27-01-2010, 00:12
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אבל התיכון הוא מערכת חברתית שונה כל-כך מהצבא שזה מפיל לגמרי את ההשוואה שלך"
יש שני היבטים - יש זובור שמגיע מהחברים (מה שנטען כאן למעלה) ויש זובור שמגיע מבכירים ממך.
הסוג הראשון לא קיים בין חברים, או לא בין חברים מהסוג שאני מכיר.... (ולא, מקלחת קרה לא נחשב לזובור)
בסוג השני דווקא נתקלתי בתיכון.. גם בצורה של סתם שמיניסטים שאוהבים להתעלל בשכבות שמתחתם, בלי תירוץ אמיתי, וגם בצורה שדומה מאוד לזובור צבאי - מה שמוכר בעולם הישיבות התיכוניות כ-"השבעה" - השמינית לוקחת את החמישית בלילה ומלמדת אותם ערכים, כשסוף הלילה הוא "השבעה" לערכים כאלה או אחרים.
במקום שבו למדתי היו בעבר השבעות די קשות ובמקומות אחרים היו השבעות אפילו מאוד קשות - אבל אני לא מכיר סיפורים של אלימות לשם האלימות, "סתם" לזחול ברפתות ומיני טירונות בלילה אחד... - בהשבעה שלי ציפינו למשהו רציני ובמקום זה זחלנו בחולות ניצנים ואולצנו להזמין עמודי חשמל לדרינק. זה לא נעשה כדי לחשל אותנו, וזה לא נעשה בין חברים.. זה כן נעשה כדי לחזק את הקשר שלנו עם המערכת ושנעריך את השמינית.
ההשוואה מוצאת חן בעיני יותר מרגע לרגע.
יש הבדלי מעמדות, יש אחראים עליך (כבר נתקלנו במדריכי/רכזי שכבה מתעללים בפנימיות..), יש לחץ חברתי (חזק יותר ממה שיש ביחידות עורפיות, שאופס - גם בהן יש זובורים...), אתה לא באמת יכול לעזוב את התיכון (בגלל ההורים וקצין הביקור הסדיר - המ"צ האזרחי...) ויש מסורת (חסרת היגיון כמעט תמיד).