לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-09-2013, 15:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
מחנה הימין מנצח בענק בבחירות באוסטרליה ובנורווגיה

בבחירות שהתקיימו לפני ארבעה ימים באוסטרליה ובהן נבחרו 150 צירי הפרלמנט הפדראלי, ושליש מחברי הסנאט, זכה הבלוק הימני של הקואליציה הליברלית-לאומית, ב89 מושבים. מפלגת הלייבור, ששלטה מאז 2007, זכתה ב56 בלבד.
ראה"מ הבא, טוני אבוט, נחשב למתנגד עקבי להגירה בלתי חוקית, מתנגד למדיניות הפייסנית של אוסטרליה בזירה הבינ"ל - ונחשב לאוהד מושבע של ישראל, בדומה לקודמו בתפקיד מנהיג הליברלים, ג'ון הווארד.

בנורווגיה הובסה מפלגת השלטון הכמעט נצחית (ששלטה קרוב ל90 שנה עם הפסקות קצרצרות בלבד), מפלגת העבודה, ששלטה בעזרת קואליציית שמאל+שמאל קיצוני.
בפרלמנט הנורווגי (סטורטינג) 169 מושבים' כאשר לגוש השמאל יש 72 מושבים (לייבור 55, מפלגת השמאל הסוציאליסטי 7 ומפלגת המרכז 10), לגוש הימין יש 96 (השמרנים 48, מפלגת הקידמה 29, הנוצרים דמוקרטים 10 והליברלים 9) ולירוקים מושב בודד.
ראה"מ הבאה, ארנה סולברג, כיהנה בעבר כשרה בממשלת אחדות עם הלייבור, ושם הפגינה ידידות לישראל (ואף הותקפה על סירובה לתת תעודת פליט לוענונו). עם זאת, עיקר המפנה מבחינת ישראל הוא כניסתה של מפלגת הקידמה כשותפה בכירה לממשלה. מפלגה זו היא ידידותית באופן יוצא דופן (מקבילה רק לידידות שרוחש כלפי ישראל הפוליטיקאי ההולנדי חירט וילדרס). מפלגה זו אמנם נחלשה במקצת בבחירות אלה (אם כי הרבה פחות מכפי שקיוו בשמאל), בעיקר בגלל הצלחת הקמפיין שקשר את רוצח ההמונים ברייביק, עם המפלגה.
הממשלה בנורווגיה תוקם תוך מספר שבועות, ואז יפרוש מתפקידו ראה"מ הנוכחי, יאנס סטולטונברג, אחד מהעויינים ביותר מבין מנהיגי אירופה.


--------------------------------------

שתי מערכות בחירות אלה מבטאות מחאה עממית אדירה בנושא ההגירה, ודרישה מהממשלות לנקוט בצעדים שיעצרו את זרם המהגרים הלא-חוקיים מהעולם השלישי. ממשלות הלייבור באוסטרליה ובנורווגיה, עצמו עיניים ביחס לבעייה, שבמשך השנים סיפקה להן מצביעים רבים, אחרי שאלה השלימו תהליכי התאזרחות.
במישור הגלובאלי, ישנה התחזקות משמעות של המחנה התקיף, בקרב הדמוקרטיות (אם כי חשוב שגם בגרמניה, בה תיערכנה הבחירות בעוד שבוע וחצי ,ישמור הימין על כוחו).
ממשלת השמאל באוסטרליה לא הייתה עויינת לגמרי (הגם שנמנעה באו"ם בהצבעה הפלסטינית - דבר שאבוט גינה בחריפות, ודרש דיון סביב השאלה מדוע אוסטרליה לא הצביעה נגד), אבל ממשלת ימין שם תהיה ידידותית בסגנון שאפיין את ממשלות הווארד, ואת ממשלתו הנוכחית של ראש ממשלת קנדה סטיבן הארפר.
בנורווגיה, לעומת זאת, הסיפור דרמטי בהרבה: בנורווגיה הובסה ממשלה שהייתה על גבול האנטישמיות (כמובן במסווה הרגיל של "ביקורתיות על המדיניות הישראלית") בידי בלוק אוהד-עד אוהד-מאוד. המשמעות של הדבר יכולה להיות מרחיקת לכת - מכיוון שממשלת נורווגיה היא מסבסד ראשי של המוני עמותות אנטי-ישראליות שפועלות בארץ - ואפשר לקוות שממשלה זו תתנגד לשימוש בכספי משלם המסים הנורווגי, לצורך פגיעה באינטרס הישראלי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 14-09-2013, 21:49
צלמית המשתמש של amit2
  משתמשת נקבה amit2 amit2 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.08.07
הודעות: 782
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "בנורווגיה יש מגיפת אונס ואלימות....זה מעניין כי כך גם בשוודיה..."

לבני, אני חושבת שהפרופסור מהרווארד יכול לענות לך קצת -
דניאל יונה גולדהגן - Daniel-Jonah-Goldhagen זה אתר עליו.
השבוע חתם בחנות ספרים, על הספר שכתב, ויצא עכשו-
The Devil That Never Dies: The Rise and Threat of Global Antisemitism
הוא דיבר על הספר ונתן המון נתונים על אנטישמיות.
לצערי הגעתי מאוחר, לקראת הסוף, אבל זה הספיק להבין כמה עגום מצב האנטישמיות בעולם.
הוא נתן המון נתונים על סקרים גדולים מאוד, לא מדגמים קטנים, ביחוד באירופה.
יותר ממחצית מהאנשים באירופה עדיין חושבים שהיהודים רצחו את ישו. והיהודים מקור הרע.
מצטערת שלא רשמתי קצת נקודות שלו, כי אני כבר לא זוכרת את הפרטים, אבל המצב לא טוב.
הוא אמר שיש שני מקומות בטוחים ליהודים. אמריקה. (לא בטוחה מה השני. אולי ישראל. או שהתכוון לשני מקומות מחוץ לישראל)
באתר שלו כתוב שהוא יהיה שוב החודש ובחודש הבא בניו יורק - ואשתדל להגיע.
הדף שלו בפייסבוק
ובדף בפייסבוק יש קישור לסרט דוקומנטרי שלו:
Genocide: worse than war

שנה טובה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר