לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 24-03-2013, 19:37
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.08.12
הודעות: 3,262
ראש המטה לבטחון לאומי, עמידרור: ההתנצלות - רעיון ואינטרס שלנו. ביקשנו מאובמה לסייע

ראש המטה לביטחון לאומי, האלוף (במיל') יעקב עמידרור, התייחס להנצלות ישראל כלפי טורקיה.

עמידרור טוען כי המצב הקשה בסוריה היה הגורם המרכזי בהפשרת היחסים. "המזרח התיכון השתנה", אמר ראש המטה לביטחון לאומי לערוץ 2, "בינינו לבין טורקיה יש מדינה עם מאגרים כימיים העלולים להגיע לידיים עוינות ולטורקיה, כמו גם לישראל, יש אינטרס למנוע ממצב כזה לקרות".

עמידרור טען כי שיחת הטלפון בין טורקיה לישראל לא נעשתה בלחץ אמריקאי. "לא היה לחץ אמריקני", הסביר עמידרור, "זה היה רעיון שלנו. אנחנו באנו לאמריקנים והם עזרו לנו לגבש את היוזמה מול הטורקים. מתנהלים מגעים בינינו לבין הטורקים זה זמן רב ואם הטורקים לא היו עושים טעויות במהלך הדרך יכול להיות שזה היה מתגבש עוד קודם לכן. אין ספק שהתיווך האמריקני סייע לכך שהבאנו את הסכסוך לכלל סיום עם תום ביקור אובמה בישראל".

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/253409
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 24-03-2013, 23:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "לא אמרתי שזה לא מפריע לי. זה..."

אתה לא נותן קרדיט גדול ממני לחיילי צה"ל - אלא נותן קרדיט עצום ובלתי מוצדק בעליל, לכמה פוליטיקאים. אתה מעריך שיהיו יתרונות בגלל ההתנצלות הזו, כשבינתיים ארדואן מקפיד להמשיך לבזות אותנו, אחרי שקיבל מה שביקש.
באשר חעריכה שלך: עסקת שליט לא מחזקת את אמון חיילי צה"ל, כי למשוואה שני צדדים: אתה אולי שוכח, אבל רבים רבים מהמחבלים שנתפסו ושוחררו כעת, נלכדו אחרי מבצעים לא פשוטים שבהם לוחמים סיכנו עצמם, וחלקם נפגעו תוך כדי.
בנוסף, העסקה מעודדת חטיפות של חיילים, דבר שבוודאי לא מגביר את בטיחותם של לוחמי צה"ל.

אתה מבין, היו אלף ואחת דרכים לפעול למען שחרור גלעד - ביבי הלך על הדרך הכי קלה (בכל הנוגע לתגובה מצד השמאל והתקשורת).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 24-03-2013, 21:39
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,773
שמע.. אני די עם רגשות מעורבים לגבי כל עניין ההתנצלות..
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""ממתי זה מפריע לי"? שאלה יותר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אם אין לך בעייה מוסרית עם ממשלה שמפקירה את לוחמיה אחרי ששלחה אותם למשימה, אולי תבין את ההשלכות המעשיות של זה: על שליחת לוחמים בהמשך. מה לעשות, אמון של לוחמים בושלחיהם הוא עניין בסיסי בדרך לביצוע משימות, בעיקר כאלה שאפשר לא לחזור מהן.


לצד כל התיעוב העצום כלפי ה Ayep (מילת גנאי בטורקית, נדמה לי מלוכלך) הזה וחבר מרעיו - יש לי תחושה שמעורבים פה ערימות של אינטרסים בין מדינתיים חובקי עולם, גדולים מאיתנו האזרחים הקטנים והחיילים - כפי הנראה חלק מברית גדולה יותר בעניין הסורי והאיראני (ואולי גם היבטים כלכליים)..

הצבא (כמו כל צבא - והשייטת כחלק מן הצבא) הוא כלי בשירות אותן מדינות - או מדינתנו - שמוציא אל הפועל את החלטות המדינה (בתחום המאוד ספציפי) ותו לא. כי לפי מה שאתה אומר, יכול חייל לבוא ולטעון שהוא לא משרת בשטחים ומסכן את חייו שם - שהרי בהסדר עתידי, הם עלולים להיות מוחזרים ואז מה? לא יצאו לשרת בשטחים?? ועוד משהו בסגנון - מבצע "חד וחלק" בבעל בכ - היה שנוי מאוד במחלוקת והעמיד חיילים וקצינים בסיכון חיים מיותר. האם גם לאחר מכן חיילים לא יצאו למשימות הבאות בתואנה שחייהם עומדים בסכנה לצורך מבצעי ראווה? (שזה לא פחות גרוע אגב מלשלוח אותם למשימה ואז להתנצל עליה)

לחיילנו (האהובים והנערצים) אין בחירה במשימותיהם. אני בטוח שהם ימשיכו למשימותיהם הבאות בלי לשאול שאלות (גם כי זה אופיים)


נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 24-03-2013 בשעה 21:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 24-03-2013, 20:27
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
אם ההתנצלות הייתה רק על תקלות מבצעיות זאת לא בעיה גדולה מדי
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מקווה מאוד שאינו אומר..."

בסופו של דבר אכן היו תקלות מבצעיות, בעיקר בתחום המודיעין והתיכנון. מי שבעיקר סבלו מהתקלות האלו מבחינתי הם לוחמי השייטת שמצאו עצמם במצבים בלתי אפשריים והתמודדו הכי טוב שאפשר. אילו היו מראש נערכים להתנגדות אלימה ברמה רצחנית כזו, סיכוי טוב שגם אנשי השייטת לא היו נפגעים ברמה כזו וגם הטורקים לא היו נהרגים. יש שבעיקר ראויים להתנצלות הם לוחמי השייטת עצמם. לא מהטורקים שמהם אינני מצפה לדבר אלא מצה״ל שהקריב אותם בגלל חובבנות. ואני חייב לומר שמכרה שלי, שהיא מהגרת מטורקיה, סיפרה לי שהייתה המומה מההפתעה של הצבא שכן עבורה היה ברור. מעקב אחרי הסיקור מהספינה שזה בדיוק מה שמצפה לחיילים. עצם זה שלמשט בסדר גודל כזה לא טרחו לדחוף איזה סוכן אמין מהווה התרשלות בעיני.
ישראל לא התנצלה על עצם עצירת המרמרה, וזה חשוב. ההתנצלות היא על תקלות ולא על עצם הפעולה וה מפחית מחומרת ההתנצלות. יחד עם זאת עצם ההתנצלות , בכל נוסח שהוא, מהווה תקלה רצינית ואני רוצה מאוד להאמין שהייתה לזה סיבה טובה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 24-03-2013, 22:24
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.04
הודעות: 16,254
תמיד חוזרים על אותם המשגים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "ראש המטה לבטחון לאומי, עמידרור: ההתנצלות - רעיון ואינטרס שלנו. ביקשנו מאובמה לסייע"

האם עמידרור הצטרף לשמאל ההזוי ?

לפני שלוש שנים ניתן היה לסיים את הנושא בתנאים הרבה יותר טובים - זאת על דעתם של אלו שהיו עמוק עמוק בנושא. הפסדנו שלוש שנים יקרות של נתק, שהיום יקשה מאד להחזירן. במיוחד לאור דברי ארג'ואן וחובריו בהקשר לישראל, לציונות וליהודים.
למה תמיד עושים את מה שרצוי וחשוב למדינת ישראל תחת לחץ. מדוע עולים על עץ גבוה, והירידה ממנו נראית כחולשה. למה לשחק לידי אויבינו ולהביך את ידידינו.
נהגנו כך עם הטורקים, נוהגים כך עם הפלסטינאים חבל על השנים שעוברות עד שמשהו מעיר אותנו תחת לחץ. מעט התעשתות לעשות את הדברים הנכונים ביוזמתינו ונצא תמיד המנצחים.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 24-03-2013 בשעה 22:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר