19-05-2009, 07:20
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
אז הלכת עד פורד. המפלגה הרפובליקנית אז הייתה שונה. גם אייק היה רפו' ועויין...
וג'ונסון היה דמוקרטי ידיד נפש לישראל...
המפלגה הרפובליקנית תמיד כללה בתוכה מרכיביפ לא אוהדים, שבשנים האחרונות נדחקו יותר ויותר
לשוליים שלה (מאז תחילת שנות ה90 - אחרי תבוסת בוש האבא, ובעיקר אחרי הנצחון בבחירות האמצע
ב1994).
המפלגה הדמוקרטית, פעם הידידה הגדולה של ישראל, הולכת ומאמצת מאפיינים של מפלגה שלומיסטית
מערב אירופאית מצוייה. יש בה עדיין גורמים ידידותיים, ושיטת הבוחרים האזורים מאפשרת ללובי הפרו
ישראלי להחזיק בכמה מנופי לחץ - אבל בגדול זוהי מפלגה ה-ר-ב-ה פחות ידידותית לישראל (ולא, אני
לא מקבל את התזה המטופשת ש"חבר אמיתי יודע גם לתת כאפה בפנים כשצריך", שמנסים להעביר לנו
כהסבר לממשל העויין שמכהן כרגע...).
אתה יכול להיות עימי במחלוקת ככל שתחפוץ, אבל עובדתית, הגישה של לעקוף תוצאות בחירות באמצעות
פנייה לגורמים זרים, קבלת מימון מממשלות זרות במטהר להעביר אג'נדה הקשורה לויכוח פנים-ישראלי,
היא תופעה שמאפיינת צד אחד בשיח הפוליטי בישראל - והיא אנטי-דמוקרטית בכל מובן שלא תרצה.
ברוב המדינות בעולם, אגב, היא גם מוגדרת כלא חוקית...
אני לא מטיל ספק בכך שרוב אותם חבר'ה שפונים לגורמים זרים כדי לסייע להם להתגבר על רצונו של
הבוחר הישראלי, חושבים שהם עוזרים לישראל. זה בכלל לא משנה, שכן אני יכול לקחת דוגמא
קיצונית במיוחד ולהזכיר לך שכל מעשה של אלימות פוליטית בארץ, בוצע ע"י פושע שחשב שהוא מציל
את עם ישראל - ושנינו נסכים שזה לא מהווה נסיבה מקלה בשום פנים ואופן. מי שמנסה לעקוף את
רצון הבוחר, לא משנה מאיזה מניע, פועל באופן לא לגיטימי, גם אם לא נחקק חוק ספציפי כנגד זה.
הנזק שנגרם לנו כתוצאה מהזמנת לחצים חיצוניים, הוא עצום. הנזק הפנימי שנגרם לנו כתוצאה מכך
שיש אנשים שמבינים שלבחירות אין ערך, מאחר ויש צד שפשוט לא יכבד את תוצאותיהן ויפעל להשגת
לחצים מבחוץ כדי להגשים מצעו - עצום גם הוא.
"חומת מגן" היה מאוד מוצלח - וחבל שנזכרו לבצע אחרי חודש עם 120 נרצחים בפיגועים. אם כבר
נתת קרדיט לשרון על המבצע (לא ברור לי למה), אז תן קרדיט כזה גם לפואד, שהיה שר הבטחון.
אני, כמובן, לא נותן קרדיט לאף אחד מהם. העובדה שהיה צריך את החודש הקטלני ביותר בתולדות
הציונות, בכל הנוגע לטרור, כדי להגיע למבצע הזה, מגמדת כל הצלחה שלהם. לו התבצע המבצע
שנה מוקדם יותר, היה מגיע קרדיט לשרון.
שרון ופואד גם אחראים למדיניות הנפשעת של העדפה על שמירת חיי פלסטינים בהשוואה לחיי
חיילים שלנו - שכתוצאה ממנה נהרגו לנו 23 לוחמים בג'נין.
אני לא חושב, ולא כתבתי, שאפשר לחסל "לחלוטין" את הטרור. אפשר לחסלו באופן כמעט מוחלט.
הדרך לעשות זאת היא הדרך שבה הדבר נעשה בקולומביה ובסרי לנקה - ולא בדרך הזחילה
וההתרפסות בפני מנהיגי הטרור...
|