17-01-2014, 02:33
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי בנג'ו
אתה טענת לגבי אוסלו שישראל לא עשתה מספיק בשביל לממש אותו לא? כלומר לא נתנה יותר, לא עשתה מחוות גדולות יותר ובגלל זה בין היתר נמשכה ההסלמה. אני צודק?
|
כשעלו טענות שהפלסטינים לא קימו את הסכם אוסלו, אני בסך הכל ציינתי ששני הצדדים לא קימו אותו, ולא רק הפלסטינים. בכל מקרה אוסלו נועד להיות הסכם ביניים בדרך להסכם שלום קבוע, שלא הגיע עדין. בכל מקרה, אני ממש לא בטוח שבלי הסכם אוסלו המצב ביננו לבין הפלסטינים היום היה יותר טוב. עדין היו לך כמה מיליוני פלסטינים חסרי זכויות תחת שלטון צבאי.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי בנג'ו
אם מה שאמרתי נכון, פחות או יותר, אז בוא אני אשאל אותך שאלה . מה זה משנה אם היה לך הסכם או לא, כל עוד נסוגת משטחי 67 ונתת להם לשלוט על כל השטח, מה לכל השדים עושה ההסכם שמשנה את המצב מלחימה לשלום?
|
ישראל מעולם לא נסוגה לגבולות 67. סוגיות משמעותיות נוספות כמו סוגיית ירושלים, סוגיית הפליטים, וסוגיית הסדרי הבטחון מעולם לא הגיעו לכדי הסכמה. מעולם לא קמה מדינה פלסטינית. האם באמת חשבת שהסכם אוסלו, גם אם היה מיושם כלשונו, היה אמור להביא כשלעצמו לקץ הסכסוך? הוא היה הסכם ביניים לפי הגדרה.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי בנג'ו
מה הפלשתינאים רוצים? אתה טוען שהם ברובם רוצים שלום, אתה זה שצריך לענות לי מה הם רוצים כי אתה חושב שאם ניתן לפלשתינאים לשלוט על הגדה במסגרת הסכם שלום יגמרו הדרישות שלהם ויהיה שקט פה. אני לא יודע כלום על כלום בריבוע, מה שאני רק יודע לגבי הפלשתינאים בעזה זה שהם בחרו בחמאס ברוב מוחץ, ואחרי שהחמאס עלה לשלטון הוא שחט את אנשי הפת"ח ואני הייתי עד לזה. אני חושש שמה שקרה בעזה יקרה בגדה.
|
מה הפלסטינים רוצים? כמו הישראלים, שרוצים דברים שונים, כך גם הפלסטינים.
אני מאמין שרובם רוצים לחיות חיים טובים ושלווים. חלקם רוצים שתקום מסינה פלסטינית ושיגמר הכיבוש. חלקם רוצים להשמיד את מדינת ישראל ולזרוק את כולנו לים, וחלקם רוצים להגר לקנדה ולשכוח מכל העסק המסריח הזה שנקרא המזרח התיכון.
אה, והחמאס ממש לא נבחר ברוב מוחץ. הוא קיבל פחות מחצי מהקולות בבחירות ב-2006.