לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-01-2014, 07:33
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
יש הבדל קטן
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי יוני.1 שמתחילה ב "הייתי מסכים איתך אם מעכשיו כל..."

מעבר לכך שאין למיטב ידיעתי נהירה של יהודים לקנות דירות ביישובים שציינת, צריך לזכור שממשלות ישראל לדורותיהם (ושמאל לפחות כמו ימין) יזמו או אישרו הקמה של מאות/אלפי יישובים ושכונות שייועדו ליהודים. זה כולל מאות מושבים, מצפים רבים, יישובים קהילתיים ואף ערים ועיירות וחוות בודדים. למגזר הערבי לא יזמו כלום וגם לא ממש אישרו (למעט עיירות הבדואים שהוקמו כדי להרחיק את הבדואים מהמקומות שבהם ישבו). אז אלא אם כן אתה מצפה מהערבים שיחיו באוויר, הם יצטרכו או לבנות ללא אישורים ביישוביהם (וגם לזה בסופו של דבר יש גבולות טבעיים) או לגור ביישובים שהם ״יהודיים״. ליהודים אין בעיה כזו ולכן להתלונן שלא מאפשרים ליהודים לבנות באום אל פאחם זה סוג של לעג לרש.
ובכלל, צריך לשים לב שהפסק לא בא האוויר אלא כתוצאה מכך שאנשי השיווק של פרויקט הבהירו (בצורה טיפשית מבחינתם) שאין בכוונתם לתת לערבים לקנות שם. כלומר, הפסק בא כדי למנוע כוונה לאפליה בניגוד לחוק. אין בכך בעיה.
ומי שחש שהחוק כן צריך לאפשר אפליה בידי גופים פרטיים, רשאי לנסות ולשנותו. רק שיזכור שגם הוא עלול למוא עצמו יום אחד מופלה בגלל מוצאו, מינו או עניין אחר שאין לו שליטה עליו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-01-2014, 19:32
מנהל

וואלה, כמה יישובים הקימו לערבים?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "עניתי- החוק לא מונע, האכיפה..."

בוא ניראה,
לא הקימו יישובים כלל עבור ערבים במשך עשרות שנים וגם לא ממש דאגו לתוכניות מתאר ואישורי בניה. גם לא כאשר היה מימשל צבאי ללא מצרים. ולא בכדי-היה קל לממשלות ישראל להתעלם מהערבים ולהשקיע משאבים ותשומת לב באופן מינימאלי ביישובים שלהם.
אז אתה לא בונה לערבים יישובים משלהם אבל לא מרוצה כשמנסים להבטיח להם אפשרות להתגורר ביישובים ״יהודיים״ או כאשר הם בונים ללא אישורים. סורי, אבל זה לא יכול לעבוד. אתה צריך ליצור אלטרנטיבות לאנשים איפה לחיות ולהשקיע להם ביישובים כולל מבחינת אכיפת חוק מכל הסוגים.
ובכלל, אבסורד לרמוז שמבחינת מגורים היהודים בישראל מקופחים בצורה כלשהי בגלל איזה ״חוסר אכיפה״ עמום שמתייחס, אני מניח, לאי מניעת התנכלויות שכנים. ובכן, בישראל יש שכונות חרדיות שבהן חילוניים לא ממש יתקבלו בברכה ועלולים למרר להם את החיים. יש שכונות חילוניות שבהן עלולים לעשות חיים קשים ואני לא רוצה לחשוב על גורלו של אותו ערבי שינסה להתגורר ב תפוח או יצהר. מצד שני יש יהודים שחיים גם ביישובים ערביים מובהקים. תתפלא.
באופן טבעי רוב היהודים לא רוצים לחיות ביישובים ערביים מובהקים ורוב הערבים מעדיפים לגור ביישובים ערביים. בגלל שרוב השכונות והיישובים שמוקמים באופן מאורגן ומסודר מיועדים ליהודים, די ברור שלערבים יהיה צורך רב יותר לחרוג מההעדפה הטבעית לדומים להם.
ישן 18-01-2014, 21:23
מנהל

אני מציין עובדות פשוטות
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס]בוא ניראה, לא..."

מקום המדינה ועד היום (עם שיפור קל בדור האחרון) המדינה הזניחה את הנושא הערבי בכלל והמגורים בפרט. עובדתית, המדינה לא טרחה להקים להם יישובים חדשים או להרחיב את היישובים הקיימים בצורה מסודרת. בדיוק ההפך ממה שעשו במגזר היהודי. עד כאן העובדות.
מעבר לכך, ההגיון אומר שבתנאים כאלו אנשים יבנו באופן פרטיזני. ובכל מקרה, גם לכושר ההתרחבות של יישובים קיימים יש בסופו של דבר גבול, ומדינת ישראל הקימה יישובים חדשים (ליהודים כמובן) גם מסיבה זו. כשיישובים ערביים מגיעים לרוויה ולא מקימים יישובים ערביים חדשים, די בעייתי כשמפלים נגדם ולא מאפשרים להם לקנות דירות ביישובים לא ערביים.
ישן 18-01-2014, 21:33
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני מציין עובדות פשוטות"

יש לך רשימה של אישורי בניה במגזר הערבי של נדחו? השוואה לאלו במגזר היהודי כולל הסיבות שבגינן נדחו?
אם לא- אז כל מה שאתה אומר זה תחושות, לא עובדות.

אגב, מדינת ישראל מקימה יישובים יהודיים? למיטב ידיעתי פרט למקומות בודדים בהם הדבר נעשה ביוזמות פרטיות (ובלתי חוקיות) אין דבר כזה יישוב ייהודי. למעשה באחת הפעמים שבהם ניסו להקים יישוב יהודי בג"ץ הפך אותו ליישוב מעורב, כמו מרבית היישובים הלא ערביים במדינת ישראל (ע"ע בג"ץ קעדאן) אז גם התחושות-עובדות שלך לא באמת רלוונטיות.

"יישובים יהודיים" מיועדים לכולם, יישובים ערביים מיועדים לערבים בלבד.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 18-01-2014, 21:47
מנהל

יש לי רשימה של היישובים הערביים שהוקמו
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "יש לך רשימה של אישורי בניה..."

והרשימה הזו מאוד מאוד מאוד קצרה. זה היה חלק העובדות הפשוטות במה שכתבתי.
ביחס לאישורי בניה התחושות שלך אינן טובות משלי-אתה יודע כמה בקשות אישורי בניה הוגשו ונידחו?
ואתה באמת הידרדרת לכתיבת שטויות, עם כל הכבוד. מדינת ישראל ועוד איך הקימה יישובים ליהודים גם אם לא כך הוגדר באופן מפורש. האם ידוע לך שבאיזה מבין המושבים שהמדינה הקימה בשנות החמישים והשישים היה ולו חבר ערבי אחד? האם ידוע לך על מצפה בגליל שהוקם בשנות השבעים ובו ניתנה נחלה למשפחה ערבית? הרי המצפים הוקמו במפורש למען ייהוד הגליל...האם ידוע לך על ערבים שקנו יחידות דיור בהתנחלויות ביו״ש? ממה שכתבת אתה אמור להבין בעצמך שעד בג״צ קדען, לפני כעשור בסך הכל, הייתה מדיניות הפליה ברורה של הקצאת קרקעות ליהודים בלבד בתואנה שמדובר באדמות הקרן הקיימת לישראל.
היום בישראל, בזכות בג״צ, אפשר לומר שבאמת כבר אין הפליה חוקית פורמלית בנושא מגורים אבל קשה למחוק פער שנוצר במשך עשרות רבות של שנים. וכאמור, יש יהודים שחיים ביישובים ״ערביים״ (בלד ורמלה, כפי שציינתי, יש רוב יהודי) אבל רוב היהודים לא ירצו לגור במקומות כמו אום אל פאחם או טירה שהם לא רק מלאים ערבים (בעיה לא קטנה להרבה יהודים-וההיפך להרבה ערבים) אלא גם ובעיקר מוזנחים מכל הבחינות.
ישן 18-01-2014, 22:00
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יש לי רשימה של היישובים הערביים שהוקמו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
והרשימה הזו מאוד מאוד מאוד קצרה. זה היה חלק העובדות הפשוטות במה שכתבתי.

זה לא מה ששאלתי.
ציטוט:
ביחס לאישורי בניה התחושות שלך אינן טובות משלי-אתה יודע כמה בקשות אישורי בניה הוגשו ונידחו?

מצוין, אז איך אתה מנכס לעצמך עובדות?
ציטוט:
ואתה באמת הידרדרת לכתיבת שטויות, עם כל הכבוד. מדינת ישראל ועוד איך הקימה יישובים ליהודים גם אם לא כך הוגדר באופן מפורש.

שטויות? יש בג"ץ בנושא...
ציטוט:
האם ידוע לך שבאיזה מבין המושבים שהמדינה הקימה בשנות החמישים והשישים היה ולו חבר ערבי אחד? האם ידוע לך על מצפה בגליל שהוקם בשנות השבעים ובו ניתנה נחלה למשפחה ערבית?

כמה הגישו מועמדות? מעבר לכך שגם אם אני הייתי חי בשנות החמישים והשישים והייתי מגיש מועמדות ליישובים כאלה גם אני הייתי נפסל.
ציטוט:
הרי המצפים הוקמו במפורש למען ייהוד הגליל

והיום זה גזעני להגיד לייהד את הגליל. תשאל את הנשיא שלך.
ציטוט:
האם ידוע לך על ערבים שקנו יחידות דיור בהתנחלויות ביו״ש? ממה שכתבת אתה אמור להבין בעצמך שעד בג״צ קדען, לפני כעשור בסך הכל, הייתה מדיניות הפליה ברורה של הקצאת קרקעות ליהודים בלבד בתואנה שמדובר באדמות הקרן הקיימת לישראל.

ראשית הייתה הפליה ברורה בהקצאת קרקעות לא רק בין יהודים לערבים אלא גם בין יהודים ליהודים.
שנית- מצוין, הייתה אפליה- הגישו בג"ץ, זהו. גם עד שנת 66 היה משטר צבאי על ערביי ישראל, אבל עד מתי זה יהיה תירוץ?
ציטוט:
היום בישראל, בזכות בג״צ, אפשר לומר שבאמת כבר אין הפליה חוקית פורמלית בנושא מגורים

אבל יש הפלייה חוקית פורמלית. באיזה נושא אתה מגיב? בכזה שאומר שבג"צ מחייב לשריין בתים לערבים. הפלייה, חוקית, פורמלית.
אין לי בעיה עם זה, אגב, רק שיאשרו לעשות אותו דבר ליהודים.
ציטוט:
וכאמור, יש יהודים שחיים ביישובים ״ערביים״ (בלד ורמלה, כפי שציינתי, יש רוב יהודי) אבל רוב היהודים לא ירצו לגור במקומות כמו אום אל פאחם או טירה שהם לא רק מלאים ערבים (בעיה לא קטנה להרבה יהודים-וההיפך להרבה ערבים) אלא גם ובעיקר מוזנחים מכל הבחינות.

אולי, אולי לא. עובדתית יש כאלה שרוצים וצריך לאשר להם.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 19-01-2014, 21:14
מנהל

מי מונע מיהודים לחיות באום אל פאחם?
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס]והרשימה הזו מאוד..."

אם יהודים חיים בלב שכונות ערביות בירושליים רבתי, הם יכולים גם לחיות באום אל פאחם. יעשו להם שם חיים קשים? יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. יש יהודים שחיים ביישובים ערביים מובהקים. יש יהודים שמחזיקים קרקעות שקנו ביישובים ערבים (כולל בן משפחה קרוב שלי). ואם כן מתנכלים-זה משהו שקורה תדיר לכל מי שמנסה לחיות בשכונה בעלת צביון שונה ואוכלוסיה מיליטנטית יחסית (עיין ערך חילונים או סרוגים בשכונות חרדיות מסוימות). מבחינה חוקית-אין הפליה לרעה של יהודים. הבטחת אי אפליה איננה אפליה.
ואם אתה חושב שנזקים של 50 שנות הזנחה נמחקים בתוך עשור אזי אנחנו לא חיים באותו עולם. רק להזכירך שעד היום יש פערים בתוך המגזר היהודי בין צאצאי "וותיקים אשכנזים" ובין צאצאי יוצאי אסיה-אפריקה.
ועוד משהו לגבי עובדות פשוטות שאין עליהן מחלוקת: רוב היישובים והשכונות ליהודים שהוקמו אחרי קום המדינה הוקמו דווקא בשביל אוכלוסיות חלשות יחסית של עולים (עיירות הפיתוח, מושבי עובדים שכושלים עד היום וכדומה) וככה חלק מאלו נראים עד היום. הטענה שבקבלה למצפים או ליישובים קהילתיים כמו גבעת אבני הייתה אפליה בין יהודים על רקע עדתי היא משהו שטעון הוכחה.
ישן 19-01-2014, 03:06
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
תסתכל מהכיוון ההפוך
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני מציין עובדות פשוטות"

מאז קום המדינה לאותם ערבים יש קורת גג,
והמחירים בישובים שלהם מאוד נמוכים.
יש מקומות שזה מאוד בולט בהם:
בירושלים למשל - המחירים בשכונות ערביות בתוך הגדר נמוכים מאוד.
כנ"ל בישובי הכרמל המקסימים,
או בישובים ערביים שבהם אחוזי העוני מרקיעי שחקים - אבל לכולם יש וילות.

מהצד השני - יש היום מצוקת דיור קשה בישובים היהודיים,
והמחירים בשמיים.
גם למי שרוצה דירת שיכון ישנה ומתפוררת.

הגורם הוא שבישוב/שכונה יהודי על כל חריגה או בניה ללא אישור יגיבו בצו הריסה, והשגת אישור כזה היא מאוד יקרה ולוקחת הרבה מאוד שנים.
בזמן שבישוב ערבי פשוט יתעלמו ממנה.
וגם בנושא המיסים - מיסוי מקרקעין כמעט ולא קיים בישובים ערבים ובשכונות מסויימות.
זה הופך כל בניה בישוב ערבי סמוך לעפולה - לזולה פי 2.
וזה בלי לדבר על ישובים "קצת" יותר אטרקטיבים מעפולה כמו ת"א או ירושלים.

אז העניין התכנוני עובד לטובת הערבים - ולא לרעתם.
ולכן - הם בכלל לא מנסים לבנות פרוייקטים גדולים ומתוכננים.

בנושא השטח לבנייה עניינים עובדים אפילו יותר טוב.
גם אם הקצו לעיר/שכונה שטח שיספיק רק לעשור הקרוב - המדינה לא מקפידה כשיש חריגות ובונים על שטחי מדינה.
במקרה הטוב הפולש קיבל שטח חינם.
במקרים אחרים (למשל בחיפה) נותנים למי שהשתלט על שטח עירוני הון עתק כדי שיתפנה.
ישן 19-01-2014, 21:25
מנהל

חלק גדול ממה שכתבת רחוק מלהיות מדויק
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "תסתכל מהכיוון ההפוך"

ראשית, מההיכרות שלי עם המגזר הערבי רבים רחוקים מלחיות בווילות, אלו שחיים בבתים גדולים נהנים מעלויות נמוכות שנובעות מכך שהבניה היא פרויקט בתוך המשפחה ובמקרים רבים (כמו בחלק מיישובי הכרמל המקסימים) העדר התיכנון בסופו של דבר פוגע מאוד באיכות החיים. צריך לזכור שהעדר אכיפת חוק באופן כללי פוגע קודם כל באוכלוסיה שלגביה החוק לא נאכף.
שנית, בניה לא חוקית היא לא עניין נדיר במגזר היהודי והריסת מבנים איננה נפוצה במידה שאתה מתאר. לפני יותר מעשור הסתבר לי (דוגמא אישית לא נדירה) שהדירה שלי נמצאת בבית שהוא כולו בניה לא חוקית (ואנחנו מדברים על מרכז הרצליה). לפני כמה ימים יצא לי לעבור ליד אותו מבנה ונוכחתי שהוא לא רק עומד על תילו אלא אף התרחב עוד יותר.
והנקודה שלי איננה ערבים מסכנים-יהודים נהנים. אני טוען רק נגד מי שמנסה לומר שהיהודים מקופחים ביחס לערבים.בסופו של דבר הפערים הם בסך הכל לטובת היהודים בנושא זה בגלל הזנחה ארוכת שנים, שלא לדבר על מדיניות מכוונת. בסופו של דבר זה מתנקם בנו-כשנסעתי היום דרך ואדי מילק, ציר תנועה מרכזי לצפון, עברתי ליד ה"כפר" פראדיס. אנחנו מדברים על יישוב שגדל ללא ביקורת לכל הכיוונים ומהווה איום רציני ביותר של חסימת הציר החיוני הזה בעת עימות (מספיק שחמישה אחוז מתושבי הכפר ינהגו בלאומנות כדי שזה יקרה). ומי אשם מלבד הערבים? ממשלות ישראל כולל הנוכחית שהזניחו את הנושא. נידרשת אכיפת חוק שלצידה השקעה אמיתית של מחשבה ומשאבים בתיכנון, תשתיות והסדרה.
ישן 20-01-2014, 07:36
צלמית המשתמש של ai22

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "חלק גדול ממה שכתבת רחוק מלהיות מדויק"

ההיכרות שלי היא מאוד שונה.
בכפרי הגליל אין דירות שיכון ורכבת. רק וילות בסטנדרט זה או אחר.
יהודים באותה רמת שכר - היו חיים בעבר בדירות שיכון ורכבת, והיום בכלל לא יצליחו לרכוש דירה.

נכון שלפני עשרות שנים לא הייתה אכיפה במגזר היהודי (ולכן נבנו והורחבו בתים שלא כחוק).
העלמת עין זו (בשכונות לא עשירות) גם סייעה למחירים הנמוכים .
אבל היום - לא ניתן. גם הרחבת מבנה לא חוקי מחייבת אישור - אחרת כל המבנה יהרס.

לגבי המימד ההרסני בחוסר התכנון עירוני - אתה צודק.
עיר ללא תכנון מרכזי טוב הרבה פחות נעימה.
אבל רוב הערים בישראל לא זכו לתכנון מראש. ובחלקן היה תכנון והוא נזנח.
החוסר בכבישים נוחים ובפארקים מפריע בחלק מהישובים הערבים.
אבל בחלקים החדשים יותר - הדבר אינו בעיה.

לגבי התכנון המפורט של הבית עצמו והאישורים הדרושים - זה פשוט חסר משמעות, אבל למרות העלות האדירה שנחסכה.
למרות חוסר התכנון - מדובר בבתים טובים מאוד, ונוחים.
הבעיות (אם יש) נובעות לרוב מסטנדרטים נמוכים של גימור (כצפוי ממשפחה ענייה מאוד שבנתה וילה). לעיתים הדבר מתוקן לאחר מספר שנים.
ישן 15-01-2014, 08:21
צלמית המשתמש של צ'אקי.
  צ'אקי. צ'אקי. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.12
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "מיזם נדל"ן בעפולה יחויב לשריין דירות לערבים"

זו פסיקה שנשענת על חוק או על עמדה מוסרית? אם היה נפסק שחייבים לאפשר לכולם לרכוש דירות בבניין אז זו הייתה נראית כמו החלטה שיש מתאם בינה לבין החוק אבל על איזה בסיס קובע שופט שצריך לשריין דירות עבור ציבור מסוים?

בכל מקרה, בניין זו קהילה ומי שבאמת נפגעים כאן בסופו של דבר הם רוכשים יהודים שלא היו בוחרים להיכנס להתחייבות ארוכת טווח (משכנתא) של רכישת דירה בבניין בו הקהילה תכיל גם ערבים. אני מבין שבחברה הנאורה והסופר מתקדמת שלנו זה לא פוליטיקלי קורקט לומר את זה אבל אני לא הייתי רוצה לחיות לצד אנשים שבאים מתוך ציבור שמעורר בי תחושת אי נוחות חריפה.

בשביל לחסוך מעצמי תגובות בסגנון ה"אתה כמו הנאצים בשואה" אני אזכיר שהיהודים בגרמניה לא היו חלק מציבור שנהג לרצוח גרמנים בפיגועים והם לא היו חלק מציבור ששאף לחסל ולהדביר את המודל לפיו התנהלה המדינה בה חיו.
ישן 15-01-2014, 09:37
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "זו פסיקה שנשענת על חוק או על..."

אני מסכים אתך שאין לתת שריון לאף קבוצה. אבל ברגע שפוגעים בקבוצה מסויימת ( היום ערבים, מחר אתיופים, מחרתיים רוסים וכך הלאה) אין ברירה אלא לשרין.
אי אפשר לתת אמון ביזם שבחירת הלקוחות תהיה על בסיס מסחרי ולא אחר.

גם אני מעדיף לחיות עם אנשים המתאימים לי מבחינה הלכות חייהם הציבורית והתנהגותם במרחב המשותף בבנין. אבל לאו דוקא בגלל מוצאם האתני והתרבותי והתנהגותם בדלת אמותיהם.
גם אני לא הייתי רוצה לחיות לצד אנשים שבאים מתוך ציבור שמעורר בי תחושת אי נוחות חריפה.
אבל מדוע מראש אתה מתייחס לציבור הערבי - קיימים ציבורים אחרים שהייתי מעדיף שלא להיות במחיצתם.

גם הערבים אזרחי מדינת ישראל ( בגדול ) אינם חלק מארגון מחבלים מרצחים ואינם חלק מציבור ששואף לחסל ולהדביר את המודל לפיו מתנהלת המדינה בה הם חיים. הם פשוט מבקשים את זכויותיהם כאזרח מדינת ישראל מן השורה
ישן 15-01-2014, 14:25
צלמית המשתמש של ai22

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "1.תיארתי לעצמי,מגניב לחיות..."

אני לא יודע מה איתכם - אבל לי היה שכן ערבי מספר שנים בשכונה מעורבת.
היה די נחמד, בלי אלימות ובלי נסיונות רצח הדדיים.

למעשה אם הייתה יכולת לרכוש בתי בכפרים הערביים - הדבר היה פיתרון מעולה למצוקת הדיור במגזר היהודי.
כי לעומת המגזר היהודי - במגזר הערבי אין מצוקת קרקעות, אין זינוק בעלות הבניה, ואין רגולציה שמונעת בניה חדשה.
זה פיתרון טוב בדיוק למי שגר בשכונות מעורבות - העניים, הזקנים המהגרים והנכים: השכבות החלשות.

אבל אי אפשר.
כי כשיהודי גר בשכונה ערבית - זה "שנוי במחלוקת", ו"מתסיס".
והיהודי שנשרף לו הבית או שהיה נסיון לרצוח אותו, או לעשות בו לינץ' "הזמין את זה".

זו אכן חשיבה מאוד גזענית וחשוכה.
גם כשמי שאומר זאת הוא יהודי שטוען שהוא "נאור".

אני רק תוהה:
מיהו אותו ערבי שמוכן לשלם פי כמה רק כדי לגור מחוץ לישוב ערבי?
האם הוא ירצה לגור ב"קומת הערבים" שהקבלן ייעד לו?
לאיזה בית ספר ילדיו ישלחו?
והאם בית המשפט יעניש את הקבלן אם ערבים לא ירצו לקנות את הדירות הללו?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:01

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר