לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-03-2014, 20:53
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
פרשנות: פוטין רוצה את אוקראינה, אך לא במחיר מלחמה עולמית

פוטין רוצה את אוקראינה, אך לא במחיר מלחמה עולמית

מאת: צבי מגן, מאמר אורח
יום ראשון, 2 במרץ 2014, 16:04

עבור פוטין, אוקראינה היא היהלום שבכתר בחזון האימפריה הרוסית, ואין בכוונתו לוותר על שליטתו שם בקלות. אך מטרתו איננה מלחמה מול ארה"ב, אלא השבת ההשפעה. פרשנות


תגיות: חצי האי קרים,אוקראינה,ולדימיר פוטין,ויקטור ינוקוביץ'

המשבר הרוסי-אוקראיני הוא המשך למאמץ של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, להקים את הגוש האירו-אסיאתי, האימפריה הרוסית, שיהווה משקל נגד במשחק הכוחות העולמי עם ארצות הברית והאיחוד האירופי. המשבר הנוכחי ניצת לפני שלושה חודשים, על רקע הלחץ הרוסי על קייב, שלא להיכנס לאיחוד האירופי לנוכח הניסיון המערבי למשוך את אוקראינה לחיקו.

על מנת להקים את הגוש החוסם, במוסקבה רוצים לגייס את כל מדינות ברית המועצות לשעבר, ובראשן אוקראינה, שהיא החשובה בהן. זאת, מכמה סיבות: אוקראינה היא מדינה סלאבית (כמו רוסיה); היא המדינה הגדולה ביותר מבין מדינות ברית המועצות לשעבר; והיא מדינה עשירה במחצבים ותעשיות. בלי אוקראינה, לא ניתן יהיה להקים את הגוש הרוסי מחדש.

אך מדינות המערב, בהובלת ארה"ב, מתנגדות להקמת הגוש, והן פועלות נגד הכוונה הזו בשנים האחרונות. דוגמה לכך ניתן למצוא אחרי המלחמה הרוסית בגיאורגיה בשנת 2008, אז יצא הצבא הרוסי למלחמה במדינת הקווקז הקטנה באותן נסיבות. לאחר המלחמה, הושגו הבנות רוסיות-אמריקניות, שכללו בין היתר התחייבות אמריקנית שלא להתערב במדינות המרחב הפוסט-סובייטי.

אלא שמבחינת הרוסים, ההסכמות הללו הופרו על ידי וושינגטון, כשזו החלה להציב לפני כשנתיים סוללות טילים נגד-טילים במדינות המרחב, דבר שמבחינת הרוסים נתפש כהפרה של ההסכמות ו"בחישה" מערבית במדינות המרחב.

המשבר הנוכחי באוקראינה הוא המשך למגמה זו, שכן הצעת האיחוד האירופי לאוקראינה לחתום על הסכמים כלכליים עמם עוררה את זעם הרוסים. לבד מאוקראינה, באיחוד האירופי הגישו הצעות דומות לעוד חמש מדינות במרחב. שתי מדינות – גיאורגיה ומולדובה - בחרו להפנות את פניהן מערבה.

התערבות צבאית, פילוג, או דיפלומטיה


תושבי אוקראינה רצו, גם כן, להגיע להסכמים עם האיחוד. הם יצאו להפגנות שנמשכו כשלושה חודשים נגד החלטת הנשיא ויקטור ינוקוביץ' שלא לעשות כן – הפגנות שהסתיימו במהפכה ובהדחת הנשיא. המהפכה נתפשה על ידי הרוסים כבלתי-לגיטימית, ובפני פוטין עמדו מספר דרכי פעולה אפשריות להתמודד עם המשבר: הדרך הצבאית, שביטויה בהנעת כוחות ובתרגילים צבאיים שקיימו הרוסים באזור הגבול עם אוקראינה בשבוע שעבר; פילוג אוקראינה, שמורכבת בחלקה ממחוזות פרו-רוסיים עם אוכלוסייה בעלת מאפיינים אתניים רוסיים (שחצי האי קרים הוא אחד מהם); והדרך הדיפלומטית: משא ומתן עם ההנהגה החדשה של אוקראינה, שמטרתו השבת השפעה הרוסית על קייב.

פוטין לא חייב לבחור בדרך פעולה אחת בלבד, שכן הוא יכול לשלב ביניהן: לקרוע צבאית את חצי האי קרים, ואולי מחוזות נוספים באוקראינה אם ירצה בכך, ובמקביל להמשיך לתור אחר פתרון דיפלומטי.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://msc.wcdn.co.il/w/f-466/1632628-5.jpg]


בצדו השני של העולם ניצב נשיא ארה"ב ברק אובמה, מולו ניצב האתגר לבלום את פוטין ולעמוד בלחצים שהרוסים מפעילים. אמנם רוסיה נחושה להמשיך בכיוון אליו היא צועדת, אולם אם ילחצו אותה לקיר – בדמות איום להתערבות צבאית מצד המערב, המצב יכול להשתנות. פוטין לא מעוניין בעימות ישיר עם ארה"ב. מטרת העל שלו איננה עימות גלובלי, אלא החזרת ההשפעה באוקראינה. לכן, לפי שעה, הרוסים מתערבים צבאית באוקראינה באופן מינימלי – באיום בכוח אבל לא בהפעלתו. הדבר האחרון שפוטין רוצה הוא התנגשות צבאית מול המערב. פתרון המשבר, אפוא, יגיע בסופו של דבר בהידברות.


הכותב הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי ושגריר ישראל באוקראינה וברוסיה לשעבר

http://news.walla.co.il/?w=/2686/2725334&m=1
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 04-03-2014, 19:16
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "[QUOTE]ארה"ב רוצה להקים מערכי..."

קראתי על זה באינטרנט לא זוכר איפה, אבל זה בהחלט נשמע הגיוני. תוך שנה תותקן ותופעל ברומניה מערכת לירוט טילים שנקראת Aegis Ashore שהיא הדגם היבשתי של ה-Aegis הימי שמותקן על משחתות אמריקאיות. שנה לאחר מכן תותקן מערכת דומה גם בפולין.
אני בהחלט יכול להסכים עם המחשבה שאם אוקראינה תצטרף למערב, גם על אדמתה תוקם מערכת דומה, פוטין רואה, לענ"ד, כאפשרות סבירה שאם הוא לא יגיב כעת, אזי בכל המדינות שמסביב לרוסיה, יוקמו ע"י האמריקאים מערכי הגנה כגון
Aegis Ashore.
כזכור פוטין הזהיר שמול סוללות הטק"א האמריקאיות, הוא יציב טילי ק/ק מדגם איסקנדר.
אם כי האמריקאים הסבירו שמערכות אלו נועדו ליירט טילים שמגיעים מאירן וסין, הרי יתכן שהמערכת הזו תוכל ליירט טילים שמגיעים גם מרוסיה.

אם ארה"ב תמשיך ללכת בדרך זו, אני לא הופתע אם בעתיד נראה בסין סוללות טק"א מדגם S-500, כמענה למערכי הטק"א באירופה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 04-03-2014, 21:57
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.08
הודעות: 3,085
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "הקשר הוא שלדעתי פוטין רוצה..."

טוב, אז כנראה דעתי שונה לחלוטין משלך. מה גם שאתה כנראה יוצא מנקודת הנחה שאוקראינה אינה מפותחת כלל (חוטבי עצים ושואבי מים) וכל מה שהיא זקוקה לו כדי להמריא זאת אירופה, כאילו בעשרים שנים אחרונות היא הייתה רפובליקה סובייטית ולא מדינה עצמאית. אני יוצא מנקודת הנחה שאוקראינה הרבה יותר מפותחת ממה שאתה מתאר לעצמך ותשתיות תעשייתיות וטכנולוגויות שלה יועילו לרוסיה הרבה יותר משטחי מרעה. אתה יודע מה, לו רק משרד פיתוח טילים Yuzhnoe, שרוסיה זקוקה לו כדי לתחזקק את מערך ה- SS-18, עד סיום פיתוח טילים חדשים ובכלל זה גם רכיבים לטילים אחרים.
_____________________________________
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Morty

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 05-03-2014, 08:22
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.08
הודעות: 3,085
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "[QUOTE=The_last_Apachi]איך..."

ציטוט:
יש כמה אפשרויות: אחת להבהיר לארצות אלו שהם ישלמו את המחיר על הקירבה למערב ורצוי שמטוסים אירופאיים לא יסתובבו ליד גבולות רוסיה, ואם היחסים עם באלרוס מתחממים, אזי הלחץ על הארצות הבלטיות יכול להגיע גם מהדרום. בכל מקרה טנקים לא יחדרו לרוסיה מכיוונם.

אתה שוב משחק משחקי אסטרטגיה עם עצמך. מטוסי נאטו מסתובבים שם וזאת עובדה ממש לא חדשה. זה מתבצע בסבבים של כמה חודשים, כל סבב מדינת נאטו אחרת מבצעת משימות לפטרול במרחב האוירי של אותן מדינות באלטיות. מלבד לטוס בסמיכות למרחב האוירי ולפעמים להפרו בחטף ולזכות לליווי מטוסי קרב אירופיים בדרכם לקלינינגרד, רוסיה לא עושה דבר ולא מעיזה לעשות דבר.
ב' - היחסים בין רוסיה ובלארוס חמים מאז ומעולם, אם כבר אז אפשר לציין תקופות התקררות ביחסים שהיו פה ושם.
ואם כבר פלישות, אני מופתע שלא הצעת את פינלנד, למשל. מה רע בגבול שפינלנד חולקת עם רוסיה?
בקיצור, מדינות באלטיות מזמן הפכו לחלק די אינטגרלי מחלק מאירופה, בוא נקרא לזה כך, לא מבחינה גיאוגרפית כמובן, שכן מעולם לא עזבו את אירופה, אלה תרבותית וכו'.
_____________________________________
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Morty

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:01

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר