לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-01-2014, 19:21
  Homo sapiens Homo sapiens אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.08.10
הונם של 85 איש שווה לזה של חצי מהעולם

לפי דוח חדש שפרסם לאחרונה ארגון הסיוע Oxfam, ההון של 1% מהאנשים העשירים בעולם שווה ל-110 טריליון דולר, פי 65 מההון הכללי של מחצית מאוכלוסיית העולם
http://finance.walla.co.il/?w=/3/2713612

יש פה רשימה של מיליארדרים :
http://www.forbes.com/billionaires/list/
אם נוריד מהרשימה מיליארדים שהשיגו את הונם מקשרים עם השלטון נמצא שם שרובם של המיליארדרים שהתעשרו במערב עשו זאות בזכות יצירת מוצרים שאנשי קנו מרצונם החופשי וכל אחד אחד מהם בתחומו תרם תרומה מאוד גדולה לאנושות לדגומה:
ביל גיטס
לרי אריסון
ג'ים וולטון
מיסדי גוגל

לדעתי מדובר על תעמולה סוציאליסטית שנועדה בעיקר כדי לגרום לקנאה ומלחמת מעמדות, די עצוב לראות ארגון שמתיימר להיות אורגון סיועה יורד לרמה הזאות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-01-2014, 11:36
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
"אפרטהייד" היא הפרדה ואפליה על רקע גזעי
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "יש הטוענים ש: "הדרך בה..."

מכיוון של-"ערבי פלסטינאי" שחי בגבולות ישראל יש אותן הזכויות (אם כי, לא אותן החובות מסתבר) שיש לכל יהודי - כמו למשל להיבחר לכנסת - וכתוצאה מכך גם יש לו "יותר זכויות" מ"ערבי פלסטינאי" שגר בשטחי A,B - הרי שאין הפרדה גזעית ולכן זה לא אפרטהייד.
ישנה הפרדה אבל היא על רקע בטחוני בעיקרה (אם כי אני לא פוסל שיקולים אחרים כמובן, רק שהם מינוריים הרבה יותר), ובנושא הביטחון אנו קובעים לעצמנו את המדיניות שלנו.
YOUR ARGUMENT IS INVALID.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 22-01-2014, 14:04
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "יש הטוענים ש: "הדרך בה..."

אם מתעלמים מהסיבה שבגללה יש הפרדה בין מדינת ישראל לבין שטחי A B ועזה, כמו שאתה עשית, אז אפשר אולי לטעון (טענה לא נכונה לדעתי) שיש אפרטהיד. צריך להיות ממש צבוע בשביל זה, אבל צביעות כזו ומסקנות מוטעות כאלה לא נדירים בעולם לצערי. אני לא מצליח להבין את עניין אי מתן זכות ההצבעה לנושא שעליו אנחנו מדברים. גם לך אין זכות הצבעה בארה"ב, למרות השפעה ברורה של החלטות שמתקבלות שם עליך. זה גם אפרטהיד? אין שום סיבה שלפלסטינאים תהיה זכות הצבעה אצלנו, בדיוק כמו שאין סיבה שלישראלים תהיה זכות הצבעה אצלם.

ישן 22-01-2014, 14:56
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אם מתעלמים מהסיבה שבגללה יש..."

1. הסיבה הבטחונית מסבירה למה צריך להפריד את ישראל מהשטחים, לא בהכרח מסבירה את צורת ההפרדה הפנימית בתוך השטחים לבין עצמם.

הסיבה ההתנחלותית אולי מסבירה טוב יותר, ועולה השאלה האם הפרדה כזו שנובעת לא מסיבה בטחונית נקיה אלא גם משיקולים פוליטיים ישראליים פנימיים נותנת את הלגיטימציה שאתה חושב שיש לבנטוסטנים.
זה גם מעלה את השאלה האם צריכה להיות לתושבי הבנטוסטנים זכות בחירה במה שקובע את צורת חייהם באופן משמעותי.

שאלת בונוס: אם נשים את כל הערבים בכלא, האם זה גזעני? (תשובה: לא, יש סיבה בטחונית)

2. ההשפעה של ארה"ב על ישראל עקיפה, ההשפעה של ישראל על השטחים ישירה, זו שאלה של מידה, וברור שהיחס ישראל:שטחים קרוב יותר ליחס ישראל:תל-אביב מאשר ליחס ארה"ב:ישראל, לכן מגיעה להם זכות בחירה כדי להשפיע על ההחלטות שנוגעות להם באופן ישיר.

אגב, זה רק לצורך דיון - אני בעד לא להשוות את ישראל לאפרטהייד, אבל ביקשת סיבה אחת למה כן להשוות וחשבתי לעזור.

ישן 21-01-2014, 22:50
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "על מה אתה מדבר בדיוק? הוא..."

ראוי לקרוא בין השורות. מדובר בסוציאל-פאשיסט קיצוני. הכותרת לא מדברת על הדו"ח אלא על העשירים, המשפט הבא די חושף את דעתו האמיתית
ציטוט:
אם נוריד מהרשימה מיליארדים שהשיגו את הונם מקשרים עם השלטון

בנוסף, WALLA והארגון Oxfam משתייכים בדיוק לזרם הסוציופוליטי שלו.

הוא חשב שהוא כל כך מתוחכם כשהוא ניסה להוקיע את העשיירים (והכותרת שלו, כמו גם הדיעות שהוא מביע באופן תכוף נגד העשירים, די מעידים על כך) ואני לא חשבתי כך... מסתבר שהוא כן מספיק מתוחכם בשביל שמי שלא מכיר את דיעותיו ולא זוכר את הפוסטים הקודמים שלו לא יבין את כוונתו האמיתית...

בכל מקרה, יצא המרצע מן הסנדלריה

ישן 21-01-2014, 22:57
  Homo sapiens Homo sapiens אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.08.10
חחח איזה הזוי
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "ראוי לקרוא בין השורות. מדובר..."

ציטוט:
אם נוריד מהרשימה מיליארדים שהשיגו את הונם מקשרים עם השלטון

וכן אנשים שהשיגו את ההון שלהם דרך הקשרים עם השלטון זה דבר ותופעה פסולה קוראים לזה מונופול/קרטל
כי בעצם מה שאותם האנשים עשו בעזרת השלטון זה יצירת רגולציה שמנעה מיזמים אחרים להכנס לתחום
וכך בעצם נוצרים קרטלים ומונופולים.

ציטוט:
הוא חשב שהוא כל כך מתוחכם כשהוא ניסה להוקיע את העשיירים (והכותרת שלו, כמו גם הדיעות שהוא מביע באופן תכוף נגד העשירים, די מעידים על כך) ואני לא חשבתי כך... מסתבר שהוא כן מספיק מתוחכם בשביל שמי שלא מכיר את דיעותיו ולא זוכר את הפוסטים הקודמים שלו לא יבין את כוונתו האמיתית...

LOL
אני לא מבעי דעות נגד העשירים (תראה לי איפו הבאתי) ואין לי בעיה עם אנשים עשירים שהשיגו את הכסף שלהם ביושר - להיפך אני מאמין שצריך לשבח אותם לפרגן להם ולקחת מהם דוגמה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:54

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר