02-11-2013, 17:40
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי sheep
לדוגמא, יכול להיות שאתה רוצה שאדם יתגייס לצבא בגיל X,
ויחד עם זאת אתה רוצה שבאותו גיל הוא לא ירכוש הרגל של עישון ושתיה, גם כדי להגן עליו וגם כדי שזה לא יחדור למערכת הצבאית.
|
יכול להיות זה עובדתי. הנה, בארה"ב אתה יכול להתגייס בגיל 18 אבל לשתות רק ב21. בבריטניה אתה יכול להתגייס ב16 אבל לשתות רק ב18.
אבל אני לא מדבר על יכול להיות, אני מדבר על הגיון. אני חושב שחייב להיות גיל שממנו והלאה אדם יחשב למספיק בוגר כדי לקבל החלטות בעצמו במסגרת החוק- להלן גיל הבגרות. אם מגדירים את גיל X כגיל הבגרות אז צריך שממנו והלאה יהיו מותרים כלל הדברים החוקיים.
לדעתי- עישון, שתייה, גיוס לצבא (וכן חתונה וכו') צריכים שהסף שלהם יהיה גיל הבגרות, לא גיל הבגרות+X.
אז אם בארה"ב גיל הבגרות הוא 18, צריך שאדם יוכל לעשן בגיל 18. אם מגדירים שמותר לעשן רק מגיל 21 (במיוחד בהתחשב בכך שלשתות מותר רק מגיל 21) אז צריך להעלות את גיל הבגרות ל21.
כמובן שיש בכך השלכות נוספות כמו ה"אמנסיפציה" מההורים. אני לא יודע מה בדיוק ההשלכות בארה"ב שכן המערכת שונה מאוד מכאן, אבל זה בטח יעלה לממשל הפדראלי כמה גרושים.

ותודה לדורון
|