לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-12-2013, 20:26
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
תשכחו מ-4 ב-100: מחירו של ספר חדש יזנק מפברואר לכ-80 שקל

"שניים פלוס אחד", "ארבעה ספרים ב-100 שקל", "שלושה ספרים ב-79 שקל" - כל מי שנכנס לחנות ספרים בשנים האחרונות לא יכול היה לפספס את שולחן המבצעים הגדול, שבו מוצעים למכירה ספרים בהנחות גדולות.

יותר מ-75% ממכירות הספרים כיום הן של ספרים במבצע. פחות מ-25% מהמכירות הן של ספרים שנמכרים במחיר הקטלוגי המודפס עליהם. בעוד כחודשיים עתידה תמונה זו להשתנות לגמרי.

האם חוק הספרים יעמוד במבחן המדף?01.05.2013 | 09:22
בעקבות כניסתו לתוקף של החוק להגנת הספרות והסופרים בישראל (חוק הספרים) בתחילת פברואר, צפויים להיעלם מהחנויות המבצעים והספרים הנמכרים בהנחות מופלגות.

מבדיקת TheMarker ברשתות הספרים הגדולות והוצאות הספרים עולה כי מחירו הקטלוגי של ספר יהיה בממוצע כ–80 שקל, וכי רשתות הספרים סטימצקי וצומת ספרים לא מתכוונות להציע מבצעים על ספרים במטרה לעצור את התחרות בין רשתות הספרים בענף.

חוק הספרים קובע בין היתר שבמהלך 18 חודשים מתאריך ההוצאה לאור של ספר (תקופת ההגנה) לא ישתנה המחיר לצרכן, וכי חנות ספרים לא תהיה רשאית למכור לצרכן את הספר במחיר שהוא נמוך מהמחיר לצרכן, למעט בתקופות ההנחה שייקבעו בחוק. כלומר, המבצעים על ספרים חדשים ייפסקו והרשתות יוכלו להציע מבצעים רק על ספרים "ישנים".

http://www.themarker.com/advertising/1.2179781

כדי שתוכלו להתעצבן קצת יותר על כל מי שהיה מעורב בחקיקה האדיוטית והמרושעת הזאת, כמה עובדות שליקטתי עבורכם ברחבי ה - www

1.פקחי משרד הכלכלה יפקחו על ביצוע החוק, ובסמכות לתת התראה מינהלית ולהטיל עיצום כספי על המפר אותו.
2.. האחראים : "ראשיתו של החוק בהצעת חוק פרטית של חברי הכנסת זבולון אורלב, ניצן הורוביץ, שלי יחימוביץ', נחמן שי ויריב לוין, שהונחה על שולחן הכנסת ה-18 ב-8 בפברואר 2010.‏[2] בכנסת ה-19 הגישה חברת הכנסת שלי יחימוביץ' הצעת חוק פרטית דומה.‏[3] ביוזמתה של שרת התרבות והספורט, לימור לבנת,‏[4] הוגשה לכנסת, ב-18 ביולי 2012, הצעת חוק מטעם הממשלה, שהרחיבה במידה ניכרת את הצעת החוק הפרטית.‏[5] הצעת חוק זו אושרה בכנסת ב-31 ביולי 2013.
החוק ייכנס לתוקף שישה חודשים לאחר פרסומו ב"רשומות", כלומר ב-6 בפברואר 2014. הוא נחקק כהוראת שעה למשך שלוש שנים מיום תחילתו. בשנים אלה ניתן יהיה לעמוד על השפעתו ולהחליט על המשך דרכו של החוק"
3.רוצים לקנות ספרים אלקטרוניים כתחליף? "מהדורה ראשונה" בחוק - כלל העותקים של ספר שנדפסו לראשונה או מהדורה של ספר שיצא לראשונה לאור בגרסה אלקטרונית ולא יצא קודם לכן בדפוס;".

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 02-12-2013 בשעה 20:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-12-2013, 23:34
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "תשכחו מ-4 ב-100: מחירו של ספר חדש יזנק מפברואר לכ-80 שקל"

1. ברור שלקוחות מעדיפים ככלל לקנות מוצרים במחיר הזול ביותר האפשרי, לכן ברור שהם כועסים כשהמחירים גבוהים
2. זה לא אומר שאנחנו כחברה צריכים לשאוף למצב בו ההעדפה לקנות בזול באה על חשבון מי שאחראי לזה שהמוצר קיים ושהמוצר מוצלח: הסופרים

עכשיו, אם אתם חושבים שמדובר במהלך שיפגע בסופרים, ושכיום מצב הסופרים עדיף בלי החוק: מילא, זו עמדה שלפחות לוקחת בחשבון את הסופרים.

ציטוט:
אחת המטרות שעמדו לעיני המחוקק היו שיפור תנאיהם של הסופרים בישראל. לפי החוק, סופר יקבל לא פחות מ–8% ממחירו הקטלוגי של הספר במשך השנה וחצי הראשונות להוצאתו. זאת, בניגוד למצב כיום שבו הסופרים מקבלים אחוזים ממחיר הספר בפועל, שנמכר לרוב סביב ה–20–25 שקל. בין היתר צוטטו סופרים ידועים שסיפרו כי הרוויחו שקל מכל ספר שלהם שנמכר.

ישן 03-12-2013, 05:57
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אתה דווקא אמור להיות נגד החוק הזה אם אתה דואג לסופרים
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "|מקיא| |מקיא| |דוקר| |מקיא|..."

אתה מכיר את הציירים שיושבים באיזורי תיירות ומצירים את דיוקנך תמורת נאמר 50 ש"ח?
רועי יוצא יחד עם שיפ לבלות בנמל ת"א, הם מעבירים דאחקות, שותים בירצפת וכטוב ליבם הם מתיישבים מול הצייר וחוזרים הביתה עם דיוקן משותף כשהצייר מצד שני חוזר עם כסף.

תאר לעצמך שהחוק להגנת הציר והמאייר שיעביר משרד התרבות יחייב את הציירים הללו למכור את הדיוקנאות תמורת רף מינימום של 200 ש"ח. נראה לך שתקנו?

למשפחה סכום מסויים שהיא יכולה להוציא על ספרים, להוצאת ספרים סכום מסויים שהיא יכולה לסכן כדי לבחון את טעם השוק כלפי סופרים חדשים. הסכום הזה לא יגדל. הוא רק יתחלק בין פחות סופרים.

בשוק הספרים הישראלי יוצאים המון ספרים בכל שנה. רובם המכריע ע"י אנשים שאינם מתפרנסים מספרות ואינם משלים עצמם כי יעשו זאת אי פעם. ספרים הסטורים, ביוגרפיות, יהדות, הגות, ידיעת הארץ, פנטזיה, מד"ב, ספרי ילדים, טיולים, אומנות ועוד. אם תבקש עליהם 25 ש"ח - תפיץ את הידע וההנאה בין אלפים בודדים קוראים [במקרה הטוב לגבי רוב הספרים] ותעניק למאות כותבים סכום של נגיד 2000-3000 ש"ח. אם תבקש על אותם ספרים 80 ש"ח תצמצם את מספר הקוראים למאות ספורות. במקרה הטוב תעניק לחלק קטן מהסופרים את אותו סכום וליתר - מאומה. מי ידפיס פחות וירוויח יותר? נכון מאוד, אהובי לבך בעלי ההוצאות החזקות ששולטים גם בחנויות הספרים הגדולות.

החוק הזה טוב לקבוצה מצומצמת של 10-20 סופרים מוכרים ומקומבנים ול2-3 הוצאות גדולות בעיקר אלה המחזיקות ברשתות חנויות ספרים או בכח כלפי החנויות.

יצירתם של מאות סופרים מתחילים או סופרי נישות - פשוט תמחק בכדי להיטיב עם מוכרים
והמקושרים.

אין ספק שעמוס עוז, א.ב יהושוע ומאיר שלו מעריכים מאוד את תמיכתך הפיננסית בהם. זה יעזור להם להתפנות ביתר שאת למפעל הבאת השלום.

ישן 03-12-2013, 06:31
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בוקר טוב גם לך.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "בוקר טוב.."

אני חושב שלפעמים אי התערבות טובה מהתערבות.

הוצאת ספר היא דבר יקר. אין לאפשר למאות אנשים מוכשרים להתפרנס מכתיבת ספרים ואני בטוח שבארץ יש הרבה יותר ממאות מוכשרים. צריך לקבל את המצב הקיים לפיו ספרים אינם מהווים פרנסה. כל נסיון לרכז את השוק ולפקח עליו משמעו ניתוב המעט שישנו לקבוצה קטנה של מוכרים ושל מקושרים [בדוק מי הם בני 'הדור החדש' של סופרי הפרוזה המובלטים ע"י התקשורת ולאיזה צד פוליטי משויך נתח גדול מהם. תכופות תמיד תמצא שם קשר משפחתי כלשהו].

יש לי ידידה שהיא סופרת די מוכרת ומוכרת. עם זאת עיקר פרנסתה אינה בא מהכתיבה ומראיונות לתקשורת הארופאית שבעקבותיהם כהונה בכל מיני ועדות למקושרים אלא מעבודה קשה של חוגים לבני נוער ומבוגרים, המחזה לפי הזמנה וכו'. היא דווקא מודאגת מהחוק הזה למרות שהיא במקום טוב יחסית.

אם כבר התערבות - היא צריכה להיות לצד השני. פרוק קרטלים. איסור החזקה של הוצאה לאור ושל חנויות ספרים במקביל. איסור התערבות של ההוצאות במיקום וסידור ספרים בחנויות הספרים, עידוד כניתן לעסקים זעירים של התמ"ת ליצירת הוצאות לאור קטנות ולעריכת ספרים ע"י פרילאנסרים ועידוד פתיחת חנויות ספרים קטנות ועצמאיות.

ישן 03-12-2013, 06:48
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אני בעד....
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "בוקר טוב גם לך."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
אם כבר התערבות - היא צריכה להיות לצד השני. פרוק קרטלים. איסור החזקה של הוצאה לאור ושל חנויות ספרים במקביל. איסור התערבות של ההוצאות במיקום וסידור ספרים בחנויות הספרים, עידוד כניתן לעסקים זעירים של התמ"ת ליצירת הוצאות לאור קטנות ולעריכת ספרים ע"י פרילאנסרים ועידוד פתיחת חנויות ספרים קטנות ועצמאיות.

ישן 03-12-2013, 13:37
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.13
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "בוקר טוב.."

למה צריך הצעה חלופית בכלל? בוא נזרום עם הגישה שלך- לאסור על חברות הסלולר החדשות להציע מחירים נמוכים כדי שלא לפגוע בחברות הסלולר הוותיקות. נשמע לך אידיוטי? מצוין. זה בדיוק מה שקורה בחוק הספרים. רק שהם עוטפים את עצמם במילים כמו "תרבות".

אתה צריך להבין- אם לי יש מאה שח לקנות ספר, מה אני אקנה בהם? ספר של סופר לא מוכר שאני יכול להתאכזב ממנו ולהרגיש שזרקתי כסף לפח? או שאני אקנה ספר של עמוס עוז, או דוד גרוסמן, או כל סופר מוכר שאני כבר אוהב את הספרים שלו? אבל- אם אני יודע שעל הספר החדש והלא מוכר אני אשלם רק 25 ש"ח, אני אהיה מוכן להסתכן. ושוב- זה בדיוק מה שקורה בחברות הסלולר- אני יודע שגולן ורמי לוי הן חברות חדשות, זה קצת מפחיד לעבור לחברה כזאת שאתה לא מכיר אותה. אבל- אם הן מציעות לי רבע מחיר, לא שווה לי להסתכן איתן? בדיוק אותה הסיטואציה.

עכשיו תחשוב האם אתה תומך באיסור על מחירים נמוכים בחברות הסלולר החדשות.
ישן 03-12-2013, 13:57
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "למה צריך הצעה חלופית בכלל?..."

ואחרי זה הם בוכים שאנשים רוכשים ספרים מחו"ל או דרך אתרי אינטרנט שונים,ואנשי רוח שונים טוענים שעם ישראל לא קורא ספרים כמו שהם החליטו לקחת דמי מנוי על ספריה ציבורית ו 100 ש"ח פיקדון על כל ספר.

הזמנתי 4 ספרים מחו"ל שבארץ כל ספר עולה 70 ש"ח פלוס לפחות וזה עלה לי רק 120 ש"ח עם משלוח אויר חינם ומהיר. אם בשביל ספרים בעברית צריך לקחת בשבילם משכנתא, אפשר פשוט לקרוא בשפות אחרות ושהסופרים כאן שתומכים בזה או לא לא יוכלו להתפרנס ואז החוק יבוטל.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 03-12-2013, 14:38
צלמית המשתמש של רועי AZ

ההשוואה הזו לחברות הסלולאר קצת תמוהה בעיניי...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "למה צריך הצעה חלופית בכלל?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי meac
למה צריך הצעה חלופית בכלל? בוא נזרום עם הגישה שלך- לאסור על חברות הסלולר החדשות להציע מחירים נמוכים כדי שלא לפגוע בחברות הסלולר הוותיקות. נשמע לך אידיוטי? מצוין. זה בדיוק מה שקורה בחוק הספרים. רק שהם עוטפים את עצמם במילים כמו "תרבות".

אתה צריך להבין- אם לי יש מאה שח לקנות ספר, מה אני אקנה בהם? ספר של סופר לא מוכר שאני יכול להתאכזב ממנו ולהרגיש שזרקתי כסף לפח? או שאני אקנה ספר של עמוס עוז, או דוד גרוסמן, או כל סופר מוכר שאני כבר אוהב את הספרים שלו? אבל- אם אני יודע שעל הספר החדש והלא מוכר אני אשלם רק 25 ש"ח, אני אהיה מוכן להסתכן. ושוב- זה בדיוק מה שקורה בחברות הסלולר- אני יודע שגולן ורמי לוי הן חברות חדשות, זה קצת מפחיד לעבור לחברה כזאת שאתה לא מכיר אותה. אבל- אם הן מציעות לי רבע מחיר, לא שווה לי להסתכן איתן? בדיוק אותה הסיטואציה.

עכשיו תחשוב האם אתה תומך באיסור על מחירים נמוכים בחברות הסלולר החדשות.

אתה מציג את זה במין פשטות קרה כזו, וזה קצת חורה לי.. לא ברור איך זה שאדם המציע את מרכולתו, עליה הוא השקיע את מיטב זמנו (ששונה אך במעט מ"זמן אוויר" סלולארי) ויכולותיו - לא יכול לקבל את המגיע לו ונאלץ להסתפק בסכומים מגוחכים פר יחידה...

אני חושב שהרעיון של ישראלה עשוי דווקא לפתור את הבעיה..

ישן 03-12-2013, 15:11
צלמית המשתמש של רועי AZ

כמה מגיע לסופר?
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב ""המגיע לו". מי בדיוק קובע כמה..."

וכמה מגיע למוציא לאור? שצריך לשלם לבית הדפוס ולעורכת ולמגיהה ולמאייר? (או שכל אחד בנפרד)

וכמה מגיע למפיץ הספרים?

האם ה80 או 90 או 140 שקל מגיעים ישירות לכיסו של הסופר או שיש עוד גורמים בדרך?

האם הרצון שלי ושלך ושל כולנו בעצם לשלם פחות, צריך לגרום להרבה אנשים לחשוב טוב טוב על כיוונם בחיים?

ישן 03-12-2013, 18:07
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.13
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "נו.. אז אם משלמים לכל אלה.. אז מה הפלא שאלו המחירים?"

אם המחיר נקבע ללא התערבות ממשלתית, אז הוא משקף בהכרח את עלויות הייצור/שיווק של כל מוצר, ורווח מסוים למוכר. במקרה של ספרים לא מוכרים, ייתכן שיהיו מוכנים לספוג הפסד בהתחלה כדי להכניס את הספר לתודעה, יש מספיק מוצרים שנמכרים במחירי השקה שונים, יש תמחור לוס לידר כדי למשוך קונים ועוד. אבל המשותף הוא תמיד החלטה של המוכר והקונה, בלי הפרעה בדרך.

לשאלתך- בוודאי! איך אפשר אחרת? המצאת סכיני הגילוח לא הפכה חלק מהספרים למובטלים, כי כיום לא צריך ללכת לקבל גילוח בתער? מכונית לא גרמה לצמצום תופעת העגלונים? הסלולרי לא גרם לאנשים לדבר פחות בטלפון הקווי? יש כל כך הרבה דוגמאות לכך, רובן מוכרות לכולנו באופן אישי, כולל לך. זאת דרכו של עולם.
ישן 03-12-2013, 08:32
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "1. ברור שלקוחות מעדיפים ככלל..."

אז מה עדיף- לאותם סופרים לא לצרכן-
שהמחיר יהיה קשיח על 80 שקל ו10 אנשים יקנו את הספר שלהם, או שהמחיר יהיה גמיש ובממוצע של נניח 30 שקל יקנו את הספר שלהם כמה מאות או אלפים?

אני ביודעין ובמתכוון לא קונה ספרים מסוימים כי אין לי כוונה לשלם עליהם 80 שקל, לעומת זאת אם אני רואה אותם במבצעים אני קונה אותם בשמחה ואני עוד אדם שקונה וקורא יחסית הרבה.
אני מניח שרוב הציבור לא היה קונה שום ספר (או ספרים מועטים מאוד) במחיר כזה, אבל כשיש מבצעים של 3 ב100 או 1+1 הוא יוצא מהקומפרט זון שלו וקונה ספר לשם שינוי.

אז הסופרים יכולים להילחם על כבודם האבוד ולדרוש שספר לא יעלה פחות מ80 שקל כי אחרת זה בזיון ולא להרוויח שקל שחוק או למחול מכבודם להבין שאולי המוצר שהם מייצרים לא הכי נדרש (או שפשוט לא מצדיק את המחיר...) להסכים למכור במחירים שמתאימים לשוק ולהרוויח. להרוויח פחות ממה שהם חלמו עליו כשלקחו על עצמם את המקצוע הזה שבאופן היסטורי הפך אנשים לעשירים מופלגים, אבל לפחות להרוויח.

לכל מה שקשור לכמה הסופרים מרוויחים מהספר עצמו לכשנמכר- זה קשור ביחסים בינם לבין המו"לים וחנויות הספרים, לא קשור לצרכן.
אם רוצים שהם ירוויחו אחוזים גבוהים יותר צריך שהם יקבלו אחוז גבוה יותר מהמכירות ולא להכריח את הצרכן לקנות במחירים גבוהים.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 03-12-2013 בשעה 08:36.
ישן 03-12-2013, 13:29
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "1. ברור שלקוחות מעדיפים ככלל..."

לצורך הויכוח בוא נגיד שאני מסכים איתך שהסופרים חשובים יותר מהתסריטאים, מלחינים, מחזאים, מוסכניקים, מנקים, רואי חשבון, רופאים וכל שאר בעלי המקצוע ושצריך לדאוג רק להם לשכר הוגן ולכל השאר לא. נגיד. עכשיו בוא ותסביר למה המיוחסים האלה, שמונים במקרה הטוב כמה אלפי או עשרות אלפי אנשים, יותר חשובים ממאות האלפים שקונים ספרים במדינה הזו? למה הסופר יותר חשוב ממך? לכפות על מאות אלפים לשלם מחיר לא ריאלי על מוצר כדי לעזור למיעוט ניבחר שמייצר את אותו המוצר זה הקומוניזם בהתגלמותו. חסר רק שיקימו גולאגים כדי להעניש את מי שיעיז למכור ספר חדש בהנחה.

אם אתה באמת מאמין במה שכתבת בסעיף 2 אז למה לעצור בסופרים? למה לא לדאוג גם לציירים למשל? וסיידים שצובעים לך את הבית בכלום כסף? למה שרק הקרובים לצלחת יהנו מהגנת החוק? (ציניות למי שלא הבין).

ישן 04-12-2013, 19:04

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אין סתירה בין הרצון לתת לכל..."

הרצון לתת לכל עובד ויוצר את התנאים הטובים ביותר? למי בדיוק יש את הרצון הזה? כי מסתבר שללא מעט אנשים יש את הרצון לתת לכל עובד ויוצר את מה שהעבודה שלו שווה בשוק החופשי, מה לעשות שבמקרה של רוב הסופרים מדובר ב - 25 ש"ח לספר (4 ב - 100)? לא מדובר בעושק אלא במה שהעבודה של רוב הסופרים שווה במציאות ואין שום סיבה שהמדינה תתערב ותחליט שלסופרים מגיע יותר. אתה חושב שאתה לא צד במאבק הזה? משעשע. הרי זה אתה שתשלם יותר על מוצר שלא שווה את המחיר המופקע שדורשים עליו, אז איך בדיוק אתה לא צד במאבק הזה? המאבק הזה מתבצע על הגב שלך ועל הגב של כולנו. זה פשוט מיעוט של מקורבים שמשתמש בכוח שלו כדי לדאוג לעצמו על חשבון הכיס של שאר הציבור. אני באמת אשמח אם תוכל להסביר לי איך הגעת למסקנה שמדובר בעושק של הסופרים. כשעו"ד מתחיל מרוויח עשירית (או אפילו פחות מזה) מהשכר שמקבל עו"ד מפורסם לשעה גם מדובר בעושק לדעתך?

ישן 05-12-2013, 12:53
צלמית המשתמש של ilane
  ilane ilane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.02
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "הרצון לתת לכל עובד ויוצר את..."

העובדים כיום מקבלים פחות ממה שמגיע להם, המעסיקים לא משתפים את העובדים בהצלחת החברות.

ב-2012 עמדה ההכנסה הלאומית של ישראל על 788 מיליארד ₪. 1% מזה היה 7.88 מיליארד ₪. אילו עמד חלקם של העובדים בעוגה של 2012 על 67%, כפי שהיה בשנת 2002 (ולא על 62%, כפי שהיה בפועל), היו העובדים מקבלים ב-2012, כקבוצה, 39.4 מיליארד ₪ נוספים. לצורך המחשה: אם נחלק את הסכום הזה במספר העובדים בישראל - ב-2012, כ-3.6 מיליון (לא כולל לא ישראלים ומשנת 2012 המספר כולל חיילים בצבא קבע וסדיר) - נמצא, כי באותה שנה עשוי היה כל עובד לקבל, בממוצע, תוספת של 10,924 ₪, או כ-910 ₪ לחודש. אלא שהתוספת הכוללת של 39.4 מיליארד ש"ח, במקום שתתווסף לעובדים, נפלה בחלקם של המעסיקים.

העשור האחרון היה טוב למעסיקים: בין 2002 ל-2012 גדלה ההכנסה הלאומית ב-46%, אך בעוד שחלקם של העובדים גדל ב-35%, חלקם של המעסיקים גדל ב-160%, לערך.

http://www.adva.org/default.asp?pageid=1001&itmid=735

It's Never Lupus

ישן 05-12-2013, 18:20

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ilane שמתחילה ב "העובדים כיום מקבלים פחות ממה..."

אני לא מצליח להבין למה אתה חושב שהמעסיקים צריכים לשתף עובדים בהצלחת החברות. כשהעסק נקלע לקשיים העובדים פותחים חסכונות ומסייעים למעסיק לכסות את החובות שלו? עובד נותן שירות לבעל העסק ובתמורה הוא מקבל שכר, אם העובד חושב שהוא מקבל פחות ממה שמגיע לו שיתכבד וימצא לעצמו מקום עבודה אחר שישלם לו את מה שהוא חושב שמגיע לו. ברור שמעסיק שיש לו קצת הגיון ירצה וידע איך לצ'פר עובדים טובים שתורמים להצלחת העסק (חלוקת אופציות למשל), אבל אני לא מבין למה את מתייחס לעניין כאילו הוא מחויב המציאות ומעסיק שלא פועל כך הוא לא בסדר. אני חושב שזה הגיוני שמי שלוקח את כל הסיכון עליו (קרי המעסיקים) יזכה גם בכל, או ברוב, הרווחים.

ישן 03-12-2013, 14:23
  tomer_g123 tomer_g123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.05
נושא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "תשכחו מ-4 ב-100: מחירו של ספר חדש יזנק מפברואר לכ-80 שקל"

רק רוצה להדגיש שהבעייתיות האמיתית בחוק הזה כפי שכבר צויין כאן באשכול היא לא בהכרח העלאת מחירי הספרים הפופולריים (בהינתן שאינם חדשים) או הפסקת מבצעי 4 במאה. הבעיה היא הוספת חסמי כניסה לסופרים חדשים ולא פופולאריים. מו"לים לא יקחו סיכון על סופר חדש ומבטיח אם הם לא יוכלו להיפטר מהמלאי/לקדם את הסופר באמצעות מכירת הספרים שלו במחירי ריצפה.

בקיצור חוק שמייטיב עם מי שכבר מוכר ומוצלח... משעשע לראות שאותם תומכים גדולים בחקיקה מסוג זה הם הבכיינים הרגילים שאוהבים לקדם את הנארטיב של עשירים שרק מתעשרים ועניים שניהיים עניים יותר בזמן שזה בדיוק מה שקורה בזעיר אנפין בשוק הספרים בגלל חקיקה מהסוג הזה.

ישן 03-12-2013, 16:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01

לא צריך להתרגש. צריך פשוט להפסיק לקנות. החוק הזה הוא חוק שלא מקדם במאומה את "התרבות הישראלית", ונועד לסייע לכמה סופרים מקורבים והוצאות גדולות, להתחזק ע"ח השאר. הפתרון הוא פשוט לא לקנות. כמה חודשים של הצטברות מלאים במחסני ההוצאות - וואתם תגלו שהוצאות הספרים פתאום ימצאו יתרונות גם ב"קידום התרבות" באמצעות הנחות (שכמובן יקבלו שמות יפים, כדי לא לפגוע בחוק הבולשביקי של לבנת ושות').
תמיכה בחוק הזה מקבילה בתמיכה בחוק שיאסור על תחרות בכל ענף אחר במשק "בשם הרצון לדאוג לפרנסת העוסקים בענף". יש למישהו מושג כמה פוטרו בעקבות רפורמות כחלון משלוש חברות הסלולר?

ההוצאות לא משלמות מספיק לסופרים - אז כדי שסופרים יקבלו עוד קצת כסף, המציאו ההוצאות חוק שיגלגל את העלות עלינו. הפתרון הפשוט ביותר לזה, הוא פשוט לא לקנות. עם ישראל ישרוד בשקט בלי לקנות את ההגיג התורן של בולי, או הניסיון התורן של עמוס לקבל פרס נובל (אגב, תנחומיי...).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:43

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר