13-03-2013, 23:33
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי emile-a
אתה צודק כמובן וחייל חייב לבצע את הוראת הקצין אפילו אם זה עובר על נוהל.
אבל אני לא בטוח שזה העניין כאן, מכיוון שלא מדובר על מקרה של חיים ומוות ולא על עיתות מלחמה, הרי שלצורך הדיון והפירסום בעיתון מספיק (ובצדק) שהסא"ל עובר על נוהל בלי סיבה טובה.
כאן לא ציינו סיבה טובה (על האם הוא עובר על נוהל או לא אני לא יודע, לא מכיר את החוקים כל כך טוב)
כמובן שבסוף אתה צודק, יש לו סמכות מלאה להורות לגלח זקן, והחייל חייב לבצע זאת ,רק שאם אין לזה סיבה טובה וזה בניגוד לנהלים הגיוני שיתלוננו וזה יכתב בעיתון...
|
אני מסכים לגמרי. אני לא נגד הפרסום בעיתון. אם באמת מפקד השתמש בסמכותו בצורה לא ראויה, וחרג מנוהל "בלי סיבה טובה", זה ראוי לבחינה.
אבל יש אנשים שחושבים שפקודות ונהלים בצבא מקבילים לחוקים (כלומר, חוקי המדינה) ומחייבים באופן עיוור. אבל הם לא. הפקודות והנהלים למיניהם מחייבים חיילים, כל עוד לא אמרו להם שום דבר אחר. באנלוגיה, זה כמו שתמרור מחייב כל עוד שוטר לא נתן לך הוראה אחרת.
למעט במספר מקרים מיוחדים, שהתבררו כשבית הדין הצבאי לערעורים ובית המשפט העליון נדרשו לעניין, תוקפה של פקודת מפקדה גוברת על על תוקפה של פקודה כללית או נוהל, ובסמכותו של המפקד לתת אותה (וגם היום לא לגמרי ברור מהם המקרים המיוחדים).
בשביל אנשים שחושבים שפקודות ונהלי הצבא הם כמו חוקים, שגוברים על הוראות של ממונים מחוץ לצבא, כתבתי למעלה את מה שכתבתי. זה לא אומר שאין מה להתלונן על פקודה שרירותית, פוגענית ומנוגדת לנהלי הצבא. אפשר לקוות שיתברר מי צודק בסיפור, והצד הבעייתי יטופל. אני לא אופטימי ולא חושב שזה יקרה, וגם אם זה יקרה, אני לא בטוח שנדע מזה או נאמין למה שיפורסם...
|