לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-03-2013, 20:56
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
כן, האיש באמת היה גיבור ענק!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "דוד עמית ז"ל"

לא הכרתי אותו אישית ואף פעם גם לא נפגשנו. ההכרות שלי איתו היתה דרך הרדיו ומכשירי הקשר.
אנו היינו עמוק בתוך סיני ופתאם משהו שמע בקשר שיחידה שלנו מכותרת באיזה שהוא מקום ויש הרבה נפגעים. לא היו לנו מפות של האיזור ולא ידענו איפה הם ומי הם. לקח לנו זמן עד שהכל התברר. האיש תפקד למופת, קור הרוח שלו הצילה הרבה מלוחמנו אשר היו מנותקים ופצועים. פשוט לא יכלת להבין שהוא
בסכנת השמדה מיידית ונראה כאילו שהוא נמצא ממש לידך.
לא יודע מי נתן את הפקודה להכנס לסואץ, אך היחידה שלנו דווחה שיש שם כוחות קומנדו בעוצמה של כמה גדודים...
לנו היה ברור שלא נכנסים לעיר וגם לא היה בשביל מה. ארמיה שלישית בכל מקרה הייתה מכותרת עם סואץ או בלעדיו. מלחמה עושים בשכל ולא עם הראש בקיר.
איני חייל קרבי, אך בחיי הקצרים למדתי שחמט וזה די דומה...
יהא זכרו ברוך של גיבור ישראל!

נ.ב.
בגלל ב"ש איני יכול לפרט יותר אפילו בפרספקטיבה של 43 שנה...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-03-2013, 15:19
  gutman76 gutman76 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.10.11
זכרונות מסואץ
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי gutman76 שמתחילה ב "היה לי הכבוד להיות חייל..."

אנסה בלי התחייבות לדיוק יתר עקב הזמן הרב שחלף ומנקודת מבט שלי בלבד
הגענו לפאתי העיר לפני הצהריים וזכור לי שהודיע על הפסקת אש שנייה שנכנסת לתוקפה. בלילה הקודם איבטחנו גדוד ארטילריה ועם בוקר התקדמנו לכיוון העיר, היינו כ10 טופזים ואטובוסים, כבר בשעות הבוקר נתקלנו בכוחות מצריים מחוץ לעיר , הרבה מאד חיילים שהיו בנסיגה לתוך העיר.
חטפנו טילים כנראה סאגרים וטופז אחד נפגע בחלקו האחורי במנוע . שינינו כיוון ונכנסנו לעיר לאורך מסילת הרכבת ( עד כמה שאני זוכר חצינו את פסי הרכבת בכניסה לעיר). במבואות העיר עצרנו ליד מספר טנקים שחלקם היה פגוע והלוחמים היו מחוץ לכלים הפגועים.
אני הייתי בטופז הראשון , יוסי יפה המגד עלה לטופז יחד עם דודיק המ"פ, זכור לי שיוסי דיבר בקשר עם האוגדונר או המח"ט והסביר לו שהעיר מלאה בחיילים מיצריים. נתנה הוראה להיכנס לעיר עם הכלים.
לנו לחיילים לא נתנה כל פקודה ולא תודרכנו כלל ההוראה הייתה להשתלט על צמתים בעיר, בוקי ( שאול אבס) היה היחיד בטופז שידע לאן להגיע .
נכנסנו ברחוב הראשי והתחלנו בירי לצדדים לסימטאות וקדימה , בשלב מסויים ירדנו מהטופזים התארגנו באחד המבנים וחזרנו לטופזים להמשך תנועה. ברור לך שאיש מאיתנו לא ידע מה קורה בזמן אמת פשוט ניסינו לחדור ולהשתלט ( לא יודע בדיוק על מה) . התחלנו להבין שזה לא יהיה פיקניק. עלינו לטופז והמשכנו הלאה, אני יודע שאני יריתי כל הזמן ובכלל לא ראיתי מה נעשה מסביב למעט הגזרה הצרה שלי ( לי היה מקלעון) בשלב מסויים עברנו את תחנת המשטרה ירינו ללא הפסק ופתאום נפתחה עלינו אש תופת שאני לא הרגשתי אותה , חברה שהיו אחרינו סיפרו שהיה גרוע יותר מגבעת התחמושת. התחושה הייתה של ברווזים במטווח רק שהברווזים היינו אנחנו.
בשלב הזה חטפנו צרור מאחד הבניינים בקומות העליונות, מהצרור נהרג יגאל ארד החובש, ונפצעו שלשה ביניהם אני.
עצרנו את הטופז והשתלטנו על מבנה, הצטרפו אלינו לוחמים מאד שני טופזים ( עד כמה שזכור לי). התארגנו לטיפול בפצועים שאחד מהם נפצע קשה ( כדור בריאה), אני נפצעתי קל רק כדור בכתף.
חלק מהכח בראשו בוקי המשיכו רגלית ובאחת הסימטאות בוקי נהרג ושאר החברה חברו אליו בערב.
נשארנו הפצועים ועוד מספר חיילים במבנה ללא מכשיר קשר מאחר ושני הקשרים רצו קדימה. במהלך היום היינו בטוחים שאנחנו לבד בעיר . מנוע הטופז המשיך לפעול במהלך היום, היה ירי כל הזמן עלינו כולל ר.פ.גי והחברה השיבו אש. כמו בכל הסיפורים גם אנחנו התחלנו להגיע למצב שאין תחמושת ואין מים, אוכל לא היה כבר כמה ימים.
אני התחלתי להסתגל לרעיון שלא יוצאים יותר מכאן. בשעות אחר הצהריים חלפו שני טנקים שלנו ברחוב עם מדפים סגורים , כנראה שהם חיפשו אותנו כך לפחות חשבנו וכמובן שהם לא זיהו אותנו, התכנית הייתה לעלות לטופז עם ערב ולנסות לצאת רכובים. כמו בכל הסרטים לפנות ערב נדם המנוע מאחר ונגמר הסולר וגם תקווה זו נגוזה.
עם חשכה חברו אלינו שני הקשרים וחלק מהכח שנע קדימה ומהם נודע לנו על הכח העיקרי שתקוע במשטרה לא הרחק מאתנו. בהתייצות עם דויד עמית הוחלט שאנחנו נחבור אליהם וכך בחסות החשיכה הסתננו בזוגות אליה כולל הפצועים.
משם הסיפור מוכר לכולם.
בקיצור בשורה התחתונה, אני יודע בדיוק איך מרגיש ברווז .
כמובן הרגשות והמחשבות שעוברים עליך באותן שעות קשה לתאר ואין גם מה להסביר, והחשוב מכל הוא שאף אחד לא יודע מראש איך הוא יגיב במצבים כאלה ואני מציין זאת לאור דיונים שהיו כאן בפורום איך צריך להגיב בהיתקלות זו או אחרת.
אני חוזר ומדגיש שזו נקודת מבט שלי בלבד והכל מזיכרון של 40 שנה אחורה.
עם היציאה אני פוניתי לתאגד ומשם לסורוקה יחד עם שאר הפצועים, הפלוגה המשיכה בשירות עד פינוי אפריקה.

נערך לאחרונה ע"י gutman76 בתאריך 31-03-2013 בשעה 15:21. סיבה: תיקון כתיב
ישן 31-03-2013, 18:04
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
תודה, על השיתוף.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי gutman76 שמתחילה ב "זכרונות מסואץ"

אפילו עתה לאחר כל כך הרבה זמן קבלתי צמרמורת מהמילים. העברת את התחושה כאילו זה היה עכשיו.
אתה מבין, אתם נסעתם "לטייל" עם אוטובוס בראש מלא בלוחמים לתוך עיר אויב. אף אחד עוד לא היה שם מקודם ומשהו בחטיבה/אוגדה/גדוד החליט שהעיר פנויה ושלח אתכם לכבוש "עיר רפאים".
השריון וח"א מצרי הוכו מכה קשה, אך לא חיל רגלים וקומנדו. הם שם למעלה לא שאלו אף אחד ואתם נשלחתם. הם גם לא ידעו מה קורה עם הכח הנצור בעיר. אנו ידענו שכוחותנו נצורים וקיימת סכנה מוחשית שכולם יושמדו, אך לא ידענו איפה זה....!!!

האם משהו השתנה לאחר 40 שנה? חברים, תחליטו לבד ...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 01-04-2013, 09:30
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "דוד עמית ז"ל"

יהי זכרו ברוך!
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:27

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר