לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-01-2014, 15:16
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "האם אסור לקרוא למחבל היקר..."

1. לפי ההגדרה הרחבה בהצעת החוק, גם נאציונל סוציאליסט אמור להיות פסול. זו שאלה פרשנית.
"כינוי נאצי" – המילה "נאצי" על כל הטיותיה, כינוי המתקשר לנאציזם ולמשטר הרייך השלישי בגרמניה או למי מראשיו, או מילה בעלת צליל דומה למילה נאצי על כל הטיותיה, שנעשה בה שימוש בשל דמיונה זה"

2. פאשיסט מותר.

3. אין איסור על ציטוט אמירות של אחרים, קל וחומר כשהם מתים. גם אחרי שהצעת החוק תהפוך לחוק, אם בעיתון יצטטו: "ביבי קרא לפיפי נאצי" - זה יהיה פרסום מותר. רק יכול להיות שזה יוביל לכך שביבי ישא באחריות לדבריו. העיתון שפרסם לא.
יש גם סייג בחוק שתיעוד, דיווח היסטוריה וכד' מותרים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-01-2014, 17:57
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אינני יודע מה הוא חושב"

אם הפלסטינאים מודעים לעובדה שנגזר עלינו לחיות זה לצד זה בבטחון מירבי למה הם לא עושים משהו כדי להגיע לזה? למה הם לא מפסיקים את הטרור? את ההסתה? למה הם לא משנים את האמנה הפלסטינאית? למה הם לא קיבלו את כל ההצעות של ראשי ממשלה שלנו שרצו לתת להם אפשרות להקים מדינה? הפלסטינאים לא רוצים לחיות איתנו אלו לצד אלו, הם רוצים לחיות פה במקומנו - הם רוצים הכל. הקטע העצוב הוא שהם גם לא מתביישים להגיד את זה, זה רק אנשים מסוגך שלא מוכנים לשמוע. ד"א, ההתאהבות הפתאומית שלך בביבי, והאמון שפיתחת בו, הם פשוט מדהימים.

ישן 18-01-2014, 06:25
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לא התאהבתי בביבי
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אם הפלסטינאים מודעים לעובדה..."

אני רק טוען שאשמח אם הפלסטינאים יקבלו את תנאיו ויעשו שלום.
אני מדגיש אם יעשה שלום/הסדר בתנאיו לבטח זה יהיה "טוב ליהודים"
הבעיה שהוא הציב רף גבוה, שקשה מאד לצד השני לקבלו ועוד מדי פעם הוא מגביה אותו ( הגוש הרביעי ). האם זאת עמדת מקוח ? או אבן נגף נוספת במטרה להביא לפצוץ המו"מ.
אם הוא יכשל/יכשיל את המו"מ כמובן שאסיר את תמיכתי דהיום ואגיע למסקנה שהוא "שחק אותה" אחת בפה והשניה באי מעשה.

באשר לפלסטינאים, אתה צודק בתאורך ואני תקווה שהמצב ישתנה. אבל אני משוכנע ש"תבשיל" אצלם ההכרה שאין ברירה מחיים זה לצד זה. או אולי בכל זאת הם מאמינים שנעשה את "שטות חיינו" ו"ניפול לחיקם כפרי בשל ונקים במו ידינו את המדינה הדו לאומית שתגשים את חלומם הרטוב.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 18-01-2014 בשעה 06:32.
ישן 19-01-2014, 12:22

שכנותיה ה"מתונות".
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "הם אכן שירתו את שכמותך"

לדאווני אין סביבינו ולא תהיינה סביבנו בעתיד הניראה לעין מדינות מתונות (ללא מרחאות).

גבולות 1967 ובמיוחד עם השנויים ( התוספות אליהן ) שרתו אותנו יפה מאד והוכיחו לתוקפנים, שלא יוכלו לנו. דווקא הגבולות הרחבים/הרחוקים הם שגרמו לנו שאננות והוסיפו מוטיבציה לאויבינו.

באשר לטילים - היום אין חשיבות למרחק, בכל מקרה לאוייבינו טילים מרחיקי טוס ורק אמצעי מיגון מתקדמים יבטיחו את עורפנו מפגיעות. לגבי הקרובים אני מניח שיטפלו בהם כראוי ולא בסלחנות כפי שנהגו בעבר ועד עצם היום הזה. כמובן שהטיפול חייב להיות נקודתי ( צה"ל יודע לעשות זאת ) , ללא פגיעה מיותרת באזרחים.
ישן 19-01-2014, 13:41
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
לא כך אתה ושכמותך טענתם כל השנים
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שכנותיה ה"מתונות"."

כל הטענה ההזויה שלכם הייתה שרק עוד ויתור קטן - והשלום המיוחל יפרוץ.
לעומת זאת במציאות,
הקוים הרחוקים הפכו את התקיפה לחסרת תוחלת - והמלחמות הגדולות פסקו.
עם כל הפאשלות במלחמת יום כיפור - הייתה הבנה, שהגבולות הרחבים פשוט לא מאפשרים כיבוש.
ואז החלה המערכה לביטול הישגי המלחמות - כדי שכיבוש ישראל יחזור להיות אפשרי.
מערכה שאתה התגייסת ללחום בה לצד אוייבנו

באשר לטילים - צריך עיוורון משמעותי כדי לטעון טענה כזו.
לא כל "החפצים המעופפים" הם אותו דבר.
יש לך פגזים או רקטות זולות למרחק קילומטרים בודדים,
ולעומת זאת טילים שעולים מאות אלפי דולרים או כמה מליונים למרחק של עשרות או מאות, קילומטרים.
תקיפה יקרה וחד פעמית - ניתן לעשות ממרחק גדול,
אבל לצורך הפגזה בעלת משמעות אסטרטגית - מספר הקילומטרים מאוד חשוב.

אם תיתן חופש צבאי מלא בעיר הנמצאת 20 ק"מ מתל-אביב, תראה הפגה אסטרטגית על תל-אביב.
ואתה וחבריך תצקצקו בלשונות על שלא ויתרנו על שייך מוניס וזכות השיבה.
רק עוד קצת ויתורים.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 19-01-2014 בשעה 13:57.
ישן 19-01-2014, 15:04

אני יודע מה אני טענתי
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "לא כך אתה ושכמותך טענתם כל השנים"

אבל בכלל לא משנה מה טענתי. אדם חייב להיות פרגמטי ולהתאים עצמו למציאות.
1. מה שטענתי וממשיך עדין לטעון, שחייבת להיות הפרדה בינינו לבין הפלסטינאים. אם לא שמת לב גם ראש ממשלתנו שינה עמדתו לכוון אותה תפיסה.
2. טענתי ואני ממשיך לטעון, שכל הסכם יבוצע בשלבים - עקב בצד אגודל. כפי שנאמר יתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו.
3. תמיד טענתי ואני ממשיך לטעון, שגבולות המדינה הפלסטינאית שתקום, תהיינה בהיקפן בפקוח ובקרה של כוחות הבטחון. כולל בנכנסים והיוצאים ממנה, למשך פרק זמן של 15 שנים לפחות.
4. ה"ויתור" שאני טוען, שחייבים לעשותו הוא פנוי כל ההתנחלויות, שאינן נכללות בגושים הגדולים, הצמודים לקווי 1967; ולשחרור כל האסירים/עצירים המוחזקים למעלה משנתיים, ללא יכולת הוצאת כתב אישום נגדם.
5. מלחמת יום כיפור לא הייתה פורצת אם היינו מנצלים דיפלומטית את ההישג הצבאי המרשים וחותמים על הסכמי שלום עם כל המדינות שלחמו נגדנו ובעקבות זאת עם מרבית מדינות ערב הקרובות והרחוקות.
6. הסכם שלום כזה, בעת ההיא, בכלל לא היה מעורר את הדרישה/הצורך בהקמת מדינה פלסטינאית. השטחים היו מוחזרים למדינת ירדן.
7. אני פועל אך ורק למען מדינת ישראל ודוחה כל השואה בין קיומם של ישובים ישראליים מחוץ לגבולות מדינת ישראל לאלו המצויים בתוכה. מי שנלחם/תומך באויבינו הם כל אלו המתנגדים להפרדה והעושים השוואה בין השטחים שנכבשו במהלך מלחמת העצמאות לבין אלו שנכבשו במלחמת ששת הימים.
8. אין כל כוונה לתת חופש צבאי למדינה הפלסטינאית - היא תהיה מדינה מפורזת ומח שיבטיח זאת יהיו כוחות הבטחון שיפעלו ביתר יעילות מאשר פעלו ברצועת עזה ( ראה סעיף מס' 3 כאן )
9. תמיד התנגדתי ואמשיך להתנגד למימוש פיזי של זכות השיבה.

10. אינני בעד שלום בכל מחיר. ואם הוא לא יושג בגלל תביעות מופרזות של הפלסטינאים ו/או אי יכולת להבטיח את בטחונה של מדינת ישראל - נמתין עד שיתרצו. אני מאמין שבסופו של תהליך גם הפלסטינאים יבינו את תביעותינו הצודקות - לחיות בשלום ובבטחון.
חבל רק שיש בתוכנו המעודדים אותם בסרבנותם ובהצהרותיהם אודות מדינה דו-לאומית התואמת להשקפות הפלסטינאים. אני משוכנע שהרוח הרעה כנגד ההפרדות פועלת לסרבנותם ועיקשותם.

.
ישן 19-01-2014, 17:09
  5112 5112 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.08
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אני מזכיר לך את משה דיין"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
הצהרות הצהרות הצהרות - מה שחשוב הם המעשים.

מכיר את המשפט מה בא קודם, הביצה או התרנגולת? אז כאן זה לא המקרה....
-ישראל קמה ב-1948 עם קריאה לשלום - פורצת מלחמת העצמאות
-מצרים מתעצמת בנשק ומפעילה פידאיון נגד ישראל - 1956, מבצע סיני.
-ישראל נסוגה מסיני בלחץ המעצמות (סוג של החזרת שטחים) - השלום עם מצרים לא פורץ בתמורה.
-מצור ערבי משותף על ישראל ב-1967 - מלחמת ששת הימים.
-ועידת חרטום.
-התחלת מלחמת ההתשה של מצרים מול ישראל.
סביר להניח, שכל אדם בר-דעת, אחרי עשרות שנים שבהם המדינה מותקפת שוב ושוב, גם דפלומטית וגם מלחמתית, יבין ששלום אמיתי וסוף הסכסוך לא יגיעו כל כך מהר ואם הברירה היא בין החזקת שטחים להרתעה או החזרת שטחים ללא תמורה אמיתית - עדיפה האפשרות הראשונה.
ישן 19-01-2014, 17:33

ביצה - תרנגולת - ביצה - תרנגולת ........................
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי 5112 שמתחילה ב "[QUOTE=ישראל היפה] הצהרות..."

1. טרום 48 ישראל דאגה, במלחמת אזרחים, ליצור רצף טריטוריאלי - מה שחסר בהחלטת האו"מ
2. בדיעבד מדינת ישראל צריכה לברך את מדינות ערב, שפתחו במלחמה עלינו. אלמלא מלחמה זו, לא היינו חולמים על גבולות 1967, שנתנו לנו ב"מתנה". נכון במתנה רווית דם, סבל ודמעות - אבל בלעדיה לא היה ניתן לבסס מדינה.
3. ה"סיפור" שמבצע סיני נעשה בגלל הפדאיון - הו בובה מייסס. אנחנו שרתנו מטרות אנגלו-צרפתיות בשמורה של תעלת סואץ בידיהם. לאחר הכיבוש הם הפנו אלינו עורף ונאלצנו לסגת ללא כל הסכם.
4. לא מצור ולא נעליים - אנחנו פתחנו במלחמת מנע (צודקת ) להסרת איומים פוטנציאליים.
5. אני מסכים שכל הסדר חייב להיות הדדי ומדינת ישראל חייבת בראש וראשונה להבטיח את בטחונה.
ישן 20-01-2014, 06:49
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אני יודע מה אני טענתי"

1. לעומת גישתך (תמיכה רק במידה וראש הממשלה יסכים לפגוע במדינה) נתניהו הביע גישה די פרגמטית.
להערכתו כנראה שהוא לא יצליח להגיע לשלום - אבל צריך לנסות.
וגם הנסיון יוביל להתקדמות מסויימת.

3. שלבים ופיקוח מותנה בזמן לא עוזרים - אם אתה מתחייב שבכל מקרה לאחר זמן מסויים אתה מוותר על כל סוג של שליטה, אז לאחר אותו הזמן הצד השני יוכל לנצל את כל המתנות לרעתך.
את ההתחיבויות שלך ידרשו ממך למלא כלשונן - גם אם הדבר הרסני.
זה אומר למשל - שלאחר ויתור כזה, כיבוש מחדש לצרכי הגנה הוא בלתי חוקי.

4. כפי שראיני בעזה - פינוי אלים וכפוי הוא מאוד בעייתי.
הוא מאוד יקר (מחיר שאף מדינה לא תשלם) וכולל רמיסה מוחלטת של זכויות אדם בסיסיות.
פיתרון של שלום צריך לכלול הדדיות - תושבי פלסטין יהודים, כפי שיש תושבי ישראל ערבים.
ובדיוק כפי שישראל סיפחה אזורים עם מיעוט ערבי, כך תאלץ פלסטין לעשות - או לוותר על שטחים.
גם ליהודים יש זכויות.

5. פה אתה מאמץ לחלוטין תעמולה ערבית.
לאחר ששת הימים לא עמדה שום הצעת שלום. כלום.
עמדה רק דרישה לנסיגה חד-צדדית, מגובה בלחץ בינלאומי כבד שישראל התעלמה ממנו. קרא את הפרוטוקולים.
אימוץ התעמולה הערבית בדרך זו - מראה עליך הרבה.

6. בפעם הראשונה שהסכם שלום עמד על הפרק היה לאחר יום כיפור, לאחר הבנה ברורה שבגבולות החדשים תקיפה נגד ישראל היא חסרת טעם.
ואז דווקא כן הייתה התעקשות שמדינה פלסטינית תהיה חלק מההסכם.
ירדן מצידה - סירבה לשתף פעולה עם תוכניות מסוג תוכנית אלון (נסיגה ישראלית חלקית). כנראה עקב חוסר רצון לספח שוב את יהודה ושומרון.

8. גם עזה היא מפורזת. לפי כל ההסכמים.
אבל כבר ראינו שזה שהדבר הוא חלק מההסכמים - לא אומר שהדבר יבוצע.
ברגע שויתרת על שליטה בפועל - זה פשוט לא יקרה.

10. אתה חוזר לנקודה 1.בעבר הבהרת - שהתמיכה שלך מותנית בכניעה לכל הדרישות. רק אם יצליחו בפועל להגיע לשלום.
וזה כולל הימנעות מבניה באזור שבכל מקרה ישראל תשאיר בידה.
מי שמעודד את הפלסטינים הוא מי שרומז כל הזמן שניתן לוותר עוד ועוד. שהרי אם השטח ישאר בידי ישראל, למה שלא נבנה בו?
ובכלל, למה שהם יחתמו על הסכם גרוע כשהם יוכלו לקבל הסכם טוב יותר?
לכן - זו גישה הרסנית.

לעומתה - עומדת גישה המעוניינת לערער כל הישג שהפלסטינאים מעוניינים להשיג בטקטיקת ההתמהמהות,
גם ברמת ההתבססות בשטח שישראל מעוניינת לספח, בעזרת בניה צפופה.
גם ברמת עידוד הגירה,
גם ברמת הילודה. בעיקר כאשר הילודה היהודית ביחד עם עלייה כבר השתוותה לילודה הערבית בישראל ובגדה.
גם ברמת התלות הכלכלית של המתגוררים בשטחי C וירושלים.
וגם ברמת השגשוג הכלכלי והצבאי של המדינה.
רק גישה כזו מראה ש"הבעיה הציונית" היא לא בעיה זמנית שניתן למסמס.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:54

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר