לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-09-2013, 21:27
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
לבני, אתה כנראה יותר תמים ממה שחשבתי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אפשר להיות רגועים!!! יש הסכם לפירוק סוריה מנשק כימי!!! איזה כיף!!!...."

מה בדיוק ציפית לקבל ממר. אובאמה?
הוא כנראה (ואני בכוונה מסתייג ב"כנראה", כי לא בדקתי את הנושא לעומק) הנשיא השמאלני, פרו מוסלמי, ואנטי ישראלי בתולדות ארה"ב.

קשה לי להאמין שגם ללא הפשרה הרוסית, תקיפה אמריקאית הייתה יוצאת לפועל.

אובאמה פשוט חושש מכניסה נוספת למלחמה, בגלל שאסד חצה את הקו האדום הדמיוני של אובאמה, אז הוא הגיב בשליחת אוניות מלחמה לאיזור, כדי לשחק אותה "תעצרו אותי לפני שאני נכנס בו..." בסגנון ערס ארצישראלי מצוי.

אובאמה בעצמו הבין שהוא טיפס לעץ גבוה מדיי והתפלל לאללה (כן, אובאמה הוא מוסלמי, אביו היה אחד כזה...) שהרוסים יזרקו לו עצם.

את אובאמה לא מעניין שמתו אלפי סורים מנשק כימי, ומאות אלפים מנשק בלתי קונבנציונאלי.

את אובאמה לא מעניין שבעלות הברית הכי גדולות של ארה"ב באיזור (ישראל, סעודיה, טורקיה, ירדן, נסיכויות הנפט) מאויימות באופן ישיר ע"י צבא סוריה.

לאובאמה חשוב כנראה להיזכר כנשיא שלא נכנס למלחמה (ועל הדרך דרדר את הרתעת ארה"ב לשפל בזיוני), מאשר לנשיא שהוכיח שארה"ב היא עדיין מעצמת על, ולעמוד במילה שלו ("קו אדום - בעניין הנשק הכימי").

-צר לי שישראל צריכה להישען על קנה רצוץ בדמות ארה"ב.

מיותר לציין שאם איראן תתקרב ליכולת גרעינית, זה יהיה רק אנחנו והם.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-09-2013, 21:31
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "לבני, אתה כנראה יותר תמים ממה שחשבתי..."

אתה משלב פה דברים רלוונטים בלא רלוונטים.

ברור שלישראל יש לסמוך רק על עצמה. חבל שהיינו צריכים תזכורת אחרי שאובמה נטש לא רק בעלות ברית אחרות באיזור אלא גם אינטרסים של ארה"ב עצמה בחורף הערבי.

אבל מנגד לדרוש שארה"ב תתערב בסוריה בשם הגנת ישראל זה אבסורד.
ראשית- זה הנזק התדמתי הכי גרוע שאתה יכול לבקש עלינו.
שנית- לא יצא לישראל שום דבר חיובי מהתערבות של גורם כלשהו בסוריה. עדיף לנו רוע מוכר בשלטון בדמות אסד מרוע לא ידוע בשלטון בדמות גורם ג'יהאדיסטי כלשהו.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 14-09-2013, 21:38
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אתה משלב פה דברים רלוונטים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
ראשית- זה הנזק התדמתי הכי גרוע שאתה יכול לבקש עלינו.
שנית- לא יצא לישראל שום דבר חיובי מהתערבות של גורם כלשהו בסוריה. עדיף לנו רוע מוכר בשלטון בדמות אסד מרוע לא ידוע בשלטון בדמות גורם ג'יהאדיסטי כלשהו.

למסקנה הזאת אתה הגעת לבד...

1. ישראל כן הפסידה מזה, כי הנוכחות האמריקאית (הרתעה) באיזור נפגעה מאוד, לטובת רוסיה.
ברגע שגורמים שונים (ארגוני טרור, מדינות אויב), רואים שארה"ב מפחדת מהצל של עצמה, הם ירשו לעצמם יותר בעתיד.

1ב. יש לכך השלכה ישירה על איראן.
אם ארה"ב הייתה משגרת 1000 טומהוקים לסוריה, ומחזירה את צבא סוריה לשנות ה40 של המאה הקודמת, איראן הייתה חושבת פעמיים אם היה שווה לה להמשיך באותו קו.
ומה התוצאה היום?

האיראנים יודעים שבמצב הגרוע ביותר, רוסיה וארה"ב יגיע לפשרה שאיראן תתפרק מנשק אטומי (טוב אחי...).

2. אני מעדיף גורמי טרור איסלאמים בראשות סוריה, שידאגו לעשות רצח עם בעלוואים, ובאופן כללי ידאגו לכך שסוריה תמשיך להקיז דם בעשורים הקרובים, והכי חשוב תינתק את יחסיה עם רוסיה וסין (אויבות פוטנציאליות של ישראל וארה"ב).
מאשר שאסד ישאר בשלטון, ולאחר שהוא ינקה את סוריה, הוא יבטיח לעצמו שלטון בטוח לאורך זמן.

נ.ב

(לאחר עריכה).

אתה כנראה שכחת את ציר הרשע (איראן-סוריה-חיזבאללה).

מוזר לי שאתה חושב שזה טוב לעם היהודי ששלטון אסד עדיין קיים.

נערך לאחרונה ע"י Narion בתאריך 14-09-2013 בשעה 21:40.
ישן 14-09-2013, 21:46
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2] ראשית- זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
1. ישראל כן הפסידה מזה, כי הנוכחות האמריקאית (הרתעה) באיזור נפגעה מאוד, לטובת רוסיה.
ברגע שגורמים שונים (ארגוני טרור, מדינות אויב), רואים שארה"ב מפחדת מהצל של עצמה, הם ירשו לעצמם יותר בעתיד.

ומנגד אתה דורש שארה"ב תתמוך בארגוני טרור.
אז בין "לא להרתיע" ארגון טרור לבין לתמוך בארגון טרור- ברור שעדיפה אופציה א'.
ההרתעה של ארה"ב בירידה מתמדת מתחילת הכהונה הראשונה של אובמה, זה פשוט מצטרף לשורה של טעויות.
ציטוט:
1ב. יש לכך השלכה ישירה על איראן.
אם ארה"ב הייתה משגרת 1000 טומהוקים לסוריה, ומחזירה את צבא סוריה לשנות ה40 של המאה הקודמת, איראן הייתה חושבת פעמיים אם היה שווה לה להמשיך באותו קו.

יכול להיות.
מנגד בסוריה היה קם שלטון שהיה מתקיף את ישראל באופן ישיר בתמיכה ובגיבוי אמריקאי.

הטעות האמריקאית היחידה בהקשר הזה זה הצבת הקו האדום ואז הנסיגה ממנו, לא חוזר הפעולה שלהם.
ציטוט:
2. אני מעדיף גורמי טרור איסלאמים בראשות סוריה, שידאגו לעשות רצח עם בעלוואים, ובאופן כללי ידאגו לכך שסוריה תמשיך להקיז דם בעשורים הקרובים, והכי חשוב תינתק את יחסיה עם רוסיה וסין (אויבות פוטנציאליות של ישראל וארה"ב).

ראשית לתמוך ברצח עם זה טיעון חלש מאוד ואני מקווה שאתה לא חושב שזה יהיה חכם מצד ישראל לעשות דבר כזה.
שנית- מה גורם לך לחשוב שממשלה ג'יהאדיסטית לא תקבל תמיכה מרוסיה וסין?
שלישית- אין הגיון בהגיון שלך.
אם ארה"ב תמוטט את ממשל אסד שפיכות הדמים תסתיים מוקדם יחסית. אם ארה"ב לא תתערב שפיכות הדמים תיערך הרבה יותר זמן, כפי שהיא נמשכת עכשיו.
ציטוט:
מאשר שאסד ישאר בשלטון, ולאחר שהוא ינקה את סוריה, הוא יבטיח לעצמו שלטון בטוח לאורך זמן.

אז אני אומר שוב- אסד הוא "אריה" מאולף. הוא לא עושה הרבה נזק לישראל, אנחנו מכירים אותו עשרות בשנים ויש לו אינסוף ידע מודיעיני עליו.
אם מחר עולה גורם לא מוכר וקיצוני לשלטון- כזה שיצטרך לבסס את מעמדו, להפנות את האש כנגד ישראל ושאנחנו לא יודעים עליו כלום- הנזק שלנו כמדינת ישראל יהיה עצום בהתחשב באלטרנטיבה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 15-09-2013, 00:15
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

אתה רציני?
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "למה שאני אשכח? התפקיד של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
למה שאני אשכח?
התפקיד של סוריה בציר הרשע הזה לא הניב יותר רע לישראל משילטון ג'יהדיסטי איסלמיסטי פוטנציאלי שיפתח ציר רשע אחר.

בתור קצין קרבי אתה בטח יודע ש100% מהלוגיסטיקה הצבאית (חנ"מ מתקדם, רקטות, אמל"ח בסיסי, ושאר הירקות) שהחיזבאללה מקבל מאיראן, עובר דרך האוויר לסוריה, ומשם ללבנון.

אתה באמת חושב שאם המורדים היו משתלטים על סוריה, הם היו מאפשרים משלוחי נשק ללבנון?

יותר סביר להניח שהם היו מנצלים את המצב לסגור חשבון עם נסראללה, והיו פולשים ללבנון, או לפחות דואגים להבעיר את הגבול.

המורדים לא ממש מחבבים את החיזבאללה (בלשון המעטה).

בעניין ארה"ב:

סביר מאוד להניח שבסופו של דבר היינו מקבלים אל-קאעידה 2.0 (כידוע, בתחילת דרכו של ארגון אל-קאעידה, הוא קיבל משאבים עצומים מארה"ב, משאבים שאפשרו לו להילחם בצורה יעילה נגד רוסיה שפלשה לאפגניסטאן).

בכל אופן, אני חושב שמבחינה אסטרטגית עדיף לנו שתהיה אנרכיה בסוריה, מאשר שלטון עלוואי חזק, ופרו איראני \ חיזבאללה \ רוסי.

נ.ב

גם אם בסופו של דבר ארגון קיצוני היה שולט בסוריה, קשה לי להאמין שהוא היה בחור במלחמה נגד ישראל, שים לב מה קרה במצרים.

"האחים המוסלמים" לא ממש מחבבים אותנו, ועדיין בשלטון מורסי היינו רחוקים שנות אור ממלחמה פוטנציאלית.

נערך לאחרונה ע"י Narion בתאריך 15-09-2013 בשעה 00:17.
ישן 15-09-2013, 09:08
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "אתה רציני?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
בתור קצין קרבי אתה בטח יודע ש100% מהלוגיסטיקה הצבאית (חנ"מ מתקדם, רקטות, אמל"ח בסיסי, ושאר הירקות) שהחיזבאללה מקבל מאיראן, עובר דרך האוויר לסוריה, ומשם ללבנון.

אתה באמת חושב שאם המורדים היו משתלטים על סוריה, הם היו מאפשרים משלוחי נשק ללבנון?

יותר סביר להניח שהם היו מנצלים את המצב לסגור חשבון עם נסראללה, והיו פולשים ללבנון, או לפחות דואגים להבעיר את הגבול.

המורדים לא ממש מחבבים את החיזבאללה (בלשון המעטה).

אני ממש לא יודע ש100% עובר דרך סוריה, אני מניח שהרבה כן אבל לא זאת הפואנטה.
משום מה אתה חושב שאם חיזבאללה ידעך בגלל היעלמותה של סוריה אז משיח בן דוד יבוא- לא זה המצב. אולי הזכרון בוגד בך או שאתה פשוט לא יודע, אבל מדינת ישראל התמודדה עם הרבה מאוד ארגוני טרור אחרים- כולל כאלה מלבנון, הרבה לפני חיזבאללה.

אפילו אם חיזבאללה יעלם (מה שלא יקרה) את מקומו יתפסו גורמי ג'יהאד סונים- שיהיו לא פחות מיליטנטיים, מאומנים, מצוידים ומתוספקים מחיזבאללה (סביר שאפילו יותר. ערב הסעודית במצב כלכלי הרבה יותר טוב מאיראן) ועליהם לא נדע כלום, בניגוד לחיזבאללה שאותו אנחנו מכירים כמו האח האובד שלנו. סוריה המדינה תהפוך להרבה יותר תוקפנית כלפי ישראל כי היא כבר לא תהיה מורתעת כמו אסד ולא תהיה להם בעיה לתקוף אותנו תיאורטית אפילו בנשק לא קונבנציונלי שלא לדבר על חמאס- שהוא שותף טבעי של המורדים בסוריה, או על פוטנציאל הנזק ממצרים וטורקיה- שתי מדינות סוניות שמתות להחליף את איראן בתור מעצמה מקומית במזה"ת ולשתיהן קשרים מתערערים עם ישראל.

ללא ספק סוריה חדשה תהיה רעה משמעותית לישראל מהסוריה הישנה.
ציטוט:
בכל אופן, אני חושב שמבחינה אסטרטגית עדיף לנו שתהיה אנרכיה בסוריה

ובדיוק מהסיבה הזאת אתה צריך להיות נגד מעורבות חיצונית בסוריה שתפסיק את האנרכיה ותמליך את "המורדים".
ציטוט:
גם אם בסופו של דבר ארגון קיצוני היה שולט בסוריה, קשה לי להאמין שהוא היה בחור במלחמה נגד ישראל, שים לב מה קרה במצרים.

מה קרה במצרים? אתה חושב שמצרים נפתרה? ייקחו זמן רב עד שמשהו יקרה שם- אולי זאת הבעיה שלך, שאתה חושב טווח קצר ולא טווח ארוך.
ציטוט:
"האחים המוסלמים" לא ממש מחבבים אותנו, ועדיין בשלטון מורסי היינו רחוקים שנות אור ממלחמה פוטנציאלית.

מורסי היה בשלטון בערך שנה, שכל כולה הייתה תוהו ובוהו פנימיים במצרים, אם אתה חושב שזה אינדיקציה למשהו אתה טועה טעות מרה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 15-09-2013 בשעה 09:10.
ישן 14-09-2013, 21:49
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "לבני, אתה כנראה יותר תמים ממה שחשבתי..."

ראה, אתה מערבב נקודות טובות ודמגוגיה וזה קצת חבל.

ראשית, לגבי דתו של אובמה - אובמה איננו מוסלמי. כל ההתנהגות שלו מעיד על כך שהוא אתאיסט ליברלי... החברות שלו עם גורמים בשמאל החדש מעידה על כך, כמו גם העובדה שבעברו השתייך לקהילה נוצרית שחולקת את השנאה לארה"ב עם השמאל החדש - הקהילה של הכומר ג'רמייה רייט. כך או אחרת, מה שמניע את אובמה איננו דת זו או אחרת. כשאתה מאשים אותו בכך שהוא מוסלמי וטוען שזו הסיבה שהוא פועל כמו מפגר - אתה מסכל את הדיון הפורה ואת הביקורת הלגיטימית באמצעות ביקורת גזענית ולא לגיטימית.

שנית - עד כמה שאני יכול לקבוע, אובמה פשוט מנותק מהמציאות, בדומה לאליטה הקומוניסטית בברית המועצות לשעבר. הוא חי כמו נסיך, לא צריך לדאוג לגבי עבודה, מערכת הבריאות, פנסיה, חינוך לבנותיו... הוא אפילו לא יודע מה מחיר האוכל בסופרמרקטים בוושינגטון הבירה, כל וחומר בערים ובעיירות הקטנות שהן אמריקה האמיתית. הניתוק הזה מן המציאות הודגם היטב בתוכנית האכילה הבריאה של אשתו מישל - תוכנית שהרעיון מאחוריה היה שאם סופרמרקטים לא יוכלו למכור מזון "לא בריא" הרי שאמריקה תהיה מוכרחה לאכול בריא. "אין להם טופו?" שאלה מישל, "שיאכלו קינואה!" (אני מקווה שהמטאפורה על מרי אנטואנט ברורה מספיק). לרגע לא עלה בדעתה שאולי למשפחה קשת יום עם הכנסה מינימלית אין את היכולת לשלם על מוצרי "מזון בריא" והיא נאלצת לאכול את מה שזול, כי זה כל מה שידה משגת.
אובמה יושב במגדל שן, מנותק מהעולם. הוא פועל לפי תיאוריות פוליטיות שמתעלמות לחלוטין מהמציאות וכשהמציאות נושכת, ממהר להאשים מישהו - ולא משנה מי - העיקר שלא להודות שהתיאוריות המפגרות האלו פשוט לא עובדות.

לגבי איום מצבא סוריה - אם הסורים היו תוקפים את טורקיה או ישראל, זה היה נגמר מהר מאוד והיה עולה לסורים בצבאם. נסיכוית המפרץ וסעודיה רחוקות מכדי להיות מאויימות על ידי הסורים ולמעשה הסעודים תומכים במורדים באופן ישיר. היחידה שבאמת מאויימת מסוריה היא ירדן.

ישן 15-09-2013, 00:03
צלמית המשתמש של gps
  gps gps אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "ראה, אתה מערבב נקודות טובות..."

יש פה הזדמנות להגיב לך על נושא שהעליתה בפוסט אחר.

אובמה הוא ליברל המסרב להכיר בעובדה שהוא פועל בעולם ריאליסטי ופי כמה כשמדובר באזור המזרח התיכון-מפרץ.
הוא פועל תחת מנגנונים מקצועיים ששייכים לעולם הריאליסטי.בריתות אינטרסים כדוגמת סעודיה-ארה"ב ויצירת איום צבאי (הלכיה על-סף תהום) גם הם באים מעולם הריאליזם כך שלדעתי ה"קו האדום" יצא מהפה שלו אבל נקבע ע"י מערכות אמריקאיות אחרות שהן בתורם רוצות לרצות את בני הברית.
הנסיון שלו לקיים קואליצייה בינלאומית לתגובה בסוריה היא מהלך ליברלי כשר אך כשזה כשל הפעולה בסוריה איבדה לגיטימיות "ליברלית".
כך שאובמה מנסה להחזיק בשני קצות המקל ובפועל סכום ההתקדמות הוא אפס.
הקטע ה"ליברלי" נמצא בשפיץ של פירמידת מסלו ובאזורנו תקועים עדיין בשלושת השלבים הראשונים אחרי אפגניסטן ועירק הם עדיין לא הפנימו את המנטליות האזורית.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר