לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-10-2013, 17:19
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
ניו יורק: תיאסר מכירת סיגריות לבני 21 ומטה

צעד נוסף במאבק נגד עישון בניו יורק: מועצת העיר אישרה פה אחד להחמיר את התקנות למכירת סיגריות - ומעתה הם יימכרו רק לבני 21 ומעלה. יוזם החוק, שהוריו מתו מעישון: "ההחלטה תציל חיים רבים"
מעשנים בעיר האפשרויות הבלתי מוגבלות לא יוכלו בקרוב לרכוש סיגריות אם לא הגיעו לגיל 21: כך קבעה מועצת העיר ניו יורק פה אחד בהצבעה אתמול (ד'). גבול גיל זה הוא הגבוה ביותר שנקבע לרכישת סיגריות בכל רחבי ארצות הברית.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4447987,00.html

לא יודע אם בעד.
מצד אחד, חיה ותן לחיות. הלאה פטרנליזם.

מצד שני, מי שכבר מעשן בד"כ מצטער על זה שהוא התחיל ומתקשה לצאת מזה,
אז להקשות על ילדים/נוער להכנס למצב הזה מלכתחילה זה לא רק טוב להם, זה גם מה שהם בדיעבד היו רוצים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-10-2013, 17:27
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "ניו יורק: תיאסר מכירת סיגריות לבני 21 ומטה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
צעד נוסף במאבק נגד עישון בניו יורק: מועצת העיר אישרה פה אחד להחמיר את התקנות למכירת סיגריות - ומעתה הם יימכרו רק לבני 21 ומעלה. יוזם החוק, שהוריו מתו מעישון: "ההחלטה תציל חיים רבים"
מעשנים בעיר האפשרויות הבלתי מוגבלות לא יוכלו בקרוב לרכוש סיגריות אם לא הגיעו לגיל 21: כך קבעה מועצת העיר ניו יורק פה אחד בהצבעה אתמול (ד'). גבול גיל זה הוא הגבוה ביותר שנקבע לרכישת סיגריות בכל רחבי ארצות הברית.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4447987,00.html

לא יודע אם בעד.
מצד אחד, חיה ותן לחיות. הלאה פטרנליזם.

מצד שני, מי שכבר מעשן בד"כ מצטער על זה שהוא התחיל ומתקשה לצאת מזה,
אז להקשות על ילדים/נוער להכנס למצב הזה מלכתחילה זה לא רק טוב להם, זה גם מה שהם בדיעבד היו רוצים.
יש לי טיעון שובר שוויון לשני הצדדים שלך: חוק זה חוק.
אני תומך בכל מה שתחליט מערכת הביטחון.
זה הנוהל ואם אתה לא אוהב אותו אתה מוזמן לעזוב את ניו-יורק.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 02-11-2013, 17:40
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אני חושב שזה לא הכרחי שיהיה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
לדוגמא, יכול להיות שאתה רוצה שאדם יתגייס לצבא בגיל X,
ויחד עם זאת אתה רוצה שבאותו גיל הוא לא ירכוש הרגל של עישון ושתיה, גם כדי להגן עליו וגם כדי שזה לא יחדור למערכת הצבאית.

יכול להיות זה עובדתי. הנה, בארה"ב אתה יכול להתגייס בגיל 18 אבל לשתות רק ב21. בבריטניה אתה יכול להתגייס ב16 אבל לשתות רק ב18.

אבל אני לא מדבר על יכול להיות, אני מדבר על הגיון. אני חושב שחייב להיות גיל שממנו והלאה אדם יחשב למספיק בוגר כדי לקבל החלטות בעצמו במסגרת החוק- להלן גיל הבגרות. אם מגדירים את גיל X כגיל הבגרות אז צריך שממנו והלאה יהיו מותרים כלל הדברים החוקיים.
לדעתי- עישון, שתייה, גיוס לצבא (וכן חתונה וכו') צריכים שהסף שלהם יהיה גיל הבגרות, לא גיל הבגרות+X.

אז אם בארה"ב גיל הבגרות הוא 18, צריך שאדם יוכל לעשן בגיל 18. אם מגדירים שמותר לעשן רק מגיל 21 (במיוחד בהתחשב בכך שלשתות מותר רק מגיל 21) אז צריך להעלות את גיל הבגרות ל21.

כמובן שיש בכך השלכות נוספות כמו ה"אמנסיפציה" מההורים. אני לא יודע מה בדיוק ההשלכות בארה"ב שכן המערכת שונה מאוד מכאן, אבל זה בטח יעלה לממשל הפדראלי כמה גרושים.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 02-11-2013, 19:34
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]אבל אני לא..."

כי לקפה אין הגבלת גיל, לאחזקת נשק יש.

אני אומר-
1) על פעילויות שיש עליהן הגבלת גיל, לא על כלל הדברים בעולם.
2) על פעילויות שיש עליהן הגבלת גיל שהוא המייצג של גיל הבגרות. קרי- נגיד ששתיית קפה הייתה מוגבלת בגיל, אז ילד בן 12 יוכל לשתות קפה אבל לא לשאת נשק. לעומת זאת מרגע שהגיע לגיל שמוגדר גיל הבגרות (נניח 18) לא יהיו חסומות בפניו יותר פעילויות שמוגבלות בגיל.
3) גיל הבגרות ייקבע ע"פ הגיל המקסימלי של פעילויות שמוגבלות בחוק. קרי- מותר לשתות בגיל 18, לעשן בגיל 21 ולשתות קפה בגיל 25- אז גיל 25 יחשב גיל הבגרות.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 02-11-2013, 20:05
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אתה אומר (אם הבנתי נכון)..."

לא, אני אומר שגיל הבגרות שמוגדר צריך להיות גיל שלא יוכלו להיות מעליו הגבלות גיל נוספות.

כלומר- נניח שגיל הבגרות מוגדר 18- לפתוח חשבון בנק בגיל 14 אבל אסור לשתות כי מתחת לגיל הבגרות= תקין.
לשתות בגיל 18 כי גיל הבגרות אבל אסור לעשן בגלל שמותר לעשן רק מגיל 21= לא טוב. זה אבסורד שיהיה מוגדר שמ18 אתה בגיר אבל עדיין ישנם דברים חוקיים שמותר לעשות רק בגיל מבוגר יותר.
לעומת זאת- אם יגדירו שגיל 21 הוא גיל הבגרות אבל מותר לשתות בגיל 18 זה יהיה תקין, אבל זה צריך להיות מלווה גם בכל המעטפת- כלומר, שהמערכת תכיר בכך שעד גיל 21 אתה נחשב לא בגיר.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:59

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר