
30-04-2013, 14:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
הודעות: 2,953
|
|
|
דו"ח: הנזק מהתפקוד הלקוי של הנמלים - 5 מיליארד ש' בשנה
מחקר ממשלתי מקיף, שנשמר מזה שלוש שנים תחת מעטה חשאיות, חושף את ההשלכות המאקרו־כלכליות הדרמטיות של התפקוד הלקוי בנמלי הים על המשק הישראלי. ל-TheMarker נודע כי במחקר, שהדו"ח המסכם שלו גובש ברשות ההגבלים העסקיים ב-2009, התגלה כי תפוקתם של נמלי חיפה ואשדוד נמוכה ב-30% מזאת של נמלים מתחרים בגודל דומה.
לפי הדו"ח, הנזק שסופג המשק הישראלי כתוצאה מהכשלים הנמשכים בתפקודם של נמלי ישראל ומפעילות החסר שלהם מסתכם בכ-5 מיליארד שקל מדי שנה. סכום זה כולל נזק ישיר ועקיף שבו נושאות הקופה הציבורית והחברות במגזר העסקי.
על אף משמעויותיו הכלכליות כבדות המשקל, הוגדר הדו"ח "פנימי" - וממצאיו לא פורסמו. זאת, מכיוון שהכיל מידע מסחרי רגיש, שנמסר לידי רשות ההגבלים לצורך הבדיקה בלבד. מסקנות הדו"ח הוצגו לפני כשנתיים בפני הפקידות הבכירה במשרדי הממשלה והן עומדות בבסיס המהלך שאליו יוצאת בימים אלה הממשלה החדשה, בדרך לרפורמה המחודשת בנמלי הים.
http://www.themarker.com/dynamo/1.2007414
מעניין אילו שיאי פתטיות חדשים יחימוביץ' הולכת לקבוע הפעם באפולוגטיקה הפנאטית העיוורת שלה.
|