
03-02-2013, 20:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.12
הודעות: 3,262
|
|
|
לפיד מאיים: "אם דרשותינו לא ייענו אהיה יו"ר האופוזציה, ותוך שנה וחצי אחליף את נתניהו"
מאחורי הקלעים של יומו הראשון של המשא ומתן להרכבת הממשלה הבאה כבר מתגלים היום מתחים חריפים. יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, ומי שמיועד להיות בקרוב שותפו הבכיר של ראש הממשלה נתניהו בממשלה, מאיים בשיחות סגורות: "נלך לאופוזיציה, אוכל להחליף את נתניהו בראשות הממשלה תוך שנה וחצי".
הדיונים על חלוקת התיקים והדרישות להסכם הקואליציוני נמצאים רק בראשיתם. מהיום החגיגי והטקסי שבו חזינו היום ועד להתבהרות הרכב הממשלה צפויים לעבור עוד ימים ואולי אף שבועות, אבל הוויכוחים כבר החלו מאחורי הקלעים.
בשיחות סגורות לפני מספר ימים הצהיר לפיד: "לא בטוח שאהיה בקאוליציה. אני יכול להיות יושב ראש האופוזיציה". לפיד הסביר "נתניהו יטיל גזירות כלכליות קשות על הציבור, ואני אוכל להחליף אותו בתוך שנה וחצי - כך חושבים גם היועצים שלי".
ללפיד יש למעשה שתי אפשרויות נכון לעכשיו. הראשונה: להציג הישגים מאוד מרשימים במשא ומתן, שיחייבו ממשלה ללא ש"ס וקבלת הצעת החוק שלו לגיוס חרדים במלואה. האופצייה השנייה, כפי שהסביר, להחליף את נתניהו תוך שנה וחצי. נראה שבסביבתו של לפיד נוטים לאחרונה דווקא לאפשרות השנייה.
http://www.mako.co.il/news-military...0&pId=565984153
|