02-04-2013, 08:25
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
|
|
|
כוחות שחזקים ממני וממך שכמה שלא תתנגד להם, הם קיימים, מונעים את מה שאתה רוצה לעשות .
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
אבל ואבל גדול:
1. אין לתת לחוקי הרבנות האורטודוקסית לקבוע מיהו יהודי ואפילו מיהו הסבא של היהודי.
2. חייבת להיות דרך לקלוט, בתנאים מסויימים (ההדגשה על התנאים), גם מי שאינם יהודים והמוכנים לחלוק את חייהם איתנו כאן במדינת ישראל.
|
ביטול שני הסעיפים שהזכרת לעיל - יגרום להצפת הארץ באוכלוסיה שאולי תענה להגדרותייך, אך לא בהכרח תוכל להשתלב.
בכל מקום שבו יש זרם פליטים, או בני אדם שלא נולדו בארץ אליה היגרו - הרוב לא באמת הצליח להתשלב. הביטוי הראשוני לכך - אלימות ופשיעה. אנו עדים לכך ממש עכשיו בארצנו. וגם אם תהיה השתלבות, היא לעולם תהיה כפויה ותלושה. אפילו אנו, שהשתלבנו ותרמנו (ועדין כך, בכל מקום בו יש יהודים) - עדיין מסתכלים עלינו בעין לא טובה או אוהדת בהרבה מקרים ומחכים לנפילתינו.
וגם אם נניח והשתלבו - מספיק שיהיה איזשהו משבר בענף בו פליטים מועסקים - הם יהיו הראשונים להיות מפוטרים - (כי אותם הכי קל לפטר וביננו, מי ב-א-מ-ת דואג לזכויות הבסיסיות והסוציאליות של עובדים..היי - הנה יש משהו ששנינו מסכימים לגביו!!) בנוסף לכל קשיי הקליטה.. ואז, מה עושה המובטל שלא מוצא עבודה (כי גם כך ההיצע והביקוש לא בדיוק גדולים)?? - ניחשת נכון - פונה לפשיעה!
מעבר לכך, שרוב הפליטים המדוברים, לא בדיוק עונים להגדרות מסוימות של אינטיליגנציה, כי מה לעשות כשאתה נלחם עם מצ'טה ביד והופך לרוצח צמא דם מינקות - אין זמן ללימודים בסיסיים (ולעשות צרכים באמצע הרחוב זו דוגמא מובהקת) - כך שלהשפיע באמת על המשק ועל שוק העבודה - לא יקרה..
ובכן, לאור כל מה שציינתי וכמובן הרצון שלי להגדרה עצמית - לי זה נראה כמו נטל שאני מוכן לוותר עליו גם במחיר כ"א טוב (נניח) לצבא ולעבודות לא נחשבות.
אז תודה לרבנות האורתודוקסית...
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 02-04-2013 בשעה 08:29.
|