08-05-2014, 17:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
|
|
|
הגנה עצמית לא תקפה פה
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "אני לא גדול בלהכה (אפילו קטן עדיין לא), אבל נראה לי שמדובר פה"
מדובר בחייל במדים - כך שקל לזהותו,
הוא לא בא באופן חשאי כלל, אלא ברכב צבאי רועש
ולעומת גנב שהסיכון שהתקלות בו תוביל לאלימות ואף למוות גבוהה
הסיכוי שמתנחל יהרג בהיתקלות עימו היא אפסית.
ולכן לפי הלכה י' שהובאה - מן הסתם ההלכה אוסרת את הריגתו או סיכון חייו בכל דרך.
אף רב לא נתן או יתן היתר לזה.
את ה"היתר" נתנה אישה בת 22 - שנעצרה.
אגב,
בישוב נערכה הצבעה בנושא.
מתוך 200 מצביעים 194 הצביעו למובן מאילו - אסור בשום מקרה לסכן את חיי החיילים.
אני מניח שמדובר בשלב מקדים להכרזת חרם על הרשעים המעורבים בעניין, ולמוסרם מיידית לשלטון אם העניין ימשיך.
קצת הלכה בנושא:
קפד סעיף א:
אָסוּר לְאָדָם לְהַכּוֹת אֶת חֲבֵרוֹ. וְאִם הִכָּהוּ, עוֹבֵר בְּלֹא תַעֲשֶׂה, שֶׁנֶּאֱמַר, וְהָיָה אִם-בִּן הַכּוֹת הָרָשָׁע וְגוּ', אַרְבָּעִים יַכֶּנּוּ לֹא יֹסִיף פֶּן-יֹסִיף וְגוֹ', אִם הִקְפִּידָה הַתּוֹרָה בְּהַכָּאַת הָרָשָׁע שֶׁלֹּא לְהַכּוֹתוֹ יוֹתֵר עַל רִשְׁעוֹ, קַל-וָחֹמֶר בְּהַכָּאַת צַדִּיק. וְכָל הַמֵּרִים יַד עַל חֲבֵרוֹ לְהַכּוֹתוֹ, אַף -עַל-פִּי שֶׁלֹּא הִכָּהוּ, נִקְרָא רָשָׁע, שֶׁנֶאֱמַר, וַיֹּאמֶר לָרָשָׁע לָמָּה תַכֶּה רֵעֶךָ, לָמָּה הִכִּיתָ לֹא נֶאֱמַר, אֶלָּא לָמָּה תַכֶּה, אַף-עַל-פִּי שֶׁעֲדַיִן לֹא הִכָּהוּ, נִקְרָא רָשָׁע. וְכָל מִי שֶׁהִכָּה אֶת חֲבֵרוֹ, הֲרֵי הוּא מָחֳרָם בְּחֵרֶם הַקַּדְמוֹנִים, וְאֵין לְצָרְפוֹ לְמִנְיַן עֲשָׂרָה לְכָל דָּבָר שֶׁבִּקְדֻשָּׁה, עַד שֶׁיַתִּירוּ לוֹ בֵּית-דִּין אֶת הַחֵרֶם, כְּשֶׁמְּקַבֵּל עָלָיו לִשְׁמֹעַ דִּינָם. וְאִם אֶחַד מַכֶּה אוֹתוֹ אוֹ לְישְׂרָאֵל אַחֵר וְאִ אֶפְשָׁר לְהַצִיל אֶת עַצְמוֹ אוֹ אֶת חֲבֵרוֹ מִיַד מַכֵּהוּ אֶלָּא עַל יְדֵי שֶׁיַכֶּה אוֹתוֹ, מֻתָּר לְהַכּוֹתוֹ
קפד סעיף ג:
צָרִיךְ לִזָּהֵר שֶׁלֹּא לְהַשְלִיךְ שִׁבְרֵי כְּלֵי זְכוּכִית וְכַדּוֹמֶה בְּמָקוֹם שֶׁיּוּכְלוּ לְהַזִּיק
קפד סעיף ט:
מִי שֶׁעוֹסֵק בְזִיּוּפִים וְיֵש לָחוּשׁ שֶׁיְסַכֵּן בָּזֶה רַבִּים, דִּינוֹ כְּמוֹ רוֹדֵף, וּמַתְרִין בּוֹ שֶׁלֹּא יַעֲשֶׂה. וְאִם אֵינוֹ מַשְׁגִּיחַ, מֻתָּר לְמָסְרוֹ לְמַּלְכוּת וְלוֹמַר, שֶׁאֵין אַחֵר מִתְעַסֵּק בָּזֶה אֶלָּא פְלוֹנִי לְבַדּוֹ. וְכֵן יָחִיד שֶׁמַּעֲלִילִים עָלָיו בִּגְלָלוֹ, יָכוֹל לוֹמַר לָהֶם, אֲנִי אֵינִי עוֹשֶׂה, אֶלָּא פְלוֹנִי לְבַדּוֹ
|