15-09-2013, 09:08
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Narion
בתור קצין קרבי אתה בטח יודע ש100% מהלוגיסטיקה הצבאית (חנ"מ מתקדם, רקטות, אמל"ח בסיסי, ושאר הירקות) שהחיזבאללה מקבל מאיראן, עובר דרך האוויר לסוריה, ומשם ללבנון.
אתה באמת חושב שאם המורדים היו משתלטים על סוריה, הם היו מאפשרים משלוחי נשק ללבנון?
יותר סביר להניח שהם היו מנצלים את המצב לסגור חשבון עם נסראללה, והיו פולשים ללבנון, או לפחות דואגים להבעיר את הגבול.
המורדים לא ממש מחבבים את החיזבאללה (בלשון המעטה).
|
אני ממש לא יודע ש100% עובר דרך סוריה, אני מניח שהרבה כן אבל לא זאת הפואנטה.
משום מה אתה חושב שאם חיזבאללה ידעך בגלל היעלמותה של סוריה אז משיח בן דוד יבוא- לא זה המצב. אולי הזכרון בוגד בך או שאתה פשוט לא יודע, אבל מדינת ישראל התמודדה עם הרבה מאוד ארגוני טרור אחרים- כולל כאלה מלבנון, הרבה לפני חיזבאללה.
אפילו אם חיזבאללה יעלם (מה שלא יקרה) את מקומו יתפסו גורמי ג'יהאד סונים- שיהיו לא פחות מיליטנטיים, מאומנים, מצוידים ומתוספקים מחיזבאללה (סביר שאפילו יותר. ערב הסעודית במצב כלכלי הרבה יותר טוב מאיראן) ועליהם לא נדע כלום, בניגוד לחיזבאללה שאותו אנחנו מכירים כמו האח האובד שלנו. סוריה המדינה תהפוך להרבה יותר תוקפנית כלפי ישראל כי היא כבר לא תהיה מורתעת כמו אסד ולא תהיה להם בעיה לתקוף אותנו תיאורטית אפילו בנשק לא קונבנציונלי שלא לדבר על חמאס- שהוא שותף טבעי של המורדים בסוריה, או על פוטנציאל הנזק ממצרים וטורקיה- שתי מדינות סוניות שמתות להחליף את איראן בתור מעצמה מקומית במזה"ת ולשתיהן קשרים מתערערים עם ישראל.
ללא ספק סוריה חדשה תהיה רעה משמעותית לישראל מהסוריה הישנה.
ציטוט:
בכל אופן, אני חושב שמבחינה אסטרטגית עדיף לנו שתהיה אנרכיה בסוריה
|
ובדיוק מהסיבה הזאת אתה צריך להיות נגד מעורבות חיצונית בסוריה שתפסיק את האנרכיה ותמליך את "המורדים".
ציטוט:
|
גם אם בסופו של דבר ארגון קיצוני היה שולט בסוריה, קשה לי להאמין שהוא היה בחור במלחמה נגד ישראל, שים לב מה קרה במצרים.
|
מה קרה במצרים? אתה חושב שמצרים נפתרה? ייקחו זמן רב עד שמשהו יקרה שם- אולי זאת הבעיה שלך, שאתה חושב טווח קצר ולא טווח ארוך.
ציטוט:
|
"האחים המוסלמים" לא ממש מחבבים אותנו, ועדיין בשלטון מורסי היינו רחוקים שנות אור ממלחמה פוטנציאלית.
|
מורסי היה בשלטון בערך שנה, שכל כולה הייתה תוהו ובוהו פנימיים במצרים, אם אתה חושב שזה אינדיקציה למשהו אתה טועה טעות מרה.

ותודה לדורון
נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 15-09-2013 בשעה 09:10.
|