10-12-2013, 16:13
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
הנסיון שלך, ושל גולשים אחרים באשכולות אחרים, לצייר אותי כאיזה נהנתן עשיר שמנותק מהמציאות רק בגלל שאני לא מסכים עם הדעה שלכם מצחיקה אותי כל פעם מחדש.
ראשית, לא ניסיתי לציר אותך כנהנתן, ואם כך הצטייר, חוזר בי ומתנצל.
התמונה שציירתי באה ממקום אחר, להסביר שאין לי בעיה אם זה המצב בו אנשים מסוימים יכולים להרשות לעצמם יותר מאנשים אחרים.
ומבחינת הלקחים, בפעם הבאה לא אתן את השם שלך כדוגמה.
אני משוכנע שיש חופש בחירה, אך באותה מידה הוא מוגבל.
לדבריו של אותו הנהג זהו המצב המקובל בחברות ההסעה. ואגב, מדובר בחברת הסעות מאוד גדולה (בון-טור) אני מודה שלא ערכתי מחקר בנושא, אך לטובת העניין אנסה מפעם לפעם. (כל פעם שתתפתח לי שיחה עם נהג בחברת הסעות)
חופש העבודה הוא מוגבל, כי לא פעם דופקים אותך ומתנהגים אתך בחוסר הגינות אך אתה נאלץ להכיל את ההתנהגות הזאת כי אתה מחויב למשפחה שלך.
ואדם מוכן לאכול הרבה מאוד חרא כדי שהוא יוכל לעשות שתי קניות חודשיות ברמי לוי ולשלם לטיול השנתי ולספרים של הילדים שלו.
הוויכוח שלנו הוא על כלי השביתה האם הוא לגיטמי.
ובעיניי הוא הכלי היחיד שנמצא בידיים של אלו שלא הצליחו לרכוש כישורים שנחשבים משמעותיים בשוק העבודה.
איום בעזיבה קולקטיבית הוא יפה על הנייר, אבל רק על הנייר. הכוח של העובדים נמצא ביכולת שלהם להביע סולדיריות. קרי, אני לא עובד היום למרות שאני נהג בחברה כי אני יודע שמקפחים את אנשי הניקיון.
הבעיה היחידה היא בשביתות במקומות כמו הנמלים, הרכבות או בשירותים אחרים שהמעסיק, במקרה הזה המדינה לא יכולים להכיל אפילו לרגע את השביתה.
הפתרון כפי שכתבתי בעבר היא שהנמל יהיה בידיים של המדינה. הרציפים יהיו בידיים פרטיות או לחלופין במיקור חוץ. חברה אחת מתעמרת בעובדיה והעובדים שובתים, הרציפים האחרים ממשיכים לתפקד והחברה עצמה מאבדת את המכרז שלה.
במקרה הזה, שיווי המשקל נשמר. המעסיק לא רוצה להפסיד את המכרז, העובדים יכולים לשבות והמדינה, קרי בעל הבית יכול להכיל את השביתה.
אגב, הפתרון הפשוט לעובדי הקבלן והייתי שמח אם ארגונים כמו קו לעובד יפעלו בצורה הזאת היא הקמת וועד בתוך החברה הקבלנית.
אם כל עובדי הניקיון של חברה קבלנית יפתחו בשביתה הקבלן יאבד את המכרזים שלו ושוב שיווי המשקל יישמר.