09-05-2013, 01:20
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי channb
א' אני לא מכיר במושג לייט. אצל הגבר זה לייט ואצל האישה זה עשוי להיות סיוט חייה, או להרוס את חיי הנישואין שלה.
|
אתה זה שעשית את ההפרדה בין מקרים כאלה למקרים שכוללים אלימות פיזית ואונס, אבל סבבה, אני מקבל את התיקון.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי channb
ב' השאלה היא לא על "הגבר האחד" אלא על הסביבה כולה שידעה שתקה וחיפתה וכו', (איפה מצאו את עצמם אנשי הלשכה של נתניהו שלא שתקו ולא חיפו), אם לא הייתה זו נורמה הוא לא היה מעז לעשות זאת. צריך גם לזכור שמדובר בסביבה של אנשים חזקים שכן יודעים לפתוח את הפה כשנדמה להם שצריך.
|
בתור מי שבא להגן על המגזר החרדי, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מדבר על קשרי שתיקה בכל הקשור להתנהגות עבריינית. זה קורה לפעמים גם אצל חילונים, אבל החרדים חזקים בתחום הזה הרבה יותר.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי channb
[font="]ג' כאשר דרישה כזו מועלה לדיון על ידי גורם שאמור להיות מקצועי, (בהקשר זה הוא לא, אך זהו נושא אחר), נדרשת בחינה של הנושא באופן רחב. כאשר אני בוחן את הגישות השונות - הפרדה לעומת תערובת, אני לא רואה את היתרון שיש לנשים בחברה מעורבת (וזאת בלשון המעטה).
|
זו הטענה הכי פטרנליסטית ששמעתי מזה זמן רב. אתה טוען שאתה יודע מה טוב בשביל הנשים האלה יותר טוב מהן?! אם הן ירצו שלא להתערבב עם גברים, אף אחד לא יכריח אותן, ואם כן, מי אתה שתאסור זאת עליהן?
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי channb
זה נכון שבעתיים ביחס להצעה המדוברת שהיא דרקונית ואמורה גם למנוע הפרדה בטקסים שיש להם מימד דתי כמו לוויה דתית. (כמובן שאין לאיש התנגדות ללוויה חילונית מעורבת)
|
אני מודה שלא קראתי את ההעצה לפרטיה. אני לא חושב שצריך לכפות ערכים חילוניים על טקסים דתיים. עם זאת, בהחלט יש מקום להקל על עריכת טקסים חילוניים מקבילים לאלו הדתיים, עבור אלו שלא מעוניינים בטקס דתי (הלוויות, נישואין וכיוב')
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי channb
ד' הרוב במגזר החרדי מתנגד לאלימות, לא צועק על נשים וגם לא כופה את דעתו. אכן אני נגד קיצוניות באשר היא, הבעיה היא שבצד החילוני הגישה הקיצונית מיליטנטית הופכת למיינסטרים. חוק שמונע הפרדה באופן מוחלט בכל המגזר הציבורי, שמחייב ערוצים חרדיים להעלות נשים לשידור ובכך מרחיק את קהל היעד שלהם, הוא קיצוני – לפחות בעיניי.
|
כמו שהרוב במגזר החרדי אינו קיצוני כמו הבודדים שמגיעים לתקשורת, כן גם בקרב החילונים הקיצוניות אינה מיין-סטרים כמו שאתה מתאר.
אני למשל בהחלט לא חושב שצריך לכפות על ערוצים חרדיים להעלות נשים לשידור בניגוד לרצונם, ובניגוד לרצון המאזינים שלהם. אני חושב שאם תעשה פה סקר בקרב החילונים בפורום, אתה תראה שהרוב המוחלט מסכימים איתי בנקודה הזו.