16-01-2014, 13:01
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי golani_2
רק ש-
1) פה זה לא הימין ניכס לעצמו, זה השמאל ניכס לימין.
"הפגנה למען מדינה יהודית ודמוקרטית"= משהו שרק פעילי ימין עושים. אפילו צ'רלי ביטון שהיה יקיר השמאל (ורחוק מהימין כמו ששרוקי המנוח היה רחוק מהשמאל) הפך לפעיל ימין בגלל שהעיז לדרוך בהפגנה למען מדינה יהודית ודמוקרטית.
|
מי שהגדיר את ההפגנה הזו כ"הפגנה למען מדינה יהודית ודמוקרטית" הוא זה שניחס את הציונות לימין. אני לא יודע אם זו הגדרה מקורית של הכתב, או שהמפגינים הם אלה שנתנו להפגנה את הכותרת הזו, אבל בכל מקרה זו הגדרה דמגוגית וחסרת תוכן. אפשר היה לקיים מול ההפגנה הזו הפגנה מקבילה שדורשת בדיוק את ההפך מההפגנה הזו, וגם היא יכלה להגדיר את עצמה באותה מידה כ"הפגנה למען מדינה יהודית ודמוקרטית".
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי golani_2
2) זה נכון, לצערי הרב. השמאל הציוני במדינת ישראל הוא מיעוט קטן. אני מדבר על שמאל ציוני אמיתי, לא כזה שמשתמש בכותרת בתור פרסום שווא.
|
וזו דוגמה נהדרת לאיך הימין מנחס לעצמו את הציונות.
אתה תומך בהקמת מדינה פלסטינית? אתה לא ציוני.
אתה מוכן לסגת לגבולות 67 במסגרת הסכם שלום? לא ציוני.
מתנגד להתנחלויות? לא ציוני.
האמת היא שכל מי שמעוניין בקיומה של מדינה יהודית הוא ציוני, ומי שלא הוא לא.
מה זה לא אומר? זה לא אומר שכל הציונים צריכים להסכים איך צריכה להיראות המדינה היהודית ומה הכי טוב בשבילה. ציוני אחד יכול לחשוב שצריך לכבוש חלקים מירדן סוריה לבנון ומצריים, עד שכל ארץ ישראל השלמה תהיה בידינו, וציוני אחר יכול טעון שאנחנו צריכים לסגת באופן מידי לגבולות תכנית החלוקה, בלי הסכם ובלי שום דבר, ושזה יהיה הדבר הכי טוב בשביל המדינה היהודית. שניהם הזויים ומטומטמים בעייני, אבל כל עוד הם מאמינים שזה מה שטוב למדינה היהודית, אי אפשר לומר שהם לא ציונים.
מה עוד זה לא אומר? זה שאתה ציוני לא אומר שזה צריך להיות הערך היחיד בסל הערכים שלך, או שהערך הזה הוא נעלה באופן אבסולוטי לכל הערכים האחרים. אני יכול להיות ציוני ועדין להאמין שפעולה מסוימת, גם אם תעזור למדינה היהודית, תפגע באופן משמעותי בערכים אחרים שלי, ועל כן להתנגד לה.