בקדנציה הראשונה, הצורך בממשלה ישראלית שיודעת לעמוד על שלה, גדול מאי-פעם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-01-2013, 18:22
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אני מתקשה לראות איך יוכל..."

למה שינסו לשכנע אותו בזה? הם פשוט אמרו לו שהייגל היום מבין שטעה בגישתו אז, והוא מבין את חשיבות מניעת ההתגרענות של איראן.
אין לי מושג אם זה מה ששכנע אותו (בכ"ז, שומר אינו דביל, וגם הוא יודע מי זה אובמה, מה שווה מילתו, ומה המסר של בחירת מזכיר הגנה שהצבעותיו בעניין איראן, היו בקצה האולטרה-שמאלי של הספקטרום), אבל הדברים הללו נאמרו לו, בין השאר.
ייתכן שקיבל ערובות קצת יותר מוצקות מהבטחות ריקות (למרות שאין לי מושג איזה ערובות ניתן לתת לו) - וייתכן שפשוט נאמר לו בידי אלה שפגשו אותו בבית הלבן שהם יודעים עליו כך וכך (מה שזה לא יהיה), וכדי שהמידע הנ"ל יישאר אך ורק בפורום המצומצם, מוטב שיילך בתלם. כן, אני מודע לכך שזה נשמע קונספירטיבי, אבל מי שראה כיצד הועברה רפורמת הבריאות בקדנציה הקודמת (הם אשכרה הוציאו מהארון דמוקרט שהתנגד לרפורמה), יכול להבין שהם מסוגלים לזה (בהנחה שיש להם מנוף לחץ כלשהו).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר