לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-03-2013, 01:48
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
לבני: "מתנגדת לחוק יסוד 'ישראל מדינת הלאום של העם היהודי', אפעל שלא יעבור"

חברת הכנסת ציפי לבני הדגישה כי לא תתמוך בהצעת חוק יסוד "ישראל מדינת הלאום של העם היהודי", שאמורה להיות מקודמת לפי ההסכמים הקואליציוניים עם הבית היהודי. "אני מתנגדת לחוק ואפעל שלא יעבור", אמרה בתוכנית "המטה" עם נדב פרי. שרת המשפטים המיועדת אף הוסיפה כי מונתה גם לתפקיד יושבת ראש וועדת השרים לענייני חקיקה "כדי למנוע חקיקות שיפגעו בערכים הדמוקרטים של מדינת ישראל".

מקור - מבזקוני נענע..

************************************************** *

רוג, זה מזכיר לך משהו?

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 17-03-2013 בשעה 01:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-03-2013, 05:11
צלמית המשתמש של רועי AZ

איך אתה חושב להגדיר יהודי שלא עפ"י ההגדרות היום?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בהצלחה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
1. תחילה חייבים להגדיר מיהו יהודי ולא על פי ההגדרות הקיימות כיום.
2. מהם תנאי ההתאזרחות במדינת ישראל ולא על פי ההנייה המצמצמת הקיית היום
3. מהם זכויותיהם וחובותיהם של אלו שאינם מוגדרים כיהודים, בין אם הם כיום אזרחי מדינת ישראל ו/או החפצים להצטרף אליה בעתיד.

מי שנמצא פה, חובותיו הן שירות כל שהוא את המדינה, נאמנות מוחלטת לה ואזרחות למופת תוך כדי הקפדה על חוקיה. קודם שיקויימו החובות ואז אפשר לדבר על זכויות.

מי שלא יהודי וחפץ להצטרף אליה, ובכן שימשיך לחלום (יש הרבה שרוצים להצטרף לארה"ב ולא יכולים) ואחר כבוד או שישאר במולדתו, או שיעבור למדינה בה הוא יכול לתרום ולהשתלב, לא מתוך מגמה של גורמים זרים לפגוע באותה מדינה ובציביונה.

לכל המליזים אני בפירוש נגד זכות השיבה אל תוך מדינת ישראל של הפלסטינאים

ישן 17-03-2013, 15:21
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
כתבתי כבר מספר פעמים - אחזור בשבילך על העיקר
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "איך אתה חושב להגדיר יהודי שלא עפ"י ההגדרות היום?"

1. כל מי שחושב עצמו כיהודי
2. כל מי שהסביבה מגדירה ומתייחסת אליו כאל יהודי
3. כל מי שאינו מגדיר עצמו כבן דת אחרת
4. כל מי שקשור בצורה זו או אחרת למדינת ישראל
5. כל מי שרוצה לחיות בארץ ישראל - ללמוד עברית, לשרת בצבא (כמובן בהתאם לגיל), לתרום לכלכלת מדינת ישראל, לפתוחה ולשגשוגה ולחנך את ילדיו על הבסיס ההיסטורי והתרבותי של עם ישראל לדורותיו
6. תנאי הכרחי לקבלת אזרחות (גם עבור יהודים "מוכרים" ) הוא תקופת הכשרה בת 3 עד 5 שנים ומעבר מבחן קבלה. למעט כל אלו שנולדו בתחומי מדינת ישראל , שזכאותם נקבעת ביום הוולדם .
ישן 17-03-2013, 15:43
צלמית המשתמש של רועי AZ

לא שיש לי כוונות אבל...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כתבתי כבר מספר פעמים - אחזור בשבילך על העיקר"

ציטוט:

1. כל מי שחושב עצמו כיהודי

אני מחשיב את עצמי לאמריקאי.. לפי מה שאתה כותב, אני זכאי לאזרחות כזו? או שאשאל אחרת - אם יבוא אריתראי ויאמר לך שהוא חושב או מחשיב עצמו כיהודי - תתן לו אזרחות ישראלית?

2. כל מי שהסביבה מגדירה ומתייחסת אליו כאל יהודי

מי זו הסביבה? האם למשל, אני צריך את הגדרתך או התייחסותך אלי כיהודי? האם תתייחס כך גם לאריתראי שגר בסביבתך? עפ"י אלו אמות מידה?

3. כל מי שאינו מגדיר עצמו כבן דת אחרת.

אחלה.. יבוא סודני ויניח תפילין ויגיד לך שמקור משפחתו הוא משבט גד.. אז???

4. כל מי שקשור בצורה זו או אחרת למדינת ישראל

כן, בודאי.. יבוא הסודני התורן ויגיד שהוא מוכן להקריב את חייו למען הארץ בשירות צבאי, ויש לו דגל ישראל מעל המיטה. זו גם עילה למתן אזרחות?

5. כל מי שרוצה לחיות בארץ ישראל - ללמוד עברית, לשרת בצבא (כמובן בהתאם לגיל), לתרום לכלכלת מדינת ישראל, לפתוחה ולשגשוגה ולחנך את ילדיו על הבסיס ההיסטורי והתרבותי של עם ישראל לדורותיו

ראה לעיל סעיף 4

6. תנאי הכרחי לקבלת אזרחות (גם עבור יהודים "מוכרים" ) הוא תקופת הכשרה בת 3 עד 5 שנים ומעבר מבחן קבלה. למעט כל אלו שנולדו בתחומי מדינת ישראל , שזכאותם נקבעת ביום הוולדם .

מה זה אומר? לעשות פסיכוטכני ב TOPc? ללכת לפסיכולוג או לועדת קבלה ארצית?

ישן 17-03-2013, 22:07
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
גרפיקה אתה פותח דו/רב שיח מחודש
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "לא שיש לי כוונות אבל..."

1א' .אני מחשיב את עצמי לאמריקאי.. לפי מה שאתה כותב, אני זכאי לאזרחות כזו?
שאל את שלטונות ארה"ב
1ב'. אם יבוא אריתראי ויאמר לך שהוא חושב או מחשיב עצמו כיהודי - תתן לו אזרחות ישראלית?
זה איננו תנאי מספיק - ראה את התנאים הנוספים הנדרשים
2. מי זו הסביבה?
הסביבה בה חי האדם ומתייחסים אליו כיהודי
3. כל מי שאינו מגדיר עצמו כבן דת אחרת.
בדיוק זוהי הכוונה שכיום איננו מאמין בדת אחרת.
ואם הסודני "שלך" יעבור גיור כהלכה ואפילו בחומרה - הוא יהפוך לכשר ?
4. כן, בודאי.. יבוא הסודני התורן ויגיד שהוא מוכן להקריב את חייו למען הארץ בשירות צבאי, ויש לו דגל ישראל מעל המיטה. זו גם עילה למתן אזרחות?
כן בודאי זה מהווה את אחד התנאים.

ראה לעיל סעיף 4

6. תנאי הכרחי לקבלת אזרחות (גם עבור יהודים "מוכרים" ) הוא תקופת הכשרה בת 3 עד 5 שנים ומעבר מבחן קבלה. למעט כל אלו שנולדו בתחומי מדינת ישראל , שזכאותם נקבעת ביום הוולדם מה זה אומר? ברור שועדת קבלה ארצית, שתקבע את שיטות המבחן - תדון בבקשות תאשרן או תדחה אותן.

ברור שלא כל סעיף עומד בפני עצמו וחייבים לעמוד במספר תנאים בו זמנית - כאשר המחן הסופי הוא הקובע.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 17-03-2013 בשעה 22:13.
ישן 17-03-2013, 23:04
צלמית המשתמש של רועי AZ

בקיצור.. הנה מה שצריך להיות באמת.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה פותח דו/רב שיח מחודש"

מדינת ישראל צריכה להיות מוגדרת כמדינת הלאום של העם היהודי (כל מי שרשום לו בת.ז. - הלאום, או שמסכים שעפ"י ההלכה אם אימו כזו - אז הוא כזה). תחת הגדרה זו הוקמה המדינה ואף אחד לא ישנה אותה..

כל מי שאינו יהודי, הוא אזרח במדינת הלאום של העם היהודי בעל זכויות אך קודם כל חובות. כל מי שאינו יהודי ומשיג גבול, יוחזר אחר כבוד למקום ממנו הוא בא. אני לא צריך ממנו שום הצהרות אהדה כאלו ואחרות, לא גיור כהלכה ולא כלום! אין לו מה לחפש כאן!

פשוט מאוד!

ישן 01-04-2013, 23:14
צלמית המשתמש של רועי AZ

אז אם סבא של X היה יהודי - אז זהו? הוא קיבל זכות אוטומטית לעלות לארץ?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Jony-G שמתחילה ב "טעות?"

כמה עלו לארץ אפילו בלי קמצוץ הזיקה הזה?

שמע, אין לי טענות לקיים. (הם משרתים, הם תורמים וגם הרבה רע הביאו) את הנעשה אין להשיב. אבל אין שום סיבה להציף את הארץ אלא ביהודים.

ישן 02-04-2013, 08:25
צלמית המשתמש של רועי AZ

כוחות שחזקים ממני וממך שכמה שלא תתנגד להם, הם קיימים, מונעים את מה שאתה רוצה לעשות .
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה צודק - אין להציף את הארץ"

ציטוט:
אבל ואבל גדול:
1. אין לתת לחוקי הרבנות האורטודוקסית לקבוע מיהו יהודי ואפילו מיהו הסבא של היהודי.
2. חייבת להיות דרך לקלוט, בתנאים מסויימים (ההדגשה על התנאים), גם מי שאינם יהודים והמוכנים לחלוק את חייהם איתנו כאן במדינת ישראל.

ביטול שני הסעיפים שהזכרת לעיל - יגרום להצפת הארץ באוכלוסיה שאולי תענה להגדרותייך, אך לא בהכרח תוכל להשתלב.

בכל מקום שבו יש זרם פליטים, או בני אדם שלא נולדו בארץ אליה היגרו - הרוב לא באמת הצליח להתשלב. הביטוי הראשוני לכך - אלימות ופשיעה. אנו עדים לכך ממש עכשיו בארצנו. וגם אם תהיה השתלבות, היא לעולם תהיה כפויה ותלושה. אפילו אנו, שהשתלבנו ותרמנו (ועדין כך, בכל מקום בו יש יהודים) - עדיין מסתכלים עלינו בעין לא טובה או אוהדת בהרבה מקרים ומחכים לנפילתינו.

וגם אם נניח והשתלבו - מספיק שיהיה איזשהו משבר בענף בו פליטים מועסקים - הם יהיו הראשונים להיות מפוטרים - (כי אותם הכי קל לפטר וביננו, מי ב-א-מ-ת דואג לזכויות הבסיסיות והסוציאליות של עובדים..היי - הנה יש משהו ששנינו מסכימים לגביו!!) בנוסף לכל קשיי הקליטה.. ואז, מה עושה המובטל שלא מוצא עבודה (כי גם כך ההיצע והביקוש לא בדיוק גדולים)?? - ניחשת נכון - פונה לפשיעה!

מעבר לכך, שרוב הפליטים המדוברים, לא בדיוק עונים להגדרות מסוימות של אינטיליגנציה, כי מה לעשות כשאתה נלחם עם מצ'טה ביד והופך לרוצח צמא דם מינקות - אין זמן ללימודים בסיסיים (ולעשות צרכים באמצע הרחוב זו דוגמא מובהקת) - כך שלהשפיע באמת על המשק ועל שוק העבודה - לא יקרה..

ובכן, לאור כל מה שציינתי וכמובן הרצון שלי להגדרה עצמית - לי זה נראה כמו נטל שאני מוכן לוותר עליו גם במחיר כ"א טוב (נניח) לצבא ולעבודות לא נחשבות.

אז תודה לרבנות האורתודוקסית...

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 02-04-2013 בשעה 08:29.
ישן 02-04-2013, 12:12
צלמית המשתמש של ctua
  ctua ctua אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.07
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה צודק - אין להציף את הארץ"

ציטוט:
אבל ואבל גדול:
1. אין לתת לחוקי הרבנות האורטודוקסית לקבוע מיהו יהודי ואפילו מיהו הסבא של היהודי.
לא מדובר בחוקים שהרבנות האורתודוכסית כאן המציאה , זו ההלכה ביהדות. אף אחד לא מכריח אותך לחיות לפי ההלכה אז אל תנסה אתה בתורך לכפות שינוי שלה.
2. חייבת להיות דרך לקלוט, בתנאים מסויימים (ההדגשה על התנאים), גם מי שאינם יהודים והמוכנים לחלוק את חייהם איתנו כאן במדינת ישראל.

כנראה שלא הפנמת את הלקח מהתקופה השחורה שעברנו באירופה ומדוע כתוצאה מכך הוכרזה מדינת ישראל כמדינה יהודית. אין לנו שום חובה לקלוט כאן אנשים שאינם יהודים נקודה.

ישן 02-04-2013, 13:12
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.08
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ctua שמתחילה ב "[QUOTE=ישראל היפה]אבל ואבל..."

תגובה לך ולחבר מעליך. אינו נוטה להכנס לסיונים מעין אלה, אך קיוויתי לא לראותם בפורום זה, שאני מאוד מכבד.
על אף שאמי יהודיה, לא היא ולא אני לא נוכל להוכיח זאת לרבנות. זה אומר שאני לא יהודי?
הקנאים שקוראים לשוטרים "נאצים" הם יהודים? ומה עם יהודים כשרים הנושאים בדעה שיש להחריב את המדינה או לכל הפחות להחזיר את מקסימום השטחים, הם יהיו מספיק יהודים, בעיניכם, כדי לקבל אזרחות?
מה נסגר איתכם? בברה"מ הייתי ג'יד, כאן אני רוסי מסריח/אלכוהוליסט/מאפיונר/אוכל חזיר/מביא זנות ועל הדרך ציוני שכואב את מה שקורה במדינה הזאת ואת הלאומנות שלכם (שני חברי הפורום הנכבדים, אליהם אני מגיב) בין היתר.

רועי, גם הרבה רע הבאנו? יש לי מן הרגשה שלא יותר מזה של עליות המזרח או לחילופין מכל עליה אחרת.

ישן 02-04-2013, 13:33
צלמית המשתמש של רועי AZ

אני לא מאלה שמייפים. כתבתי מפורשות והסכמתי ששהעליה הרוסית תרמה רבות
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "תגובה לך ולחבר מעליך. אינו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_last_Apachi
רועי, גם הרבה רע הבאנו? יש לי מן הרגשה שלא יותר מזה של עליות המזרח או לחילופין מכל עליה אחרת.

למדינת ישראל ורבים רבים בה (15 או כמה מנדטים רק למפלגות ישראל בעליה/ביתינו) - כולל אותך ואני מאמין לך - ציוניים בנימי נפשם ונשמתם.

יחד עם זאת, כן - העליה הזו הביאה גם הרבה דברים שלא נוח לדבר עליהם ובודאי שאותו דבר אפשר לומר על מזרחיים.

ישן 02-04-2013, 13:55
צלמית המשתמש של רועי AZ

בוא ונפריד בין מידת היהדות לתרומה כזו או אחרת..
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "וכל העליות האשכנזיות, כמובן,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_last_Apachi
וכל העליות האשכנזיות, כמובן, הן טלית שכולה תכלת.
סלח לי, אבל קשה לי להחשף לדיונים לגבי מידת יהדותם של אלה ואלה, זה נודף ריח רע.

בזאת, אני יוצא מהדיון. לא אפריע יותר.

לגבי מידת היהדות או בכלל קיומה של מידה כזו... בגלל המצב הכלכלי בברה"מ לשעבר - רבים שהם לא יהודים ניצלו את גל העליה כדי לשנות את מצבם ולזכות בהטבות השמורות לעולים ואולי גם לשנות גורל. זה לא נעשה בשום מקום אחר, כי באירופה המצב הכלכלי יותר טוב ובארצות המזרח, מי שאינו יהודי לא היה מעלה על דעתו לעשות כן.

לכן הרבנות האורתודוקסית כרגע מקשה.. (לא יודע מה באמת המשקל שלה בעניין)

ישן 24-03-2013, 08:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אנשים מתפקחים בהתאם למציאות משתנה ובמיוחד בצורה אנושית"

עשה לעצמך טובה ואל תנסה לספר לנו מה ז'בוטינסקי ובגין היו חושבים. אתה מאלה שטענו שז'בוטינסקי פאשיסט, ומן הסתם מחאת כפיים להחלטה לא להעלות עצמותיו במשך עשרות שנים...
לגבי בגין,עם יד על הלב, נכון שהיה לך ברור שביום שיעלה לשלטון, יתחיל להפעיל צבא נגד שובתים? נכון שחשבת שיוכיח את הפאשיזם המתפרץ שלו?

ההתחסדויות של אלה שתיעבו את בגין וז'בוטינסקי עד הרבה אחרי מותם, ופתאום מתיימרים לספר לנו כמה היו ליברליים בעצם, הן תופעת טבע.

באשר לבני בגין, אני חושש שאתה לא באמת מקשיב לו. בני בגין אינו בשמאל ולא קרוב לשמאל. הוא לא שינה עמדותיו במילימטר. מרידור, מיקי איתן ולבני אכן שייכים לזן האופורטוניסטים שעברו שמאלה כדי לשקדם עצמם (לשניים מהם זה עבד הפוך, למרבה השמחה).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר